My Way of Exploring

10 Dingen die je nog niet over mij wist


Voor de nieuwsgierige aagjes onder ons: ik heb vandaag 10 dingen op een rijtje gezet die jij (waarschijnlijk) nog niet over mij wist. Want eh, wie is er nu niet nieuwsgierig naar dingen die je waarschijnlijk nog niet weet van een ander? Iedereen wel toch?

♠ Ik kan mijn bed met geen mogelijkheid opmaken. Een kussen in een kussensloop doen is serieus al een drama, laat staan een dekbed in een dekbedovertrek doen. Nee, ik kan dat niet, écht niet! En nee, het is niet zo dat ik te lui ben om dit te doen of het niet leuk vind. Ik ben gewoon een enorme kluns hier in.

♠Vroeger wilde ik altijd verloskundige, schrijfster, binnenhuisarchitecte, makelaar of grafisch vormgeefster worden. Ik heb altijd al een zwak voor huizen gehad, hoe huizen ingedeeld en aangekleed zijn en ontwerpen van kaarten, logo’s, tijdschriften, etc. Momenteel zou ik er trouwens echt niet meer aan moeten denken om verloskundige te worden, maar schrijfster daarentegen vind ik wel heel tof. Maar hey, blogger zijn mag daar ook wel een beetje onder vallen toch? Uiteindelijk ben ik toch wel blij dat de psychologie mij enorm heeft aangetrokken en dat mijn interesse daar naar uit is gegaan qua opleiding.

♠ Ik heb in mei dit jaar al 4 jaar lang mijn rijbewijs. Wow, echt lang als ik zo denk. Het voelt veel korter… Ben trouwens echt blij dat ik al mocht beginnen op mijn 17e en hem haalde op mijn 18e. Ik zou er niet aan moeten denken om nu op mijn 21e nog te moeten beginnen met rijlessen, daar zou ik echt geen zin in hebben nu, haha.

♠ Ik ben zó slecht in planten water geven. Oh, eigenlijk kan ik wel gerust zeggen dat ik het gewoon helemaal niet doe. Om die reden hebben mijn ouders mij nu een planten verbod gegeven op mijn kamer, hahaha.

♠ Ik ben altijd al een kneusje geweest lichamelijk gezien. Van meerdere nierbekkenontstekingen, ontelbare blaasontstekingen, hersenvliesontstekingen tot een bijna afgescheurde achillespees en een enkel tussen de spaken die vervolgens in het gips moest. Zo kan ik trouwens nog wel even doorgaan met een zweepslag, een scooter-val waarbij mijn ribben en kaak gekneusd waren en… Oke oke ik stop al. Jep, ik ben kneuzig. :’)

kat
♠ Ik heb een hekel aan huisdieren. Al moet ik zeggen dat ik sinds een paar maanden een kat wel steeds leuker vind worden (ik raak ze zelfs aan sinds kort, zoals je hierboven ziet!) en ik zelfs overweeg om als ik op mezelf woon er eentje te nemen. Maar voor de rest… No way dat er een beest bij mij in huis komt! En met stip op nummer 1 waar ik écht niks mee heb én waar ik altijd al een hekel aan heb gehad: een hond. Sorry, honden-freaks!

♠ Vroeger verzon ik altijd bijnamen en gekke woorden. Zo noemt mijn zwager mij nog steeds ‘Koes’, een afkorting van ‘Koesjoe’. Hahaha, vroeger werd ik dus altijd zo genoemd thuis. Ook had ik nog meer woorden die thuis werden overgenomen door onder andere mijn zus en zwager, maar laat ik die maar voor mezelf houden voordat jullie mij nog meer gaan uitlachen!

♠ Ik ben best een blinde kip met mijn -3,75. Zonder lenzen of  bril zie ik geen flikker, om het maar even zo te zeggen. Ik draag al sinds mijn 13e lenzen bedenk ik me nu, best langs eigenlijk. Overdag heb ik vrijwel altijd mijn lenzen in en ’s avonds laat en ’s ochtends vroeg mijn bril op. Ik heb periodes waarin ik mijn bril ook overdag op doe en dat is vooral in de winter zo, herkenbaar?

♠ Ik ben zwaar tegen dingen weggooien, en dan met name eten en drinken. Je zult mij echt nooit iets weg zien gooien, tenzij het écht niet meer goed is. Een meloen hol ik bijvoorbeeld ook uit tot er echt niks eetbaars meer aan zit. Ditzelfde geldt voor kleding en andere spullen die ik bijvoorbeeld niet meer nodig heb. Die gooi ik niet weg, maar ik geef het aan het goede doel of ik verkoop het.

♠ Ik heb heel snel patronen door. Het lijkt het bijvoorbeeld net alsof ik iemand continue aan het observeren ben, maar dat is absoluut niet zo. In ieder geval niet bewust! Ik merk gewoon heel snel bepaalde rituelen van anderen, stopwoordjes, de mimiek, gewoontes en ga zo maar door. Ook voel ik stemmingen van anderen aan. Iets wat in mijn vakgebied super handig is, maar privé gezien soms ook wel lastig om je er van af te sluiten, als dat moet.

Zo, dat waren ze dan! Ik merkte dat het eigenlijk nog best lastig is om zo ineens tien dingen te verzinnen over jezelf. Ik kan dat nooit zo goed op commando, haha, maar het is gelukt! Ik ben benieuwd of er iets tussen stond wat je wél al wist over mij. Zal ik anders over een tijdje nog een keertje zo’n blog als dit maken? Let me know! :)

Wat wilde jij vroeger worden?

48 Comments

 1. Marion

  Nieuwsgierig zijn we allemaal, dus altijd leuk om te lezen. Grappig dat je patronen bij anderen doorhebt. Ik heb stopwoordjes bij anderen ook vaak snel door. Gelukkig erger ik me niet aan stopwoordjes. Ik wilde vroeger altijd zakenvrouw of kinderboekenillustrator worden.
  Marion onlangs geplaatst…De valkuil van de extreme aanpassing #2

  • Sandra

   Dat is wel beter, dat je je niet aan stopwoordjes irriteert. Ik daarentegen wel, pffffft haha! Zakenvrouw, wat grappig! Dan trok die nette kleding je zeker aan? Ik kan me nog wel herinneren dat ik dat ook altijd erg interessant vond. Status heuh, haha!

 2. Hilde

  Hahaha een plantenverbod!! Dat heb ik ook een tijdje gehad! :P
  Zou zo fijn zijn geweest als ik ook al zo jong m’n rijbewijs had gehaald, inmiddels ben ik 24 en komt het er gewoon steeds niet van door studie etc. (en stiekem heb ik er ook niet zo veel zin meer in haha)

  • Sandra

   Hahaha, jij ook al? Geniaal. :’)
   Ah ja, dat bedoel ik! Hoe ouder je wordt, hoe minder leuk je het gaat vinden om te lessen denk ik…

 3. jeapiebel

  Dat je al 4 jaar je rijbewijs hebt is zeker redelijk lang. Vanaf je 17e mag je al tegenwoordig beginnen. -3,75 dat snap ik precies wat je bedoelt. Voordat ik mijn ogen liet laseren had ik zelfs – 4.25. J Dat je stemmingen van anderen snel aantrekt is altijd handig als je hem gaat gebruiken. Ik zelf neem te veel energie van andere over omdat ik vrij gevoelig ben. Dat niet altijd gunstig werkt als het slechte energie is.

  • Sandra

   Chill dat je je ogen hebt laten laseren zeg! Bevalt dat goed?

 4. Marijke

  Leuk om te lezen. Gek eigenlijk want ik ken je helemaal niet haha. Leuk geschreven!

  • Sandra

   Haha, blijft gek hè, als je elkaar niet kent maar het tóch leuk vindt om allemaal te lezen over een ander. Vind ik ook hoor!

 5. Kim

  Dat je lichamelijk veel te verduren had wist ik, maar dat lijstje dat je opnoemt is wel heel lang!
  Mijn neusamandelen zijn eruit gehaald, verder ben ik eigenlijk nooit in het ziekenhuis geweest! Oja en ikhad weleens een gekneusde vinger door volleybal, haha.
  Planten water geven is bij mij ook een dingetje. Het verbaast m’n ouders ook dat ik al 8 jaar een plant op mijn kamer heb die gewoon niet doodgaat!

  • Sandra

   Oeh, Lucky you! Alhoewel, neusamandelen er uit laten halen lijkt mij ook geen pretje… 8 jaar lang al een plant die niet dood gaat? Hoe doe je dat? Wat is je recept!? :’)

 6. Lizzy

  Heel leuk om je op deze manier beter te leren kennen! Vervelend dat je lichamelijk veel problemen hebt gehad! En ik kan ook geen bed opmaken haha! Daar ben ik ook écht een kluns in! :p En wat bijzonder dat je snel patronen door hebt! Lijkt me niet altijd even fijn, maar zo leer je iemand wel snel beter kennen!

  • Sandra

   Grappig dat jij ook zo’n kluns bent in je bed opmaken. :’) Dat blijft gewoon een lastig iets! Ik leer het nooit volgens mij.
   Inderdaad, je leert iemand daardoor wel snel goed kennen, dat is echt zo!

 7. Ilse

  Binnenhuisarchitecte worden leek me vroeger ook altijd zo leuk! Of modeontwerpster of model of advocate of lerares… :-)

  • Sandra

   Offff gewoon alles! Als kind wil je zó veel. :)

 8. Bodi Féline

  Heel leuk om te lezen! Ik was wel even in shock toen je zei dat je een hekel hebt aan huisdieren hahaha. Daarin kunnen wij niet meer verschillend zijn, ik hou namelijk ontzettend veel van dieren.
  Maar ik herken mezelf wel weer heel erg in het dingen niet kunnen weggooien en patronen snel doorhebben.

  • Sandra

   Haha, whoeps! Sorry, maar het is toch echt zo haha. Achja, heel veel mensen houden juist van huisdieren. :)

 9. Bente

  Leuke feitjes! Planten overleven het over het algemeen ook niet bij Michael en mij. Er is 1 plantje wat we alleen al jaren in leven weten te houden :)

  Wat ik vroeger wilde worden. Van alles: Prinses, Bloemist, kinderpsycholoog, juf, hoteleigenaar.. Dat zijn er een paar die ik meteen herinner ;)

  • Sandra

   Goed om te weten dat ik niet de enige planten-onderhouden-kneus ben. :’)

 10. Nienke

  Dit soort artikeltjes vind ik altijd leuk om te lezen! Zo wist ik bijvoorbeeld helemaal niet dat jij je rijbewijs had! Oké, de rest wist ik ook niet, maar dit was echt een verrassing (waarom??). Verder ben ik ook heel slecht met planten en ik wilde vroeger altijd kapster worden. :p
  Nienke onlangs geplaatst…Wil jij de enquête over mijn blog invullen?

  • Sandra

   Haha, misschien omdat je het nooit echt voorbij ziet komen op mijn blog?

 11. kimmetjekims

  Wat een leuk artikel, ik kende je nog niet maar het zijn zeker leuke weetjes om te weten! Je outfit viel me op, op de eerste foto; erg leuk gecombineerd! Liefs

  • Sandra

   Thanks! Lief :)

 12. Marion

  Haha, leuke facts! Mijn vriend is helaas ook echt tegen huisdieren, maar ik wil graag een konijn of iets in die richting als we samen wonen :)

  • Sandra

   Gewoon lekker zelf er voor zorgen dan! Ik begrijp wel dat je het juist heel leuk vindt om een huisdier te hebben als je samenwoont. :)

 13. Anna

  Wow, zo lang al je rijbewijs! Wat fijn :). Haha, ik vind bedden opmaken ook echt een drama, pfff! Ha, ik sluit me ook aan bij de blinde-kip groep. Leuk lijstje, zo tof om de blogger beter te leren kennen!

  • Sandra

   Jaja, wiehoe! En nog iemand bij onze groep. Wie zal er nog meer ons vergezellen? Hahah. Gelukkig bestaan er lenzen en brillen!

 14. Frédérique

  Leuk om dit te lezen, eens wat anders dan de standaard weetjes eigenlijk! Het niks weggooien en kneusje-deel is voor mij ook wel erg herkenbaar haha!

  • Sandra

   Leuk om te horen! Grappig dat je je herkent in die dingen. :)

 15. Charelle

  Haha vooral die laatste twee puntjes zijn voor mij heel herkenbaar. Ik merk snel dingen op bij anderen maar kan zelf ook heel eenvoudig gewoontes maken van dingen. En weggooien staat niet in mijn woordenboek (A), echt ik word er soms zó verdrietig van hoeveel eten mijn ouders of huisgenootjes in de vuilnisbak mikken. Nérgens voor nodig, gewoon een beetje slim boodschappen doen en veel invriezen, haha!

  • Sandra

   Ja precies, ik kan daar ook écht niet tegen als iedereen alles maar klakkeloos weggooit. Invriezen en slim boodschappen doen is iets wat wij thuis ook doen!

 16. Margo

  Ja leuk dit, vaker doen!! Dat van die bijnaampjes herken ik wel :P ik word ook Tootje genoemd thuis, ook al ben ik bijna 28. Nou je bent zeker een pechvogel zeg!! Jeeetje.

  • Sandra

   Yay, oke! Tootje? Haha, grappig! Ach, zo zie ik mezelf niet hoor, maar feitelijk gezien is het wel een beetje zo misschien. Vallen en opstaan maakt je wel hard!

 17. Anne

  Wat een leuke feitjes!
  Ik merk het ook wel hoor, met lenzen. Bij mij is het nog te doen, ik heb -1,50 , en vergeet ze soms gewoon in te doen. En dan kom ik op school en zie ik zo’n enorme mierenhoop mensen, en mijn voornaamste probleem is dat ik gezichten dan niet meer herken en vriendinnen stug voorbij loop.
  In de zomer heb ik echt bijna nooooit een bril op, want dat glijdt zo van mijn neus af.

  • Sandra

   Vergeten je lenzen in te doen? Ahhh dat zou bij mij onmogelijk zijn hahaha. Kan me voorstellen dat je dan gezichten niet meer goed kunt zien.

 18. Anne-Sterre

  Ik kan me dus niet herinneren dat ik vroeger iets wilde worden, al was (en ben) ik wel gek op dieren (mega grote knuffelverzameling) dus misschien dat ik dan een beroep met dieren wel heel leuk had gevonden, haha. Ik vond het ook leuk om lerares te spelen en mijn broertje te leren lezen/rekenen wat uiteraard geen succes was. Mooie tijden :’)

  • Sandra

   Dat zou best kunnen! Veel kinderen wilden altijd dierenarts worden, dus misschien jij ook wel haha.

 19. saskia

  Ik heb ook -3.75! Eindelijk iemand die mij begrijpt haha. Zonder lenzen kan ik ook echt niks zien en voel ik mij heel erg gehandicapt. Vaak begrijpen mensen dat niet zo, dat ik echt weinig kan zien, maar alles is eigenlijk gewoon een grote vlek :) Leuk om zo die feitjes allemaal te lezen. Ik ben ook geen fan van huisdieren, ik denk ook niet dat wij die ooit gaan krijgen hier :)

  • Sandra

   Ja! Je voelt je écht gehandicapt als je zo’n sterkte hebt. Zonder lenzen en bril kom ik amper veilig de trap af… :’)

 20. Sytse

  Hahah, leuk om zo wat meer over te weten te komen. Dat rijbewijs hè.. ik heb het al 9 jaar.. Hoe oud ben ik dan wel niet! Pffff!
  Sytse onlangs geplaatst…Als VIP bij Ellie Goulding

  • Sandra

   Héél oud Sytse, heeeeeel oud. Haha!

 21. Jolet

  Leuk om te lezen! Die laatste heb ik ook wel een beetje: stopwoordjes merk ik altijd wel snel op .

  • Sandra

   Irriteer jij je daar dan aan? Ik moet echt zwaar mijn best doen om me niet echt er aan te irriteren dan. :’)

 22. Nienke

  Haha een plantenverbod. Die zou ik ook moeten hebben. Hier staan inmiddels ook allerlei plantjes dood te gaan. Afgelopen zomer nieuwe plantjes gekocht ook voor mijn tuintje na 2 weken alles mors dood omdat ik ze vergat.

  Vroeger wilde ik heel graag peuterleidster worden. ongeveer tot mn 17e en toen ik de opleiding dus deed, kwam ik er achter dat dit absoluut niet was wat ik wilde

  • Sandra

   Ja maar, planten water geven zit gewoon niet in ons systeem hè. Daar denk je toch niet aan? :p
   Wel jammer dat je de verkeerde keuze hebt gemaakt, maar gelukkig weet je daardoor wel dat het eigenlijk niks voor je is!

 23. Eva

  Hahaha leuk om te lezen! Ik kan echt niet zonder huisdieren!! Vroeger wilde ik altijd iets met dieren doen.. werk nu voor de politie dus dat is niet helemaal gelukt haha

  • Sandra

   Kijk eens aan! Is het toch goedgekomen! :D

 24. Jannah

  Hoi!
  Hahaha super leuke blogpost!
  Ik wou later echt alles worden van circus acrobaat tot prinses!
  Ik heb pas je blog ontdekt en ik vind hem echt heel leuk!
  Ik volg je in elk geval op bloglovin dus zie de artikelen vanzelf verschijnen!
  En ik heb de zelfde layout op mijn blog als jij! ha ha
  ( wow echt te veel uitroeptekens oeps….)
  Heel veel lieve groetjes!
  Jannah

  • Sandra

   Thanks! Super leuk dat je mij volgt! Toevallig dat wij dezelfde lay-out hebben. Ik ga even een kijkje nemen op jouw blog. :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

© 2023 AroundSan

Theme by Anders NorenUp ↑