My Way of Exploring

10x ”Ja maar, HÓE dan?” situaties #6

10x ”Ja maar, HÓE dan?” situaties #6
Wow, de laatste keer dat ik een blog uit deze serie maakt is al meer dan een jaar geleden. Tijd voor een nieuwe ’10x Ja maar, HÓE DAN?’! In deze editie iets met paraplu’s, planten, slapen en tijd… Ik ben natuurlijk heel benieuwd of anderen deze dingen ook herkennen of dat ik gewoon een beetje raar ben (dat sowieso ook).


» Direct in slaap vallen als je in bed ligt. Ik weet niet eens hoe het is om dit te kunnen, want ik heb het nog nooit meegemaakt. Toch bestaan die mensen wel, die gelijk in slaap vallen als ze in bed liggen. Er ligt er elke avond eentje naast me die het wél kan. Ja maar, hóe dan? 

» Normaal met iemand praten die een zonnebril op heeft. Dit kan best aan mij liggen hoor… Ik vind het super irritant als ik met iemand praat die een zonnebril op heeft. Ik kijk iemand het liefst in de ogen als ik praat, en met een zonnebril weet dan echt niet waar ik moet kijken. 

» Je huis perfect schoon en opgeruimd houden. Maar even serieus, dit is toch gewoon onmogelijk? Voor mij wel in ieder geval. Ach ja, er wordt geleefd in een huis en ik ga echt niet elke dag stofzuigen en alles schoonmaken hoor.

» Je kledingkast en keukenkastjes netjes houden. Haha, je wilt die van mij echt niet zien. Ik zweer het. :’)

» Op een plek waar het druk is en veel herrie is gezellig met elkaar praten. Wie kan mij vertellen hoe dit moet? In mijn ogen is dit gewoon onmogelijk hoor!

» Op Facebook rondkijken zonder geïrriteerd te raken. Ugh, altijd zo veel gezeik over van alles en nog wat. Oh, en al die gelikete stomme winacties, ‘als je in deze maand geboren bent dan…’ plaatjes waar iedereen elkaar massaal in tagged… 

» Lange mouwen die droog blijven als je afwast of als je je handen wast. Ik ben zo iemand die altijd vergeet haar mouwen omhoog te doen als ze afwast of handen wast waardoor mijn mouwen al-tijd nat worden. Grrrrr.

» Op een dag waarop het kan: niet continue op de klok kijken. Ik kijk heel vaak hoe laat het is en bouw daarmee een bepaalde druk op voor mezelf, terwijl dat op sommige dagen helemaal niet nodig is. Eigelijk wil ik hier van af (en gelukkig lukt het al een beetje), want ik vind het zó irritant. 

» Een kleine paraplu normaal ingeklapt krijgen. Serieus, ik sta al-tijd te kloten met zo’n ding. Het ligt aan mij óf ik heb gewoon altijd crappy kleine parapluutjes?

» De (vooral kleine) planten water geven zonder te morsen. Dát is pas knap, als je dat kan. Hoe doe je dat? Is dat eigenlijk wel mogelijk? Haha! 

Zoooo, en dan ben ik nu benieuwd of mensen dingen herkennen uit dit rijtje! Vast wel. Ik bedoel, je ben nooit de enige die … doet, toch?

10x ”Ja maar, HÓE dan?” situaties #1
10x ”Ja maar, HÓE dan?” situaties #2
10x ”Ja maar, HÓE dan?” situaties #3
10x ”Ja maar, HÓE dan?” situaties #4
10x ”Ja maar, HÓE dan?” situaties #5

Weet jij nog een andere ‘Ja maar, HÓE dan?’ situatie?

10 Comments

 1. Sarah

  Kleine planten water geven zonder te morsen kan ik dus ook écht niet. Ik vond het grappig dat ik dat hier las want ik dacht oprecht dat ik de enige was die daar altijd moeite mee had. Meteen in slaap vallen kan ik dan weer wel. Ik moet maar gaan liggen en ik ben al vertrokken. Mijn vriend staat er ook altijd versteld van. Haha.

 2. Darina

  Ik heb dat ook met Facebook, de reden dat ik het vrij weinig gebruik. En gezellig praten waar herrie is, is gewoon onmogelijk.
  Darina onlangs geplaatst…Parisienne Look of the week, 28 augustus 2018

 3. Romy

  Haha, wat een leuk lijstje! Een paar voorbeelden herken ik wel. Ik stond gisteren nog mijn handen te wassen bij een kraan met sensor. Toen ik even iets wilde pakken, stond ik met mijn mouw voor de sensor…werd mijn hele mouw dus nat, haha. Lekker slim! Ook continu op de klok kijken is iets wat ik vaak doe als ergens een klok hangt. Om die reden hang ik zelf eigenlijk nooit prominent een klok op in huis. Direct in slaap vallen lukt mij dan weer wel. Het kost me vaak maar 5 minuten om in slaap te komen. Geen idee hoe ik dat doe eigenlijk! ;)
  Romy onlangs geplaatst…Zo kun jij jezelf motiveren bij frisse tegenzin! (7 tips)

 4. Johanne

  Hahaha, op alles zeg ik jaaa, herken ik! Behalve de zonnebril, daar heb ik niet zo veel last van. Mensen die zomaar in slaap vallen…ik heb geen idee hoe ze het doen. Mijn vriend is ook zo. Die zegt de ene minuut nog iets en de volgende minuut is ‘ie weg. Ik wou dat ik dat kon!
  Johanne onlangs geplaatst…Werken in het buitenland? 4 tips voor Nederlanders over de grens

 5. Sammie

  Direct in slaap vallen als je in bed ligt is me alleen wel eens gelukt als ik goed dronken was :D bij de kleine plantjes mors ik ook meestal water, best irritant. Zonnebril op en met me praten? Daar heb ik geen problemen mee, ben het gewend. Tommy draagt altijd een zonnebril, die krijgt bij normaal daglicht al koppijn zonder zijn zonnebril dus. Gelukkig heeft hij zelden spiegelglazen op, dat vind ik wel irri.

 6. Simone

  Oooh haha wel wat herkenbare dingen weer!
  Simone onlangs geplaatst…Één maand ondernemer!

 7. Justine

  Hahaha, dit lijstje, too funny. Sommige herken ik wel, vooral plantjes water geven. Dat gaat er bij mij ALTIJD naast :’)

 8. Lisa

  Wat leuk dat je weer zo’n artikeltje doet! Bijna alles is herkenbaar bij mij jammer genoeg, haha. Vooral alles netjes houden en meteen slapen zou erg handig zijn!

 9. Lieke van Veen

  Meteen in slaap vallen dat lukt me inderdaad ook echt niet, terwijl mijn vriend gewoon als een blok in slaap valt.

 10. Janet | thatonetime

  Poeh, gelijk in slaap vallen kan ik ook echt niet.. Maar een nacht doorslapen ook niet. Ik zou niet weten hoe dat is. En die planten water geven is helaas ook herkenbaar. :(

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

© 2024 AroundSan

Theme by Anders NorenUp ↑