My Way of Exploring

12 Geluiden waar ik absoluut NIET tegen kan

SAM_0322s
Als je mij goed kent, dan weet je dat ik pro ben in me irriteren aan geluiden. Eigenlijk is elk geluidje er al één te veel. Ik hoor werkelijk alles, en vaak is dat om gek van te worden. Maar welke geluiden moet je nou écht niet maken in mijn bijzijn?

➼ Gefluit en geneurie
Gefluit is één van de ergste geluiden die er bestaat. Ik hoor fluitende mensen altijd al van verre aankomen. In supermarkten hebben vooral mannen echt de tik om te gaan fluiten, moet je maar eens opletten… Zucht. Neuriën is ook echt verboden als je in mijn buurt bent. Gewoon zingen of anders je mond houden, haha.

➼ Eet geluiden
Als er iemand in mijn buurt iets aan het eten is dan kan ik daar helemaal gestoord van worden. Serieus, als ik kaken op elkaar hoor gaan en dan dat gekraak van dat voedsel daar tussen… Vreselijk. Kun je nagaan hoe ik mezelf opvreet van binnen als er iemand smakt? Dat is nóg erger! Ik kan er bijvoorbeeld ook echt niet tegen als iemand chips of patat eet en als diegene dan echt zo KRAK! afbijt, zonder dat ‘binnensmonds’ te doen. Begrijp je wat ik bedoel? Gewoon pas bijten als je mond gesloten is. Het lijkt me een strak plan als deze regel ingevoerd gaat worden.

➼ Geluiden van apparaten
Bijna alle apparaten maken herrie, ja echt. Als ik dat zeg kijken mensen me soms raar aan. Maar het is toch echt zo dat koelkasten, lampen, opladers en nog veel meer elektronische apparaten herrie maken. Dat hoge gepiep zorgt er echt voor dat ik gek word.

➼ Herhalingen
Als er steeds hetzelfde riedeltje wordt afgespeeld dan kan ik daar echt niet tegen. Laten we zo’n typisch kerstliedje als voorbeeld nemen. De hele tijd die bellen op de achtergrond is al irritant, maar het wordt ook continue herhaald. Wat ook mega irritant is is als vogels continue dat zelfde fluitje doen. Aaaah ik voel mezelf dan echt agressief worden van binnen, haha.

➼ Nagels
Het geluid van twee nagels die tegen elkaar tikken is verschrikkelijk.  Sommige mensen hebben die tik dat ze steeds met hun ene nagel onder de andere nagel gaan zitten freutelen. Ik krijg daar echt de rillingen van. Hetzelfde geldt voor het geluid die nagelbijtende mensen produceren.

➼ Geritsel, gekraak en getik
Het geritsel van plastic tassen. Als iemand rommelt in een plastic tas dan kan ik daar heel onrustig van worden. Ook als iemand een zak chips open maakt of daar steeds iets uit haalt, neeuuuu. Oh en over plakband of tape gesproken… Dat gekraak dringt echt door tot het bot. En over getik gesproken… Ga alsjeblieft nooit met je vingers, voet, pen of wat dan ook ergens tegen aan tikken als ik in je buurt ben!! Mannen hebben nog wel eens de neiging om te gaan ‘drummen’ met hun voeten op de grond. Dat getikt is zó irritant.

➼ Geluid van toetsenbord en muis
Als iemand achter een laptop de hele tijd achter elkaar zit te typen en dan óók nog eens gaat zitten klikken op een muis. Naaah, dan ben ik niet te genieten hoor.

➼ Telefoongeluidjes
Please, zet altijd het geluid van je toetsenbord op je telefoon uit. Als iemand aan het typen is en dat irritante geluid staat aan, dan wil ik het liefst die telefoon van die gene afpakken en weggooien. Het is gewoon een overbodig geluidje. Waar moet het goed voor zijn dan?

➼ Vaatwasser uitruimen
Het geluid van borden die je opstapelt, glazen die je in de kast neerzet en het bestek dat je in de lade legt… Om hoofdpijn van te krijgen. Als ik het zelf doe dan valt het op zich nog wel mee, maar als iemand anders het doet en ik ben ik de buurt dan vlucht ik het liefst gelijk weg.

➼ Autoalarmsystemen
Weet je van die alarmsystemen die je thuis bij de auto aan de muur kan hangen? Als er iemand dan té dichtbij in de buurt komt dan gaat dat ding loeien en gaat die mega schijnwerper aan (waardoor je verblindt wordt…). Nou, als je voorbij loopt, dus nog niet in de gevarenzone, dan gaat die grote schijnwerper aan en dan hoor je dat systeem piepen. Ja echt, let maar eens goed op, het is een héél hoog geluid. Het lijkt op zo’n hoge fluit die je kan gebruiken om honden weg te jagen.

➼ Grasmaaiers
Altijd zo leuk als de gemeente weer eens met die leuke grasmaaiers úren voor je huis gaan maaien. Het valt echt op dat ze dat altijd doen als ik in de tuin wil zitten. Om gek van te worden, dat continue gebrom. Daarbij is het nou ook niet bepaald bevorderlijk voor mijn hooikoorts…

➼ Belletje van de ijscoman
In de winter ben ik altijd blij dat dat stomme karretje niet door de wijk rijdt. Je hoort hem al van verre aankomen door dat stomme belletje. Vervolgens vindt hij het ook leuk om dan voor mijn huis te stoppen om vervolgens dan nog even zijn belletje een paar minuten te laten horen totdat hij denkt dat alle kinderen in de straat een ijsje hebben. Dat geluid van het belletje zit vervolgens nog een uur in mijn hoofd…

Het is wel zo handig om er bij te vermelden dat ik bij een aantal geluiden er alleen last van heb als er voor de rest weinig achtergrond geluiden zijn. Ik weet dat sommigen het niet begrijpen dat ik let op zo veel geluiden en me aan veel dingen irriteer. Maar ik heb hier geen grip op, het gaat automatisch. Ik hoor gewoon heel veel en alles komt bij mij veel harder binnen dan bij een gemiddeld mens. Dit komt omdat ik hooggevoelig ben en dat wordt nog meer versterkt door de restverschijnselen. Laat ik positief afsluiten met: mijn oren doen het in ieder geval héél goed haha! Ik ben eigenlijk wel benieuwd of er meer mensen zijn die zich aan zo veel geluiden irriteren?

Tegen welke geluiden kan jij écht niet?

23 Comments

 1. alexa

  hahahaha zo herkenbaar vooral als mensen aan het eten zijn vind ik dat bizar irritant
  alexa onlangs geplaatst…World press photo

 2. Beau

  hahaha heeel veel is echt heel herkenbaar! Ik irriteer me ook veel te snel, vooral aan het getik van mensen en aan boormachines/schuurmachines en dat soort dingen.. Aaaaargh!
  Beau onlangs geplaatst…The Beau Diaries 15: Wandelen, koffie en … niks.

 3. Marlijn

  Sommige geluiden vind ik ook vervelend terwijl ik ze dus niet veel harder hoor dus ik snap dat het voor jou helemaal niet te harden is. Ik snap ook niet waarom mensen geluid hebben bij het intoetsen van letters op hun telefoon. Zelf vind ik het geluid van de prullenbakken in de trein niet te doen als je hem dicht wilt doen.
  Marlijn onlangs geplaatst…Wat je waarschijnlijk nog niet weet over eten #1

 4. Denise Joanne

  Oooo ik kan zó onwijs slecht tegen het geluid wat de hond van mijn vriend soms maakt! Dan zitten we lekker een filmpje te kijken op de bank en dan gaat zij (de hond) een uitbundig aan het vejayjay of poeperd likken. Komt geen einde aan. Ik word daar zó akelig van! Kan dat smakkende geluid dan ook echt niet buitensluiten!

  • Denise Joanne

   Wow veel typfouten haha! Sorry!
   Reacties schrijven op mijn telefoon is niet mijn sterkste punt!

   • Sandra

    Haha, no problem! Lekker uitzicht trouwens als je een film kijkt… UGH!

  • Anne

   Jaaa heel herkenbaar! Ik word daar ook echt naar van. Meestal probeer ik m dan op te laten houden of enigszins bij mij vandaan te halen.

 5. Sas

  Sommige dingen zijn zeker wel herkenbaar
  Sas onlangs geplaatst…Verbouwing #4 – Nieuw laminaat door ons gehele huis

 6. Saskia | Former Parades

  Ohh eetgeluiden, ja! Daar kan ik me ook zó aan irriteren. Het ergste vind ik eetgeluiden van een banaan. Dat klinkt écht afschuwelijk, haha. Dat van die chips vind ik ook herkenbaar. Die toetstoontjes op je toetsenbord zijn ook heel erg. Zet dat inderdaad maar uit (zeker in de trein, aaargh!). Leuk artikel dit, feest der herkenning haha!

  ♥♥♥ Saskia
  Saskia | Former Parades onlangs geplaatst…Throwback Thursday, blogdrama & dilemma’s

  • Sandra

   Haha ik begrijp precies wat je bedoelt!

 7. Charlotte

  Jij bent inderdaad overgevoelig. Ik heb maar 1 geluid waar ik echt niet tegenkan en dat is het geluid van een oude laptopoplader. We hebben hier thuis zo eentje liggen die, als je ‘m gebruikt, een klikgeluid maakt. Daarbij komt nog een hoog soort geruis. Daar word ik echt gek van.
  Charlotte onlangs geplaatst…Body&Bess|Huidverzorging met frambozenpitolie

 8. BySilke

  Zo herkenbaar allemaal! Al kan ik begrijpen dat het voor jou nog een tikkeltje vervelender is allemaal :) Ik zou me moeten inhouden bij je denk ik, want ik ga altijd onbewust fluiten of neuriën, haha. Maar dat hoge gepiep, dat haten we dan weer allebei ;)
  BySilke onlangs geplaatst…Festivalfotografie | Labadoux 2015

  • Sandra

   Ah-oh, houd je dan maar in ja haha. :)

 9. Elise

  Geluiden van eten, herkenbaar. Mensen die neuriën kunnen mij in een verkeerde bui echt mateloos irriteren; laatst wilde ik een supermarktmandje met inhoud naar de betreffende persoon gooien. Maar voor mij het ergste geluid is iemand die hoorbaar ademt, ook als ik het zelf ben.

  • Sandra

   Gelukkig kon je je beheersen dan, hahaha. En oooooh ja daar kan ik me ook mateloos aan irriteren, dat geadem, en vooral door de mond.

 10. Julia

  Ooh zo herkenbaar dit! Ik irriteer me heeel snel aan geluid en vaak reageren mensen dan met iets als “waar maak je je druk om?” Ugh. Het lijkt me fijn om je oren uit te kunnen schakelen zo nu en dan.
  Julia onlangs geplaatst…Achtergondplaatjes (om in te lijsten)

  • Sandra

   Als dát zou kunnen… Dat zou top zijn.

 11. De Dotties

  Dit is zo herkenbaar! Ik ben zelf ook heel gevoelig aan geluidjes. Zo kan ik bijvoorbeeld helemaal niet tegen het klakken met de tong. Hier geraak ik heel makkelijk geïrriteerd van haha! Liefs

 12. Ysanne

  Haha, ik kan dat gevoel zo goed begrijpen dat je je aan iets irriteert en echt ontploft vanbinnen. Ik heb dat soms op random momenten bij random dingen zoals iemand die met z’n voet tikt tegen iets. Als ik er op ga letten erger ik me zooo erg.
  Ysanne onlangs geplaatst…ON MY WAY TO TENERIFE

 13. Lisa

  Gefluit en geneurie vind ik ook gruwelijk!
  Lisa onlangs geplaatst…Vogue komt met een nieuw shirt

 14. Léonie

  Ik herken dit heel erg! Vooral dat met die eetgeluiden. Ik vind het veel prettiger om de tv of de radio aan te laten als we gaan eten, want dan hoor ik die geluiden minder. Ik vreet – hihi, goede woordspeling – mezelf echt op als ik die geluiden hoor. Niemand snapt me ook en ze vinden allemaal dat ik me aanstel. Je hebt echt een leuke blog, ik volg je!
  Léonie onlangs geplaatst…Dit had ik nou nooit van mezelf verwacht…

 15. Kim

  Hahaha, waar ik echt niet tegen kan, is het geluid van een stofzuiger. Als ik zelf aan het stofzuigen ben, vind ik het prima, maar zodra mijn vader ermee aan de slag gaat, ben ik snel weg.
  Mijn vriend heeft stage gelopen bij Philips en kreeg een geluidloze stofzuiger, die ik mocht hebben, heerlijk!
  Kim onlangs geplaatst…Lichtpuntjes #2

 16. Norine

  Zo! Jij kan je wel aan veel irriteren zeg! Je kan bijna nergens meer gaan en staan! Is dat niet ontzettend vervelend?
  Norine onlangs geplaatst…Stop met jezelf vergelijken! Hoe dan?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

© 2024 AroundSan

Theme by Anders NorenUp ↑