My Way of Exploring

1 Jaar bloggen: Wat heb ik geleerd & ontdekt?

aroundsan
Dat ik veel voldoening haal uit het bloggen en dat dit mijn aller grootste hobby is, dat is wel duidelijk. Maar wat heb ik allemaal geleerd tijdens mijn eerste jaar bloggen? En wat ben ik over mezelf te weten gekomen? Wat heb ik allemaal ontdekt? Ik heb genoeg te vertellen over alle veranderingen en persoonlijke ontwikkelingen de ik het afgelopen jaar heb meegemaakt, dankzij het bloggen!

Op 26 februari 2015 wist ik het zeker, mijn blog zou AroundSan gaan heten. Nadat ik al zo’n 6 maanden lang een naam aan het bedenken was, schoot op die dag deze naam binnen en ik wist gelijk dat dit perfect was. Ik wilde sowieso gelijk mijn eigen domein, dus ik regelde alles en maakte toen dus een begin aan een mooi avontuur. Mijn blog avontuur! In een jaar tijd heb ik veel geleerd en die dingen wil ik graag met jullie delen.

De mooiste ontwikkeling van het afgelopen jaar vind ik dat ik 100% mezelf durf te zijn. Ik ben niet bang om mijn gedachten, gevoelens, emoties, creativiteit en gebeurtenissen te delen op mijn blog, maar ook niet in real life. Het lijkt net alsof ik door het bloggen mezelf heb gevonden, ook al klinkt dit misschien een beetje gek. Ik ben nog steeds niet de persoon die snel over zichzelf begint in een gesprek, maar ik heb geen moeite meer met dingen vertellen als iemand daar om vraagt. Het lijkt allemaal zo gemakkelijker te gaan om een gesprek aan te gaan, interesse te tonen in een ander, de juiste woorden vinden en over mezelf te vertellen. Ik heb het idee dat ik door het schrijven dit allemaal beter onder de knie heb gekregen. Het lijkt net alsof ik uitbloei tot de echte Sandra die al die tijd verborgen zat achter een soort van ‘masker’. 

Ik wist niet dat de blog wereld zó groot is. Ik kende de grote bloggers als Teske en Vera, maar ik wist dus echt niet dat er ook heeeeeel veel andere bloggers waren. Wat trouwens wel leuk is om te vertellen, mijn eerste blog die ik volgde is de blog van Rosanne, LifeByRosie, haha! Nog steeds volg ik haar met zo veel plezier. Maar goed, ik dwaal af! Na een paar weken bloggen kwam ik er achter dat bloggers op elkaar reageren. Joh, wist ik veel? Ik blogde omdat ik het leuk vond om mijn gedachtenspinsels te delen, en wie en hoeveel dat zou lezen dat maakte mij geen drol uit. Op een gegeven moment kwam ik op veel andere blogs terecht en kwam er achter dat blogs lezen, naast het schrijven, ook een grote hobby van mij aan het worden was.

Ik heb mezelf meer leren waarderen en accepteren. Voorheen accepteerde en waardeerde ik mezelf wel dácht ik, maar nu ben ik er achter gekomen dat dit nog velen malen beter kon als ik het vergelijk met nu. Ik kan oprecht trots op mezelf zijn dat ik dingen zélf bereik nu met bloggen. Het voelt goed om te zien dat iets wat je zelf doet goed gaat. Dit is iets wat ik voorheen nooit van mezelf waardeerde als ik iets had bereikt, maar nu wel. Ik heb in leren zien dat ik ook talenten heb, al dacht ik eerst altijd van niet omdat ik mezelf niet accepteerde zoals ik ben. Het is een groot verschil waar ik erg blij mee ben dat ik dit voor bereikt heb qua persoonlijke ontwikkeling! Hierdoor ben ik ook gaan geloven in dat ik mijn dromen waar kan maken, dat ik er keihard voor moet gaan en in mezelf moet geloven. 

Ik heb geleerd om te onderhandelen met bedrijven. Na een maand kwam mijn eerste samenwerking namelijk al binnen. Vol verbazing bekeek ik de mail en ik wist niet zo goed wat ik hier nou mee moest doen. Een bedrijf wilde met mij samenwerken? Huh, werken bedrijven samen met bloggers? Na wat research kwam ik er achter dat bedrijven inderdaad bloggers inschakelen voor bijvoorbeeld advertorials of reviews. Ik weet nog wel dat ik het super bijzonder vond dat ik zo’n mailtje kreeg ineens, haha. Nog steeds ben ik bij elke samenwerking heel dankbaar en vind ik het heel tof om met bedrijven samen te werken, mits het bij mij en mijn publiek past.

Ik ben gelukkiger geworden en geniet nóg meer dan dat ik al deed. Hoe komt dit? Ik denk dat het komt omdat ik mijn blog ben begonnen met het doel om mijn positiviteit over te brengen en anderen te inspireren en misschien zelfs wel helpen door middel van mijn artikelen. Doordat ik hier veel over na ben gaan denken ben ik zelf nóg meer gaan genieten van kleine dingen. Kijk bijvoorbeeld naar mijn photo diary’s… Ik plaats daar niet perse foto’s van wat ik allemaal precies doe op een dag, maar meer van de kleine dingen waar ik van geniet, zoals een lekker meloentje, een heerlijk ontbijtje, een mooie blauwe lucht, een bloeiende bloem, een lachend neefje, lekkere theetjes, gekleurde sokken… Doordat ik de hele dag door veel aan foto’s maken voor mijn photo diary’s denk, ben ik deze kleine dingen nog veel meer gaan waarderen dan dat ik al deed. Dit zorgt er voor dat ik nóg gelukkiger ben geworden dan ik al was. Ook ben ik gelukkiger geworden door het feit dat ik mijn creativiteit en verhalen kan uiten en het kan delen met anderen. Ik wil niets anders meer!
20160305_111723-001
Ook ben ik meer geïnteresseerd geraakt in verschillende onderwerpen. Op blogs kun je veel lezen over onderwerpen van fashion, interieur, persoonlijke verhalen, gezondheid, eten, mindstyle, lifestyle, beauty en ga zo maar door. Voordat ik begon met bloggen zou ik nooit op een beautyblog een artikel lezen of zou ik nooit een outfit van iemand bekijken, puur omdat het mij niet zo interesseerde, dácht ik. Het is dus gebleken dat ik daadwerkelijk wel veel interesses heb! Mijn waardering en interesses in sommige dingen zijn gegroeid. Ik noem het een verrijking van mijn leven! Ik ben zo veel te weten gekomen in een jaar tijd over dingen waar ik anders never nooit naar had gezocht of gekeken. Een voorbeeld: Zo kocht ik op aanraden van een aantal beautybloggers laatst nog een Hema Lipbalm. Nou, dat had ik een jaar geleden dus never nooit gedaan haha!

Ik heb veel lieve bloggers leren kennen. Ook al heb ik nog nooit één van jullie in het echt gezien, toch voelt het alsof ik sommigen best wel goed ken. Haha, zo gek eigenlijk! Zo heb ik zelfs dit jaar nog kerstkaarten gestuurd en ontvangen van bloggers, hoe leuk is dat? Ik had dit nooit van te voren gedacht! Het is zó leuk om elke keer weer leuke reacties te krijgen op wat je schrijft en je vaste volgers te hebben. Maar niet alleen vaste volgers hebben is leuk, het is namelijk ook onwijs tof om degene die mij volgt ook te volgen! Je gaat op een gegeven moment echt meeleven met verhalen van een ander, best wel bijzonder als je het mij vraagt. Jullie zijn leuk en ik hoop jullie ook eens in het echt te ontmoeten!

Ik heb geleerd om altijd eerlijk te zijn en mijn mening ergens over te geven. Dit durfde ik voorheen ook wel, maar toch zei ik minder snel wat ik ergens écht van vond en liet het sneller gewoon aan mij voorbij gaan. Daarnaast merk ik dat ik mijn mening ook steeds beter leer onderbouwen. Of het nou in real life is of online, in beiden gevallen durf ik te zeggen hoe ik ergens over denk en waarom ik hier zo over denk. Het voelt vrijer en goed!

Ik heb veel leuke reacties uit mijn omgeving gekregen en krijg die nog steeds. Ik heb nog geen één negatieve reactie gekregen bedenk ik mij nu. Wat ik vooral heel leuk vind om te merken is dat bijvoorbeeld mijn vriend, ouders, vriendinnen en vrienden het oprecht leuk voor mij vinden dat ik zo veel plezier beleef aan het bloggen en dat zij ook regelmatig dingen hierover aan mij vragen. Het is wel gek dat bijvoorbeeld vriendinnen ineens praten over iets wat ik heb meegemaakt, terwijl ik hun dat helemaal nog niet verteld heb. De zin: ”Ohja, dat heb je natuurlijk op mijn blog gelezen!” valt regelmatig in herhaling, haha!

Herkenning: Ik ben niet de enige die… Natuurlijk wist ik voorheen wel dat ik niet de enige was die zo jong al zo veel lichamelijke ellende heeft meegemaakt. Toch heeft het bloggen hier over, de reacties die ik hierop heb gekregen en de blogs die ik van anderen las over zo’n onderwerp als dit mij absoluut geholpen om te accepten dat mijn jeugd anders is (geweest). Ik ben niet de enige die haar middelbare school niet af heeft kunnen maken, ik ben niet de enige die op een andere manier haar diploma’s moet halen, ik ben niet de enige die therapie heeft gekregen om dingen te verwerken, met mijn lichaam om te leren gaan en angsten gedag te kunnen zeggen en ik ben al helemaal niet de enige die niet het sterkste lichaam heeft. Natuurlijk is het klote om te lezen dat anderen ook van die heftige dingen al zo jong hebben meegemaakt, maar het geeft wel steun aan elkaar. Althans, voor mij wel. Het heeft mij geholpen om bepaalde dingen te accepteren dat het nou eenmaal zo is gegaan in mijn leven en dat ik niet de enige ben.

Weet je? Ik zou zo nog meer kunnen schrijven, maar ik zit al aan de 1600 woorden dus ik ga er een eind aan breien. Misschien komt er nog wel een deel twee als jullie dat leuk vinden. Ik ben erg benieuwd of jullie dingen herkennen of dat jullie je juist helemaal niet kunnen vinden in dingen die ik hierboven heb geschreven. Let me know! :)

Je kunt trouwens nog tot vrijdag mee doen aan mijn winactie omdat mijn blog 1 jaar bestaat!

Wat heb jij geleerd en ontdekt dankzij het bloggen?

68 Comments

 1. Marion

  Super! Ik heb alle 1600 woorden met een hele grote glimlach gelezen. Het is zo heerlijk herkenbaar en ik word er zo vrolijk van. Het is ook gewoon zo! Het bloggen brengt zoveel plezier in je leven. Je leert open te zijn, je leert jezelf te uiten, je gaat jezelf inderdaad ook meer waarderen en dan de interactie met andere bloggers. Ja, ik ben het gewoon helemaal eens met alles wat je schrijft. Van mij mag je nog een tweede artikel schrijven hierover hoor!
  Marion onlangs geplaatst…Productieve ochtend vanuit mijn bed

  • Sandra

   Awww wat leuk om te horen! En wat tof ook dat jij jezelf herkent in wat ik heb geschreven. Het levert volgens mij bij iedereen die blogt best wel dezelfde dingen op!

 2. Darina

  Een heel mooi stuk heb je geschreven! Zo voelt het bloggen voor mij ook. Ik leer zoveel en leer de andere bloggers ook kennen en die interactie vind ik ontzettend leuk! Van mij mag je nog een artikel hierover schrijven! Leuk en inspirerend!
  Darina onlangs geplaatst…A Glimpse Inside My Book #1

  • Sandra

   Thanks Darina! Echt heel leuk om te lezen dat jij ook zo veel van bloggen leert. Het blijft gewoon super inspirerend he?

 3. Shirley

  Wauw, wat een lange lijst. Mooi om te lezen dat je blog zoveel positiefs voor je heeft gebracht.

  • Sandra

   Hihi, het is inderdaad een lange lijst geworden. Het heeft zeker al in een jaar tijd heel veel positiefs gebracht. Hopelijk gaat dat nog lang zo door!

 4. Charelle

  Ooh een jaar alweer! Gefeliciteerd Sandra! Tof dat je het al zo lang met veel plezier volhoudt! ^^

  • Sandra

   Thanks Charelle! :)

 5. Evelien

  Gefeliciteerd met dit jubileum! Je hebt al veel bereikt dit jaar, daar mag je zeker trots op zijn!
  Evelien onlangs geplaatst…Gepest? Cool!

  • Sandra

   Jaaa dankjewel Evelien! Dat ben ik stiekem ook wel een beetje hoor, hihi.

 6. José

  Super om te zien wat een blog allemaal met je kan doen als persoon! Heel herkenbaar voor mij ook :)
  José onlangs geplaatst…Blogger shoot: Reshmi

  • Sandra

   Tof dat dit herkenbaar is voor jou! Echt leuk om zo veel te leren he? Dat had ik nooit verwacht voordat ik aan het bloggen was geslagen!

 7. Veerlez

  Wat een ontzettend fijne dingen heb je geleerd en ontdekt door het bloggen! Ik vind het een geweldige manier om mijzelf te motiveren om mijzelf te blijven ontwikkelen. Ook word ik creatief enorm geprikkeld door het bloggen en het lezen van andere blogs. Heerlijk! :)

  Dat het komende jaar nog maar net zoveel mooie lessen met zich mee mag brengen!

  • Sandra

   Dat ben ik zeker met je eens. Je wordt enorm geprikkeld inderdaad qua creativiteit! Ik vind het zo fijn. Je kunt je zo lekker uitleven en dat voelt echt goed!

 8. Sonja

  Wauw, wat prachtig om te lezen dat je echt zó veel uit het bloggen hebt kunnen halen, ook voor je persoonlijke leven! Wat mij betreft is het blogs lezen van anderen ook echt een hele grote hobby geworden. Ik word er blij van, het inspireert me ontzettend, en het contact van bloggers onder elkaar is echt het leukste van alles!!
  Sonja onlangs geplaatst…Mooi Nederlandstalig

  • Sandra

   Het contact met alle bloggers vind ik ook onwijs leuk! Voor je het weet heb je al zo veel leuke meiden leren kennen, ehh online dan. :)

 9. Margo

  Wat leuk om te lezen hoe blij je hiervan wordt. Ik proef het aan elk woord, haha! En ik kan me er ook helemaal in vinden, het is zo leuk als het je iets oplevert – en dan bedoel ik niet spulletjes, maar juist dat je er persoonlijk door groeit, dat je leert enzovoorts.

  • Sandra

   Yay, nice dat jij je hier ook in kan vinden. Het blijft tof om te merken dat je er zo veel voor terug krijgt!

 10. Laura

  Leuk om te lezen hoe blij je wordt van bloggen. Ik vind het ook geweldig. Ik blog nog geen jaar maar ik vind het heerlijk, helemaal omdat je er persoonlijk van leert en groeit. En hopelijk komt er ooit nog een bloggersmeeting!

  • Sandra

   Jaaa ik hoop het ook Laura! Maar dat gaan we gewoon regelen, toch? Lijkt mij zo leuk om jou en de anderen te ontmoeten!

 11. BySilke

  Wat mooi geschreven! Ik sluit me helemaal bij je aan. Het is zo leuk om je te durven openstellen en op die manier vele meer over jezelf te weten te komen he :) Liefs en dat je nog maar vele jaren mag bloggen, want jouw blogje is echt eentje van mijn lievelings <3

  • Sandra

   Zo lief en leuk om dat te horen Silke! Jouw blog is ook een van mijn favorieten, maar dat wist je al hihi.

 12. Dina

  Yaaay zo leuk om te lezen dat je hier zo blij van wordt! Is toch altijd leuk om te lezen dat iemand dezelfde hobby (kan je dat zo noemen) deelt en daar ook gewoon gelukkig van wordt. :)

  • Sandra

   Tourlijk kan je dat zo noemen! We hebben zeker dezelfde hobby haha. :D

 13. Sabine

  Zó fijn om te lezen! IK blog ook 1 jaar deze week en herken bijna alles! Het is een grote aanvulling op mijn leven, en eigenlijk gewoon een grote passie.

  • Sandra

   Tof dat jij ook al een heel jaar lang blogt! Het is inderdaad een grote passie. Yay, dat we nog maar lang hier van kunnen genieten. :)

 14. Daphne

  Wat leuk om te lezen San! Gaaf om te zien dat je zoveel kan leren door iets te doen wat je leuk vind, een inspiratie voor een mij en een hoop andere denk ik zo! Groot gelijk dat je trots bent op jezelf, zijn wij ook! : )

  X

  • Sandra

   Thanks Daphie, ik vind je berichtje zo zo zó lief! <3

 15. Mariska

  Bloggen blijft zo leuk en leerzaam! Ik vind het gewoon gezellig, heb er plezier in en haal er energie uit :D

  • Sandra

   Goedzo! En zo hoort het! Iets doen waar je plezier en energie uit haalt is belangrijk. :D

 16. Nienke

  Wat een lieve tekst! En ook ontzettend herkenbaar, haha. Ik hoop wel dat we nog eens in het echt gaan meeten hoor!

  • Sandra

   Dat moet sowieso gebeuren Nienk! Ik bedoel: dat gáát gewoon gebeuren haha. Binnenkort zal ik wel even een berichtje in de groep sturen!

 17. Rosie - Lifebyrosie.nl

  Wat LIEF om te lezen dat je mijn blog al zo’n tijd volgt :D! Thankyou!

  Ik vind het heel tof om te lezen wat het bloggen je gebracht heeft. Het is ZO belangrijk om jezelf te zijn, jezelf te kunnen uiten etc. En als bloggen jou dat allemaal gebracht heeft, wauw :)! Super blij voor je!

  • Sandra

   Hihi, dat doe ik maar al te graag hoor Rosanne! Ik vind jouw blog gewoon onwijs leuk. Toch blijft jouw blog wel een beetje bijzonder omdat het natuurlijk de eerste was die ik ontdekte én omdat ik ‘m dus al heel lang volg!
   Thanks voor je lieve berichtje. <3

 18. Frédérique

  Super mooi om te lezen, ben benieuwd hoe ik dit op die tijd in zal vullen! Hopelijk net zo positief ;) Zelf weet ik wel dat ik hierdoor mezelf durf te zijn en kan accepteren en ik denk dat dat héél belangrijk is voor iedereen in het leven. Zoveel positiefs, hopelijk groeit die lijst en worden deze dingen nog sterker! :)

  • Sandra

   Mag ik een gokje doen? Ik gok dat jij net zo positief over een tijdje zo’n blog als deze kan schrijven. Zoals je zelf al schrijft brengt het je nu al zo veel positieve dingen!

 19. Nesrin

  Fijn om te lezen dat bloggen zoveel goeds heeft gedaan. Op naar een mooi tweede blogjaar. Bloggen is meer dan een post online zetten, veel meer ;-)

  • Sandra

   Dat is zeker waar Nesrin. Het is niet alleen maar wat typen en klaar… Nope, het is veel meer. En dat is LEUK!

 20. evelien

  Prachtig artikel, wauw! Ik vind het ook zo fijn dat je jezelf leert te ontwikkelen & de positieve reacties in mijn omgeving vind ik ook zo leuk <3
  Liefs! Evelien

  • Sandra

   Wat onwijs leuk dat jij ook zo veel positieve reacties krijgt in je omgeving! Dat geeft je echt veel motivatie he? Tof!

 21. Renske

  Wauw! Wat heb je mooie dingen geleerd, ontdekt en ervaren door het bloggen! Zelf herken ik zeker veel punten. Vooral dat de blogwereld enórm was, was ik mij niet op bedacht, haha. En natuurlijk de vele leuke contacten die ik op doe, waaronder met jou. :-) Dat is echt iets waardoor ik mezelf regelmatig nog even moet knijpen, hihi.
  Renske onlangs geplaatst…1000 vragen aan jezelf #9

  • Sandra

   Gek is dat eigenlijk he? Om zo veel leuke en lieve meiden te leren kennen? Ik had dat never nooit verwacht joh, haha. Blij dat ik jou heb leren kennen Renske! Hopelijk zien we elkaar snel eens in het echt!

 22. Ysanne

  Wauw, mooie foto San! Mooi mijlpaal ook :) Het heeft je zoveel goeds gegeven, zo fijn om te lezen!

  • Sandra

   Ahh lief, dankje Ys!

 23. Valerie

  Leuk om te lezen, het meeste herken ik ook bij mezelf! Vooral het steeds meer jezelf zijn en het delen van positiviteit waardoor je zelf gelukkig bent geworden herken ik :)

  • Sandra

   Top dat jij ook positieve dingen ervaart als gevolg van het bloggen! Vind ik mooi om te lezen. :)

 24. saskia

  Wauw een jaar, wat een mijlpaal is dat toch ook he :) Goed dat je ook echt kan zeggen dat je veel geleerd hebt van het bloggen. Heel herkenbaar ook, ik denk dat veel mensen voor de helft nog niet weten hoe leerzaam bloggen kan zijn. Op naar het tweede blogjaar!

  • Sandra

   Is inderdaad een mijlpaal! Ik vind het tof om te horen dat dit voor jou allemaal ook herkenbaar is. Toch wel heel bijzonder dat je zo veel hier van kunt leren. Had ik van te voren totaal niet verwacht ofzo… Op naar het tweede blogjaar ja! Ik heb er zin in. :D

 25. Lesley

  Gefeliciteerd met deze mijlpaal. Prachtig en heel herkenbaar om te lezen! Wat fijn dat je zo gelukkig bent geworden door het bloggen en geniet van de kleine dingen :-)

  • Sandra

   Thanks Lesley! De dingen die het mij heeft gebracht zijn zo kostbaar. Ben er onwijs blij mee! Heel tof om te horen ook dat jij dingen herkent. :D

 26. Kirsty

  Gefeliciteerd met je blogjubileum! De dingen die je geleerd hebt in een jaar bloggen vind ik wel heel herkenbaar, ik blijf het vooral heel grappig vinden als familie/vrienden ergens over beginnen dat ik ze nog niet verteld heb maar dat al wel op mijn blog staat haha!

  • Sandra

   Dankjewel Kristy! Haha, dat blijft inderdaad super raar. Ik kan er nog niet zo erg aan wennen, maar dat zal vast nog wel komen. Blijft grappig. :’)

 27. Fleur

  Gefeliciteerd met je blogjaardag!! ;) Wat een leuk artikel, echt geweldig om te lezen dat je zoveel plezier haalt uit het bloggen! Heel veel dingen ( vooral die je in het begin hebt meegemaakt) zijn ook erg herkenbaar voor mij!

  • Sandra

   Dankjewel Fleur! Top om te horen dat jij dingen herkent. Het blijft zo leuk he, om jezelf te uiten op je eigen plekje op internet. :)

 28. Merel

  Mooi artikel! Ik herken mij ook wel in jou antwoorden. Bloggen verrijkt inderdaad echt je leven :)

  • Sandra

   Dankjewel Merel! En jep, je hebt zeker gelijk. :)

 29. Anne

  Leuk om te lezen! Ik ben zelf nog maar net bezig en nog steeds een beetje ‘zoekende’. Ik hoop dit over een jaar ook zo te kunnen zeggen :)

  • Sandra

   Vast wel! Dat durf ik echt met zekerheid te zeggen. Zoals je al in de andere reacties kunt lezen herkent iedereen wel dingen!

 30. Kim

  Jaaa helemaal mee eens! Zo fijn dat jij er ook zoveel voor terugkrijgt :) Ik vind het soms wel grappig om van dit ‘wereldje’ deel uit te maken. Van een wereldje waarvan ik ruim een jaar geleden niet eens wist dat het bestond. Ook lijkt het alsof ik er ineens héél veel vriendinnen bij heb gekregen en tijdens het wachten (vandaag zat ik toevallig ineen wachtkamer haha) heb ik altijd wel wat te doen en vliegt de tijd voorbij (blogjes lezen)!

  • Sandra

   Dat van je nooit vervelen als je moet wachten herken ik zeker! Nóg een voordeel van bloggen, haha.

 31. Desiree

  Wauw! 1 jaar al! De tijd vliegt! Op naar nog veel meer artikelen! Ik kijk er naar uit. Mooi om te lezen wat het bloggen je allemaal gebracht heeft afgelopen jaar. Herkenbaar! Bloggen is erg bijzonder :)
  Desiree onlangs geplaatst…Reizen met alleen handbagage

  • Sandra

   Heel leuk om te horen dat je er naar uitkijkt om nog meer te lezen! Ik blijf mijn best doen om leuke dingen te posten. :)

 32. Catherine

  Ik blog nu pas 4 maanden en ik vind het geweldig! Het lezen, het schrijven, fotograferen, onderzoek doen. Ik leer er zó veel van! Wat fijn dat je ook zoveel voldoening uit jouw blog haalt!
  Catherine onlangs geplaatst…Sport Outfit Wishlist

  • Sandra

   Wat tof dat jij al 4 maanden lang zo veel plezier uit bloggen haalt! Blijf zo doorgaan hè. :D

 33. Linda

  Ah wauw wat een mooi stuk! Gefeliciteerd! Ik herken me inderdaad wel in een aantal van de dingen die je noemt, heel erg leuk. Dat er nog vele jaren mogen volgen! :-)

  • Sandra

   Thank you!

 34. Sophie

  Ah wauw zo’n goed idee dus om te gaan bloggen. Mooi om te lezen hoeveel het jou heeft opgeleverd!
  Sophie onlangs geplaatst…Een eigen boek!

  • Sandra

   Jup, zeker weten hoor! :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

© 2024 AroundSan

Theme by Anders NorenUp ↑