My Way of Exploring

10 Dingen die je nog niet over mij wist #7


Vinden jullie het ook leuk om meer te weten te komen van degene achter de blog? Ik wel in ieder geval! Daarom deel ik met jullie graag eens in de zoveel tijd dingen over mij die je nog niet over mij wist. Dit keer iets met wat ik écht nog een keer wil doen in mijn leven, een rare kaak, overwonnen angsten en vooral rare dingen, haha. Ik lach mezelf echt uit om sommige dingen.

• Iets wat ik echt nog een keer wil doen in mijn leven is tussen walvishaaien (Filipijnen) en mantra roggen  (Indonesië) zwemmen. Dit lijkt mij zó geweldig gaaf! Vorig jaar had ik bij de Similan eilanden en de Phi Phi eilanden mijn angst overwonnen door gewoon tussen de vissen te gaan zwemmen en niet na te denken. En ja hoor, i did it! Al vind ik water nog steeds wel eng ook voel ik me nog steeds niet 100% lekker als ik tussen vissen zwem hoor (het blijven enge beesten), maar ik weet bijna zeker dat de kick overheerst als ik het water in ga om tussen walvishaaien en mantra roggen te zwemmen. Lijkt mij zó indrukwekkend (én eng, maar oh zo vet)! Eens kijken of ik dit nog steeds zo stoer zeg als het er op aan komt, haha, maar we zullen zien.

• Als ik een film/serie/tv programma kijk dan valt het op dat ik steeds overal jeuk heb (vooral m’n benen, aaah). Dit klinkt echt raar nu ik het zo typ, maar toch is het zo. Mijn vriend viel het een keer op dat dit zo is en sinds dien is het mij ook opgevallen haha. Zo raar!

• Basketball is een sport waarvan ik nog nooit de lol in heb kunnen zien. Er naar kijken vind ik geen zak aan en om het zelf te doen ook niet. Sorry voor de basketball liefhebbers, maar ik heb gewoon écht niks met deze sport! :’)

• Vroeger was ik bang voor bruggen, tunnels, liften, op hoge gebouwen staan… Nu heb ik daar totaal geen last meer van. Zo stond ik lekker te springen en vreugdedansjes te doen (voor de video die er nog aan komt haha) op ‘the stairway to nothingness‘ boven een ravijn die heel, maar dan ook héél diep is. Totaal geen angst meer dus! Heerlijk. :D

• Ik ben totaal niet gevoelig voor koopjes. Ook al is een shirtje bijvoorbeeld afgeprijsd naar 2 euro, dan alsnog kan ik het makkelijk terug hangen als ik tot de conclusie kom dat ik hem niet nodig heb. Of ik ga uren twijfelen, dat kan ook nog…

• Mijn mond kan maar beperkt open omdat mijn kaak blokkeert. Hoe dit komt? Let op, er komt weer een kneuzen verhaal aan, haha. Toen ik 16/17 was ben ik namelijk gevallen met mijn scooter en ben toen hard met mijn kaak op de grond beland. Tot op de dag van vandaag kan ik hem niet volledig open krijgen. Verder kwam ik er van af met dus een gekneusde kaak (ik kon heel lang geen vast voedsel eten, wat een drama was dat haha), gekneusde ribben, mijn neus en kin lagen helemaal open, een gekneusde knie waarvan het kraakbeen was beschadigd. Ja mensen, dit was echt wel weer wat voor mij natuurlijk… :’)

• Ik heb de neiging om veel te snel te eten, vind ik. Iets wat ik mezelf echt wil afleren, want té snel eten is niet goed. In een restaurant of in het bijzijn van familie/vrienden probeer ik hier altijd wel op te letten, maar thuis schuif ik het echt naar binnen haha. Ik kauw wel hoor, zo erg is het nou ook weer niet. Het is niet zo dat ik absurd snel eet, maar wel een stuk sneller dan wat goed/normaal is (denk ik) en dat wil ik afleren.

• Duits vind ik zeker weten de lelijkste taal. Kan het verder niet omschrijven. Het is gewoon hoe het klinkt en… tja. Herkent iemand dit? Oja, het enige voordeel aan Duits is dat ik kan bedenken is dat je op zich wel enigszins kan verstaan wat diegene zegt, ook al spreek je de taal amper.

• Goed nadenken of iemand antwoord geven als ik moet plassen of als ik enorme trek heb kan ik NIET. Op nieuwjaarsdag liep ik met mijn vriend richting mijn huis en ik moest super nodig plassen. Hij stelde een vraag waar ik even over na moest denken, maar dat lukte dus echt niet omdat ik echt nodig moest haha. ”Ik geef je thuis, als ik naar de wc ben geweest, antwoord, oke?”. Hetzelfde geldt als ik enorme trek heb.  Ik kan dan gewoon echt niet normaal en helder nadenken. :’)

• Als iemand zinnen typt zonder leestekens en enigszins een normale zinsopbouw dan kan ik mij daar echt mateloos aan irriteren. Wat is er zo moeilijk aan normale zinnen typen? Je hoeft van mij echt niet alle leestekens uit de kast te trekken, maar een hoofdletter, punt en enigszins een normale zinsopbouw is toch niet zo moeilijk? Soms zie je wel eens zinnen voorbij komen wat aan één stuk door gaat, zonder punten en komma’s. Gevolg is dat je een hele lange zin voor je neus krijg waar je geen drol van begrijpt.

Nu ben ik wel erg benieuwd naar of jullie jezelf in de bovenstaande dingen herkennen. Ik gok dat de meeste bloggers zich sowieso wel irriteren aan het laatste puntje, haha!

Wat wil jij écht nog een keer doen in je leven? En wat vind jij de lelijkste taal?

31 Comments

 1. Darina

  Wat leuk om te lezen. Het laatste herken ik zeker wel :) Ik zou heel graag een keer in een helicopter willen vliegen, lijkt me geweldig!
  Darina onlangs geplaatst…Parisian Daydream #1

 2. Sarah

  Haha. Heb hier weer hardop zitten lachen :) Ik heb dat ook wel, dat ik totaal niet kan nadenken als ik heel dringend moet plassen. En jaaa, met walvishaaien en mantra’s zwemmen staat bij mij super hoog op de Bucket list. Dat lijkt me fantastisch om eens mee te kunnen maken!!!

 3. Silke

  Haha, ik word echt hangry als iemand me teveel dingen vraagt voor het eten klaar is, hihi. Op die manier kan ik ook nooit goede antwoorden geven ;) Cool he van die vissen! Daar was ik echt enorm bang voor, voor ik vertrok naar Curaçao (ooh ik wil terug, haha), maar zoals je zei: eigenlijk niets om bang voor te zijn! Je andere weetjes zijn ook heel leuk om te lezen eigenlijk, wel stom van je kaak dat je daar dan blijvend ‘last’ van hebt! En wat ik altijd heb bij series of films, dan zijn het restless legs, haha. Echt verschrikkelijk! Ben al benieuwd naar je video :D Liefs!
  Silke onlangs geplaatst…Solden in de Lush | Mijn jaarvoorraad

 4. Marijke

  Ik vind Duits ook zo’n lelijke taal. Al vind ik Fries ook niet om aan te horen. Ik kom zelf uit Friesland maar spreek de taal niet, vind het zo vreselijk boers klinken!

 5. Romy

  Ik ben echt dol op dit soort artikelen! Zo leuk om deze dingen over je te weten te komen :) Ik vind Duits ook echt een lelijke taal, maar ook wel weer leuk om te leren. Maar ik ben dan ook nogal een talenfan ;) Zinnen zonder leestekens enzo vind ik ook niet bepaald een feestje om te lezen! In mijn leven wil ik echt nog een keer naar Australië afreizen, hoe eng ik het ook vind om naar de andere kant van de wereld te gaan.
  Romy onlangs geplaatst…5 levenslessen die ik leerde van mijn moeder

 6. Susan

  Super leuk om te lezen! Ik ben zelf ook regelmatig hangry haha.
  Susan onlangs geplaatst…Sieraden van MyJewellery.com

 7. Saskia

  Leuke weetjes, ik wist bijna alles inderdaad nog niet. Altijd leuk zo meer te leren over de blogger erachter ;-) Wat ik ooit nog een keer wil doen? Skaten in Hyde Park (Londen), een roadtrip maken met bijvoorbeeld de trein. Naar allerlei steden gaan in een aantal weken. Lijkt me heel tof.

 8. sammie

  Oh ik ben wel gevoelig voor koopjes, als ik ergens SALE zie staan dan ga ik toch altijd even spieken :) Leuke feitjes weer!

 9. Kim

  Klinkt cliché, maar ik wil ik sowieso in mijn leven een roadtrip maken en naar geweldige mooie landen gaan. Cultuur opsnuiven :).
  En inderdaad dat laatste punt is toch wel vervelend. Zoveel moeite kost het niet..

 10. Jorinde

  Haha, ik vind Duits ook echt een lelijke taal. Een van mijn beste vriendin heeft een Duitse vriend dus de grappen vliegen altijd over tafel. Leuke blog!

 11. marleen@burgertrutjes

  Hahahhaa, die jeuk! Ik ga stuk, ik zie je al zitten! Ben je net een spannende aflevering Game of Thrones aan het kijken, moet ie op pauze omdat je echt hardcore moet krabben :’)

 12. Sabine

  Haha wat leuk om te lezen!! Vooral dat verhaal dat je niet goed kan nadenken als je moet plassen hahaha! Te snel eten doe ik trouwens ook haha

 13. Simone

  Oh Duits vind ik ook zo’n vreselijke taal. Ik spreek het niet en verstaan doe ik ook niet haha :P

 14. Nina Simplynspecial

  Ik heb er ook een hekel aan als mensen geen normale zinnen kunnen typen. Nu schrijf ik zelf ook niet perfect, maar ik denk/hoop dat mijn stukjes wel leesbaar zijn haha.

 15. Sabine

  Haha ik ben nog steeds bang voor tunnels en bruggen en liften en hoge gebouwen :P Ik ga er wel door, op en in, maar soms echt kruipend haha. Voor koopjes ben ik ook niet zo gevoelig. Kan makkelijk nee zeggen. Sowieso ben ik geen shopper dus dat scheelt :)

 16. Marion

  Haha ik vind het ook erg irritant als iemand een zin typt die maar door en door gaat, zonder komma’s etc. En duits is zo lelijk! Ook zeker mijn minst favoriete taal. Ik vind Frans trouwens ook niet zo bijzonder, terwijl iedereen deze taal altijd zo mooi en ‘romantisch’ vindt. En iets van bungee jumpen zou ik nog eens een keer willen doen, super tof die adrenaline :)

 17. Josine

  Grappig om te lezen, ik heb dat ook ooit gedaan (gewoon tussen de vissen gesprongen en mijn angst overwonnen), in Indonesie!
  En ja, die mensen die alles typen zonder punten en komma’s, die lees ik gewoon niet eens. Verschrikkelijk!
  Leuk blog, liefs Josine
  Josine onlangs geplaatst…kwasten veilig vervoeren

 18. Joyce rdt

  Haha, persoonlijk vind ik de Duitse taal niet lelijk, maar ik word helemaal simpel van dat hele die der das einem einer etc. etc.
  Wat balen van je kaak trouwens, lijkt me mega lastig! Liefs.x

 19. Kim

  Ahahaha OMG YESSS! Herkenning! Ik heb niet altijd jeuk aan m’n benen, maar vaak in de avond tijdens het kijken van tv programma of serie wel. Ik ga dan maar gewoon slapen, want het irriteert me mateloos. Soms gooi ik dan gewoon mijn broek uit als ik het af wil kijken, maar niet eens dat helpt altijd. Maar zo grappig om te lezen dat jij dat ook hebt. Heb het nog nooit eerder gehoord :’)

 20. Nesrin

  Leuk om te lezen. Ik vind basketball ook absoluut niks aan. Toch zou ik best een keer in het publiek willen zitten en het live willen meemaken, dan wel in Amerika ;-)

  Ik had niet verwacht dat jij snel eet.

 21. Anne

  Heb je wel eens fysio geprobeerd voor je kaak? Mijn kaak was verkeerd gaan staan door meerdere beugels en die fysio heeft toen heel erg geholpen! Wel een andere situatie, maar wie weet :)

 22. Rowan

  Wat een leuke feitjes weer! Ik kreeg echt kippenvel toen ik dat stukje over het ongeluk las, brrrr…. Ik kan trouwens ook niet goed nadenken als ik honger heb, daarnaast verander ik dan ook nog eens in een chagrijnig monster. ;-)

 23. Kool Family

  Die jeuk is heel herkenbaar, net als de leestekens en daar voeg ik zelf ook nog typfouten toe. Het ergste is dat dit besmettelijk is want ik zie meer en meer leestekenloze zinnen op Facebook en dergelijke. Ik wens voor 2017 dus aan iedereen heel veel leestekens, weinig typfouten en vooral veel liefde en geluk. En voor jou misschien een reisje naar Azië!

 24. Evelien

  Hahaha, dat één na laatste puntje, heerlijk. Verder was basketbal de enige sport die ik nog een beetje oké vond op de middelbare school :’) Hoe dan ook, is het puntje van jeuk als je een serie kijkt zeker de meest originele ever ;-)
  Evelien onlangs geplaatst…5x Als je hobby shoppen is…

 25. José

  Leuke weetjes, hahah! Dat laatste puntje.. dat soort mensen kunnen geen vrienden worden met mij XD. Dan ben ik hun steeds eerst aan het corrigeren voordat ik antwoord kan geven op wat ze zeggen, hahah.

 26. Anne

  Haha, nou, ik stoor me vooral heel erg aan mensen die de hele dag ‘hun’ als onderwerp in een zin gebruiken. Het viel me eerst nooit op, totdat ik er een keer een college over volgde en sindsdien is het echt een hel. Ik hoor het de hele dag door.
  Zelf maak ik vaak te lange zinnen, maar wel met interpunctie. Ik gebruik eerder 5 bijzinnen ofzo, zonder dat ik het in de gaten heb!
  Anne onlangs geplaatst…Even terugkijken naar 2016

 27. Laurine

  Dat laatste puntje is heel herkenbaar (tot grote ergernis van mijn vrienden)

 28. Marcella

  Ja, ik erger me zeker aan zinnen zonder interpunctie en hoofdletters. Zelfs in WhatsApp. Hoe groot is de moeite om het gewoon goed te doen? Oh, en ik kan ook niks meer als ik nodig moet plassen. Heel herkenbaar! En ik eet ook te snel.
  Marcella onlangs geplaatst…7x doen in Chicago

 29. Romy

  Aah ik vind dit soort artikels zo leuk altijd! Knap dat jij een shirtje van 2 euro kan terughangen, ik wou dat ik dat kon haha. Bij mij heb ik dan een engeltje en een duiveltje op mijn schouder en het duiveltje wint altijd. En ik ben juist altijd degene die heel sloom eet waardoor ik altijd als laatste klaar ben en dan snel alles naar binnen moet werken. En jep.. Ik ben het met je eens, ik vind Duits ook geen mooie taal!

 30. jonna@burgertrutjes

  Echt onwijs leuk geschreven meis! Ik vind Duits juist een hele mooie taal, heb zelf minder met de Franse taal. Vind het zo stom!
  jonna@burgertrutjes onlangs geplaatst…Prijsvragen overzicht januari – nieuw jaar, nieuwe kansen!

 31. Joanne

  Wat fijn dat je van al die angsten af bent! (Jaloers! Hoogtevrees to the max)
  Joanne onlangs geplaatst…New in | Burgundy sweater

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

© 2023 AroundSan

Theme by Anders NorenUp ↑