My Way of Exploring

7 Redenen waarom ik nog steeds blog

7 Redenen waarom ik nog steeds blog
Laatst zat ik na te denken wat ik met mijn vrije tijd zou doen als ik geen blog zou hebben. Weet je dat ik dat serieus niet zou weten? Ik kan het bloggen na 2,5 jaar echt niet meer uit mijn leven denken, het is gewoon écht een deel van mijn leven geworden. De 7 redenen waarom ik niet meer zonder mijn blog kan en waarom ik nog steeds blog? Die vertel ik vandaag!

∴ Ik kan mijn creativiteit kwijt. Schrijven is mijn passie, al van jongs af aan. Vroeger schreef ik verhalen in mijn ‘verhalen schriftje’, later leefde ik mezelf uit bij verslagen op school, daarna schreef ik documenten vol met alles wat er in mijn hoofd rond ging en daarna startte ik met mijn blog. Ik vind het zó fijn om mijn verhalen en interesses te kunnen delen! Als ik zin heb om lekker te rommelen met collages dan maak ik een blog waarbij ik dat kan doen, wil ik mijn geachten kwijt dan schrijf ik een persoonlijke blog, als ik in een reis vibe ben dan maak ik een reis blog… Bloggen is voor mij de ultieme manier waarop in mezelf helemaal kan uitleven.

∴ Ik kan van mij afschrijven -> uitlaatklep = ontspanning. Ik heb vaak de behoefte om van mij af te schrijven. Ik ben heel selectief in het beoordelen of iets wel of niet online komt als het persoonlijk is, maar ik vind het over het algemeen wel fijn om van mij af te kunnen schrijven op mijn blog. Dat kan iets leuks zijn, maar ook iets wat minder leuk is. Als ik iets kwijt wil en ik denk dat ik dat wel wil delen met het internet, dan doe ik dat. Op mijn blog kan ik doen en laten wat ik wil en als ik dat soms wil gebruiken als uitlaatklep dan ben ik daar vrij in om dat te doen! Weet je dat dit soms heel fijn is? En dat dit voor mij heel ontspannend werkt? Voor mij is bloggen echt een moment van ontspanning.

∴ De interactie met andere bloggers en volgers is tof. Natuurlijk blog ik omdat ik het on-wijs leuk vind om te schrijven en dingen te delen, maar daarbij kwam ook onverwachts nog iets heel anders leuks: interactie met andere bloggers en volgers. Toevallig was ik hier vorige week nog over aan het nadenken. Ik vind het heel bijzonder hoe het contact onder bloggers is. Om wel eens een berichtje te krijgen wat begint met: ”Hey San!”, en vervolgens een vraag, een leuk berichtje of een compliment. Net alsof je elkaar goed kent. En weet je? Zo voelt het soms ook omdat je elkaar zo ‘intensief’ (is dit het goede woord?) volgt en eigenlijk best veel over elkaar te weten komt. Ik vind dit súper leuk! Ook zijn alle reacties die ik altijd krijg voor mij sowieso een mega motivatie puntje om elke keer weer te proberen een leuke blog te maken en vooral ook om heel consequent te bloggen. Het idee dat mensen op zondag, dinsdag en donderdag standaard een kijkje op je blog nemen is zó tof! Ik krijg een boost van elke reactie die ik krijg, nog steeds na die 2,5 jaar. Het is zo leuk!

∴ Het heeft een positieve werking op mijn ontwikkeling. Dit klinkt misschien een beetje vaag, maar ik durf met zekerheid te zeggen dat ik mezelf echt blijf ontwikkelen door het bloggen. Ik daag mezelf continue uit om inspiratie te blijven opdoen, om ideeën uit te werken, om mijn SEO steeds beter te krijgen, om leukere en betere teksten te schrijven, door kritisch te blijven als ik naar mijn blog kijk, door aan zelfreflectie te doen (blogs teruglezen, te kijken wat ik allemaal het bereikt en meegemaakt), door steeds meer opzoek te gaan naar mezelf… Dat laatste is iets wat ik echt wel heb gevonden sinds ik blog, mezelf. Dankzij mezelf bloot te geven, oftewel: door mijn verhalen en interesses te delen, heb ik langzaamaan echt ontdekt wie ik eigenlijk écht ben. Ik denk dat ik mezelf, onbewust, heb gestimuleerd om er achter te komen wat ik wel en niet leuk vind. Als je gaat bloggen dan blog je natuurlijk over dingen die je leuk vind, en op die manier ben ik er achter gekomen wat ik leuk vind en wat ik totaal niet leuk vind. Ik wist dit namelijk echt niet zo goed voordat ik ging bloggen. Als laatst stelt het hebben van een blog je erg op te proef wat betreft discipline en doorzettingsvermogen. Althans, bij mij wel! Zonder deze twee dingen zou ik nooit van mijn blog mijn eigen bedrijf hebben kunnen maken.

∴ Ik krijg het gevoel dat ik iets kan. Ik kan mij voorstellen dat je nu denkt ”Huh?”. Maar ja, het is wel echt zo wat er staat. Ik heb door mijn lichamelijke ellendige dingen heel lang gedacht dat ik niks kon. Dat ik een nietsnut was en nooit iets zou bereiken in mijn leven. Nu heb ik dat gevoel echter niet meer omdat ik wel beter weet, maar toch heeft mijn blog nog een laatste goede zet gegeven om mezelf er van te overtuigen dat ik daadwerkelijk wel iets kan. Ik heb immers helemaal zelf mijn blog gebracht naar het punt waar ik nu sta, maar waar ik het meest verbaasd over ben is dat het een paar maanden geleden zelfs mijn eigen bedrijf is geworden omdat het zo goed gaat! Er zijn natuurlijk nog meer dingen te benoemen waardoor ik zeker weet dat ik iets kan (iedereen kan iets!), maar ik vind mijn blog voor nu wel het meest passende voorbeeld. :)

∴ Ik krijg er meer zelfvertrouwen door. De afgelopen jaren heb ik wat zelfvertrouwen betreft echt een mega grote sprong in de goede richting gemaakt. Ik vind het fijn om mezelf te kunnen laten zien. Eigenlijk heb ik wel een idee waar dit vandaan komt. Ik heb mezelf namelijk nooit durven uiten omdat ik bang was dat ik niet geaccepteerd zou worden, omdat ik mezelf altijd al ‘anders’ voelde door de dingen die ik heb meegemaakt. Pure onzekerheid dus wat nergens voor nodig is, maar toch vond ik het altijd heel moeilijk om mezelf te zijn. Maar echt, sinds ik blog ben ik héél anders geworden. Ik heb het idee dat ik nu echt degene ben die ik écht ben, ik durf dat voor de volle 100% te laten zien en schaam me daar niet voor. Sterker nog, het interesseert me geen ruk wat anderen er van vinden. Al lijkt mij dat wel duidelijk, want anders blog ik niet over persoonlijke dingen en deel ik niet zo veel, haha. Ik heb dus veel meer zelfvertrouwen gekregen door het bloggen en voor mij is deze ontwikkeling heel kostbaar. Wat ook heeft meegeholpen is de reacties die ik krijg op mijn blogs en foto’s. Ik vond het altijd vreselijk om op de foto te staan, maar dat heb ik nu totaal niet meer. Ik denk dat dit komt door de reacties van anderen. Op die manier ben ik anders naar mezelf gaan kijken en mezelf meer gaan waarderen, denk ik?

∴ Ik haal er voldoening uit en word er gelukkig van. Het moment dat je op ‘inplannen’ klikt als je blog af is… Dat  gevoel wat je dan hebt, herken je dat? Het is zó fijn! Het hele proces van een blog maken geeft mij echt voldoening. Je begint met een idee, je gaat er wat omheen schrijven en uiteindelijk komt er een blog uitrollen. Nog wat puntjes op de i zetten, foto’s te bij maken en zetten en dan is het tijd om de blog in te plannen zodat hij online kan komen wanneer jij dat wilt. Het voelt zó fijn en voldaan als er een blog klaarstaat, een blog waar je blij mee bent én natuurlijk ook de spanning wat anderen er van vinden en wat voor reacties er op gaan komen. Het is zo leuk! Ik word mega gelukkig van mijn blog, echt!

Ik denk dat ik nu wel de belangrijkste redenen heb beschreven. Het is een feit dat ik dol gelukkig van mijn blog word en dat ik totaal niet zou weten dat ik zonder zou moeten. Het is echt een plekje van mij alleen en dat is bijzonder en tegelijkertijd heel gaaf om te hebben. Vooral als ik kijk naar wat voor positiefs het mij allemaal oplevert ben ik er van overtuigd dat ik nooit zomaar zou stoppen met mijn blog. Er moet heel wat gebeuren om mij niet mee typend achter mijn laptop te zien zitten, om vervolgens heel happy de blog in te plannen en vervolgens een voldaan gevoel te krijgen. Oh, en natuurlijk om als laatst nog alle veel te leuke reacties te lezen die ik krijg van jullie allemaal!!

Wat is voor jou de reden nummer 1 waarom je blogt? 

24 Comments

 1. Darina

  Leuk om te lezen! Ik kan het bloggen ook niet meer wegdenken uit mijn leven door het feit dat ik enorm van schrijven hou. Dat was ook de reden om een blog te starten.
  Darina onlangs geplaatst…6 New Parisian Books Part 3

 2. Aneta

  Wat een mooi lijstje. Ik kan me heel goed in alle punten vinden. Zelfontwikkeling staat bij mij dan ook hoog op het lijstje. Met 1 puntje kan ik me minder goed in vinden, tenminste…het schommelt nogal, en dat is voornamelijk met het zelfvertrouwen. Ik kan al heel snel onzeker raken van het feit dat de bezoekersaantallen lager zijn dan de maand ervoor. Slaat nergens op maar toch geeft dat een naar gevoel. Ik moet zeggen dat ik hier steeds meer afstand van kan doen omdat bloggen niet iets is waar ik later mijn geld mee wil verdienen

 3. Romy

  Wat een ontzettend leuke en enthousiaste blog! Het is zo leuk om te lezen hoeveel plezier je aan het bloggen beleeft en hoeveel het je ook op persoonlijk vlak heeft gebracht, bijvoorbeeld qua zelfvertrouwen. Dat plezier straalt ook echt van je artikelen af :) En het is alleen maar mooi om te horen dat je ook persoonlijk zoveel uit je blog haalt. Ik herken me eigenlijk in elk van de punten wel die je noemt. Het leukste vind ik het feit dat ik mijn passie voor schrijven kwijt kan en dat ik mezelf kan uiten en dat dat blijkbaar nog andere mensen aanspreekt ook. Dat blijf ik toch wel heel bijzonder vinden.
  Romy onlangs geplaatst…Shoplog | 5 aankopen voor €13 bij de IJ-hallen

 4. Simone

  Ik moet eerlijk bekennen dat het bij mij wat rustiger is de afgelopen maanden. Ik probeer wel minimaal 1x per week nog iets te plaatsen. Ik vind het leuk, maar het kostte me teveel tijd en energie naast mijn 40-urige baan. Dat heb ik een lange tijd volgehouden. Maar na een aantal tegenslagen werd het iets teveel. Jammer, maar dan moet je toch voor jezelf kiezen. Ik denk wel dat ik het binnenkort weer wat meer zal oppakken. Ik mis het in ieder geval wel echt.

 5. Sofie

  Heel herkenbaar! Ook het stukje dat je tóch iets kan ondanks fysieke beperkingen! ❤️
  Sofie onlangs geplaatst…Persoonlijk: pijnlijke opmerkingen als chronisch zieke die ik te horen kreeg

 6. evelien

  Wat een super leuk artikel, ik kan het helemaal vinden in de punten die je deelt.
  Ik vind bloggen zo’n leuke manier om van je af te schrijven en mijn creativiteit en liefde voor fotografie te delen. <3 Ik doe het inmiddels al 5 jaar en kan het zeker niet missen!
  Liefs,
  Evelien

 7. Robin Valentine

  Ik herken mij in heel veel wat je zegt! Vooral over iets kunnen, je doet toch alles zelf, het schrijven, foto’s maken.. de blog onderhouden. Ik heb periodes gehad dat ik even tijdelijk gestopt was door drukte maar het begon toch altijd weer te kriebelen. En dat over jezelf laten zien begrijp ik ook, hier is alles toch een stuk vriendelijker ook al is het soms het evil WWW. Én je hebt een super leuke persoonlijkheid en blog dus ik lees het met plezier, en zo veel andere :-)

 8. Madelon

  Heel leuk om te lezen! Ik herken veel van wat je zegt. Ik haal ook veel voldoening uit mijn blog en het lezen van andere blogs. Soms kijk ik naar mijn blog en dan ben ik best een beetje trots erop!

 9. Carmen

  Mooi artikel! Ik sta met veel dingen eigenlijk wel gelijk! Maar de uitlaatklep is echt geweldig!

 10. Stéphanie

  Deze vraag stelde ik mijn vriend afgelopen week toevallig nog. Ik vraag me dus ook af wat ik met mijn vrije tijd zou doen als ik mijn blogs niet had. Dan zou ik op zoek moeten gaan naar heel veel hobby’s om die leegte te compenseren ;) Bloggen is voor mij vooral een manier om mijn creativiteit kwijt te kunnen, om verhalen te delen en mensen te inspireren om mooie natuurreizen te maken. En als je leuke reacties krijgt en mensen je volgen dan is dat natuurlijk extra leuk. Ik had ook niet verwacht dat er zoveel interactie zou zijn met andere bloggers, dat vind ik zelf ook erg leuk. Maar nog leuker zijn de reacties en mailtjes die je van andere lezers ontvangt. Dan weet je dat je het goed doet :) En je blijft jezelf inderdaad ontwikkelen op allerlei vlakken door te bloggen. Iets wat ik zelf altijd graag blijf doen.
  Stéphanie onlangs geplaatst…Betoverend Noord Noorwegen: Vogelsafari onder de Middernachtzon op de Vesteralen

 11. Sabine

  Komt helemaal overeen met mijn eigen redenen! Vooral ook die uitlaatklep, de behoefte om mensen te informeren, mijn familie en vrienden thuis op de hoogte houden van mijn leven. Het kost veel tijd maar levert veel positiviteit op!

 12. Nina Simplynspecial

  Wat een fijn artikel. Eigenlijk heeft het bloggen jou heel veel moois gebracht. Ik herken wel een aantal punten. Ik ben als persoon ook wel een stukje gegroeid door mijn blog. Goed om hier eens over na te denken en bij stil te staan. Besef me hierdoor dat ik dat veel te weinig doe eigenlijk ;)

 13. Laura

  mooi artikel! inderdaad, ik merk aan mezelf dat ik me ook veel minder aantrekkelijk wat anderen van me denken dan vroeger. gelukkig wel :)
  Laura onlangs geplaatst…6. FIETSVAKANTIE – VET DRUKKE CAMPING & KONSTANZ

 14. Simone

  Eigenlijk kan ik jouw lijstje in het geheel gewoon overnemen. Dat zijn voor mij ook absoluut redenen om lekker door te gaan met bloggen. Hoewel het nu lastiger is door mijn werk waardoor ik minder energie heb. Afscheid nemen van het bloggen zou ik écht niet willen (en kunnen).
  Simone onlangs geplaatst…Trouwen | De vorderingen van onze bruiloft

 15. Irene

  Wat een mooi artikel! Kan me er ook volledig in vinden en ben nog geen jaar bezig :)
  Irene onlangs geplaatst…642 Things to write about

 16. Sylvia

  Leuk om te lezen! Ik vind het ook heerlijk om lekker van mij af te schrijven. inderdaad als ik niet zou bloggen dan lig ik op de bank doelloos tv te kijken haha

 17. Sammie

  Ik denk dat ik veel tijd zou overhouden en een stuk minder foto’s zou maken zonder blog hihi. Veel van de dingen die je noemt zijn erg herkenbaar. Ik zou het op dit moment ook niet willen missen.

 18. Iris

  Ja, zo voelt het ook voor mij. Ik kan ook echt niet zonder mijn blog. Ik heb wel eens van die momenten van “zou mijn blog wel wat leuk zijn”, maar toch kan ik er niet mee stoppen. Het geeft me energie en het is ook leuk om af en toe je blog eens door te scrollen en artikelen terug te lezen.

 19. Jessica J.

  Wat een mooi lijstje! Het enthousiasme spat ervan af! Ik kan me erg goed vinden in jouw lijstje, moet ik zeggen. Ik kan m’n passie voor schrijven en fotograferen kwijt, beleef erg veel plezier aan de interactie met zowel collega-bloggers als lezers en ben oprecht trots op mezelf als ik een artikel dat voor mij áf is, in kan plannen. En inderdaad, je blíjft bijleren. Ik kan me geen leven meer voorstellen zonder m’n blog – hoe klein hij ook is/blijft.
  Jessica J. onlangs geplaatst…My scentful life #65 • Bourgondisch leven en Koelbox Open Air

 20. Michelle

  Mooi! Ik ben nog maar een halfjaartje bezig maar kan mij er helemaal in vinden. Ik ben lang niet zo actief als jij maar ervaar wel hetzelfde :)
  Michelle onlangs geplaatst…De laatste keer

 21. Typisch Kim

  Ik ben het zeker helemaal met je eens!
  Typisch Kim onlangs geplaatst…Zomerse outfit combinaties

 22. Co | Op reis met Co

  Ik herken het stuk voor stuk! Ik vind bloggen ook heerlijk om te doen en zou ook niet weten wat ik moest als ik zou moeten stoppen. Leuk dat je dit met ons deelt!

 23. Britt

  Volgens mij ben ik de enige zonder blog die hier reageert maar ik vind het hele mooie redenen en kom graag op jouw blog!

 24. Saskia

  Leuk artikel met zeker herkenbare redenen. Ik blog hoofdzakelijk omdat ik het nog steeds super leuk vind om te doen :-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

© 2023 AroundSan

Theme by Anders NorenUp ↑