My Way of Exploring

12x Typische kneuzen acties à la San

Image5-001
Dat ik twee linker handen heb is wel duidelijk. We hebben het hier over een stuntelige en onhandige kneus. Yep, that’s me. Het werd hoogst tijd om een lijstje op te stellen met de ’typische kneuzen acties à la San’ dingetjes.

We beginnen alvast met een klunzige foto van mij van toen ik een dansje deed en tegen een hek aan viel. Wil je het live zien? Kijk dan deze video maar even, haha. Laten we beginnen met een greep uit mijn ‘kneuzen acties’ collectie!

➼ Woorden verkeerd uitspreken
Ik heb echt het talent om woorden verkeerd uit te spreken. Dan moet je denken aan bijvoorbeeld ‘complicatie’ in plaats van ‘compilatie’. Ook heb ik er wel een handje van om bepaalde uitspraken verkeerd uit te spreken. Maar ik moet er wel bij zeggen dat ik 9 van de 10 keer mezelf wel verbeter! (positief, positief…)

➼ Drinken inschenken
Haha, dit heb ik nog nooit gekund! Vre-se-lijk. Ik giet áltijd drinken over mijn glas heen, áltijd gewoon. WHY!?

➼ Moeite met 3D spellen spelen
Man, een 3D spel spelen… Wat is dát moeilijk zeg! Je moet én een poppetje besturen én de camera bewegen. Ik mag dan wel een vrouw zijn en zogenaamd twee dingen tegelijk kunnen doen, maar dit kan ik écht niet. Ik druk dan altijd maar gewoon alle knoppen tegelijk in. Geen Mario spel in 3D voor mij dus…

➼ Dansen
Ik lijk wel motorisch gestoord als ik een poging doe tot ‘dansen’. Ja, tussen haakjes want je kunt het geen dansen noemen. Mijn armen en benen bewegen wat in het rond en dat lijkt werkelijk nérgens op. Ik heb nogal moeite met twee verschillende dingen doen met mijn armen en benen. Op één of andere manier moeten dat dezelfde bewegingen zijn. Ik vrees dat een cursus dansen mij niet kan helpen…
2015-07-02 00.11.04➼ Dingen laten vallen
Ook ben ik heel goed in dingen laten vallen. Vooral ’s ochtends laat ik sowieso altijd wel iets uit mijn handen vallen. Of het nou bestek is of dat het mijn medicijnen zijn… Enneh… Ik kan, doordat ik dingen laat vallen, er soms ook echt een klieder bende van maken. Kijk maar naar de foto hierboven.

➼ Morsen & haar in eten gooien
Haha, tja… Mijn haar ziet regelmatig wel eten van dichtbij. Ja oké, ik heb lang haar maar ik leer het gewoon niet om op te letten dat mijn haar niet in mijn eten vliegt als ik beweeg. Regelmatig mijn haren wassen is dus een pré! Morsen doe ik alleen als ik eet waar anderen bij zijn. Altijd leuk…

➼ Make-up en nagellak opdoen
Ik ben geen make-up wonder en zal dit ook nooit worden. Waarom dit zo is heb je hier al kunnen lezen. Make-up en ik gaan gewoon niet samen. Nagellak is echt mijn vijand. Dit heeft geen uitleg nodig denk ik…

➼ Botsen en struikelen
Er gaat geen dag voorbij dat ik niet ergens tegen aan loop, mezelf stoot of dat ik ergens half over struikel. Zo heb ik bijvoorbeeld het talent om tegen deurposten aan te lopen en half te struikelen over stoeptegels waardoor ik zo’n geweldig mooie spastische beweging maak.

➼ IJs scheppen
Zin om te lachen? Dat moet je mij ijs zien scheppen met zo’n bolletjes schep ding geval. Ik was een keer met mijn schoonfamilie in een wokrestaurant en ging ijs scheppen uit zo’n grote bak. Nou nou, hoe kun je je kneuzigheid laten zien? Zó dus! Het ijs vloog over de rand heen en ik maakt er een zooitje van. Nee, niet mijn allerbeste kant heb ik toen laten zien…

➼ In slaap vallen tijdens films
Iets waar ik zelf wel om kan lachen, maar mijn vriend waardeert dit minder HAHA. Ik ben hier écht heeeeeel goed in!

➼ Met deuren gooien
Ik gooi met deuren. Alle soorten deuren zijn de sjaak bij mij. Als ik in de badkamer dingen uit de kastjes pak, dan weet gelijk het hele huis dat ik in de badkamer ben. Het leuke is dat het geluid van dat dichtgooiende kastdeurtje daar ook nog eens lekker door galmt, haha. Voor keukenkastjes geldt precies hetzelfde.

➼ De afstand tussen een glas en de tafel verkeerd inschatten
Op één of andere manier ben ik gewoon een super kneus in een glas neerzetten op tafel. Ik schat dat áltijd verkeerd in en daardoor maak het nogal veel herrie als ik het glas neerzet aangezien ik altijd eerder het glas op tafel zet dan ik zelf denk.

➼ In mijn handen snijden
Messen en ik gaan niet goed samen. Het komt regelmatig voor dat ik mezelf per ongeluk in mijn handen snijd. Dit is trouwens precies hetzelfde met kaasschaven. Daar kan ik ook écht niet mee omgaan. Ik heb zelfs een keer met de kaasschaaf mijn knokkel zó ver open gehaald dat mijn bot zichtbaar was. Het bloedde als een rund joh, niet normaal. Nu zit daar al die tijd al een litteken… Kneus. Ik heb dus altijd wel wondjes aan mijn vingers. Eigenlijk let ik ook gewoon totaal niet op als ik een mes in mijn hand heb.

Eens een kneus, altijd een kneus.

Ben jij ook zo’n kneus? Zo ja, wat zijn jouw typische kneuzen acties?

31 Comments

 1. Suzanne

  Leuk om te lezen. Ik loop ook echt overal tegen aan en dan heb ik ineens allemaal rare blauwe plekken waar ik niet eens van af weet.
  Suzanne onlangs geplaatst…Later als ik groot ben…

  • Sandra

   Die blauwe plekken hebben dan ook altijd de mooiste vormen en kleuren hè… Niet leuk!

 2. BySilke

  Haha Sandra toch! Wel leuk om te lezen, maar vast niet altijd leuk om mee te maken. Ik ben wel ook echt niet goed met glazen! Als ik meerdere glazen moet dragen gebeurt dat aan een slakkengangetje, ofwel moet ik het 1 per 1 doen!

  • Sandra

   Haha, ach, ik ben er aan gewend hoor! Één glas per keer? Anders gaat alles er overheen zeker? Ja, dat herken ik ook wel, haha!

 3. Dina

  Aaaah wat is dit een heerlijk origineel en grappig blogje. :D

  • Sandra

   Thanks Dina! :D

 4. debby

  Dit artikel had ik kunnen schrijven. Haha allemaal zo op mijn lijf geschreven. Vooral het smeren van eten, het zit altijd overal en als ik douche valt er nog eten uit mijn shirt.

  • Sandra

   Haha, wat grappig dat je zo veel herkent. Weet je, eigenlijk zijn je kleren best handig om te dienen als opvang-bak. Als alles in je kleding valt dan hoef je niks van de grond te rapen in de keuken. Hey, wat een voordeel eigenlijk! (ik probeer het positieve er van in te zien haha)

 5. Anne-Sterre

  Leuk geschreven, dat van in slaap vallen tijdens films komt mij ook bekend voor. Dat was vooral tijdens het begin van mijn relatie, maar misschien kwam dat meer door het soort films wat we toen keken en kijken we nu alleen films die we allebei leuk vinden haha
  Anne-Sterre onlangs geplaatst…Perzik ijs op een stokje

  • Sandra

   Dus je viel meer in slaap tijdens een film omdat je het saai vond? Ja, dat kan ik ook wel begrijpen hoor! Saaie films wekken gewoon slaap op.

 6. Nienke

  Hahahaaha, zó herkenbaar!
  Mijn kneuzenacties zijn dat ik toevallig een paar dagen geleden nog recht tegen een lantaarnpaal aanloop.
  Maar mijn meest typische kneuzenactie was een paar jaar geleden, toen het me wel leuk leek om op de kermis in de Cakewalk attractie te gaan en op één van de lopende banden steil achterover viel. Met allemaal giechelende kindjes achter me.

  • Sandra

   Hahaha! Wat een verhaal. En dan heb je vervolgens ook nog van die giechelende kinderen achter je!

 7. Pauline

  Hahaha toen ik het kopje ijs scheppen las moest ik al meteen aan de Flamingo denken :p
  Zelf kan ik ook nooit netjes eten hoor, vooral met gevulde paprika… ;)
  Ben benieuwd hoe het zaterdag gaat!

  • Sandra

   Ssssssst! Hahaha. Gevulde paprika is echt een uitdaging om netjes te eten. Maar een broodje ei in Hoofddorp ook, Haha. Ik ga me alvast voorbereiden op zaterdag. :p

 8. Beauty& gezondheid

  Wat een super leuk artikel om te lezen, heb inderdaad ook zo mijn kneuzen actie’s ;)
  Beauty& gezondheid onlangs geplaatst…5 leuke activiteiten voor in de zomer

 9. Bente

  Haha ohjee, brokkenpiloot! In morsen ben ik ook heel erg goed (en dan niet de piepjestaal), en dat doe ik dan ook nog eens het liefst als ik net wat nieuws aan heb! :)
  Bente onlangs geplaatst…DIY: zonnebril koordje

  • Sandra

   Haha oeps, dat is altijd zo hè als je iets nieuws aan hebt…

 10. Ysanne

  Hahah wat is die foto op het PERFECTE moment genomen zeg, hilarisch. Ik kan me zoals je weet overal heel goed in vinden. Ben blij dat er meer mensen zijn die struggelend door het leven gaan.
  Ysanne onlangs geplaatst…5 X REDENEN WAAROM FACEBOOK ZO IRRITANT IS

  • Sandra

   Ja, echt het perfecte moment is het inderdaad. :p (Ik heb hem uit de video geknipt, ssssst!)

 11. Celeste

  Hahaha heel leuk om te lezen! Dat in slaap vallen tijdens films kan ik ook heel goed haha. Echt heel erg, of in slaap vallen midden in een app gesprek met vrienden. Ook al zo’n succes.
  Celeste onlangs geplaatst…Een sterk verhaal voor in de kroeg

 12. Lena

  Hahaha, geweldig en heel herkenbaar! Die foto bovenaan is geweldig, maar iedereen zou echt even het filmpje moeten kijken, want daar is het nog grappiger. Ik ben trouwens ook ontzettend handig en kan ook echt niet dansen: ik struikelde altijd over mijn eigen voeten :p echt een heel leuke post Sandra!
  Lena onlangs geplaatst…Hoe een lege accu plots een relatietest werd

  • Lena

   Handig moest onhandig zijn hahaha. Zelfs typen kan ik blijkbaar niet :p
   Lena onlangs geplaatst…Hoe een lege accu plots een relatietest werd

   • Sandra

    Haha, kan gebeuren! Struikelen over je eigen voeten klinkt me heel bekend in de oren. :’)

 13. Northflix

  Haha, hier staan een heleboel herkenbare dingen bij!
  Drinken inschenken bijvoorbeeld.
  En nu we vaker barbecueën worstel ik altijd met die stokjes van de saté…
  En je kunt al raden waar het dan vaak beland ;-)
  Northflix onlangs geplaatst…Gelezen boeken #2

 14. Justine

  Hahaha te grappig om te lezen! Ik herken me wel in bepaalde dingen! Ik stoot mezelf heel vaak, val over mijn eigen voeten, schat afstanden soms ook niet goed in en snijd vaak genoeg in mijn vinger. Of nagel. Nog erger, dat is zo’n rot gevoel..

 15. Marlijn

  Iedereen heeft denk ik wel zijn kneuzenacties, maar jij komt er ook voor uit haha. Er zijn wel een aantal acties die mij bekend voor komen, zo gaat er bij mij ook geen dag voorbij zonder blauwe plekken. 3D spellen heb ik nog nooit gespeeld maar een 3D films vind ik in elk geval wel verschrikkelijk.
  Marlijn onlangs geplaatst…Tussendoortjes onder de loep: deel 1

 16. Deisy

  Hahaha.. wat een tof en leuk artikel is dit zeg! En oja: ook ontzettend herkenbaar want ja ik ben ook een kluns voor het leven #oeps X
  Deisy onlangs geplaatst…Bij Doctor Feelgood een ontspanningsmassage via Treatwell

 17. Britt

  Heerlijk zo’n post! Maareeehh, volgens mij heeft iedereen dit soort dingen. Ik val bijvoorbeeld altijd in slaap in de trein (al is het midden op de dag) of tijdens de les (al is het een dansles). Nog genanter dan tijdens een film.
  En ik kan echt niet eten zonder te morsen. Gewoon onmogelijk. En ik kan niet autorijden en al helemaal niet parkeren.
  Achja, sommige mensen zijn gewoon iets beter motorisch dan anderen. Niks mis mee, toch?

 18. sammie

  Wat een leuk stuk! Herkenbaar ook wel, niet alles maar veel wel haha Vooral het dingen laten vallen :) Als ik haast heb ga ik woorden ook wel eens verkeerd uitspreken, de raarste woorden komen er dan uit mijn mond :)
  sammie onlangs geplaatst…Wishlist

 19. Dionne

  Die is zo ontzettend herkenbaar! te leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

© 2024 AroundSan

Theme by Anders NorenUp ↑