AroundSan

My Way of Exploring

10 Dingen die je nog niet over mij wist #5

SAM_4522
Er staan in deze blog weer 10 dingen online waarvan ik vrijwel zeker weet dat jij dit nog niet wist over mij. Wat heb ik met mezelf afgesproken toen ik begon met bloggen? En waar heb ik een gruwelijke hekel aan? Dit en meer kom je vandaag te weten over mij.

× Als iemand heel veel verkleinwoorden gebruikt, dan kan ik mij daar echt aan irriteren. Zo vind ik het bijvoorbeeld echt vreselijk als iemand het woord ‘outiftje’ of ‘pakje’ gebruikt in plaats van ‘outfit’ of ‘kleding’ of whatever. Echt, dat soort woorden komen er bij mij niet in hoor. Daar krijg je toch de rillingen van? :’)

× Ik ben totaal niet lenig. Een spagaat of iets dergelijks is onmogelijk voor mij. Zo heb ik bijvoorbeeld ook nog nooit de handstand kunnen doen, of überhaupt iets kunnen doen wat daar nog enigszins op lijkt. Ik kan dat gewoon echt niet!

× Als ik uiteten ga bij een pizzeria of zelf pizza maak dan is er één ingrediënt die sowieso niet mag ontbreken. Er móeten olijven op. Dit is de beste toevoeging ooit op een pizza! Heerlijk!

× Ik ben nachtblind, en niet zo’n beetje ook. Fietsen in het donker is al een hele onderneming om veilig over straat te kunnen, laat staan als ik auto rijd… Op de fiets zie ik gemakkelijk paaltjes over het hoofd en zijn onverlichte of amper verlichte stukken erg gevaarlijk, haha. En in de auto zie ik simpelweg de weg gewoon amper tot helemaal niet. Ik moet nog steeds een keer een nachtbril hebben voor in de auto, bedenk ik mij nu.

× Ik kan niet de hele dag stilzitten. Ik moet op een dag op zijn minst even gelopen hebben, want anders word ik heel onrustig en kan ik wel dag zeggen tegen mijn slaap. Een nachtje plafonddienst it is.

× Als ik een bedrijf, webshop, ziekenhuis of iets dergelijks moet bereiken, dan bel ik liever dan dat ik mail. Ik heb totaal geen angst om onbekenden te bellen, maar vind het juist fijn omdat ik dan gelijk antwoord heb op mijn vraag. Het vervelende aan mailen vind ik dat je niet gelijk antwoord hebt, dingen verkeerd kan interpreteren en soms maar over en weer blijft mailen.

× Mijn vriend ligt regelmatig in een deuk om de gekke dingen die ik soms (of regelmatig… *kuch*) zeg. Ik ben geen flap-uit, maar áls het gebeurd, dan is het ook gelijk heel raar en lachwekkend, haha. Hij houdt zelfs al een lijstje bij met al die gekke uitspraken van mij…

× Als er ergens een spelfout staat in een tekst, dan valt gelijk mijn oog daar op. Dit heb ik, zolang ik weet, altijd al gehad sinds ik kan lezen.

× Ik heb een gruwelijke hekel aan spelletjes spelen. Je krijgt mij echt niet zo ver om mee te doen aan een gezelschapsspelletje. No way! Ga toch weg met je monopoly, mens erger je niet, risk en al die andere shizzle.

× Vanaf dat ik een blog startte heb ik met mezelf afgesproken dat ik geen meningen geef op mijn blog over politieke en religieuze onderwerpen. Het kan een beetje kil overkomen dat ik bijvoorbeeld nooit iets uitlaat over bijvoorbeeld een aanslag of wat dan ook, maar ik wil niet dat mijn meningen of politieke en religieuze onderwerpen op internet staan. Dat is lekker voor mezelf en als je mijn mening ergens over wilt weten, dan wil ik die graag delen met je, maar niet over le internet!

Op naar de volgende 10 feitjes over een tijdje! Ik ben benieuwd of jij één van deze bovenstaande dingen al van mij wist. :)

Benieuwd naar de andere delen? Deel 1 | Deel 2 | Deel 3 | Deel 4

Welk ingrediënt móet er altijd op jouw pizza zitten?

64 Comments

 1. Wat grappig om te lezen. Ik ben dol op mailen, ik heb juist een beetje telefoonangst. Met mailen kan ik de tijd nemen om alles op een rijtje te zetten, met bellen ben ik bang dat ik wat vergeet. Maar het liefst ga ik naar een balie en dergelijke, dan kan ik iemand in de ogen kijken. Praat voor mij het makkelijkst eigenlijk.

  • Dat hoor je inderdaad vaak! Ik had tot ongeveer m’n 15e ook telefoonangst, maar door omstandigheden moest ik toen echt zelf naar veel onbekende mensen bellen, dus toen ben ik er overheen gekomen haha. Het is wel zo dat je voor mailen de tijd kan nemen, pluspunt! Ik vind iemand in het echt spreken ook nog het beste. :)

 2. Leuk om deze feitjes te lezen! Nachtblind zijn lijkt mij echt vreselijk, helemaal nu het sneller donker is. O en die verkleinwoorden, zoooo irritant :D

  • Is niet zo lekker nee, maar goed, ik moet maar eens een goede nachtbril gaan aanschaffen. Haha, grappig trouwens dat jij je ook zo irriteert aan verkleinwoorden. :’)

 3. Hey gezellig, nog een gezelschapspelletjeshater. Veel mensen die ik ken vinden het heel leuk. Af en toe kom ik er niet onderuit (1x per jaar ofzo) dan kies ik voor één potje van het kortste spel.

 4. Jaaa, olijven op een pizza! Yum <3. Blijft leuk om deze lijstjes te lezen :)!

 5. Grappig dat jij juist graag belt, terwijl ik dat inderdaad vaak toch een beetje eng vind. En dat met je meningen delen over politieke gebeurtenissen: ik heb hetzelfde. En het voelt inderdaad soms gek om er niks over te zeggen. Maar het is gewoon niet waar m’n blog voor bedoeld is! In ieder geval, leuk lijstje weer:) Liefs!
  Sonja onlangs geplaatst…WIN | Herinneringen aan de muur

  • Ja precies, mijn blog is daar gewoon niet voor bedoeld. Al voelt het soms wel gek om er inderdaad niks over te zeggen, net alsof je harteloos bent ofzo. Maarja, ik vind het uiteindelijk alsnog wel de beste keuze om er niks over te zeggen. :)

 6. Brrrr, ik bel echt niet graag haha, ik heb dan steeds het gevoel dat ik niet uit m’n woorden geraak! Geef mij maar een mail hihi, al kan het wel irriteren als ze na x dagen nog steeds niet reageerden. Goeie deal heb je met jezelf gemaakt! Nu ik erover nadenk, is dat bij mij wel wat hetzelfde (maar dan eerder onbewust). Er zijn dingen die je inderdaad voor jezelf wil houden. Tof lijstje trouwens, San! Nachtblindheid lijkt mij heel erg raar, vind het moeilijk om me dat voor te stellen :) Liefs!
  Silke onlangs geplaatst…Reizen | Dingen die ik onthoud aan Bretagne

  • Precies de irritatie dat het zo lang duurt tot je antwoord krijgt (of niet) vind ik zo vervelend! Maar ik snap wel dat je bellen niet graag doet hoor, ik had dat voorheen ook. Vind het wel leuk (leuk? weet niet hoe ik het anders moet noemen haha) dat jij ook deze (onbewuste) keuze hebt gemaakt over wat je wel en niet deelt op je blog. :)

 7. Ik ben ook niet lenig! Nooit geweest ook :)
  Ik ben ook een beetje nachtblind, ik heb een nachtbril, zo 1 met gele glazen, dat scheelt een hoop.

  • Zo’n eentje moet ik ook eens aanschaffen. Ik heb een keer zo’n flut ding van de Action gekocht, maar dat is 10x niks. Heb jij er eentje van de opticien?

 8. Hahahaha ik wist ze bijna allemaal, behalve die van de verkleinwoorden, laat ik die nou net vaak gebruiken haha!

 9. Lenig ben ik al jaren niet meer haha en op mijn pizza moeten altijd champignons zitten haha. Leuk lijstje! Liefs.x

 10. Ben wel benieuwd naar dat lijstje met uitspraken! Nieuwe blog? ;)

 11. Leuke feitjes weer. Dat laatste is ook iets wat ik niet doe. Bellen vind ik ook niet erg maar vaak is mailen zoveel makkelijker, haha.

  • Ben ik wel met je eens, want bellen is niet altijd de beste keuze. Ligt heel erg aan waar het over gaat, wanneer je antwoord moet hebben en wie het is!

 12. Herkenbaar, ik kan me ook dood irriteren wanneer iemand verkleinwoorden gebruikt. Verder ben ik ook nachtblind en kan ik niet stilzitten.
  Ik zeg wel eens dat ik best wat verhalen kan schrijven over mijn nachtblindheid, jij vast ook! Wat is het bizarste wat jij savonds hebt meegemaakt? :)

  • Poeh, dat is een goede. Ik zou het eigenlijk zo snel niet weten, maar wat bij mij het grootste punt is tijdens het fietsen in het donker, is dat ik paaltjes echt niet zie staan. :’)

 13. Vet respect dat je bellen zelfs leuker vindt dan mailen! Ik hoor zoveel mensen die bellen wel moeilijk vinden, zelf had ik dit ook heel erg maar ik ben er bijna overheen. P.S. spelletje doen? ;-)
  Evelien onlangs geplaatst…Vijf gouden sollicitatietips!

  • Yesh, goedzo dat je er bijna overheen bent! Het is even doorbijten, maar als je het eenmaal gewend bent is het fijn om gewoon iedereen te durven bellen. :) Ehhh en jouw aanbod om een spelletje te doen sla ik, heel onaardig, af. Hihi!

 14. High five voor de niet lenigen! :’) Mijn basisschooljuffrouw was een keer boos op mij geworden omdat ze dacht dat ik haar voor de gek hield met mijn ‘radslag’ (lees: een soort kikkersprong van links naar rechts) maar ik ben gewoon echt NIET lenig. Ik kan dat soort dingen echt niet.
  De olijven op de pizza kan ik me in vinden, zoooo lekker. Alleen de spelletjes ben ik juiste het tegenovergestelde haha. I looooove spelletjes
  Nienke onlangs geplaatst…De mooiste natuur van Vietnam in Mai Chau

  • Hahaha, ik heb nu echt een gek beeld voor me. Maar ik snap helemaal wat je bedoeld, want ik zie er ook zo uit als ik een radslag probeer te maken, denk ik. :’) Ik krijg mezelf niet omhoog hoor!

 15. Leuk! Die laatste doe ik ook niet :) En de eerste is ook grappig: in Colombia worden echt alléén maar verkleinwoorden gebruikt. Ik doe het zelf inmiddels ook (in het Spaans, niet in het Nederlands: dat klinkt zo raar!). Als je een beetje Spaans kunt spreken en op bezoek komt in Colombia valt dat meteen op: al die verkleinwoorden haha. Soms echt zo grappig!

 16. Leuk om te lezen!! Dan is het net alsof ik je wat beter leer kennen :)
  Mijn zusje vindt het toevallig ook echt vreselijk als mensen over ‘je’ achter zetten. “Vorkje, bordje, pakje, druifje” haha ze krijgt daar dus ook echt de rillingen van. Toevallig!

  Liefs, Merel
  http://www.healthywanderlust.nl

 17. Ivm dat bellen ben ik helemaal tegenovergesteld. Ik vind dat echt vreselijk om te doen. Laat mij dan maar mailen ;) En qua pizza neem ik vrijwel altijd een margherita, dus… kaas, dat mag bij mij niet ontbreken ;)

  • Kaas is voor heel veel mensen denk ik onmisbaar! Sinds ik geen vette kaas meer mag op pizza, heb ik juist nooit begrepen waarom ik het ooit lekker vond hier op. Ik zou het nu er juist niet meer op doen!

 18. Ik hou niet van olijven.. Ook mag ‘k geen ansjovis op m’n pizza. Geef mij maar de doorsnee margarita of Hawaï ;)
  Ik hou helemaal niet van bellen, zelfs niet naar een vriendin. Ligt wel aan mijn gehoorprobleem, maar toch..

 19. Leuk artikel meis! Haha wat grappig dat je een hekel hebt aan verkleinwoorden, ik gebruik ze zelf echt eigenlijk best wel vaak (oeps!)
  En ik herken het van het bewegen, ik kan ok echt niet een hele dag stil zitten.
  Liefs! Evelien

 20. Precies dat met spelletjes! Bah. Heel leuk om te lezen! Ik denk heel de tijd ah dat heb ik ook of nee, ik juist niet. Haha.
  Laura onlangs geplaatst…MY BIRTHDAY WISHLIST

 21. Ik speel ook liever geen gezelschapsspellen en ik vind het ook verschrikkelijk als mensen MOMENTJE zeggen. Het is een moment, dit kun je niet nog een keer verkleinen door er -tje achter te plakken ;-)
  Nesrin onlangs geplaatst…Hej Hej

 22. Ik heb ook geen telefoon vrees! Alhoewel ik mailen tegenwoordig een stuk prettiger vind.
  Jonna@Burgertrutjes onlangs geplaatst…Reistips Berlijn – the city that never sleeps!

  • Heb jij ook dat het er aan ligt voor wat en wie je precies moet contacten? Soms is bellen handiger, maar ik kies ook regelmatig om gewoon te mailen hoor.

 23. Dat verrassings-monopoly-feestje waar ik een plannetje voor had hoef ik dus niet te doen? Dit valt niet alleen een beetje tegen, dit doet zelfs een beetje pijn. Naja, ik stuur je er nog wel een mailtje over.

  • Haha, waar blijft dat mailtje dan? Ik heb nog niks hoor… Dat verrassings-monoply-feestje hoef je niet te doen hoor. Sorry dat ik je pijn doe, Teunis. Het kan toch ook gezellig zijn zónder spelletjes???

 24. Ik wist niet dat er zoiets bestond als een ‘nachtbril’. Nooit eerder van gehoord. Jeetje, dat lijkt me geen lolletje hoor, als je in het donker zo slecht kunt zien. Is het dan wel verstandig om auto te rijden?

  • Oh echt? Haha, nouja, als je er nog nooit mee te maken hebt gehad dan snap ik wel dat je er nog nooit van gehoord hebt. Autorijden is lastig, vooral op onverlichte wegen (ah, heb ik zo’n hekel aan!). In de bebouwde kom gaat het nog wel, mits er goede verlichting is,

 25. Dat laatste punt heb ik ook: Ik heb er best een mening over, maar niet op mijn blog ;).

  En wat er niet op een pizza kan ontbreken…. tomatensaus en kaas :)

 26. Ik dacht dat ik de enige was die geen handstand kon, haha! Leuk om te lezen!

 27. Wat een tof idee voor een artikel! Ik heb ook nog nooit een handstand gekund en kom bij lange na niet in de buurt van een spagaat ;) Ik merk wel nu ik yoga doe dat ik flexibeler wordt, maybe one day….

 28. Wat leuk om te lezen zeg! Ik kan me er ook aan irriteren als mensen vaak een verkleinwoord zegt, een keertje vind ik nog wel oké omdat ik dat zelf ook nog wel eens doe maar vaker dan dat word vervelend. Ook kan ik er niet tegen als mensen MSN gaan praten zoals, w8 ff of brb haha
  Janine onlangs geplaatst…Hoe gaat het met mijn thuisstudie? + Tips | Update

  • Dat is het inderdaad. Als je een keertje verkleint is het niet erg, maar als iemand het heel veel doet dan lijkt het net alsof je met een klein kind praat. Ik weet niet, gewoon irritant is het! MSN taal is inderdaad ook super irritant. Dan vraag ik mij altijd af hoe oud diegene is. :’)

 29. Wat vervelend van die nachtblindheid!
  En verkleinwoorden gebruiken wanneer het helemaal niet nodig is dat doe ik ook wel soms. ;-) Ik weet dat er mensen zijn die er zich aan storen, maar ik vind het vaak wel lief en/of grappig klinken. :-)

 30. Hmm groot gelijk over je mening geven over politieke en religieuze onderwerpen! Ik doe dat nergens trouwens, ook niet op Facebook of Twitter.. houd het lekker voor mezelf :) als nou meer mensen dat op FB zouden doen.. :p

  • Inderdaad, lekker voor jezelf houden. In real life wil ik best mijn mening geven, maar niet op internet waar iedereen het kan lezen. En ja, als meer mensen dit nou eens zouden doen…

 31. Leuke weetjes! Dat van die verkleinwoordjes is trouwens heel herkenbaar. Ik kreeg vorig jaar steeds de vraag hoe het bevalt in mijn nieuwe ‘huisje’. Ik had er zó’n hekel aan, haha! ;-)

Geef een reactie

Your email address will not be published.

*

CommentLuv badge

© 2022 AroundSan

Theme by Anders NorenUp ↑