My Way of Exploring

9x De leukste dingen aan op jezelf wonen

9x De leukste dingen aan op jezelf wonen
Pat en ik wonen inmiddels al meer dan een half jaar samen in ons leuke huisje. Na een half jaar kan ik zeker wel de dingen opnoemen die het aller leukste zijn aan op jezelf wonen/samenwonen. Hoewel ik voorheen het idee van ‘uit huis zijn’ nog best eng vond is dat nu helemaal verdwenen. Ik vertel jou de 9 leukste dingen aan op jezelf wonen!

Elkaar elke dag zien. Gelukkig kunnen we zeggen dat het leuk is om elkaar elke dag te zien, anders was er iets niet echt goed in onze relatie, haha. Ik vind het leuk als Pat ’s avonds uit zijn werk thuis komt, ik het eten klaar heb, dat we vervolgens lekker samen kunnen eten, samen gaan afwassen en dan bijna altijd wel een avondje samen hebben. Niet dat we altijd samen dingen doen dan, maar toch is het leuk om gewoon altijd elkaar te kunnen spreken en zien, zonder dat je moet afspreken. Jep, samenwonen is gewoon écht heel erg leuk! :)

Alles zelf doen. Misschien dat niet iedereen dit zo leuk vind als dat ik het vind, maar ik vind het onwijs leuk om alles zélf te moeten doen. Dus denk aan de was doen, koken, schoonmaken (al vind ik dat het minst leuk…), boodschappen halen en gewoon alle verantwoording die er bij komt kijken. Ja, ik moet eerlijk zeggen dat ik het soms ook wel een beetje zwaar vind ik combinatie met mijn gezondheid, maar daar tegenover staat wel dat ik dat ‘volwassen’ gevoel ook heel erg fijn vind.

Inrichten. Ik vind dat zó leuk! De inrichting is eigenlijk nooit klaar… Niet dat dat erg is hoor, want ik vind het leuk om soms wat nieuwe spulletjes voor ons interieur te kopen. Zo kijk ik regelmatig of Ikea nog leuke nieuwe spulletjes heeft, maar ook zijn er toffe dingen te vinden bij bijvoorbeeld Søstrene Grene, Loods5, de home collectie van Esprit, tuincentra en ga zo maar door! Het lijkt mij wel leuk om nu wat nieuwe lente/zomer sfeer spulletjes te kopen voor in ons huis. Lekker webshops afgaan om te kijken weer, hihi!

Vrijheid. Het kunnen doen wat je zelf wilt is leuk! Bij mijn ouders thuis had ik ook alle vrijheid van de wereld hoor. Ik kon daar ook alles doen wat ik zelf wilde, maar tóch voelt het nu anders. Nu hoef je alleen met elkaar rekening te houden en niet met je ouders. Dat doe je bewust of onbewust toch wel een beetje denk ik. Althans, dat deed ik wel. Ik kan niet zo goed uitleggen dat ik precies bedoel, maar misschien begrijp je het wel als je ook op jezelf woont?

Alles is van jezelf. Wat ik heel fijn vind is dat alles wat in je huis staat van jezelf is en dat je dus nu echt een inboedel hebt. Oké, van Pat en mij maar dat noem ik maar ‘van mezelf’. Je hebt eigen meubels die je zelf hebt uitgezocht, alle spullen die je nog meer hebt moeten kopen zijn ook van jezelf en je betaalt zelf de rekeningen die er bij komen kijken als je op jezelf woont. Die rekeningen wil ik liever niet, haha, maar het hoort er bij. Het gevoel dat we samen alles kunnen betalen voelt goed. Het op eigen benen kunnen staan is iets wat ik belangrijk vind.

Je voelt je ouder. Dit is écht zo! Ik voel me veeeeeel volwassener en ouder sinds ik het huis uit ben. Het voelt goed en daarom vind ik dit ook een leuk iets aan het op jezelf wonen/samenwonen. Ik voel me ook niet meer het ‘kleine meisje’ van de familie, omdat ik nu niet meer thuis bij mijn ouders woon. Ik blijf altijd de jongste, maar voor mijn gevoel ben ik al iets minder ‘klein’ nu.

Op bezoek gaan is extra leuk. Ik vind het nog steeds fijn om vaak mijn ouders te zien. Het is heel anders nu, want als ik ze zie dan is het niet meer zo vanzelfsprekend en daarom eigenlijk ook veel specialer en leuker. Toen ik nog thuis woonde was bijvoorbeeld zoiets simpels als een kopje thee drinken met zijn drieën normaal, maar nu is het heel anders voor mijn gevoel. Het lijkt wel alsof ik mij nu bewuster ben van dit soort dingen die we samen doen.

De rommelkont uithangen. Oke oke, sorry mam, als je dit leest… Ik ben nog steeds best wel een rommelkont. Nu is er niemand meer die soms even zegt dat ik eens wat zooi moet opruimen. Dat is best wel chill, haha, maar de andere kant is wel dat Pat en ik allebei hetzelfde zijn en er telkens weer een berg troep op de tafel wordt verzameld. Eens in de zoveel tijd ruimen we dit dan op, wat ik overigens nog steeds niet een goede methode vind… Liever ben ik wat opgeruimder (en ik wil ook echt dat Pat en ik samen wat strenger worden voor onszelf en elkaar wat dit betreft), maar toch is het ook wel lekker dat niet iemand tegen je zegt dat je iets moet opruimen, haha. Als ik opruim, dan doe ik dat nu lekker wanneer ik het zelf wil!

Mensen uitnodigen wanneer je wilt. Ik mocht dit thuis ook wel, maar toch deed ik het bijna nooit omdat ik het vervelend vond tegenover mijn ouders. Ik vond het niet fijn dat zij zich dan aan mij moesten aanpassen. Nu ik op mezelf woon merk ik wel wat ik vaker vriendinnen en vrienden zie. Het fijne is dat je gewoon mensen kunt uitnodigen wanneer je wilt, hoe lang je wilt en hoe laat je wilt.

Voor zo snel ik ze heb kunnen bedenken, zijn dit ze wel denk ik? Er zijn echt wel veel leuke dingen aan op jezelf wonen. Natuurlijk is het echt niet altijd zo makkelijk en leuk als dat ik nu beschrijf hoor. Ik zei net ook al dat ik het soms best wel zwaar vind, maar daar staat zó veel positieve dingen weer tegenover! Een tijdje terug heb ik al eens een blog geschreven over waar ik allemaal achter ben gekomen sinds ik uit huis ben. Mocht je benieuwd zijn naar die dingen, dan kun je daar kijken!

Als je op jezelf woont: herken jij deze dingen? Als je niet op jezelf woont: naar welk voordeel kijk jij het meest naar uit?

34

8 Comments

 1. Darina

  Ik vond de vrijheid heel fijn, al had ik die thuis ook wel, maar toch anders. Je kunt meer je eigen gang gaan en je eigen dingen doen. Dat vond ik heel prettig haha en nog steeds :)
  Darina onlangs geplaatst…Photo Diary | Citytrip naar Nice #1

 2. Romy

  Dit zijn precies de redenen dat het me best fijn lijkt om een plekje voor mezelf te hebben. Op punt 1 na dan, want ik heb natuurlijk geen vriend om mee samen te wonen :P Ik kan niet wachten om mijn eigen huisje in te richten en denk ook dat ik me meteen een stuk ouder en volwassener voel als ik een eigen plekje heb. Ook lijkt het me heerlijk om zelf boodschappen te doen en altijd alleen dingen te kopen en te koken die ik geslaagd vind, haha. Hoewel ik het superlief vindt dat mijn moeder bijna altijd kookt, zijn er wel wat gerechten die ik iets zou aanpassen ;)
  Romy onlangs geplaatst…De 12 leukste zelfgemaakte cadeaus voor Moederdag

 3. laura

  Ah, dat is wel een positief lijstje! Het lijkt mij ook heel gaaf om op mezelf te gaan wonen, maar dan zou het binnen de kortste keren ook een hele rommel zijn haha.
  laura onlangs geplaatst…WE BACK – travel diary mallorca no.1

 4. Sylvahna.nl

  Voor mij was het inderdaad ook de vrijheid, maar als ik ervoor mocht kiezen om niet zelf de was te doen, dan graag hoor. Schoonmaken hoorde bij mij echt niet bij het lijstje van leuke dingen, haha
  Sylvahna.nl onlangs geplaatst…We ♥ Pandora & We ♥ Disney = We ♥ Pandora Disney even more

 5. Djuli

  Fijn lijstje! De vrijheid inderdaad, heerlijk!

 6. rachelkromdijk

  Ik ga mijn ouders onwijs missen al ga ik uit huis maar ik kan niet wachten om inderdaad mijn eigen plekje te hebben wat ik helemaal heerlijk kan gaan inrichten

 7. Elke

  Wat een positief en leuk lijstje! Die vrijheid is inderdaad heerlijk!
  Elke onlangs geplaatst…7 originele Moederdag cadeau tips

 8. sammie

  Wel een herkenbaar lijstje, vooral het op visite gaan en visite krijgen vind ik altijd erg leuk. De ‘gastvrouw’ zijn en etentjes hebben aan je eigen tafel in je eigen ingerichte huis, ja das een fijn puntje. Ook elkaar iedere dag kunnen zien en samen slapen en wakker worden, erg fijn :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

© 2024 AroundSan

Theme by Anders NorenUp ↑