My Way of Exploring

7 Jaar samen! | Wat ik allemaal van mijn vriend heb geleerd


Vandaag is de dag dat mijn vriend en ik 7 jaar samen zijn! Op dit moment zijn wij op Bali en dat is natuurlijk een perfecte plek om dit te vieren! Wauw, 7 jaar is nog eens een lange tijd nu ik er zo over nadenk. Eigenlijk schrijf ik nooit zo veel over mijn vriend, maar ik maak dit keer een uitzondering, hihi. Het lijkt mij namelijk leuk om eens te vertellen wat ik in al die jaren allemaal van mijn vriend heb geleerd, want dat zijn veel dingen waar ik hem heel dankbaar voor ben!

Mezelf durven te zijn
Één van de eerste dingen die mij opviel toen ik mijn vriend net kende, was dat ik vond dat hij zo lekker zichzelf was. Hij kwam op mij over als iemand die lekker zijn eigen gang ging, die niet de meute achterna liep maar zijn eigen weg ging, die durfde af te wijken en gewoon écht zichzelf durfde te zijn. En laat ik nu net het tegenovergestelde zijn geweest in die periode, haha. Door de jaren heen leerde ik mezelf durven te zijn en ook om de meute niet achterna te lopen maar mijn eigen weg te volgen.

Doen wat ik leuk vind
Lekker doen wat je leuk vind. Als je iets wilt, dan doe je dat gewoon. Ik merkte altijd al aan hem dat hij de dingen die hij leuk vind lekker doet en dus heel actief is als het gaat om dingen aan te pakken. Hij is niet iemand die afwacht als hij iets wilt, maar juist super actief is wat dat betreft. Dat vind ik erg inspirerend! Een voorbeeld waarbij ik dit zelf voor het eerst écht toepaste in mijn eigen leven was het beginnen van mijn blog. Ik ging een keer iets doen wat ik leuk vond en deed dat gewoon zonder er te veel bij na te denken!

Ruim denken
In therapie heb ik geleerd dat ik dingen van meerdere kanten moet bekijken. Dit is iets wat mij al ver bracht, maar door mijn vriend heb ik geleerd om nóg ruimer te denken en dingen vanuit verschillende perspectieven te bekijken.

Niks is gek
Wat mij ook gelijk opviel toen ik mijn vriend net kende was dat hij niks gek vond. Als iemand in een gekke jas op straat liep dan vond hij dat juist super vet dat diegene dat gewoon doet. Als iemand op zijn eigen manier creatief bezig was, wat misschien afwijkt van het ‘standaard’, dan keek hij daar niet van op maar juichte het bij wijze van spreken juist toe. En dat is iets waar ik veel van heb geleerd. Niks is gek! Gewoon lekker je ding doen, aantrekken wat je leuk vindt en jezelf vooral niet schamen.

Beargumenteren
Als er iemand een ster is in beargumenteren, dan is het mijn vriend wel! In het begin kon ik geen enkele discussie met hem aan gaan, want hij won het toch wel. Zijn argumenten waren altijd ijzersterk en daar kon ik niet tegenop, haha. Door de jaren heen heb ik dit serieus echt van hem geleerd en dat vind ik heel tof. Ik wil niet zeggen dat ik hier nu super goed in ben, maar ik ben zeker wel gegroeid hier in!

Spontaniteit
Je gaat veel van elkaar overnemen, dat is gewoon een feit. Mijn vriend is één van de meest spontane mensen die ik ken. Hij heeft totaal geen moeite met contact zoeken met onbekenden, interesse tonen in anderen, hij weet altijd wel iets te zeggen en dit allemaal bij elkaar zorgt er voor dat hij gewoon écht spontaan is. Als ik zo terug denk en mezelf vergelijk met 7 jaar geleden dan denk ik wel dat ik spontaner ben geworden. Misschien ook omdat ik ouders ben geworden hoor, maar ik denk ook deels omdat ik hem echt als een voorbeeld zag qua in zijn omgang met anderen. :)

Dit zijn stuk voor stuk dingen waar ik hem echt heel erg dankbaar voor ben dat ik dit heb mogen leren van hem. Hij heeft mij dit niet bewust geleerd, maar het is meer zo dat deze dingen van hem heb overgenomen. Dat vind ik heel bijzonder en hier ben ik vooral heel blij mee! Ik zie hem nog steeds als een persoon waar ik tegenop kijk, op een goede manier. :)

Heb jij een een relatie? En wat heb jij tot nu toe geleerd van je vriend/vriendin? 

12 Comments

 1. Jonna@burgertrutjesNL

  Woehoe, Gefeliciteerd San en vriendlief! Zeven jaar is een mooie mijlpaal. En wat goed om eens stil te staan bij de dingen die je van elkaar hebt geleerd. Zo te lezen zijn jullie een goede match en zorgen jullie ervoor dat jullie elkaar verder helpen ontwikkelen in het leven. Dit is ook in mijn relatie het geval, en wij vullen elkaar perfect aan. Hij kan niet koken, ik wel. Hij is super handig, ik totaal niet. Veel plezier nog op Bali samen
  Jonna@burgertrutjesNL onlangs geplaatst…Uitgebreide shoplog Aliexpress – heel veel beauty onder de vijf euro

 2. Romy

  Gefeliciteerd met deze mijlpaal! Wat ontzettend mooi hoe je stilstaat bij alles wat je van je vriend hebt geleerd. Ik denk ook dat je in zo’n lange tijd best wel fijne dingen van elkaar overneemt of leert. Wat mooi dat je vriend zo ruimdenkend is! Dat vind ik altijd een mooie eigenschap. Er staat trouwens een klein foutje in je artikel: “omdat ik ouder(s) ben geworden”. Ik dacht even: oh, huh, ouders, heb ik iets gemist? :P
  Romy onlangs geplaatst…Vrolijke aankopen: HEMA blik vol geluk & Action knutselspullen

 3. Wendy (B)

  Proficiat!

 4. Irene

  Wat mooi dat jullie 7 jaar samen zijn. GEFELICITEERD! Mijn vriend en ik zijn binnenkort ook 7 jaar happy together en ik kan me wel vinden in de dingen die jij leerde van hem :) Ik vind het gewoon al super bijzonder om m’n leven te delen met iemand en dat ik dan dingen kan leren van hem. Veel plezier nog op Bali! Geniet er van met jullie tweetjes! ^^
  Irene onlangs geplaatst…Ik ging winkelen (shoplog)

 5. Saskia

  Van harte met jullie 7 jarig samen zijn<3
  Geniet in Bali! Leuk om te lezen wat je allemaal hebt geleerd. Ik van mijn man? Een hele hoop in die 10 jaar samen, elkaar al ruim 15 jaar kennen…

 6. Sabine

  Van harte gefeliciteerd! Ik heb ook veel geleerd van mijn man, kom ook erg door het cultuurverschil denk ik. Hij leeft veel meer in het nu, geniet van het leven en laat geld rollen en hij probeert zijn leven zo in te richten dat gebeurt wat hij wil. Dat heeft mij ook veel meer in het nu doen leven, minder zorgen en meer aan mezelf denken en doen wat ik wil.

 7. Ramona

  Leuk om te lezen, zeg! Nu ben ik eigenlijk wel heeeeel benieuwd wat jouw vriend van jou heeft geleerd in die afgelopen zeven jaar!

 8. Laura

  Congratulations! En geniet maar van Bali <3
  Laura onlangs geplaatst…EEN FIJNE AVOND

 9. sammie

  Niks is gek, geweldige instelling van je vriend! Dachten alle mensen maar zo :) 7 jaar samen! Wauw! Gefeliciteerd, dat is een mooie tijd samen al! Op naar de volgende 7 :)

 10. Simone

  Gefeliciteerd! Wat mooi om te lezen wat je allemaal van hem geleerd hebt. Ik heb van mijn vriend geleerd om wat beter met geld om te gaan. Niet dat ik daar zo slecht in was, maar hij heeft me wel meer inzicht gegeven. Niet erg onbelangrijk. Geniet nog van jullie vakantie!
  Simone onlangs geplaatst…Huis & Tuin | Ons tuin project is klaar!

 11. Benthe

  Wauw, gefeliciteerd met jullie jubileum! Wat mooi dat je zoveel dingen leert van je vriend, hij klinkt als een topvriendje ?. Ik heb nu 5,5 jaar een relatie en ik vind altijd dat mijn vriend van mij een beter mens heeft gemaakt :P, niet dat ik een feeks was ofzo hoor. Maar hij is zo begripvol en kan inderdaad goed dingen vanuit verscihllende perspectieven bekijken. Dit heb ik voor een deel overgenomen.

 12. Silke

  Proficiat hoor lieve San! 7 jaar, wooow, da’s al een hoop jaren in je leven :D Jullie zijn echt een prachtig koppel, tof ook om deze blogpost te lezen. Dat ‘niks is gek’ is eigenlijk wel heel erg mooi gezegd :) In de plaats van iemand te gaan beoordelen kan je het inderdaad ook gewoon op die manier bekijken! Liefs :)
  Silke onlangs geplaatst…Fotografie | Op stap in Lille

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

© 2023 AroundSan

Theme by Anders NorenUp ↑