My Way of Exploring

De kunst van Genieten met een hoofdletter G

sam beam jesca hoop paradiso amsterdam
De kunst van Genieten met een hoofdletter G? Dat is waar ik over schrijf vandaag. Soms zakt het genieten er een beetje in, en dan is het tijd om jezelf weer op te krikken en extra te focussen op de mooie dingen in je leven. En ja, mooie dingen maak ik absoluut mee, elke dag weer opnieuw! En soms zit er een dag tussen waarop je nóg meer geniet dan normaal, zoals vorige week zondag bijvoorbeeld. Geniet jij ook met een hoofdletter G?

Ik kan wel weer gaan beginnen met ‘Kijk om je heen!’ of ‘Zoek het in de kleine dingen!’, maar ik gok dat iedereen dit nu zo langzamerhand wel weet. De kunst is het om ook daadwerkelijk te beseffen dat dat moment zo mooi is. Even stilstaan bij wat je ziet, hoort, voelt, ervaart… Niet vluchtig genieten, maar er gewoon de tijd voor nemen en éxtra stilstaan bij dat moment. Vind je ‘m al zweverig worden? Haha. Maar goed, zo’n moment had ik dus zondag.

Vorige week zondag ging ik met mijn vriend samen naar een concert van Sam Beam & Jesca Hoop. Wat een heerlijke dag was dit! Eerst vierden we de verjaardag van mijn schoonzusje en daarna gingen we fietsend naar Leiden, samen eten bij de Eazie en daarna op naar Amsterdam. Lopend door mooie straten van Amsterdam, langs de grachten en in de drukte van alle mensen die op zondagavond nog even weekend vierden. Mooi om te zien trouwens, hoe al die verschillende mensen op hun eigen manier genoten op deze mooie zondagavond. Zo liepen wij naar Paradiso om vervolgens te genieten van de geweldig mooie muziek van Sam Beam en Jesca Hoop.
sam beam jesca hoop paradiso amsterdam
Het was een concert waar iedereen zat, wat trouwens ook echt past bij de rustige muziek. Wij hadden op het bovenste balkon een plekje gevonden en konden het perfect zien! Ik blij, want eerst zaten we op het eerste balkon en daar zat ik al tegen hoofden aan te kijken (kabouter San), haha. Gelukkig zagen we nog voor het begon een mooie plek bovenaan. Hoe het concert was? Geloof mij, die twee kunnen beiden ontzettend goed zingen, maar samen is het echt kippenvel. Wauw, ik heb elke seconden daar genoten en ik kon mij geen betere verrassing wensen van Pat dan dit! Het leuke is dat ik, toen Pat deze kaartjes aan mij gaf toen wij 6 jaar samen waren, deze muziek nog helemaal niet kende. Ik wist wel wie Sam Beam was, maar Jesca Hoop en überhaupt het album van hun samen kende ik nog niet. Pat liet de muziek horen en ik was gelijk verkocht! Een nieuwe favoriet er bij dus, en al helemaal nu ik ze live heb gehoord.
sam beam jesca hoop paradiso amsterdam
Weet je waar ik zo van geniet op zo’n moment als deze? Natuurlijk als eerste om te zien dat mijn vriend het leuk vond. Daarnaast ook hoe veel plezier deze twee artiesten hebben in het optreden, de persoonlijkheden, hoe ze het publiek betrekken en hoe ze een praatje maken met ons allemaal. Het is zo mooi om te zien dat zij zo lekker normaal zijn! Het doet mij ook altijd goed om te zien hoe blij mensen zijn. Alle glimlachen bij elkaar vormt zo’n mooi beeld en een hele fijne sfeer, maar ook een glimlach op mijn gezicht. Zo’n intiem concert had ik nog nooit echt meegemaakt, maar het is zeker een aanrader. Ik vond het ontzettend tof!

Toen het afgelopen was sneakten we nog heel eventjes naar binnen bij een ander concert in Paradiso. Er trad een soort country band op, wat overigens erg gezellig was haha. Daarna was het al aardig laat en was het tijd om richting huis te gaan. Op de terugweg stapten we een halte te ver uit met de tram en diende Pat als een kameel (dit had je willen zien) om als een malle naar het station te rennen over een pikke donkere (en enge) weg. Maar, we hadden het gered, haha! Bij Pat thuis had mijn schoonmoeder nog een zak vol met druiven uit eigen tuin klaargezet en daar kon ik natuurlijk niet van afblijven. Lekker dat ze waren joh! Ook ging er nog een ei/banaan/cranberry/havermout muffin naar binnen en daarna was het tijd om naar huis te gaan. Ja, het was écht een hele fijne dag en ik heb weer een mooie herinnering en een mega lichtpunt(je) er bij. :)

Ik was ook zo blij dat ik na afloop amper last had van overprikkeld zijn. Het concert was heel rustig qua geluiden en lichten, dus dat was in mijn voordeel haha. Heel fijn om leuke dingen te kunnen doen en daarna amper last te hebben van mijn ‘handicap’, of vertaald: mijn filter. Vorige week schreef ik dat ik hier momenteel mee struggle, maar op zo’n dag als deze krijg ik echt een boost als ik merk dat een keer goed gaat. Yay!

Happy me, lucky me. Kijk eens naast mij dan. :D

Dus genieten met een hoofdletter G? Yesh, dat lukt op dit soort dagen sowieso! En ook op ‘normale’ dagen hoor, maar ik wilde deze dag gewoon even uitlichten op mijn blog. De kunst van het genieten van een hoofdletter G op míjn manier. OH! En ook  belangrijk: de kunst van het nagenieten, want dat doe ik nog steeds. De afgelopen week werd ik elke keer weer terug getrokken naar deze mooie dag toen ik de muziek van Sam Beam & Jesca Hoop opzette. Zoek de muziek trouwens zeker even op! Het album heet ‘Love Letter For Fire’. Het is heel relaxed om naar te luisteren. Check hier onder alvast een nummer. :)

Wat was jouw grootste Geniet moment (met een hoofdletter G!) van de afgelopen week?

22 Comments

 1. Veerlez

  Ik vind het zo mooi hoe muziek iets is wat je zo snel kan laten genieten! Heerlijk! Ik ben nu wel benieuwd welke country band het was, want ik hou echt van country :)

  & mijn geniet momentje van de afgelopen week was denk ik wel het fietsen over de hoge veluwe.. of toch het dagje naar Texel. Ik heb zo een fijne week gehad, ik kan niet kiezen :)

  • Sandra

   Weet de naam niet meer. Zal het eens aan m’n vriend vragen, want volgens mij heeft hij de naam in zijn telefoon gezet. Mooi geniet moment van jou hoor! De Hoge Veluwe en Texel zijn allebei zo mooi!

 2. Evelyne

  Ik kan ook enorm genieten van een concert of optreden. Ik apprecieer muziek als geen ander. Dat heb je ondertussen al kunnen lezen op mijn blog waarschijnlijk ;) Voor de rest probeer ‘k zoveel mogelijk te genieten, maar de laatste maanden is dat nogal moeilijk voor mij. Mede dankzij de grote stress op ’t werk.. ‘k Doe m’n best om te genieten van de kleine dingen. Maar wat vroeger zo vanzelfsprekend was is nu een grote moeite geworden.. helaas..

  • Sandra

   Jup! Mooi is dat. :) Lastog dat je nu zo veel stress ervaart en daardoor minder goed kan genieten. Blijf jezelf er in trainen hoor, in het zoeken naar kleine leuke dingen. Weet zeker dat dit jou gaat lukken!

 3. Sarah

  Wat heb je dat mooi omschreven. En ook zo lief hoe je over je vriend schrijft altijd :) Mijn geniet-momentje van deze week was toen ik samen met mijn vriend een dagje naar Phantasialand ging. Er eventjes tussenuit. Lekker ontspannen. Genieten… met de hoofdletter G ;)

  • Sandra

   Hihi, dat verdient hij! Wat leuk dat jullie lekker een dagje weg zijn geweest. Heerlijk even ontspannen ja! Fijn dat je er zo van hebt genoten, goedzo. :)

 4. Babs

  Ja, leuk om eens naar een concert te gaan. Ik kan altijd zo genieten van een dagje dierentuin. Of een museum.
  Mijn genietmomentje was vanmorgen, toen mijn katten zo heerlijk lagen te kroelen bij mij. Werd er zo ontspannen van! En zij ook, die oogjes die steeds dichtvielen…

  • Sandra

   Ahhh wat klinkt dat fijn! Ik snap dat je daar echt even van genoot op dat moment. :D

 5. Eva

  Wow, fijn om te lezen dat je zo genoot. En dat je niet overprikkeld raakte! Je enthousiasme straalt er vanaf! X
  Eva onlangs geplaatst…HAPPY things #38

  • Sandra

   Ja, dat was echt heeeeel fijn!

 6. Romy

  Wat leuk om te lezen dat je echt van alles van deze speciale dag hebt genoten. Alleen al dit lezen tovert een glimlach op mijn gezicht :) Geniet nog even extra lang na van alles!

  • Sandra

   Hihi, wat leuk om dat te horen, Romy! Ik ga nog lekker nagenieten ja. :)

 7. Lisa

  Wat leuk om te lezen! Ik vind het ook zo belangrijk om stil te staan bij de kleine mooie dingen in het leven. Zo kan ik ontzettend genieten van een mooie lucht als ik bijvoorbeeld terug naar huis fiets van werk. Of van een heerlijke zomerse ochtend dat het nog zo stil buiten is en rustig.

  • Sandra

   Oooh dat herken ik wel hoor! Een mooie lucht zien vind ik ook fantastisch. :D

 8. Bente

  Mooi dat je zo hebt genoten van die dag!

  Mijn ultieme geluksmoment was gisteren, toen we na een weekend zwoegen onze nieuwe kledingkast in elkaar hadden gezet en ingericht ;)

  • Sandra

   Ah yeah, dat klinkt inderdaad als een heel lwuk moment!

 9. Marion

  aah het geluk spat van je tekst af haha! Super leuk :) Fijn om dit soort dagen te hebben, ik kan ook altijd zo genieten van zulke dagjes. Fijne sfeer, leuke dingen doen en leuk gezelschap :) De muziek klinkt heel relaxed!

  • Sandra

   Ja he? Leuk dat jij dese muziek ook wel kan waarderen. :).

 10. sammie

  Is niet echt mijn muziek :D maar fijn dat je zo genoten hebt! Genieten met een hoofdletter G zoals je het noemt is belangrijk en zo te lezen hebben jullie dat samen super gedaan :)

  • Sandra

   Zeker weten Sammie! :)

 11. Sabine

  Heerlijk om te lezen! Ik kan ook helemaal opgaan en intens genieten van een concert of musical ofzo. Ook van andere dingen trouwens :) De muziek spreekt me trouwens ook wel aan.

  • Sandra

   Nice! Is lekker relaxed om te luisteren, vind je ook niet? Musicals zijn inderdaad ook héél tof. :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

© 2024 AroundSan

Theme by Anders NorenUp ↑