My Way of Exploring

10 Dingen die je nog niet over mij wist #2

aroundsan
Voor de tweede keer een blog met 10 dingen die je nog niet over mij wist! De vorige kwam in januari online en die werd erg goed ontvangen, super leuk natuurlijk. Vandaag dus weer 10 feitjes over mij om mij wat beter te leren kennen! Ik ben eigenlijk wel benieuwd of jullie jezelf in dingen herkennen, of juist totáál niet. :)

• Vroeger was ik altijd al met websites bouwen bezig. Zo had ik mijn eigen website op ‘websitemaker’ van ‘kennisnet’ en deelde ik daar onder andere mijn getekende kleding op poppetjes. Die kleding tekende ik er op met Paint (‘Pixelen noemden we dit, haha). Ook maakte ik elk jaar de team website en werkte ik deze elke week bij toen ik nog op hockey zat. Dit was met een soort pakketje (waar ik de naam van kwijt ben) waarmee je makkelijk met html om kon gaan. Vond het altijd erg leuk om met sites bezig te zijn, en nog steeds (dat blijkt wel!).

• Ik kan enorm veel eten. Mensen verwachten vaak niet dat ik, met mijn mini lichaampje, veel naar binnen kan krijgen. Ik krijg regelmatig de opmerking, bijvoorbeeld tijdens uiteten gaan, dat het niet normaal is hoeveel ik kan eten. Haha, tja… Ik weet ook niet hoe het komt! Wel grappig, want mijn vriend en ik zijn altijd de twee vreetzakken en eten altijd het meest van iedereen. Echt monsterlijk hahah. :’)

• Ik ben nogal traag van begrip als het om een grap doorhebben gaat. Het is niet uitzonderlijk dat je mij pas hoort lachen om iets als iedereen al klaar is met lachen. Ik heb de grap altijd gewoon veel later door op een of andere manier…

• Ik heb altijd al een gruwelijke hekel aan pindakaas gehad. Als ik bijvoorbeeld op school in de pauze naast iemand zat die dit op zijn of haar brood at, dan kon ik echt kokhalzen (ja, echt). Die lucht alleen al is zó smerig! En dan nog niet te spreken over de smaak… UGH!

• Ik heb een beugel gehad. Dat was ook wel nodig hoor, want als er iemand spongebob-tanden had dan was ik dat wel. Mijn tanden stonden allemaal enorm ver uit elkaar, en dan met name mijn voortanden. Vreselijk! Het leek ook alsof ik mega grote tanden had, maar dat bleek juist helemaal niet zo te zijn toen ze tegen elkaar stonden. Gelukkig heb ik uiteindelijk niet zo lang slotjes gehad, want ik vond dat echt vreselijk staan.

• Om door te gaan op het vorige punt: ik ben héél blij met mijn rechte tanden! Ik ben dan ook panisch dat mijn tanden verschuiven als het spalkje achter mijn tanden los gaat. Ja echt, ik kan serieus bijna in paniek raken als hij los is. Gelukkig zit hij nu al een hele tijd vast, maar er is een periode geweest dat hij om de haverklap los was. Oh, laat ik nu gelijk maar afkloppen trouwens haha.

• Ik zeg veel te snel sorry. Zelfs om dingen waar ik geen sorry om hoef te zeggen, maar dat besef ik mij pas als het uit mijn mond is gefloept. Ik moet mezelf niet zo snel meer verontschuldigen, maar dit afleren is zo makkelijk nog niet…

• Ik heb een tijdje gitaar gespeeld, maar stopte er mee omdat ik de slag niet onder controle kreeg haha. Ik kan gewoon niet met mijn ene hand iets totaal anders doen dan met de ander. Onmogelijk! Ik kon simpele liedjes wel aardig spelen, maar verder dan dat kwam ik niet.

• Ik kan er niet tegen als ik in een ruimte zit met mijn rug naar de deur, het raam of naar veel mensen. Ik ben een echt hoekjes-mens. Ik word er super zenuwachtig van als ik een grote open ruimte achter mij heb waarbij ik dus niet kan zien wat er achter mij gebeurd. Vreselijk! Ik zoek dus, als het mogelijk is, altijd het liefst een hoekje op om te zitten.

• Ik heb het al-tijd koud. Dit komt omdat ik het Syndroom van Raynaud heb. Voordat ik hier medicijnen voor slikte had ik continue blauw/paarse tenen en vingers. Ik liep in de zomer dus op strand met paars/blauwe dode tenen terwijl het 30 graden was, bizar. Gelukkig heb ik medicijnen die de verkleuring tegengaan en dat heb ik nu niet vaak meer, yay. Helaas helpt dat middel bij mij niet tegen het continue koud hebben, een ijskoud lichaam hebben en zere tenen en vingers. Ik heb dus altijd twee paar sokken over elkaar aan, waarvan één paar speciale sokken zijn voor mensen die Raynaud hebben. Ook heb ik speciale handschoenen die ik onder een normaal paar handschoenen doe en heb ik altijd veel laagjes aan. Dat te gaande kan ik het best in een tropisch land wonen (zou ik niet erg vinden trouwens)! :’)

En? Iets gelezen wat je totaal niet van mij verwachtte? Of juist wel, dat kan ook nog haha. Over een tijdje zal ik een derde deel maken, want er is nog genoeg wat ik nog nooit heb verteld!

Is er iets wat anderen nooit van jou zouden verwachten, maar wat wel waar is?

52 Comments

 1. BySilke

  Hihi, toch weer dingen bijgeleerd die ik nog niet over je wist hoor! Nog nooit van gehoord trouwens, dat syndroom van Raynaud. Enne, ik zeg ook veel te veel sorry, volgens mij is dat iets typisch vrouwelijks hehe ;) Nu ben ik eigenlijk wel benieuwd naar hoe pindakaas smaakt haha (ja, nog nooit gegeten) en of ik het ook zo walgelijk zou vinden! Wie weet, in mijn volgende trip naar de Albert Heijn ;) Liefs!
  BySilke onlangs geplaatst…Terug in de tijd | 1996: Bretagne

  • Sandra

   Zou best eens iets typisch vrouwelijks kunnen zijn ja! Heb je nog nooit pindakaas op? Haha, wauw! Euhh, ik adviseer je om het ook maar gewoon niet te proberen. Bleggggh!!

 2. Anna

  Hihi, wat leuk dit! Dat traag van begrip wat betreft grappen herken ik helemaal, oeps! Ach ja, eigenlijk kan ik daar ook altijd wel weer om lachen. :)

  • Sandra

   Haha, het is ook wel grappig ja, pas beginnen met lachen als iedereen al uitgelachen is. :’)

 3. Beau

  Dat van die hoekjes heb ik ook! Als ik in een restaurant ben wil ik áltijd ergens aan de zijkant zitten met zicht op de ruimte, dat zit gewoon veel lekkerder ofzo haha.

  • Sandra

   Ja precies! Zit lekkerder en ik voel me ‘veiliger’ ofzoiets. :’)

 4. Kim

  Haha ik vind het juist fijn om bijvoorbeeld in een tentamenzaal vooraan te zitten, zodat ik niet zie wat er achter mij gebeurt en de ruimte wat kleiner lijkt!
  En ah lijkt me lastig, het syndroom van Raynoud. Bij mij is het juist andersom. Ik krijg het héél snel warm. En tropische landen zijn daarom niets voor mij, haha. Als ik een kopje thee drink, begin ik al te zweten (echt!). Als baby zweette ik ook enorm. De huisarts weet alleen niet zo goed wat hij ermee moet:P.

  • Sandra

   Oh echt? Vreselijk! :p
   Wat vervelend trouwens wat je zegt over dat overmatig zweten. Ik kan mij voorstellen dat dat heel vervelend kan zijn. :(

 5. sammie

  Oh ik vind pindakaas juist lekker :) Leuk blogje zo! Herkenbaar ook dat stukje over met je rug naar de deur zitten, ik kan daar ook helemaal niet tegen, zo vervelend!

  • Sandra

   Haha, nóg iemand die het herkent! Grappig, want ik had verwacht dat ik voor gek verklaard zou worden haha.

 6. Maaike

  Lijkt me echt vervelend om het altijd koud te hebben! En vroeger maakte ik trouwens ook mijn eigen website, toen ik al heel jong was. Ik geloof via Imonline en Kindertent haha. Ik vond het ook erg leuk om bezig te zijn met html!

  • Sandra

   Kindertent en Imonline! Ja! Haha, dat had ik ook. Geniaal als ik zo terugdenk. Vond dat toen altijd helemaal geweldig met glitterende Diddl plaatjes enzo. :p

 7. Marijke

  Een hekel aan pindakaas? Wij zouden nooit vrienden kunnen worden! Haha grapje natuurlijk maar I LOVE pindakaas, eet het liefst de hele dag niks anders haha. En wat ontzettend vervelend dat je het altijd koud hebt!

  • Sandra

   Hahaha, ohjee! :’) Bleh, ik kan mij niet voorstellen dat je dit altijd wel zou kunnen eten. :p

 8. Melle

  Echt leuk om je zo wat beter te leren kennen. Dat van die hoekjes, dat herken ik wel :) En sorry zeggen! Dat is dus echt een dingetje. Als iemand anders vertelt dat er iets mis is gegaan of wat dan ook zeg ik al sorry. Gewoon ook omdat ik het vervelend voor diegene vind. Ofzo.

  • Sandra

   Ja precies, sorry zeggen gaat zo snel… Terwijl er dan geen reden voor is, maar tóch zeg je het. :’)

 9. Marijn

  Leuk idee om hier een artikel over te schrijven! Dat van altijd koud hebben lijkt me best wel vervelend, gelukkig dat je er nu medicijnen voor hebt. En ik was inderdaad ook altijd bezig met sites en ook allerlei online communities. Zo leuk vond ik dat altijd. :)

  • Sandra

   Oeeh ja, echt jeugdsentiment he? Haha, was echt leuk altijd al die websites!

 10. Eline

  Wat leuk! Ik ben echt dol op pindakaas, zeker op een witte boterham. Ieder zijn ding denk ik ;p

  • Sandra

   Neeeee een, in combinatie met wit brood klinkt het nóg viezer hahaha. Ieder zijn eigen ding ja, gelukkig wel! Geniet van je lekkere broodjes pindakaas hoor Eline. :p

 11. Simone

  Leuk om te lezen! De geur van pindakaas vind ik ook wat minder, vooral als een ander het eet eigenlijk (ja, ben een beetje raar :P).

  • Sandra

   Ieehw, echt smerig die geur ja. En als een ander het eet is het ook vies. Ik snap precies wat je bedoelt…

 12. Sabine

  Leuk om te lezen!! Echt grappig ook dat je altijd al met websites bezig was, dan weet jij er vast héél veel vanaf :D Dat van zitten met je rug naar het raam of naar mensen herken ik heel erg, ik loop altijd heel snel naar een tafeltje om het plekje tegen de muur te bemachtigen. Kan ik alles goed in de gaten houden haha :P

  • Sandra

   Ja precies, bij een muur zitten is altijd goed. Controlfreaks! :’)

 13. Neelke

  Leuk om te lezen, vooral de pindakaas. Er zijn ook mensen die bang zijn dat pindakaas aan hun gehemelte blijft plakken. Zelf lustte ik het nooit, tot een paar jaar geleden, nu vind ik het heerlijk! Prachtige foto trouwens :D.

  • Sandra

   Hier je smaak kan veranderen in jaren tijd he? In ieder geval fijn dat je het nu zo lekker vindt. :)
   Thanks!!

 14. jeapiebel

  Ik kan mij voorstellen dat mensen dat niet van je verwachten over dat je enorm veel kan eten. Pindakaas, dat vind ik juist lekker en koud heb ik het ook zelf altijd wel zonder Syndroom van Raynaud.

  • Sandra

   Haha, niemand verwacht dat inderdaad. Irritant trouwens dat jij het ook altijd koud hebt. Zou dat komen doordat je nu in Nederland woont? In Thailand is het veeeeel lekkerder warm natuurlijk!

 15. Joanne

  Hahah ik had ook altijd zo’n hekel aan pindakaas! Maar laatst heb ik het dus weer voor het eerst in jaaaaaren geproefd… en nu vind ik het nog lekker ook!
  Joanne onlangs geplaatst…Storms make trees take deeper roots

  • Sandra

   Yay, wel fijn dat je het nu lust!

 16. Fleur Sophia

  Leuk om je zo weer een beetje beter te leren kennen! :) Ik was vroeger ook al bezig met websites bouwen op Kindernet en kan ook altijd ontzettend veel eten, haha!

  • Sandra

   Haha, jij ook al? Vond dat vroeger altijd zo leuk! En jij kan ook al zo veel eten. Join the club!

 17. Nesrin

  Ik vind pindakaas heerlijk maar snap wel dat jij er niet tegen kunt. Super leuk deze feiten!
  Nesrin onlangs geplaatst…Mijn eetdagboek afvallen en bewegen 11

  • Sandra

   Vind het echt heel vies hihi. Leuk dat je het leuk vond om te lezen! Zal er over een tijdje nog een maken. :)

 18. Saskia

  Leuk om weer feitjes te lezen! Dat traag van begrip heb ik ook heel erg haha, stom is dat he. Heeft volgens mij iets te maken met logica enzo, daar was ik al nooit zo goed in :)

  • Sandra

   Haha, ik denk het ook… Het kwartje valt gewoon pas later. :’)

 19. Kim

  Haha, superleuke blog! En pindakaas, I LOVE IT! Serieus, m’n favo voedsel. Oke, de geur is aanwezig, maar op een geroosterde boterham is het zo lekker! Het smelt dan ook een beetje. Okay, stop it. Ik krijg honger en jij bent waarschijnlijk aan het kokhalzen nu! Haha. Ik had vroeger trouwens ook een eigen website, dat was helemaal in. Het was bij ons een soort Hyves van toen, een pagina daarnaast want Hyves was toen al wel cool haha. Een beetje het Facebook van nu. We maakten bij een gratis platform genaamd Come2me (als ik het me goed herinner), een platform ergens vergelijkbaar met Blogger/Wordpress, een gratis pagina en daar dumpte je dan gekke dingen op. Je kon bewegende plaatjes invoegen, een ‘over mij’ pagina maken en op elkaar reageren. Ik heb zelfs destijds een GTST-blog gehad met een vriendinnetje en we schreven, uhh kopieerde dan waar de aflevering over was gegaan. Dit plaatste we op die ‘blog’. Haha, dit was overigens van korte duur, maar ik baal nog altijd dat ik nergens die websites meer kan vinden. -Oke, m’n langste comment ever dit, maar vind je feitjes gewoon zo leuk!-

  • Sandra

   Ehm, ik zit tegen het kokhalzen aan. Haha, nee grapje hoor! Ben blij voor jou dat jij er zo van kan genieten. :)
   Hahaha, een GTST blog, hoe grappig! Geniaal! Tóen was het gewoon al heel leuk om dingen te schrijven. Wel grappig dat meerdere bloggers ‘vroeger’ al bezig waren met websites maken.

 20. Marion

  haha, dat veel kunnen eten en laat grapjes door hebben is erg herkenbaar gheheh. Leuk om te lezen!

  • Sandra

   Join the club, haha!

 21. Joëlla

  Leuk om te lezen!

  • Sandra

   Leuk om te horen! :)

 22. Joyce rdt

  Wat grappig zo’n overzichtje.
  Moest wel even lachen om het feit dat je een grap vaak zo laat pas door hebt, schitterend. Liefs.x

  • Sandra

   Tja… Ik vind het zelf ook wel grappig op zo’n moment. Ik vat ‘m soms gewoon pas veel later dan de rest. :p

 23. Ysanne

  Speaking of dat spalkje, vreeeselijk. Mijne is momenteel los en ik denk dan al abrupt verschuiving te zien hahah. Slaat nergens op. Leuk lijstje san!

  • Sandra

   Oooh ben jij ook al zo panisch? Ik heb echt medelijden met jou dat hij los is. Ik hoop dat hij op dit moment al vast is! Ik denk ook altijd al abrupt verschuiving te zien, terwijl dat echt bullshit is natuurlijk hah. Maar alsnog, die tanden moeten gewoon op hun plek blijven staan!

 24. Ilse

  Leuke weetjes!
  Ilse onlangs geplaatst…Win 2x The Minions USB-stick t.w. v.19,95 euro!

  • Sandra

   Leuk om te horen Ilse!

 25. daenelia

  Ahhhh! Eindelijk een pixeldoller gevonden die blogt! Heb je nog wel eens zin om pixelpoppetjes te tekenen of is dat helemaal weggezakt? Ik wil nog graag, maar heb er de tijd niet meer voor.

  • Sandra

   Haha, wat grappig dat jij dat ook deed! Ik heb er echt al zo’n 9/10 jaar niks meer mee gedaan denk ik. Zou ook niet weten of ik het nog zou kunnen eigenlijk. :’)

 26. Marcella

  Nooit van gehoord joh, het syndroom van Raynaud. Maar het klinkt best vervelend. Dat wordt toch emigreren naar een warm land dus. Lijkt me niet vervelend, vooral met dit weer ;-)

  • Sandra

   Lijkt mij ook niet vervelend nee! Het is hier herfst joh, tssss…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

© 2023 AroundSan

Theme by Anders NorenUp ↑