My Way of Exploring

10 Dingen die je nog niet over mij wist #10

10 dingen die je nog niet over mij wist #10
Dit is alweer de tiende editie van ”10 dingen die je nog niet over mij wist”! Dit keer heb ik opnieuw weer feitjes over mezelf bij elkaar weten te sprokkelen waarvan ik denk dat ik dit nog nooit eerder op mijn blog heb verteld. Iets met eieren, sarcasme, geschiedenis, wanneer ik voor het eerst ging vliegen… Dit en nog meer vertel ik je vandaag!

¤ Ik ben gek op ei, maar lust het eigeel alleen als ik het in combinatie met brood eet. Ik haal altijd het eigeel er uit als ik los een ei eet of door salade heen doe. Klinkt misschien gek, maar ik vind het alleen lekker als ik het met iets stevigs/hards eet, dus brood haha.

¤ Als ik het dan toch over eieren heb… Mij hoef je écht geen zachtgekookt ei voor te schotelen. BAH! Ik vind het oprecht heel smerig en word er misselijk van. Als ik dat vloeibare over iemand zijn eten zie lopen (gepocheerd ei op brood bijvoorbeeld) dan kan ik daar spontaan misselijk van worden. Voor mij dus een hardgekookt ei!

¤ Als ik een blog schrijf moet het stil zijn om mij heen, behalve als ik een reisblog maak. Dan zet ik namelijk de muziek aan die ik op die bestemming vaak luisterde. Ik word op die manier altijd weer helemaal teruggetrokken naar het moment dat ik op de plek was waar ik een blog over maak. Voor mij de ultieme manier om allerlei herinneringen en dat toffe gevoel weer naar boven te halen! Zo luisterde ik bijvoorbeeld tijdens de reis naar de Filipijnen en Indonesië vaak naar Aurora en Thomas Dybdahl, dus de muziek van deze twee artiesten word nu elke keer grijs gedraaid als ik een reisblog maak, haha.

¤ Ik heb al-tijd een elastiekje om mijn pols zitten. Tot mijn grote ergernis trouwens, want ik vind het niet mooi staan als ik een horloge of armband om dezelfde pols heb zitten. Maar zonder vind ik ook niks, maar ik wil gewoon mijn haar vast kunnen doen als ik dat wil. :’)

¤ Als het om muziek gaat luister ik 9 van de 10 keer naar een mannen stem. Ik weet niet precies waarom, maar een vrouwenstem trekt mij nooit zo erg. Al kan ik voor Aurora, The Naked and Famous, Jesca Hoop en The Staves wel een uitzondering maken. Oh, en de stem van Sia kan ik op zijn tijd ook wel waarderen. Maar daar blijf het ook wel bij, volgens mij. Ik luister dus gewoon liever naar een mannen stem!

¤ Ik heb een hekel aan kleine stukjes fruit. Als ik fruit klaarmaak, dan zijn dat altijd grote stukken. Ik wil het fruit kunnen proeven, in plaats van muizenhapjes waarvan het fruit al zowat doorgeslikt is voordat je het proeft. Ik sta thuis ook wel bekend om degene die altijd veel te grote stukken meloen snijd, haha. Tja, ik vind dat gewoon chill.

¤ Al een tijdje twijfel ik over een derde gaatje laten schieten in mijn oren. Ik vind het heel tof, alleen twijfel ik of het niet too much is bij mij. En dan bedoel ik als persoon. Klinkt misschien een beetje vaag dit, maar kan het niet anders omschrijven. Ook vind ik het lastig of ik drie gaatjes mooi vind als je wat ouder ben. Je kan het natuurlijk altijd weer dicht laten groeien, maar zo’n (mini) littekentje heb ik gewoon liever niet natuurlijk. Twijfels…

¤ Ik was 18 toen ik voor het eerst in een vliegtuig stapte. Dit was ook gelijk de eerste ‘echte’ vakantie samen met mijn vriend! We gingen naar Kefalonia, wat trouwens een súper mooi eiland is. Ik wilde van kleins af aan altijd al graag met het vliegtuig op vakantie, helaas ging dat niet door omdat mijn moeder niet durfde te vliegen, haha. Maar toen ik samen met mijn vriend op vakantie ging was het eindelijk zo ver en kon ik eindelijk verder weg op vakantie!

¤ Ik ben heel vaak sarcastisch. Gelukkig is het wel de afgelopen jaren minder geworden merk ik. Het was eerst zo erg dat ik het zelf ook irritant vond worden, maar sinds een jaar of twee is het weer op een niveau waarvan ik denk: ”ja, zo is het wel prima”. Haha. Maar ik ben dus wel erg vaak sarcastisch en mensen hebben dat ook vaak niet door, waardoor er soms een beetje gekke situaties ontstaan, ehhh tja…

¤ Je hoeft mij niks te vragen wat geschiedenis gerelateerd is. Echt, dat is bij mij een drama. Jaartallen, oorlogen, leiders, blablabla. Ik haalde altijd wel gewoon goede cijfers op school voor dit vak, maar het interesseerde mij 9 van de 10 keer niet en stampte het in mijn hoofd en liet het daarna weer los. Ik ben wel heel geïnteresseerd in oude dingen bekijken, wat dus wél geschiedenis gerelateerd is, maar echt de kennis qua wat je op de middelbare school hebt geleerd is bij mij voor 90% foetsie, haha.

Dit waren ze weer voor deze keer! Ik ben benieuwd of je één van de bovenstaande dingen al van mij wist. Misschien heb ik toch wel ooit iets een keer verteld in een blog, dat zou best kunnen natuurlijk. Mijn geheugen is ook niet oneindig, haha!

Wat vind jij lekkerder: een hard- of zachtgekookt ei?

15 Comments

 1. Romy

  Doe mij ook maar een hardgekookt ei. Zoveel lekkerder! En grappig dat je bij reisblogs liever met muziek erbij blogt en bij andere blogs juist in stilte. Ik werk zelf eigenlijk zowel in stilte als met geluid (bijvoorbeeld de televisie) op de achtergrond. En ik ben benieuwd of je uiteindelijk een derde gaatje laat schieten of niet :)
  Romy onlangs geplaatst…Ik ben jarig & ik trakteer! (winactie)

 2. Darina

  O dat van het ei herken ik ook. Ik eet alleen hardgekookte eieren!
  Darina onlangs geplaatst…10 Fashion Things I keep in Mind

 3. Johanne

  Ik vind beide eigenlijk heel lekker! Hardgekookt vind ik fijn in salades en los en zacht op brood. Herken mezelf trouwens heel erg in je sarcasme-struggles ?
  Johanne onlangs geplaatst…The Unsuccessful Adulting TAG

 4. Evelyne

  Ik was gek op een zachtgekookt ei of een spiegelei. Ik kan het helaas niet meer verwerken en ik eet nu enkel nog eieren als ze hardgekookt zijn. Als ik blog is dat meestal ’s avonds voor tv. Dan stoort niemand mij omdat iedereen naar tv aan het kijken is :p

 5. Sarah

  Oeh, een zachtgekookt ei voor bij de boterhammen ’s morgens en een hardgekookt ei voor wanneer ik ’s middags of ’s avonds brood eet. Ik vind ze beiden echt heel lekker eigenlijk :)
  En haha, hier is het mijn papa die niet durft vliegen waardoor ik pas heel laat voor het eerst op een verre reis kon. Ik was toen zoooo blij toen ik eindelijk op een vliegtuig kon stappen!

 6. Sabine

  Haha die laatste twee, herkenbaar ;) Ik ben ook vaak sarcastisch. Door het cultuurverschil snapte mijn man me heel vaak niet, maar inmiddels kan ik wel sarcastische opmerkingen maken dat hij het doorheeft. Op mijn werk hadden we na een tijdje een A4-tje gemaakt met ‘sarcasmo’ om te laten zien als je weer eens mensen vreemd zag kijken hahaha

 7. Jonna@burgertrutjesNL

  Ik heb ook ALTIJD een elastiekje om mijn pols zitten haha. Sarcasme is my middle name, heerlijk! Een dag zonder sarcasm is een dag niet geleefd.
  Jonna@burgertrutjesNL onlangs geplaatst…Eiersalade met bacon, zonder pakjes en zakjes – RECEPT

 8. Bente

  Leuke weetjes weer! Echt ga het liefst voor een eitje dat tussen hard en zacht in zit ;) Van een vloeibare dooier word ik ook niet heel erg blij, maar helemaal hard ook niet.. Hahah!

 9. Marie

  Oh Aurora <3 zo'n leuke muziek!
  En ik twijfel ook enorm over een derde gaatje, maar dan denk ik als ik zo ongelofelijk hard twijfel, dat ik het best niet doe :)
  Marie onlangs geplaatst…Uitgelezen #1: Central Park

 10. Irene

  Leuke lijst. Ik vind dat elastiekje wel heel herkenbaar. Is vaak ook handig als het opeens heel hard gaat waaien.

 11. Nienke

  Haha wat een leuke weetjes weer. Wat grappig dat je eigeel niet lust zonder brood. Ik vind het eigeel in een hardgekookt ei echt super ranzig, maar als het ei zachtgekookt is vind ik het wel lekker. ;)

 12. Marion

  Leuke weetjes :) Ik zou gewoon voor dat 3e gaatje gaan haha! Als je het graag wil tenminste. Ik heb in elk oor 4 gaatjes, maar houdt het altijd wel rustig qua oorbellen. Heb ook echt inimini knopjes in die niet erg opvallen maar toch erg leuk staan bij de rest van mijn oor.

 13. Linda | travellersoftheworld

  Wat leuk om te lezen! super leuke weetjes :) Ik heb dus ook echt een hekel aan eigeel en eet alleen het witte, tenzij ik het ei bak en het op brood eet :p Een gekookt ei eet ik gewoon nooit, want het gele niet eten kost mij dan teveel moeite.
  Ik vloog voor het eerst toen ik 19 was…. Best laat eigenlijk
  Linda | travellersoftheworld onlangs geplaatst…Overnachten in Venetië; hotel Rigel

 14. Sammie

  Vind het knap dat je toch iedere keer weer zoveel dingen op een rijtje krijgt :) zacht gekookte eitjes vind ik heerlijk juist, lekker met een beetje aromat :)

 15. Jessica J.

  Leuk om te lezen, weer! Dat stukje over de muziek die je luistert tijdens het schrijven van een reisgerelateerde blogpost vind ik bijzonder. :-)
  Jessica J. onlangs geplaatst…Complete mondverzorging zónder schadelijke ingrediënten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

© 2023 AroundSan

Theme by Anders NorenUp ↑