My Way of Exploring

10 Dingen die je nog niet over mij wist #6

10 dingen die je nog niet over mij wist

Er zijn weer 10 dingen die je nog niet over mij wist bij elkaar gesprokkeld hoor! Het blijft toch altijd even zoeken naar dingen die misschien leuk zijn om te vertellen. Maarrrr, het is weer gelukt en ze staan klaar om gelezen te worden. Dit keer vertel ik onder andere waar ik bloed chagrijnig van kan worden, een misselijkmakend verhaal, iets over Facebook en waar ik mee in de knoop kan zitten.

• Als er iets is waar ik héél chagrijnig van kan worden, dan zijn dat natte sokken. Druppels op de grond in de keuken of in de badkamer… Oh man, ik gruwel er van. Als mijn sok ook maar een beetje nat is dan moet ik gelijk een droge aantrekken, anders ben ik niet te genieten. Koud, vies, bleh.

• Mijn enkel heeft tussen de spaken gezeten toen ik 6 jaar was. Houd je van details? Nou, hier heb je er één hoor: er zaten twee gaten in mijn enkel waar je mijn bot zag zitten. Word je al misselijk bij het idee? Ik heb dus twee super lelijke ‘gaten’ littekens bij mijn enkel zitten. Die durf ik overigens nog steeds niet aan te raken omdat ik nog steeds dat beeld van dat bot in mijn hoofd heb zitten. :’)

• Quotes, je houd er van of niet. Ik moet er dus niks van hebben. Quotes op muren, spullen, kleding… Dat is voor mij gelijk al een reden om het niet te kopen.

• Ik heb dus he-le-maal niks met Harry Potter. Ik zie toch echt regelmatig voorbij komen op blogs en YouTube dat mensen helemaal fan zijn. Ik ben er nog nooit gek van geweest en zal dit ook nooit worden. Vind er niks aan!

• Een nacht doorslapen is iets wat hooguit misschien twee keer in een jaar lukt in een jaar. Mijn nachtelijke taferelen bestaan uit 100 keer plassen, trek hebben en wakker worden zonder reden. Ik ben het gewend, het is altijd al zo geweest namelijk, maar irritant is het wel. Heb al zo veel dingen geprobeerd… Misson impossible.

• Ik vind het helemaal niet fijn om de hele dag in pyjama te zitten als ik thuis ben. Ik voel me dan zo onwijs lui, futloos, vies en vooral ook nutteloos. Áls ik de hele dag in mijn pyjama zit dan is dat alleen zo als ik zó ziek ben dat ik geen stap uit bed kan zetten. Misschien dat het één keer in een jaar voorkomt dat ik heel lui ben en ik ook mijn pyjama aanhoud, maar dat is dan echt een uitzondering haha. Mijn fluffy dikke huis-vest heb ik overigens wel heel vaak aan, maar dat is geen pyjama. :)

• Ik ben niet snel boos, dit soort dingen mij wél heel boos kunnen maken. Kennen jullie die plaatselijke Facebook groepen? Nou, om wat daar geplaatst wordt kan ik regelmatig heel pissig om worden. Zo zag ik vorige week nog een foto voorbij komen waar ik heel erg boos om werd. Privacy van anderen respecteren schijnt moeilijk te zijn. En dan vervolgens allemaal reacties van mensen die grappig denken te zijn. Zó respectloos! Ik houd altijd maar wijs mijn mond, maar ondertussen vreet ik mezelf op. Misschien moet ik mezelf maar gewoon uit die groep gooien.

• Mijn portemonnee bestaat alleen uit pasjes. Geen los geld te vinden bij mij hoor! Ik heb er namelijk een hekel aan om los geld te hebben. Waarom dat zo is? Als ik pin dan weet ik precies hoe veel geld ik daarna nog heb, plus het feit dat je gelijk geconfronteerd wordt met een lager getal op je rekening en dus minder snel onzin dingen gaat kopen. Als je los geld bij je hebt hebt heb ik toch altijd het idee dat je sneller geld uit geeft. Ik heb hooguit een paar cent als ‘plas geld’ (haha), maar meer niet.

• Ik heb een jaar lang stage gelopen op een VSO (voorgezet speciaal onderwijs). Dit was voor mijn vorige opleiding. Daar was ik ‘juf’! Ik weet nog wel dat ik aan het feit dat ik zo genoemd werd super erg moest wennen in het begin, haha. Vorige week reageerde een leerling van toen op mijn Instagram met ‘mijn oude juffie’. Toen schoot ik toch wel in de lach en dacht ik weer terug aan alle leuke herinneringen van toen. :)

• Ik kan soms behoorlijk in de knoop zitten en bang zijn voor de toekomst. Gedachten als ”dit wil ik absoluut niet” of ”dit wil ik sowieso” komen regelmatig voor en sommige meningen of ideeën wisselen telkens weer. Ik weet dat veel twintigers hier ‘last’ van hebben, dus gek is het zeker niet. Maar ooh, wat kan je dit soms rot laten voelen zeg! Het gewoon niet weten wát en hóe je alles wilt of iets willen maar (nog) niet kunnen is zó frustrerend.

En? Herken jij dingen? Of vind je mij nu maar een rare vogel nu je dit hebt gelezen? Haha.

Benieuwd naar de andere delen? Deel 1 | Deel 2 | Deel 3 | Deel 4 | Deel 5

Wat kan jou heel chagrijnig maken? 

77 Comments

 1. Laura

  Ah, leuk om te lezen. Ik ben ook echt geen Harry potter fan ook al heb ik nu zo’n brilletje, haha.

  • Sandra

   Haha, maar zo’n bril is gewoon super tof!!

 2. Shirley

  Nog een quote-hater hier. Als ik quotes op social media begin te posten, weet je dat het goed mis is met me, haha. Daarnaast ben ik geen fan van Harry Potter en heb ik ook nooit contant geld. Daarentegen zit ik wel graag de hele dag in mijn pyjama.

  • Sandra

   Haha, goed om te weten! Ik hou je in de gaten. :’)

 3. Romy

  Wat grappig om te lezen! Ik houd zelf juist wel heel erg van mooie quotes ;) Dat van de pasjes in je portemonnee en niet in mijn pyjama lopen is dan weer wel heel herkenbaar!

  • Sandra

   Grappig dat je dingen herkent Romy! Voel jij je ook altijd zo vreselijk lui als je de hele dag je pyjama aan hebt?

 4. Anne

  Jaa, ik herken best wel wat. Hier ook geen Harry Potter fan en ik gruwel inderdaad ook van quotes aan muren, op kussens en weet ik niet wat. Mijn nr. 1 gruwel quote is: ”Home is where the heart is”..
  Anne onlangs geplaatst…Suikervrije herfstcake met peer en banaan

  • Sandra

   Houuuuu oooooooop!!!! :’)

 5. Jenn

  Grappig, ik heb juist het idee dat ik meer uitgeef als ik pin, omdat ik het niet echt in mijn handen heb en zie gaan.
  Jenn onlangs geplaatst…Gelezen: Veerkracht van Aagje Vanwalleghem 

  • Sandra

   Zo zie je maar dat het echt per persoon kan verschillen haha!

 6. Simone

  Oh gatver, van natte sokken hoef ik ook niks te hebben. Ik trek ook altijd meteen droge/schone sokken aan. Brrr…

  • Sandra

   Brrrrr ja, bij het idee alleen al word ik gek. :p

 7. sammie

  Haha, natte sokken ja, iewl! Daarom heb ik nu maar weer nieuwe pantoffels gekocht :D HP fan ben ik niet maar ik heb genoten van de boeken, heerlijk om te lezen.

  • Sandra

   Yeah, nice! Zijn de boeken wel leuk? Ik weet niet echt of ik het eens zou moeten lezen, het trekt echt niet op één of andere manier…

 8. Babs

  Natte sokken..oei, daar kan ik ook niet tegen. Een hele nacht doorslapen en een keer uitslapen lijkt mij ook heerlijk!

  • Sandra

   Ben jij ook al zo’n nachtdier? Boehhh.

 9. Charel

  Heel leuk om te lezen! Ik ben wel een stiekeme quote-fan! Heel herkanbaar dat stukje over zieken voelen in pyjama. Ik moet mezelf altijd opmaken en aankleden want anders ben ik niet vooruit te branden!
  Charel onlangs geplaatst…Rivièra maison

  • Sandra

   Inderdaad! Opmaken moet ook echt, anders voelt het alsnog niet chill…

 10. Maaike

  Vooral dat laatste punt herken ik heel erg; in de knoop zitten wanneer het op je toekomst aankomt. Ik denk dat het best logisch is, want ik zit in mijn laatste jaar op het hbo haha :)

  • Sandra

   Ah ja, het ‘echte’ leven gaat er dan wel echt aankomen he? Althans, zo voelt het!

 11. Kim

  Volgens mij heb ik een haat/liefde verhouding met quotes. Op kussens of objecten vind ik er echt niks aan. Komt door mijn moeder denk ik, die vindt het vreselijk. Maar op kaartjes of plaatjes vind ik het wel leuk! Harry Potter vind ik super leuk. Al ben ik niet echt een fan. De films vond ik niks aan, heb ze ook niet allemaal gezien. Maar de boeken zijn zo leuk. Ben ze nu opnieuw aan het lezen, omdat ik de laatste delen niet zo goed meer kan herinneren.

  • Sandra

   Ik hoor meer mensen enthousiast zijn over de boeken. Geen idee wat ik er van vind, misschien zou ik er eens naar moeten kijken…

 12. Nancy

  Nou, dit is het eerste wat ik van jou lees! Ik val gelijk met de neus in de boter! Maar wel gezellig hoor!

  • Sandra

   Haha, leuk! Weet je gelijk meer over mij. :p

 13. Silke

  Wat ’n leuke dingen allemaal! Ik wist echt niet dat je geen fan was van Harry Potter, en wow, geen quotes? :D Daar sluit ik me wel wat bij aan, zodra er op kledij enige letters of tekens staan, dan hoef ik ’t niet te hebben, haha. Maar een mooie muziekquote onder een instagramfoto kan ik wel nog smaken. Leuk lijstje San! En een mooie foto! Liefs :)
  Silke onlangs geplaatst…Schrijfsels | Angst voor het samenwonen

  • Sandra

   Haha vreselijk is dat he? Als er op kleding een tekst staat. Nooo way dat dat in mijn kast komt, haha. Een muziekquote kan ik ook nog wel waarderen, nu je ’t zegt. Zolang hij maar niet cheesy is, hihi.

 14. Naomi

  Ik herken me wel erg in bepaalde dingen! Ik slaap ook maar enkele dagen per jaar echt een nacht door (en dan heb ik het over zo’n 6 of 7 uur MAX), als ik opsta zonder wakker te zijn geworden dan is het echt een klein mirakel en dan herinner ik die dag ook weken lang haha. Verder vind ik quotes dan wel weer geweldig hihi.

  • Sandra

   Precies dat wat jij omschrijft heb ik ook! Ik weet ook precies nog wanneer de enige dag van dit jaar was dat ik een hele nacht heb doorgeslapen. :’)

 15. Rachel

  Sokken, check ik heb hetzelfde probleem
  problemen met de toekomst, check!

  • Sandra

   Herkenbaar dus?! :’)

 16. Sarah

  Hier wel fan van quotes en Harry Potter :) Waar ik dan weer écht niet tegen kan is natte sokken. Dat is dus héél herkenbaar. Ik heb het ook regelmatig voor dat ik in water trap met mijn sokken aan. Zooo vervelend!

  • Sandra

   Jaaaa blegggh, dat is zo vervelend. Krijg alleen bij het nadenken hierover al de kriebels haha.

 17. Nesrin

  Ouch jouw enkels, over dit ongeluk lezen alleen doet pijn. Ik ben ook geen Harry Potter freak, snap ook niet waarom mensen het zo bijzonder gaaf vinden.

  • Sandra

   Hmm, ik dus ook niet. Of zijn wij nu zo nuchter allebei? :’)

 18. Marion

  Hahah ik ben ook echt tegen die slijmerige quotes, maar ben weer gek op hele mooie quotes die echt iets moois betekenen, die gebruik ik vaak op Instagram. En ik ben wel harry potter ‘fan’ hahah, hou wel van die avonturenfilms! Natte sokken zijn verschrikkelijk :(

  • Sandra

   Dat ben ik met je eens! Alleen zijn die zo moeilijk te vinden. Althans, ik kom er zelfden eentje tegen. Ik zal eens opletten op jouw Instagram account!

 19. Nienke

  Zo leuk dit soort blogjes! De meeste dingen ben ik juist een beetje tegenovergesteld in haha. Ik vind het bijvoorbeeld heerlijk om (niet elke dag natuurlijk) een dagje in mijn pyjama te zitten, al begrijp ik wel dat je je ‘nuttiger’ voelt als je je hebt aangekleed, opgemaakt etc. Bij mij is het echt bijzonder als ik ’s nachts wakker word, dat gebeurt bijna nooit (gelukkig!). En iehhww je enkel. Dat klinkt vreselijk en ik snap je helemaal. Dat laatste is voor mij echt superherkenbaar momenteel. Je kunt je daar inderdaad ontzettend rot door voelen. Als je wilt praten geef je maar een gil hoor!
  Nienke onlangs geplaatst…Trouwupdate #2 | Het vastleggen van onze trouwlocaties

  • Sandra

   Lief, dat zal ik zeker doen Nienk! En haha, grappig dat jij juist bij veel dingen het tegenovergestelde bent. :p

 20. Laurine

  Ik zelf ben wel een grote fan van quotes, maar ach ieder zijn ding. Ik heb ook echt een hekel aan een hele dag in mijn pyjama te zitten, want doordat ik me dan niet productief voel, ben ik het ook helemaal niet. :) x

  • Sandra

   Inderdaad, dat ben je echt niet vooruit te branden. Heel herkenbaar hoor!

 21. jeapiebel

  Ik zou willen dat er bij mij meer los geld in zit, er bestaan ook heel veel pasjes in mijn portemonnee. Pyjamadag dat doe ik ook niet graag, ook niet als ik ziek ben.

  • Sandra

   Inderdaad ook niet als ik ziek ben, dat herken ik wel. Het liefst kleed ik mij dan ook gewoon aan, maar dan wel in lekker zittende kleding, dus bijvoorbeeld geen skinny haha.

 22. Lesley

  Dat laatste punt is erg herkenbaar. Ik moest wel lachen om Ik heb dus he-le-maal niks met Harry Potter. Ik had dat dus ook helemaal niet. Mijn huidige vriend is helemaal gek van Harry Potter dus ik moest verplicht de films gaan kijken. Nu moet ik stiekem toegeven dat ik het best leuk vind om te kijken. Ik zal niet snel een film uit mezelf opzetten maar meekijken vind ik nu niet erg meer haha

  • Sandra

   Haha, dus nu ben je stiekem wel een beetje om? Kan mij wel voorstellen dat je automatisch er minder een hekel aan krijgt als je vriend er zo gek op is en hij het met jou wil kijken!

 23. evelien

  Wat een leuk artikel!
  Heel herkenbaar van het contact geld, heb ik ook echt nooit haha!
  En natte sokken, krijg er helemaal de kriebels van.
  Liefs,
  Evelien

  • Sandra

   Grappig dat jij die twee dingen herkent!

 24. Marsha

  Leuk om je zo beter te leren kennen! Ik vind het ook echt vreselijk als mijn sokken maar een beetje nat zijn haha
  Marsha onlangs geplaatst…Dingen die ik super irritant vind! #3

  • Sandra

   Ja bleeeeeh! Haha.

 25. Malou | Blonde Blossom

  Au, die enkel! Ik heb ook zoiets soortgelijks gehad. Ik houd trouwens echt ENORM van Harry Potter, haha! En ik houd ook echt niet van quotes, vooral op kleding, afschuwelijk. Het ergst zijn die zogenaamd grappige als ‘Fries before guys’ enzo… x

  • Sandra

   Oh echt? Auuuw! Oooh en hou op met die quotes, vreselijk is het, haha. :’)

 26. Merel

  De sokken, de pyjama en het in de knoop zitten herken ik heel erg haha!

  • Sandra

   Haha, grappig om te horen Merel!

 27. nathalie

  Heel grappig om dit te lezen want je ziet zoveel herkenbare dingen terug komen!
  Vooral de het heel de dag in je pyama zitten, ik voel me dan ook echt heel vies..

  X Nathalie

  • Sandra

   Ja precies, vies, ziek en nutteloos…

 28. Melle

  Wat een superleuke post! En hoera voor dat je het helemaal niet fijn vindt om de hele dag in pyjama te zitten. Ik roep het altijd maar stiekem kan ik dat dus echt niet. Ik wil lekker de hele dag dingen ondernemen. Aan chillpakjes doe ik trouwens wel :)

  • Sandra

   Inderdaad! Lekker bezig zijn en jezelf productief voelen is veel fijner. :)

 29. Sabine

  Haha die van Harry Potter! Ik heb ooit 1 film gezien en nooit een boek gelezen. Misschien moet ik er toch eens aan…

  • Sandra

   Neeeee joh, je moet niks hahaha!

 30. Rebecca

  HIGH FIVE! Ik heb ook NIKS met Harry Potter en vind het eerder overhyped dan leuk. Al mijn vriendinnen vinden het geweldig of ‘alsnog wel leuk’ maar ik.. Oh echt niet.

  • Sandra

   Precies dat ja, overhyped!

 31. Ineke

  Zoo herkenbaar natte sokken! En onlangs heb ik nog grote kuis gehouden in mijn facebook groepen door ook het gebrek aan respect soms.
  Ineke onlangs geplaatst…Hiep hiep HOERA + win Virtual reality bril !!!

  • Sandra

   Vervelend is dat he? Goed dat je mensen/pagina’s hebt verwijderd hoor. Ga ik binnenkort ook doen. Scheelt een hoop frustratie en irritatie!

 32. Darina

  Leuk om te lezen. De natte sokken en Harry Potter zijn heel herkenbaar!
  Darina onlangs geplaatst…Autumn in Amsterdam

  • Sandra

   Haha, ik had niet verwacht dat er alsnog zo veel mensen zouden reageren dat ze ook niks met HP hebben. Grappig!

 33. Sheila

  Leuk om te lezen. Ik vind de boeken van HP wel geweldig en de films ook. Ik heb me dan ook op en top vermaakt in de wereld van HP in Orlando. Een vriend die niets met HP heeft, was ook onder de indruk van de mooie, magische sfeer. Maar als je van pretparken houdt, zit zelfs een HP park wel goed :)

  Ik zou me dan heel snel uit die facebook groep gooien. Daar ben ik wel makkelijk in. Zodra ik me begin te ergeren aan domme reacties, verwijder ik mezelf. Dan heb ik er echt niets meer te zoeken.
  Sheila onlangs geplaatst…Mijn ervaring met moxa-therapie

  • Sandra

   Gaaf dat je dat zo leuk vond daar! Kan me wel voorstellen dat het een bijzondere sfeer heeft als je daar rondloopt.
   Moet ik inderdaad doen ja. Zal een hoop irritatie schelen!

 34. Rowan

  Leuk om weer wat nieuwe dingen over je te weten komen. Ik heb ook een gruwelijke hekel aan natte sokken en je slaapprobleempje? Die komt me ook heel bekend voor! Klopt, je went eraan (je weet niet beter) maar vervelend is het wel! ;-)

  • Sandra

   Je weet inderdaad niet beter. Áls ik een nacht doorslaap dan is het zó bijzonder en raar haha.

 35. Marcella

  Leuk lady! Ik vind je zeker niet gek! Ik heb ook niets met Harry Potter, maar we schijnen wel uitzonderlijk te zijn, haha ;-) Oh, en ook als dertiger kan je zeker in de knoop zitten (over de toekomst). Ik vraag me regelmatig af wat ik (écht!) wil. Ik ben nu bezig met wat stappen om in een functie te komen die beter bij me past. Spannend!

  • Sandra

   Lastig is het he? Volgens mij blijven die twijfelen je altijd wel achtervolgen. Al zal het in bepaalde levensfases sterker zijn…

 36. Lieke - Life As Lieke

  Haha leuk om te lezen! Ik kon wel tegen je misselijkmakende verhaal hoor maar het lijkt me heel pijnlijk :( Ik hou juist wel van quotes haha :)

  • Sandra

   Haha gelukkig kon je er tegen! :’)

 37. Renske

  Aaargh, natte sokken! Daar heb ik ook echt een gruwelijke hekel aan! Sowieso aan koude voeten an sich, haha.

  Ik heb trouwens juist ontdekt dat ik met cash geld minder snel iets uitgeef dan als ik moet pinnen. Ik pin dus iedere week een vast bedrag waar ik het die week mee moet doen. En meestal houd ik nog over ook! Yay!
  Renske onlangs geplaatst…Sunday Baking Day | Snelle sinaasappeltaart

  • Sandra

   Wat grappig! Zo zie je maar dat voor iedereen een andere manier werkt. :) Gelukkig werkt dit goed voor jou!

 38. Claire

  Haha wat grappig om te lezen. Ik heb ook een gruwelijke hekel aan natte sokken, gekke Facebookgroepen en overdag in pyjama zitten. Toch wel gek dat je niet van Harry Potter houdt haha. Heb je die nieuwe film al gezien?! Die gaat wel over die wereld maar niet over Harry.

  • Sandra

   Nee? Is er een nieuwe? Hahaha!

 39. Jessica

  Wat een leuk lijstje Sandra! Haha ik ben dus wel zo’n sucker die fan is van quotes én Harry Potter :p Maar ik heb net zoals jij dat ik bijna nooit een nacht doorslaap. Plassen, drinken, slapen, opnieuw plassen, reageren op appjes, bed uit om mijn telefoon weg te leggen, enzovoorts… Ik lig daarom ook het liefst aan de kant die het dichtst bij de deur is haha :p

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

© 2023 AroundSan

Theme by Anders NorenUp ↑