My Way of Exploring

Bruiloft update #1 | Trouwjurk, feestlocatie & de uitnodigingen

Bruiloft update #1 | Trouwjurk, feestlocatie & de uitnodigingen
Jaaaaa, daar ben ik dan! Dit is de eerste bruiloft update, woehoe. In die twee weken tijd zijn er al wat dingen geregeld en natuurlijk vind ik het super leuk om jullie op de hoogte te houden. In deze update vertel over de eerste (grote) voorbereidingen van onze bruiloft.

Hierboven trouwens een foto van mij op dé plek waar ik enthousiast mijn ring laat zien. Voor als je je afvroeg wat ik aan het doen ben… Hahaha.

Trouwen, daar komt veel bij kijken. En jeetje, dan trouwen wij nog niet eens groots… Zoals ik al in mijn ‘Wij gaan trouwen’ blog zei hechten wij geen waarde aan een grote bruiloft. We zijn geen mensen voor toeters, bellen en ceremonies, dus dat gaan we dan ook niet doen. Én we besteden het geld liever aan een fantastische huwelijksreis (de ideeën liggen al een tijdje op tafel, haha!) en ons huis. :) De datum ligt al vast en het zal niet heel lang meer duren. Een zomerse bruiloft zal het worden! Al weet je het nooit met het weer in Nederland, haha.

”Maar San, wat dan wel?”. Nou, dat is simpel: onze handtekeningen zetten bij het gemeentehuis, lekker BBQ’en (oid) en het vieren met onze gezinnen en alle vrienden. Precies zoals we het zélf in gedachten hadden, zo gaan we het nu ook uitvoeren en dat voelt goed. We weten nog niet zo goed wat we in de middag willen gaan doen, maar daar zijn we nog druk mee bezig. Suggesties zijn welkom!

Mijn trouwjurk

Neeeeee, geen traditionele jurk hoor! Haha, dat is niks voor mij. Ik heb internet afgespeurd en kwam bij een bohemian style jurk waar ik gelijk verliefd op was. Gelijk besteld en toen hij binnen kwam ook gelijk gepast. En je gelooft het niet: IN ÉÉN KEER GOED! Oh wauw, de eerste jurk en gelijk per-fect. Wie had dat gedacht? Ik niet hoor, want ik ben heel, lees: héél, moeilijk. Ik stond dus versteld dat ik dé jurk gelijk te pakken had. Verliefd. Meer ga ik niet vertellen, want dat zien jullie uiteindelijk wel op de foto’s, hihi. Pat zijn kleding heeft hij trouwens ook al. :D

Feestlocatie

Een feestlocatie zoeken op korte termijn is lastig. Oef. We hadden wel iets achter de hand, maar een tuin is toch niet net zo leuk als wat we in gedachten hadden. Ik zag jaren geleden eens een kas voorbij komen als trouwlocatie/feestlocatie. Dit was ergens aan de andere kant van het land, dus ik hoopte dat het ooit – als wij zouden trouwen – zoiets ook in deze omgeving zou zijn. Nu, jaren later, gingen we op zoek. Yes, we vonden iets wat perfect zou kunnen zijn. Ik dook gelijk achter mijn laptop om een mailtje te sturen en kreeg 10 minuten later al antwoord: hij was vrij! We hebben gewoon een kas als feestlocatie mensen, hoe tof is dat? Wij zijn súper enthousiast. Beter had niet gekund hoor! De inrichting is tof, de sfeer is perfect, alles. Het past helemaal in het plaatje. Love it!

De uitnodigingen

Twijfels over de uitnodigingen sloegen al snel toe. Wat moeten we doen? Een kaart versturen is peperduur, daar hadden we echt geen zin in. Ik bedoel, we zijn toch wel op de budget-tour, haha. Waarom niet gewoon digitaal iets sturen? Dat kan prima. Als iemand de kaart dan uitgeprint wilt hebben dan kan diegene dat gewoon doen. Zeg maar doei tegen kaart-kosten en verzendkosten! We hebben een (hele mooie!) kaart ontworpen en die via whatsapp naar onze gasten persoonlijk verstuurd. We hebben er super leuke reacties op gekregen, hihi. Zo leuk.

Waar zijn we nu mee bezig?
 • De trouwringen: we hebben het ontwerp al zo goed als klaar. We laten de ringen maken bij dezelfde goudsmit waar Pat mijn verlovingsring heeft gekocht. Het leuke is dat diegene kan ontwerpen wat je zelf wilt, en aangezien we graag wat anders dan anders willen, lijkt ons dit een goede optie. Leuk leuk!
 • Fotografe: we kiezen er voor om een fotoshoot van ons samen te doen. Zo hebben we toch mooie foto’s van deze bijzondere dag! Er valt verder niet zo veel vast te leggen denken we. Verspreid over de dag vragen we gewoon aan mensen of zij wat foto’s kunnen maken. Prima oplossing! De fotografe is hoogstwaarschijnlijk een mede-blogster die ik al een hele tijd volg. Niet geheel onbelangrijk: ik ben al die tijd al verliefd op haar manier van fotograferen. Hopelijk kan ik in de volgende update voor de volle 100% zeggen dat dit door gaat. :)
 • De accessoires bij onze outfits: er zijn nog accessoires nodig bij onze outfits. Welke accessoires precies ga ik niet zeggen, maar dat het à la bohemian chic is (net als onze dresscode trouwens!) is geen geheim. Dit is dan wél weer een zoektocht, in vergelijking met onze kleding. Maar ach, dat komt wel goed.
 • Decoratie: de kas moet nog wel versierd worden natuurlijk. We zijn druk bezig met leuke dingen vinden. Gelukkig hebben we al aardig wat ideeën opgedaan. Heb jij nog tips voor leuke bohemian achtige versiering?

Dit was ‘m wel denk ik. Er zijn nog veel meer dingen die geregeld moeten worden de komende weken. Er zal dus vast snel weer een update online komen. Hou mijn blog zeker in de gaten als je dit onderwerp leuk vindt om over te lezen. :)

Weet jij nog leuke activiteiten om overdag te doen met een groep < dan 20 mensen?  

6 Comments

 1. Darina

  Wat leuk om je bruiloft in een kas te vieren! Ik ben heel benieuwd naar je jurk :) heel veel plezier met de voorpret.
  Darina onlangs geplaatst…Gelukkige momenten in Parijs #7

 2. Shirley

  Wat hebben jullie al veel geregeld in korte tijd. Het klinkt heel leuk allemaal. Geniet van de voorpret.
  Shirley onlangs geplaatst…Ontdek verborgen traboules in Lyon

 3. Irene

  Oh zo’n kas lijkt me echt super fijn! Vroeger wou ik altijd een heel groot feest maar wat wist ik er toen van? Haha. Wij willen nu ook liever ons geld voor ons huis houden en als we ooit trouwen gaat het dus ook eerder zoiets als bij jullie zijn. Gewoon fijn eten en dansen met onze vrienden en familie zonder al te veel zottigheid.
  Ben echt super benieuwd naar je jurk!

 4. Jessica J.

  Wat ga je er prachtig uitzien, met je bohemian jurk in zo’n sfeervol aangeklede kas. Ik ben zó benieuwd! ♥
  Jessica J. onlangs geplaatst…Review • Lush Lucky Cat Bath Bomb

 5. Mevrouw Marloes

  Wat tof: trouwen in een kas! Ik ben zo benieuwd naar de jurk en jullie ringen <3 Uitnodigingen versturen is inderdaad heel duur. Toen ik voor mijn 21e verjaardag een diner gaf (traditie binnen mijn dispuut (vriendinnengroep van studentenvereniging)) heb ik wel uitnodigingen ontworpen en laten afdrukken bij de Hema. Vervolgens heb ik een hele fietstoer door Rotterdam gedaan, zodat ik geen postzegels hoefde te kopen. Voordeel is wel dat ze allemaal in dezelfde stad wonen, haha. Denk dat 't lastiger wordt met uitnodigingen voor een bruiloft (fietstoer door het hele land?).

  Liefs,
  Marloes
  Mevrouw Marloes onlangs geplaatst…Kattenitems + winactie

 6. Simone

  Ah wat super leuk zeg! En voor die versiering: AliExpress! Dat heb ik ook met onze bruiloft gedaan. Soms wil Action ook nog wel eens wat leuks hebben trouwens. Ligt er even aan wat je precies zoekt en of ze dat ook hebben natuurlijk.
  Ik ben wel erg benieuwd naar je jurk hoor!
  Simone onlangs geplaatst…Ondernemen 2.0 | Ik ben een podcast gestart!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

© 2024 AroundSan

Theme by Anders NorenUp ↑