My Way of Exploring

10 Dingen die je nog niet over mij wist #9


Vandaag is het tijd voor alweer de negende blog met 10 dingen die je nog niet over mij wist. Altijd leuk om weer nieuwe dingen te weten te komen over iemand, vind je ook niet? Ik heb weer wat leuke feitjes onder elkaar gezet en ben benieuwd of jij dit al wist over mij. :)

» Als ik naar een openbaar toilet ga let ik al-tijd de hele wc bril vol met wc papier voordat ik ga zitten. Ik vind wc’s altijd zo ranzig als ik ergens anders ben. Bij andere mensen thuis heb ik dit niet (of het moet écht smerig zijn, haha), maar bij een openbare wc ga ik écht niet zomaar zitten. Ik doe dit trouwens al van kleins af aan, want ik had vroeger best wel erge smetvrees, haha (nu gelukkig minder). Je snap waarschijnlijk wel dat ik openbare wc’s zo veel mogelijk vermijd…

» Ik vind de vraag: ”Hoe gaat het?” stom. Dit heeft wel een uitleg nodig trouwens, want het is niet per se zo dat ik deze vraag niet wil krijgen of stellen. Het is meer dat ik deze vraag associeer met een tijd uit mijn leven waar ik liever niet meer zo vaak aan terug denk. Automatisch klap ik bij deze vraag dicht en dat vind ik super vervelend. Dat is meer het probleem, de vraag zelf vind ik niet erg om te krijgen. Ik vind het juist heel lief als iemand zoiets vraagt!

» Ik zorg graag voor iedereen. Té graag. Als ik weet dat iemand zich rot voelt dan wil ik het liefst alles voor diegene doen wat hij/zij maar wenst. Maarja, daar leidt ik zelf dan onder en dat is niet goed. Dat is best wel een valkuil van mij waarbij ik goed op moet letten dat ik mezelf niet laat ondersneeuwen.

» Ik vind het super irritant als iemand vieze borden, bestek, pannen of glazen op het aanrecht laat staan. Zet het gewoon gelijk in de vaatwasser? Van die rommel word ik echt onrustig. Het is een kleine moeite om het gelijk in de vaatwasser te zetten…

» Ik stap het vliegtuig niet in zonder zo’n nekkussentje (oke, dat is misschien ook wat overdreven haha). In de auto heb ik ook al snel last van mijn nek, maar in het vliegtuig zit je vaak nog langer waardoor ik zo’n kussentje heel fijn vind. Zo krijg ik tenminste niet zo’n zere nek en kan ik lekker steunen! Zo’n kussentje is ook heel handig als je wilt slapen in het vliegtuig. Jep, echt iets wat ik niet vergeet als ik richting Schiphol ga óf lang in de auto zit!

» Vroeger wilde ik altijd op zangles gaan, maar durfde dit nooit. Ik was altijd bang dat iedereen mij raar zou vinden. Die gedachte overheerste altijd, terwijl ik zingen ontzettend leuk vond én nog steeds vind. Zonde eigenlijk hè… Nu heb ik het niet meer zoiets van: ”Ja, dat wil ik nog steeds!”, maar toch vind ik nog steeds zingen leuk om te doen. :)

» Ik was vroeger bang voor de bok tijdens gym. Ik vond dat ding zó eng! Het mislukte telkens omdat ik het zo ontzettend eng vond. Soms maakte de gymleraar een heel parcours met trampolines en weet ik het allemaal. En ja, daar stond die gevreesde gok dan ook tussen. Nou echt, dat vond ik echt 10x niks. :’) Als ik er aan terug denk krijg ik alweer de rillingen, hahah.

» Mijn koffer in- en uitpakken vind ik echt NIET leuk. Echt, dit vind ik gewoon een rot klus. Bij het inpakken vind ik keuzes maken en nadenken wat je allemaal moet meenemen stom. Bij het uitpakken vind ik het stom om op deze manier de vakantie écht af te sluiten. Het voelt zo definitief, ook al ben ik al thuis. Krom, i know. Maar hoe dan ook, dit blijft voor mij het minst leuke klusje van alles wat bij op vakantie gaan komt kijken.

» Ik kwam er laatst achter iets grappigs. Ik heb met periodes mijn bril vaak op overdag in de winter. Als ik in zo’n periode eens mijn lenzen in doe dan merk ik dat ik alsnog  ga proberen mijn bril omhoog te schuiven. Oké dan, hoe leg ik dit nou uit? Hahaha! Mijn bril zakt soms een beetje naar beneden en dan duw ik hem weer wat omhoog, maar als ik mijn lenzen in heb doe ik dit dus ook. HAHA, zó suf! Hier kwam ik een tijdje geleden achter en besefte mij toen dat het ‘omhoog schuiven’ blijkbaar echt een gewoonte is geworden. :’)

» Een hard kussen vind ik lekker. Van mij hoeft hij niet zo plat en slap te zijn, want ik vind ondersteuning juist wel fijn. Daarbij slaap ik het liefst ook nog met een klein kussentje er bij. Hier ben ik inmiddels zo erg aan gewend dat ik zowat niet in slaap kom als ik dat kleine kussentje niet ook heb. Ghehe…

Dit waren weer de 10 dingen die je nog niet over mij wist. Althans, ik dénk dat je dit allemaal nog niet over mij wist! Het blijft leuk om steeds weer dingen te verzinnen waarvan ik denk dat ik het nog nooit op mijn blog benoemd heb. Ook wel een uitdaging hoor, haha, want ik weet niet van alles meer zeker of ik het wel eens heb gezegd in bijvoorbeeld een photo dairy. Ik ben wel benieuwd of jij jezelf herken in sommige punten van hier boven.

Ben jij ook zo gehecht aan je eigen kussen? En heb jij liever en dik kussen of juist een dunne? 

23 Comments

 1. Romy

  Haha, dat van je bril omhoog schuiven! Het is dat ik nu bijna altijd een bril draag, maar zonder bril zou ik mezelf daar ook nog wel voor aanzien ;) Leuke feitjes weer! En wat gaaf dat je zangles overweegt. Ik zeg: doen! :)
  Romy onlangs geplaatst…Outfit: Desigual paarse bloemenjurk + Q&A oproep

 2. Eline

  De bok met gym vond ik ook echt vreselijk. Ik snapte nooit hoe mijn klasgenoten er zo soepel overheen vlogen. Ik had er echt angst voor, haha.

 3. Jonna@burgertrutjesNL

  Leuk lijstje San! Ik krijg altijd dikke stress van mijn koffer inpakken. Check alles drieduizend keer en vergeet dan nog een wereldstekker of mijn make-up tas :’)
  Jonna@burgertrutjesNL onlangs geplaatst…Leuke uitjes met Pasen – een overzicht van de tofste events

 4. Malou | Blonde Blossom

  Ik heb ook liever een dik kussen, veel fijner! En dat van die koffer inpakken snap ik ook helemaal, al heb ik het misschien nog meer met inpakken. Hoe leuk ik reizen ook vind, ik heb een hekel aan weggaan. Malou x

 5. jeapiebel

  Een nekkussentje is zeker super handig, maar ik vind het altijd gedoe om mee te nemen. Hoe is het met je? vind ik een stomme vraag als iemand niet echt naar het antwoord wil luisteren. Ik hou van een kussen die heel zacht is.

 6. Claire

  Haha ik vind dit zo leuk om te lezen! Ik slaap ook altijd met twee kussens. Een wat slapper kussen en een klein stevig kussen. Als ik die niet heb, kan ik echt niet slapen haha. Trouwens ik krijg super vaak ‘nachtmerries’ dat ik dan op plaats van bestemming ben en dan ineens NIKS in mijn koffer heb. Of geen schoenen of ondergoed ofzo. Suuuuper vreemd. Ik herken dus je angst voor in- en uitpakken haha.

 7. Bente

  Mijn favoriet is een dik maar zacht kussen, en ik heb ook twee kussens thuis, waarvan ik er 1 regelmatig als knuffel gebruik ;)

 8. Silke

  Een koffer inpakken vind ik geen probleem, maar dat uitpakken!! Verschrikkelijk. Elke week moet ik mijn koffer maken om naar kot te gaan, en daar moet ik mij echt verplichten om hem direct leeg te maken. Anders staat hij er na 3 dagen nog, haha. Idem als ik terug thuis kom van op reis! Leuke weetjes alweer, San :D op openbare toiletten helikopter ik eigenlijk altijd, haha. Liefs en veel plezier op reis!
  Silke onlangs geplaatst…Lichtpuntjes #97 | Eigen opnames & knalfeest | laatste week bij Iedereen Beroemd

 9. Lesley

  Die hoe gaat het vraag vind ik heel herkenbaar. Soms zeg je al snel ja goed hoor met jou om maar van die vraag af te zijn ;-) . Ik word ook erg onrustig van rommel dus gooi ook alles direct het liefst in de vaatwasser haha

 10. Darina

  Hele herkenbare dingen! Vooral dat van de de WC en van de bok. Ik durfde er nooit overheen te springen! En ik slaap het liefst op een dik kussen, heerlijk!
  Darina onlangs geplaatst…My Favorite Kind of Shoes

 11. Rowan

  Wat leuk om je nog wat beter te leren kennen! Ik heb ook een bril en wat jij beschrijft komt mij ZO bekend voor. Ik ben blij dat ik niet de enige ben die dat heeft! ;-)

 12. sammie

  Vuile vaat op het aanrecht zetten terwijl het zo in de vaatwasser kan vind ik ook altijd zo irritant!

 13. Beau

  Oooh die bok, verschrikkelijk. Ik heb ooit mijn juf een kopstoot gegeven toen ze erachter stond om me te helpen en sindsdien durfde ik het al helemaal niet meer. En mijn koffer in- en uitpakken vind ik ook stom.

 14. Anke

  Leuke feitjes, dat van die bril aanschuiven heb ik ook! X

 15. Marcella

  Blijft leuk om te lezen dit. Ik ga ook eens een soortgelijk artikel maken. Ik haat de kast want ik ben er vroeger vanaf gevallen en toen brak ik mijn arm. De vraag ‘hoe gaat het?’ vind ik wel eens lastig. Er altijd maar ‘goed’ op antwoorden dekt zeker niet altijd de lading, maar je hele verhaal vertel je ook niet zomaar. Laatst zei een collega wisselend, en dat vond ik wel een goeie ;-)
  Marcella onlangs geplaatst…Maart 2017 – Lentekriebels & een zieke kat

 16. Marie

  Leuk om te lezen! Ik hou ook meer van een harder kussen en ook soms met een extra klein kussentje erbij :) De bok vond ik ook meestal eng, maar eens het lukte, was het juist heel leuk!

 17. Jessica

  Ohh dat van het aanrecht heb ik ook heel erg! Ik kan er heel slecht tegen als er uberhaupt iets (glazen/boter/theepakjes/kaas enzovoorts) op het aanrecht ligt, vooral omdat we een vaatwasser hebben.. Die irritante eigenschap vinden ze hier thuis overigens heel erg fijn ;p Leuk lijstje weer meid! :)

 18. Renske

  Hahaha, de wc-bril vol leggen met toiletpapier doe ik ook altijd! Maar eerst rol ik de halve toiletrol af voordat ik het papier op de wc-bril leg, haha. Bang dat er op het papier ook vieze dingen zitten. :’)

  Doe mij trouwens maar lekker mijn eigen kussen. Die neem ik ook altijd mee als ik bij vriendinnen slaap, haha.
  Renske onlangs geplaatst…20 dingen die ik dit voorjaar wil doen

 19. marleen

  Die hatelijke bok! Ik was altijd ziek als we dat moesten doen haha!

 20. Sabine

  Hihi herkenbaar! Vooral het toiletpapier. Brr ik kan er echt niet tegen die wc’s. Ik heb sowieso iets met toiletten. Als er geen in de buurt is vind ik dat echt heel naar. Ik sleep ook overal wc papier mee naartoe als ik denk dat ik het nodig zou kunnen hebben :P

 21. Esmee

  Ik was ook altijd zo bang voor de bok! Ik zag mezelf altijd van te voren al heel hard op mijn neus gaan. Volgens mij heb ik ook tot op het laatst geweigerd om het (zonder ondersteuning) te doen. Vond het gewoon echt te eng.

  Mijn vriend is er ook zo goed in om afwas op het aanrecht te zetten… Dan staat het dus bovenop de vaatwasser… Hoeveel moeite is het dan om die klep open te doen? Staat het meteen niet meer zo in het zicht. Ik snap er ook echt nooit wat van haha.

 22. Benthe

  Wat leuk, dat wist ik inderdaad allemaal nog niet! En die angst voor de bok herken ik, wat een rotapparaat was dat zeg! En mijn kussen is ook knoerthard ?.

 23. Daisy

  Neee, de bok! Haha, wat een vreselijk ding was dat! Koffers in- en uitpakken is ook zeker niet mijn favoriete bezigheid van de vakantie… Duurt veel te lang! :P

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

© 2023 AroundSan

Theme by Anders NorenUp ↑