AroundSan

My Way of Exploring

6 Dingen waarmee ik nú ga beginnen


”Wat zou je nú willen veranderen?” Deze vraag kwam ik tegen en spookte de afgelopen dagen in mijn hoofd. Ik vind dit zó’n belangrijke vraag, dat ik hier per sé een volledig antwoord op wil hebben voor mezelf. Ik ben op zes dingen uitgekomen waarvan ik vind dat ik ze nú moet veranderen en waarmee ik dus nú ga beginnen. Het is immers nooit te laat om aan jezelf te werken, toch?

Lichamelijke onzekerheid aanpakken
Volgens mij heeft iedereen wel een struggles met zijn/haar lichaam, dus ik beschouw dit niet als iets geks, maar stom is het wel. Ik merk dat ik de laatste tijd ben afgevallen en dat vind ik niet fijn. Vooral omdat ik niks anders doe qua voeding of beweging dan anders en dus niet zo goed weet waar het aan ligt. Dit maakt mij best onzeker. Daarbij ben ik ook met een gedeelte van mijn lichaam sowieso altijd al niet zo blij geweest. Dit heb ik wel deels kunnen accepteren, maar momenteel vind ik dat ook even lastiger. Ik zit nu dus weer in een periode dat ik even niet 100% zeker ben van mezelf en dat vind ik naar om te merken. Het is niet zo dat ik super erg onzeker ben nu hoor, maar het kan zeker wel beter zegmaar… Ik zou bijvoorbeeld nu niet voor mijn lol in bikini gaan staan. Ik wil gewoon overal blij mee zijn en ik wil die onzekerheid niet. Daarom ga ik proberen om weer blij te zijn met hoe ik er nu uit zie. Hoe ik dat weer ga doen? Kijken naar de dingen waar ik wél tevreden over ben en naar wat mijn lichaam allemaal kan en dit te laten overheersen. Natuurlijk ga ik ook weer proberen aan te komen, maar in die tussentijd wil ik niet het rotgevoel hebben van dat ik mezelf niet mooi vind. Daarom dus dat ik ga proberen om óók nú enigszins blij te zijn met mezelf. Ik zal nou eenmaal nooit helemaal worden zoals ik dat zelf zou willen…

Weg met die onterechte schuldgevoelens
Ik heb nogal snel last van onterechte schuldgevoelens. Ik weet dat die eerste onterechte gedachten niet waar zijn, maar tóch weten ze elke keer weer in mijn bewuste te komen, zodat ik ze vervolgens weer streng kan toespreken. Maar oh, wat word ik er soms gek van… Dit is echt in periodes dat het wat meer is dan normaal en in zo’n periode zit ik dus nu al een tijdje. Ik probeer het los te laten en te relativeren, maar soms ontkom ik er niet aan dat er weer zo’n gekke gedachte door mijn hoofd vliegt. Wat trouwens wel al heel goed gaat is dat ik niet meer 100x keer (onterecht) sorry zeg op een dag, haha. Dat is al een stap in de goede richting! Verder ga ik gewoon telkens keihard nee zeggen tegen mezelf als ik weer word meegesleept in de schuldgevoelens. Het klinkt misschien suf, maar dat nee zeggen helpt bij mij wel. Dit ga ik weer consequenter toepassen samen met het relativeren en dan gaat het vanzelf wel weer beter.  :)

Geld uitgeven zonder moeite 
De afgelopen weken heb ik, voor mijn doen, veel geld uitgegeven. Daar tegenover staat er wel een hele toffe reis op mij te wachten, dat besef ik me wel hoor! Alsnog vind ik het heel erg lastig, ook al heb ik er goed voor gespaard en wist ik van te voren dat ik hier het geld aan zou uitgeven. Ik vind het gewoon onwijs moeilijk om ‘luxe’ dingen te doen (vakantie, uiteten, kleding kopen…) en ik blijf het lastig vinden om mezelf er van te overtuigen dat ik het waard ben om geld aan mezelf uit te geven. Ik wil echt veranderen dat ik mezelf weinig gun qua luxe en dat ik me niet zo druk maak om geld. Het kwartje lijkt alleen nog niet te vallen (ha-ha, kwartje). Ik wil dus eens iets kunnen kopen zonder daar een jaar over na te denken, te twijfelen en het mezelf te misgunnen.

Beter Engels kunnen spreken 
Ook al ben ik er bewust best veel mee bezig geweest het afgelopen jaar, toch wil het niet zo vlotten met mijn Engels. Ik ben er gewoon niet zo goed in denk ik, ik vind het lastig en door de onzekerheid op dit gebied sla ik dicht. Ik kan mezelf wel verstaanbaar maken hoor, zo erg is het nou ook weer niet, maar ik vind het niet goed genoeg. Straks als mijn vriend en ik op vakantie gaan wil ik beter Engels kunnen spreken dan dat ik nu kan. Ik wil dus de komende weken vooral veel Engelse blogs lezen en vlogs kijken, in de hoop dat ik op die manier nog wat kan meepikken.

Verdrongen dingen verwerken
De laatste tijd komen er dingen naar boven toe die ik in mijn tienerjaren allemaal heb verdrongen en genegeerd. Uit het niets komen er soms ineens dingen in mij op waar ik in die tussentijd nooit meer over na heb gedacht. Puur omdat ik het toen allemaal verdrongen heb en het liet voor wat het was. Ik ervaar dat nu soms wel als best heftig en op die momenten kan ik dan een beetje in ‘paniek’ raken. Er zijn zo veel dingen die ineens weer te boven komen en waar ik ontzettend boos en emotioneel om kan worden. Aan de ene kant vind ik het ook wel goed dat al die verdrongen dingen nu een keer omhoog komen hoor, want dit is nu een mogelijkheid om het te verwerken. Aan de andere kant denk ik van: ”Pfff, niet nu!” Máár: het is tijd om al die onverwerkte shit te verwerken en een plekje te geven.

Krachttraining weer oppakken 
Ik wil weer aan krachttraining gaan doen. Aankomen in vet is voor mij met mijn voedingspatroon (klik hier als je niet weet waar ik het over heb) een soort van drama en duurt mega lang (áls het lukt ghehe), dus ik wil weer gaan beginnen met krachttraining. Ik heb dit heel lang 5/6 dagen in de week thuis gedaan, maar inmiddels al meer dan een jaar niet meer. Ik wil weer gaan beginnen en hopelijk kom ik dan aankom in gewicht en dan ben ik ook gelijk wat zekerder over mijn lichaam. Twee vliegen in één klap! Ik ben een paar dagen geleden al begonnen trouwens, jahoe. Als iemand nog tips heeft voor oefeningen? :D

Ik ben er van overtuigd dat aan jezelf blijven werken goed is. Een vraag als: ”Wat zou je nú willen veranderen?” vind ik een hele goede vraag om te ontdekken waar je momenteel niet blij mee bent in je leven. Waarom zou ik met die ontevredenheid rond blijven lopen terwijl ik er iets aan kan doen? Tijd om er iets aan te doen! En dit wil ik ook aan jullie meegeven. Doe iets aan de dingen waar je niet blij mee bent, blijf er niet mee rondlopen en zorg er voor dat je niet steeds negatiever wordt door de opstapeling van dingen waar je niet tevreden over bent. Het is nooit te laat om aan jezelf te werken, vergeet dat nooit! Waar een wil is is een weg. :)

Wat zou jij nú willen veranderen? 

19 Comments

 1. Wat een goede blog en ik denk dat dit inderdaad stuk voor stuk dingen zijn waar je heel goed direct mee aan de slag kunt gaan. De onzekerheid over mijn lichaam herken ik heel erg. Dat is ook iets waar ik veel mee worstel en waar ik ook hulp bij krijg. Zo lastig! Hopelijk kunnen we over een tijdje allebei zeggen dat we wat zekerder daarover zijn :) Wat gaaf dat je krachttraining gaat doen! Inderdaad meteen twee vliegen in een klap!
  Romy onlangs geplaatst…Shoptips Action & Hema: knutselspullen en lip colour enhancer

 2. Wat mooi dat je dit aan jezelf wilt verbeteren. Vervelend dat je doordat je zo bent afgevallen onzekerder bent. Body confidence is voor mij ook een dingetje waarin ik wat liever naar mezelf zou mogen zijn. Blijft helaas toch een lastig iets.

 3. Mooie dingen heb je opgeschreven. Hopelijk kun je daar je kracht mee terug vinden. Enne je gaat een mooie reis maken dus die onterechte schuldgevoelens die je misschien hebt over het teveel uitgegeven hebben van geld zijn gevoelens die niet nodig zijn. Je krijgt er zo iets moois voor terug. En dat beter Engels kunnen praten gaat je lukken!
  Aneta onlangs geplaatst…25 x wat te doen op een regenachtige dag

 4. Wat een mooie vraag om over na te denken. Ik zou wel wat positiever willen zijn (working on it). Ik weet niet of anderen het altijd echt als negatief ervaren, of als sarcasme ofzo. Maar belangrijker is dat het mijzelf stoort. Voor de rest wil ik echt weer wat vaker gaan dansen (de sport die ik doe), de laatste tijd ben ik maar om de week in de dansschool te vinden eigenlijk. Dat kan iets meer.

 5. Mooi geschreven.
  Ik snap heel goed je lichamelijke onderzekerheid, ik heb daar ook last van maar dan op een andere manier!
  Ook snap ik heel goed dat je je snel schuldig voelt, het is moeilijk om dat te veranderen maar ik geloof dat je het kan:)

  Liefs, Nathalie

 6. Mijn motto is ook eigenlijk een beetje: als je ergens niet tevreden over bent moet je niet zeuren maar er wat aan doen!
  Mooi lijstje heb je gemaakt, en ik hoop voor je dat je snel weer lekkerder in je vel zit!

 7. Mooie dingen wil je veranderen, knap ook dat je dit allemaal met ons deelt! Heel veel succes met dit allemaal! Ik ben altijd heel goed in geld uitgeven dus misschien kan je een beetje van die eigenschap van mij lenen, ik stuur het je toe ;)

 8. Je hebt een aardig lijstje. Neem je daarmee niet te veel hooi op je vork? Je hoeft niet perfect te zijn he!
  Ik weet niet zo goed wat ik echt per definitie nu, acuut en meteen moet veranderen.

 9. Als je hulp wilt met Engels, je weet me te vinden

 10. aah ik zou in plaats van jou doel: geld uitgeven zonder moeite, juist minder geld uit moeten geven zonder moeite hahah. Op het moment besef ik me ook dat alles zoveel geld kost als je gaat samenwonen, en dat is uiteindelijk wel waar je voor spaart heel je leven dat je thuis woont. Dus in plaats van geld uit geven aan kleding moet ik het nu gaan besteden aan stoelen, tafels etc :) Hele goede doelen, go for it!

 11. Oh, wat een leuk artikel is dit. Super om hier bij stil te staan! Misschien dat ik er ook maar eens iets over moet schrijven. Lijkt me leuk :) Dat van dat geld vind ik trouwens heel herkenbaar. Ik voel mij altijd schuldig als ik iets koop voor mezelf en blijf er achteraf dan ook veel te lang over piekeren. Super vervelend!

 12. Mooie doelen meid! :) Het stelt misschien niet veel voor in vergelijking met die van jou maar ik heb nog een thuiscursus Grieks liggen en die wil ik oppakken zodat ik een beetje basic kan spreken als ik eind mei daar naartoe ga op vakantie!

 13. Dat klinkt helemaal niet suf meid, ik ken dat wel. Vorig jaar heb ik ook geleerd om vaker nee te zeggen en dat geeft ook gewoon meer rust. Liefs.x

 14. Goed artikel zeg! Goed dat je hier allemaal over na denkt. Ik ga nú me heel erg focussen op school. Deze week is mijn tweede examenweek en ik heb echt geen leven meer. Alleen maar leren en leren. Word er zo gestresst van maar ik vind hoge cijfers halen erg belangrijk. Maar het zit allemaal niet zo mee. Krijg het moeilijk in mijn kop. :/ Wel leuk om te zien dat ik de boulevard herken. Daar loop ik altijd met mijn hondje, haha.

 15. Goede puntjes heb je opgeschreven zeg! Helaas is lichamelijke onzekerheid iets wat niet zomaar 1,2,3 opgelost is… ik ben er ook al een tijd mee bezig! Ik heb hetzelfde uitgangspunt als jij: je wordt nooit zoals je zelf zou willen, dus je kan beter gewoon jezelf accepteren en ermee leven. Ik vind je een prachtige en vrolijke meid, dus ik hoop dat dat helpt om jezelf wat meer te accepteren :-).

  En tja, ik wil ook zeker mijn Engels gaan verbeteren. Ik heb ooit een cursus Engels gevolgd en die heb ik gehaald, zonder mijn boeken open te slaan. Tja, basis Engels beheers ik dus wel, maar ik heb niks opgestoken van die hele cursus doordat ik niet leerde en de toets met geluk heb weten te halen. Niet aan te raden haha! Na mijn opleiding wil ik een cursus Engels volgen waarbij ik ook daadwerkelijk oplet en leer ;) Liefs x
  Lisa onlangs geplaatst…Gewoon wat mij bezighoudt

 16. Ik wil nú meer rust hebben!

 17. Enorm tof dat je dit deelt, en ook motiverend vind ikzelf. Ik krijg door jou wilskracht echt zoiets van: Oh ja, ik wil ook graag het een en ander veranderen. Gaan met die banaan! Haha! En wat je Engels betreft… Ik herken je. Een vriend van mijn vriend heeft een Griekse vriendin en dus spreken we Engels met elkaar als zij er is. Ik begrijp wat er word gezegd, kan mezelf verstaanbaar maken, maar soms wil ik iets vertellen en ga ik bedenken hoe ik dat dan in het Engels moet doen. Dan weet ik een woordje niet wat wel cruciaal is in het verhaal en door al mijn gedenk is dat onderwerp alweer voorbij. Ik merk ook dat ik daar niet zeker over ben. Dit zou ik ook graag willen aanpakken! En lekker genieten van je reis meid, want je bent het waard :)

 18. Ik zou NU meer geduld willen hebben! Sinds een paar maanden heb ik last van een whiplash, en ik wil niks liever dan dat het nu over is en ik mijn oude leven weer op kan pakken. Maar zo werkt dat dus niet.

 19. Ik zou beter om willen gaan met kritiek en mensen die me negatief beïnvloeden. En ik wil ook nog beter Engels kunnen spreken. En meer vertrouwen op mezelf.
  Marcella onlangs geplaatst…Wishlist Nederland

Geef een reactie

Your email address will not be published.

*

CommentLuv badge

© 2020 AroundSan

Theme by Anders NorenUp ↑