My Way of Exploring

AroundSan is nu officieel mijn eigen bedrijf!

AroundSan is nu officieel mijn eigen bedrijf!
EINDELIJK, I did it! Afgelopen dinsdag was het eindelijk zo ver. Ik ging iets doen waar ik al een hele tijd over na had gedacht. Er stond namelijk een afspraak bij de KvK op de planning. En yay, nu kan ik eindelijk zeggen dat AroundSan officieel mijn eigen bedrijf is! Wauw, dat vind ik dit TOF. Die big smile krijg je niet van mijn gezicht af, haha. Hoe en wat precies, dat vertel ik je vandaag. :)

De knoop doorhakken

Ik dacht al heel lang na over of ik van mijn blog mijn bedrijf zou willen maken (wat je hier kan lezen). Het werd nu eigenlijk ook wel tijd om me in te gaan schrijven om meerdere redenen. Het is mijn passie, het loopt goed, na bijna 2,5 jaar heb ik er nog steeds súper veel plezier in, het is een bijbaantje geworden… Dus waarom niet? Ook waren er steeds meer bedrijven die mij mailden die een samenwerking aan wilden gaan en toch echt een kvk/btw nummer wilden krijgen van mij. Die had ik niet en dat vond ik toch elke keer wel een grote teleurstelling. Zoals je leest zijn het dus verschillende factoren die mijn beslissing gemaakt hebben! Toch vond ik het wel spannend om de stap te maken en het professioneler aan te pakken, oftewel: mijn blog inschrijven bij de KvK. Vorige week besefte ik mij ineens hoe onwijs trots ik op mijn blog ben en hoeveel plezier en energie ik hier uithaal. Ik wist toen gewoon niet meer 99,99%, maar 100% zeker dat ik er voor wil gaan! Het werd nu echt tijd om een afspraak bij de KvK te maken. Zo gezegd, zo gedaan. De afspraak stond op dinsdag 30 mei en voelde echt een soort van enorme vreugde door mijn lichaam stromen (lekker zweverig). Yeah!

Afgelopen dinsdag was het dus zo ver. Ik ging naar de KvK in Den Haag en werd geholpen door een ontzettend vriendelijke man. Ik dacht dat ik zo weer buiten zou staan, maar dat bleek niet zo te zijn. We hebben, naast de inschrijving, nog een tijdje gepraat over reizen. Haha, geniaal! Hij is bijvoorbeeld ook op Palawan geweest, dus het was super leuk om daar onze ervaringen over te delen. Zet mij neer met een andere reisfreak en ik word helemaal blij en praat de oren van je hoofd, en laat nu net die meneer ook zo zijn. Super leuke ervaring dus en een toffe start van mijn eigen bedrijf!

Ik ga me nu eerst eens onderdompelen in de administratie, uitzoeken hoe de belastingaangifte per kwartaal precies werkt, alle regels bekijken, gegevens op facturen veranderen, het openen van een nieuwe rekening… Genoeg te doen dus! Ik heb me wel al goed voorbreid hoor, maar ik kan zeker nog wel veel informatie gebruiken haha. Jaja, er komt wel wat bij kijken bij zo’n eigen bedrijf. Maar dat vind ik eigenlijk alleen maar interessant! Heb er zin in om alles uit te vogelen.

Wat zijn mijn plannen?

Ik ben bezig met waar ik precies naar toe wil werken met mijn blog. Oftewel, wat mijn doelen zijn. Dit vind ik nog best lastig, al ik weet ik wel best goed wat ik wél en níet wil. Om wat voorbeelden te geven… Ik wil graag het aantal artikelen per week omhoog gooien. Iets wat ik in de toekomst absoluut wil gaan doen, maar wat in mijn situatie van nu (lichamelijke staat, you know…) niet lukt. Maar ik zit bomvol ideeën en heb er vertrouwen in dat dit vanzelf wel goed gaat komen! Ik blijf over verschillende onderwerpen schrijven, want de afwisseling in blogposts vind ik zelf het leukst. Verder staat het op de planning om een enquête maken. Ik wil graag weten dat mensen van mijn blog vinden, welke artikelen het meest in de smaak vallen en welke minder, tips en tops… Ik ben daar erg benieuwd naar! Ik zal daar dus binnenkort mee aan de slag gaan en ik hoop dat jullie die dan in willen vullen. Ook al laat je nooit een reactie achter, dat maakt niet uit, ik ben blij met elke bezoeker en ben alleen maar erg benieuwd naar wat je invult. Binnenkort meer dus! Ook wil ik mijn blog qua lay-out een beetje veranderen. En verder? Verder gaat er niet zo veel veranderen. Zoals ik al zei ben ik nog druk aan het brainstormen en dat geef ik ook lekker de tijd. :)

Ik had nooit durven dromen dat ik een eigen bedrijf zou starten. Voor mij is het nog steeds een bizar en onwerkelijk idee, haha. Dat wat ik helemaal zelf heb opgebouwd loopt lekker, en yay wat ik ben daar toch eigenlijk super trots op en blij mee! Dit had ik nóóit verwacht toen ik begon met bloggen. Ik wist toen überhaupt niet eens dat je van een blog je bedrijf zou kunnen maken en er zelfs wat mee zou kunnen verdienen. Nogmaals: bizar! (En nee, ik ga niet zeggen dat ik nu een ‘girlboss’ ben, want ik krijg de rillingen van dat cheesy woord en kan er niet aan wennen, haha. Ik hou het wel op ‘zelfstandig ondernemer’. :p)

Thanks allemaal!! Zonder jullie, mijn lezers, had deze droom nooit uit kunnen komen! <3

Heb jij een eigen bedrijf? En heb jij tips over hoe je een goede enquête kunt opstellen en welk programma/site/plug-in je het beste voor kunt gebruiken? 

48 Comments

 1. Jonna@burgertrutjesNL

  Allereerst, GEFELICITEERD! Wat een goed nieuws! Goed om te lezen dat je de stap hebt genomen om je officieel in te schrijven. Wij zijn dit ook van plan op niet al te lange termijn.

  Een handige tool voor enquetes? Survey Monkey, gebruik ik al Jaren met plezier op het werk. Makkelijke tool zonder te veel gedoe.
  Jonna@burgertrutjesNL onlangs geplaatst…Pindasaus zonder pakjes en zakjes – RECEPT

 2. Darina

  Gefeliciteerd! Ontzettend leuk!
  Darina onlangs geplaatst…My Plans for Paris

 3. evelien

  Super goed dat je de knoop het doorgehakt en wat gaaf dat het nu je eigen bedrijfje is!
  Wat leuk dat de man zo gezellig ging praten over reizen, super gezellig haha!
  Ik zit er ook al een tijdje over na te denken, hmm..

  Liefs,
  Evelien

 4. Shirley

  Gefeliciteerd! Voor een enquête is Surveymonkey fijn en Google heeft ook een tool om enquêtes te maken. Kijk voor je administratie ook eens naar de kleineondernemersregeling.

 5. Beau

  Waaaaahhhhh vet! Gefeliciteerd!

 6. Simone

  Wat gaaf San! Van harte gefeliciteerd. Ik wens je enorm veel succes met jouw eigen bedrijfje. Super gaaf!

 7. Susan

  Super tof!!! Gefeliciteerd!
  Susan onlangs geplaatst…MAC Prep+Prime Skin Refined Zone Treatment

 8. Simone

  GEFELICITEERD! Super tof dat je dit hebt gedaan! Ik heb mijn eigen bedrijf gehad, officieel 3 zelfs. Want had ook een webshop en mijn blog had ik ingeschreven. Maar wellicht ken je mijn verhaal wel, omdat je wel eens mijn blog leest. Ik ben benieuwd naar alle artikelen die nog gaan komen!
  Simone onlangs geplaatst…Blijmakers #4

 9. Johanne

  Wauw, van harte gefeliciteerd! Wat fijn dat je gewoon de mogelijkheid hebt om dit te doen. Spannend!
  Johanne onlangs geplaatst…7x dit vind ik leuker aan volwassen worden dan ik dacht

 10. Silke

  Proficiat lieve San! Als ik het iemand in blogland gun om succesvol te zijn, dan is het wel met de volle 100% mijn lievelingsblogster (jij dus hahaha). Je mag echt wel trots zijn op jezelf hoor! Goed gedaan! Liefs!!
  Silke onlangs geplaatst…Fotografie | Weekendje Ieper

 11. Bente

  Aaaahhh gefeliciteerd! Super stoer en leuk en tof! Mooi lichtpuntje in tijden waarop je je lichamelijk wat minder voelt! :)

 12. Rebecca

  Yeeeess girl, gefeliciteeeerd! SUPER gaaf!!

 13. Klaske

  Gefeliciteerd! Ontzettend leuk dat je van je blog je eigen bedrijf hebt kunnen maken. Echt heel tof!

 14. Anne

  Super gaaf, gefeliciteerd met deze stap!
  Anne onlangs geplaatst…Mini snicker monchou taartje

 15. Marion

  waaauw gefeliciteerd!! Suuuper goed van je en iets waar je trots op mag zijn!! Ikzelf heb geen eigen bedrijfje maar wil, als ik er straks meer tijd voor heb, een eigen accessoires webshopje opzetten. Heb al eens een poging gedaan maar dat ligt even stil haha. Leuk om te horen dat jij bomvol ideeën en motivatie zit!

 16. Sarah

  Oeeeh! Super gaaf is dat, zeg! Proficiat dat je de stap hebt durven zetten. Van harte gegund ook :) Gefeliciteerd!!!

 17. Sofie

  Herkenbaar voor mij want ik ben ook bezig met de knoop door te hakken :-) In België werkt het allemaal nog wat anders. Veel succes!
  Sofie onlangs geplaatst…Minerale zonnecrème: beter voor gezondheid en koraal?

 18. Linda

  Jaaaa wat goed. Gefeliciteerd! Ik weet hoe fijn deze stap is en hoop dat jij lekker lang op deze roze wolk mag gaan blijven zitten :) Ik ben heel erg benieuwd naar je plannen voor je blog, op het moment laat ik zelf ook een frisse wind door mijn blog waaien en dat voelt goed <3 Heel veel succes!

 19. Jeanine

  Wat leuk zeg! Gefeliciteerd girlboss! Ik hoop dit zelf ook ooit te mogen schrijven. Helaas niet veel tips. Ik ben benieuwd naar al je ideeën. Veel succes!

 20. Daisy

  Wat leuk voor je! Super gefeliciteerd ? Geniet lekker van je vreugde en heel veel succes!
  Daisy onlangs geplaatst…Wat als je zoveel dingen leuk vind

 21. Nina Simplynspecial

  Wat gaaf Sandra! Super tof dat je van je blog je bijbaantje hebt kunnen maken. Daar mag je echt wel trots op zijn :) Snap dat je super blij bent. Dik verdiend ook.

 22. Cynthia

  Wauwieeeee! Meis, van harte gegund hoor. Geniet maar lekker van dat idee. Dat moet heerlijk zijn. Xxx

 23. Jessica J.

  Gefeliciteerd! Het is je van harte gegund – en welverdiend!!
  Jessica J. onlangs geplaatst…Complete mondverzorging zónder schadelijke ingrediënten

 24. Eva

  Wat gaaf! Gefeliciteerd! :)

 25. Sabine

  Jeej gefeliciteerd! Super leuk! Ik wil het ook graag, maar dan bij de KvK in Colombia. Ik moet alles nog precies uit gaan zoeken, maar het gaat er zeker een keer van komen!

 26. Janna

  Wat gaaf, gefeliciteerd! Dat moet toch een goed gevoel zijn :D

 27. Deisy

  Van harte gefeliciteerd topper. You go! Weet zeker dat je een mooie periode tegemoet gaat en zo gigantische gaat groeien. Voor tips mag je mij altijd vragen haha. Vind het altijd leuk om mijn kennis te delen met andere lieve dames. En tips voor survey heb ik zeker weten. Stuur me maar berichtje en dan praten we verder meis. En oja: typeform is ideaal! Kan je echt aanraden. X

 28. Wendy (B)

  Proficiat!

 29. Sammie

  Gefeliciteerd! Succes met al het uitzoek werk :)

 30. Manon

  Gefeliciteerd met je bedrijf! En wat fijn dat je niet de term girlboss aan wil nemen, haha. Ik dacht bijna dat ik de enige was (ook al ben ik geen ondernemer). Google Forms is een handige en gratis tool om enquetes mee af te nemen. Succes met het uitwerken van je plannen!

 31. Nienke

  Wat tof zeg, gefeliciteerd! Dit is een stap die ik ook nog eens wil gaan zetten.

 32. Chelsey

  Wat tof! Gefeliciteerd! Het is zeker een flinke, maar vooral leuke stap.

 33. Faye

  Heel leuk! Hartstikke gefeliciteerd met deze stap!
  Ik ben onlangs een bedrijfje begonnen dus ik ga je ontwikkelingen zeker volgen!

 34. jeapiebel

  Van harte! Het is altijd leuk om van je passie, hobby een bedrijf te kunnen maken. :-) Geniet ervan!

 35. Bettie

  Wat leuk! Gefeliciteerd! :)

 36. Danique

  Wat tof, gefeliciteerd!
  Danique onlangs geplaatst…Een kijkje in mijn bullet journal

 37. Rowan

  WAUW! Wat super stoer zeg!! Wat een grote stap! Gefeliciteerd!!

 38. Saskia

  Gefeliciteerd met dit nieuws! Ik vind het zelf altijd lastig in te schatten of mijn blog ingeschreven zou moeten worden bij de KVK, ik vraag me dan altijd de voordelen daarvan af… Maar wat een toffe stap, heel veel blog plezier met je eigen bedrijfje!

 39. Janine

  Van harte gefeliciteerd! Ik hoop ook ooit van mijn blog mijn bedrijf te maken.
  Janine onlangs geplaatst…Bye may, Hello June!

 40. Farah

  Goals in de bloggerswereld! Gefeliciteerd!

 41. Britt

  Super gaaf! Je hebt het verdiend. Gefeliciteerd!

 42. Daphne

  Gefeliciteerd!
  Daphne onlangs geplaatst…Dove Nourishing Secrets Glowing Lijn

 43. Michelle

  Wat ontzettend gaaf! Van harte! Ik wens je veel geluk met je bedrijf :)
  Michelle onlangs geplaatst…Bevallen doe je zo! Of niet.

 44. Irene

  Ieeeeeeh G E F E L I C I T E E R D !!! Daar droom ik ook van. Misschien komt het er ooit van! :D Echt super tof dat je de stap gezet hebt!
  Irene onlangs geplaatst…Duizend vragen aan jezelf • Deel 37

 45. Anne-Sterre

  Tof tof tof! Flinke stap maar gezien het succes van je blog zeker de moeite waard. Ik geloof oprecht dat het je nooit aan inspiratie ontbreekt dus heb er wel vertrouwen in dat het goed zal gaan.

 46. Irene

  Heel tof! :) Ik heb ook de knoop doorgehakt, meer dan een maand geleden. Als dit is wat je wilt moet je er gewoon voor gaan. Alles komt uiteindelijk wel op zijn pootjes terecht.

 47. Marcella

  Jeujj, wat gaaf lady! Gefeliciteerd met het nemen van deze geweldige stap!
  Marcella onlangs geplaatst…Roadtrip IJsland – Weetjes van onze te gekke reis!

 48. Linda | travellersoftheworld

  Gefeliciteerd! Wat ontzettend tof zeg :) Mijn vriend heeft zich gelijk ingeschreven bij het KvK toen wij begonnen met onze blog, ook omdat hij een bedrijfje is begonnen om websites te bouwen. Onze blog valt daaronder en hierdoor nemen bedrijven je gelijk een stuk serieuzer. Het dringt af en toe alleen niet helemaal tot mij door dat het eigenlijk een eigen bedrijfje is, maar dat is het natuurlijk wel!
  Linda | travellersoftheworld onlangs geplaatst…Op citytrip naar culinair Bologna; 13 leuke tips!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

© 2024 AroundSan

Theme by Anders NorenUp ↑