AroundSan

My Way of Exploring

10 Dingen die ik écht NIET kan #2

10 Dingen die ik écht NIET kan #2
Dingen die ik écht NIET kan. Dat zijn er best wel veel eigenlijk, hahaha. Ik ben een beetje klunzig, dus mijn lijstje houdt wat dat betreft nooit op denk ik. Vandaag een tweede deel van 10 dingen die ik écht NIET kan. Iets met kiwi’s, stokbrood en een gasfornuis… Ik ben benieuwd of jij dingen herkent uit dit lijstje!


Een kiwi eten zonder een groene vlek op mijn kleding te krijgen. 

Maar dan ook echt… Dit is onmogelijk. Haha! :’)

Heel veel kleuren in één outfit stoppen
Ik kan dit echt niet! Ik vind het heel storend als ik een outfit aan heb waarbij ik allerlei verschillende kleuren aan heb. Als ik bijvoorbeeld een trui aan heb met vier verschillende kleuren er in, dan wil ik ook echt dat sowieso mijn sokken of schoenen matchen met die trui, haha. De kleuren moeten zeg maar terugkomen. Ja… That’s me.

Een gasfornuis schoonmaken
Neeeeeee, heb je even? Hahaha, wát een drama is dit! Dit soort dingen merk je echt pas al je op jezelf woont. Gelukkig hebben wij straks in ons nieuwe huis een hele mooie inductie kookplaat, dus ik ben helemaal happy! Hoef ik niet meer tussen al die kiertjes te klooien.

Bloggen terwijl ik heel veel achtergrondgeluiden om mij heen heb
Ik vind dit zó moeilijk. Sowieso is mijn filter wat dat betreft echt kapot. Het is onmogelijk om iets te schrijven terwijl ik 100 andere dingen om mij heen hoor. Nu is Pat bijvoorbeeld aan bellen terwijl ik er naast zit en een bloggende ik gaat niet samen.

Iemand verstaan in een rumoerige/drukke ruimte
Op een verjaardag of als ik met meerdere vrienden zit heb ik er zelfs al moeite mee om mensen goed te verstaan. Ik vind ik zelf super vervelend en irritant, maar helaas kan ik er niks aan doen. Dit heeft ook weer met dat stomme filter te maken die niet werkt zoals het hoort te werken. Tja. Ik kan er inmiddels wel goed mee omgaan nu, dus dat is fijn!

Op straat een kat zien en er niet naar toe gaan
Ik ben een katten fan en ik moet en zal contact maken met een kat als ik er eentje dichtbij mij zie lopen. Tenzij hij/zij hard wegrent natuurlijk. Maaaaar als ze het toelaten dan sta ik altijd open voor een aai- en klets-sessie hoor! Haha.

Stokbrood snijden zonder dat de plakjes samengedrukt worden
Dit is zooooo irritant! Altijd als ik stokbrood snijd dan krijg je van die platte plakjes. Nu heb ik inmiddels wel mijn stokbrood-snijd-skills verbeterd, maar alsnog lukt het niet om de laatste plakjes mooi te laten. Ugh. Ik gok dat meer mensen nu denken: ‘Jep, hier nog één!’. :’)

Eten weggooien
Als ik ergens een gruwelijke hekel aan heb, dan is dat eten weggooien. Zelfs een klein beetje eten is al iets waar ik me druk om maak. Ik zie dit zelf niet als iets negatiefs hoor, juist positief, maar soms kan het wel irritant zijn dat ik me al schuldig voel als ik een halve ui weggooi bijvoorbeeld. Eten weggooien staat niet in mijn woordenboek en ik probeer altijd alles netjes op te maken en restjes met elkaar te combineren.

In het donker fietsen of autorijden
Ik ben zo nachtblind als je maar kan zijn, oef. Ik ben zelfs een aantal jaren terug geleden in het donker tegen een paaltje aangefietst omdat ik hem niet zag staan. Ik heb ook al eens een nachtbril (gewoon zo’n goedkope) geprobeerd, maar het gaf niet echt het effect waar ik iets aan had toen. Maar wie weet is dit inmiddels wel anders… Misschien moet ik er maar eens achteraan gaan, ghehe. Het is in ieder geval heel irritant en gevaarlijk om in het donker amper iets te zien.

Kort/een klein rondje hardlopen
Dit is onmogelijk. Ik heb anders het idee dat ik niet gesport heb. Ik heb sowieso een hele goede conditie van mezelf (jaja, zou je niet verwachten van dat gekke lijf van mij hè!) en kan met gemak 10 km of meer rennen. Rustig aan doen is wat dat betreft echt onmogelijk voor mij. Dit komt ook voor een groot deel om dat ik medicijnen slik waarbij ik geen verzuring voel, dus dan heb je al snel dat je door kan blijven gaan met sporten. Maarja, die klap komt uiteraard later wel in de vorm van blessures en vermoeidheid. Maar om even terug te komen op het onderwerp: ik kan dus door blijven gaan met rennen en vind het dus helemaal niet oké om een kort of klein rondje te rennen omdat ik dan niet het idee heb dat ik gesport heb.

Ik kan nog wel even doorgaan hoor… Er zijn zo veel dingen die ik niet kan, hahaha. Achja, ik kan gelukkig ook andere dingen wél dus dat heft elkaar weer op zullen we maar denken. Ik ben benieuwd of er mensen zijn die bij dingen van hierboven denken: ‘JA, that’s me!’, of dat juist mensen het helemaal níet herkennen? Kan allemaal!

Oh enneh, ik kan ook niet vliegen. Ik denk dat ik dit probeerde op de foto bovenaan deze blog… HAHA.

Ben je benieuwd naar deel 1? Die kun je hier lezen!

Herken jij iets van hierboven?

10 Comments

 1. Leuk om te lezen. Veel kleuren in een outfit doe ik ook niet en ik hou ook niet van eten weggooien. Ik probeer er altijd nog iets anders van te maken.
  Darina onlangs geplaatst…Een Spaanse droom

 2. Haha, wat een leuk lijstje en ook een superleuke foto! Ik heb zelf ook wel moeite met rumoerige omgevingen als ik een gesprek voer. Ik zou bijvoorbeeld nooit naar cafeetjes gaan waar de muziek zo hard staat dat je elkaar nauwelijks verstaat, ook omdat ik van mezelf niet superhard praat ;) Bloggen met achtergrondgeluiden lukt dan weer wel. En met die vele kleuren in één outfit heb ik ook niet zo’n probleem.
  Zolang het wel enigszins bij elkaar past natuurlijk ;)
  Romy onlangs geplaatst…10 leuke opdrachten om jezelf vandaag vrolijk(er) te maken

 3. ohhh eten weggooien is voor mij ook echt onmogelijk! zo zonde!
  Judith onlangs geplaatst…Snapshots – Druk, Maar Leuk En Productief Weekend

 4. Gek dat je geen verzuring voelt door je medicijnen. Lastig dat je jezelf dan zou overbelasten, zonder dat je het beseft. En dat kiwiprobleem heb ik met snoeptomaatjes, haha.
  Jessica J. onlangs geplaatst…MSL #113 • Billie’s Craft Beer Fest en een geurige kerst

 5. Ik vind in het donker autorijden ook moeilijk! Ik doe het wel en lukt altijd wel zonder ongelukken maar mijn nachtzicht is niet helemaal goed ontwikkeld denk ik :p haha. Zeker als ik een tegenligger passeer ben ik echt even blind door die koplampen.
  In rumoerige omgevingen kan ik ook moeilijk echt luisteren trouwens. Ik merk dat ik dan vaak wel hoor wat de ander zegt maar dat het niet doordringt omdat er allemaal achtergrondgeluid is waar mijn hoofd meer op focust.
  Irene onlangs geplaatst…Mijn nieuwe agenda.

 6. Leuk artikel! Eten weggooien heb ik ook een hekel aan. Ik heb weleens al licht zure linzensoep gegeten, omdat ik het zo zonde vond om het weg te gooien (goed, dat gaat misschien iets te ver). Te lang doorgaan met rennen herken ik dan weer niet. Ik heb ook geen medicijnen, dus mijn spieren verzuren heel snel, haha. Misschien dit jaar mijn conditie weer eens een beetje opbouwen.
  Lizzy onlangs geplaatst…I gave away money without knowing if it will do good

 7. Door mijn gehoorprobleem heb ik het ook moeilijk om in rumoerige ruimtes iemand te verstaan. Zeker als je in groep bent en er van alle kanten lawaai komt. Dit is ook zo als ik mij wil concentreren. Bloggen en televisie kijken lukt nog net, maar wanneer ik moet lezen mag er geen lawaai rond mij zijn want dan kan ik me niet concentreren. Iemand die de kamer binnenkomt is al genoeg om mijn concentratie om zeep te helpen.

 8. Giiiiirl, hoe krijg jij het voor elkaar om zo lang te rennen? Ik ben na drie stappen al doodop? Hahaha. Wat het gasfornuis schoonmaken betreft: hier nog één. Om nog maar te zwijgen over stokbrood snijden en een straatkat negeren.. Kan ik ook niet! Ga je ook een keer een lijstje maken met wat je wel heel goed kan? Dan weet ik er nog wel een paar namelijk <3 Liefs!

 9. Hihi, grappig lijstje, en soms herkenbaar ;) Voor kiwi’s gebruik ik altijd een koffielepeltje om ‘m in zijn geheel uit de schil te halen. Daarna snij ik ‘m zelf in stukjes voor door de kwark maar je kunt hem dan natuurlijk ook gewoon los opeten. Vroeger at ik het altijd direct met een lepeltje uit de schil maar dat is inderdaad gegarandeerd geknoei he? :D
  Yvonne onlangs geplaatst…15x op de Nederland Bucketlist

 10. Je hebt dan ook gewoon een gemeen fornuis als het zo moeilijk schoon te maken is! Alle onderdelen van mijn fornuis die vies kunnen worden, kunnen eraf, zodat je ze in een sopje kunt laten weken en dan gaat alle viezigheid wel los. Zelfs de schimmel die erop zat toen ik er kwam wonen…

  Ik heb ook de neiging om tot het gaatje te gaan met sporten. Iets met een doe-het-goed-of-doe-het-nietmentaliteit, vrees ik. Wat bij mij helpt is om iemand anders te laten beslissen wat ik doe, dus een training te volgen in een groep of een trainingsschema te volgen. Dan krijg ik het gevoel dat ik het goed gedaan heb, doordat ik me netjes aan de training gehouden heb. (Maar meestal ga ik alsnog veel te hard. Ik heb nu nog spierpijn van woensdag…)

  Zuinig zijn met eten is inderdaad niets negatiefs, behalve als je jezelf overeet omdat je vindt dat het op moet. Ik probeer mijn porties goed in te schatten, zodat ik niet te veel kook of precies een maaltijd overhoud. En als er een halve ui in een recept moet, gooi ik er gewoon een hele in hoor ;)

Geef een reactie

Your email address will not be published.

*

CommentLuv badge

© 2019 AroundSan

Theme by Anders NorenUp ↑