My Way of Exploring

Mindstyle | Dé tip om mindful en ontspannen te wandelen

Mindstyle | Dé tip om mindful en ontspannen te wandelen
Gister deed ik een ontdekking waar ik intens blij van werd! Iets met ultiem ontspannen. Dat is overigens niet iets waar ik heel goed in ben, maar nu heb ik iets gevonden waar ik mezelf over verbaasde. Omdat ik er zo enthousiast over ben, móet ik er natuurlijk wel over schrijven. Dé tip om mindful en ontspannen te wandelen. :-)

Moeilijk ontspannen?

Een tijd geleden merkte ik dat ik door ging draven. Een dikke vette valkuil van mij. Ik ben nooit een ster geweest in goed ontspannen. Ik voelde een tijd terug dat het eigenlijk alleen maar minder en minder werd, dat échte ontspannen. Ik vind het lastig om niet-nuttige dingen te doen, terwijl de term ‘nuttig’ gewoon bullshit is. Ontspannen is hartstikke nuttig. En als ik een ‘nutteloze’ vlog op YouTube wil kijken en ik word daar relaxed van + vind het leuk? Nou, dan doe ik dat. Als het ten goede van jezelf is, dan is dat 100% nuttig. Gelukkig weet ik wel een aantal dingen waardoor ik kan ontspannen, maar ben toch ook nog zoekende naar alternatieven. Herken je dat?

Onstpannen wandelen

Elke dag zorg ik dat ik sowieso één keer naar buiten ga om te wandelen. Frisse lucht, zon, natuur en beweging zijn de perfecte ingrediënten voor een relax-moment. Nu wissel ik het lopen vaak af met wel of geen oortjes met muziek in. Nu ben ik heel benieuwd of jullie het volgende herkennen: wandelen met muziek in kan bij mij regelmatig ook voor juist een omgekeerd effect zorgen > opgefokt worden en/of niet tot rust komen door die prikkels. Ook al zet ik rustige muziek op. Vaak heeft rustigere muziek een beetje zo’n sad vibe, vind ik. Laat ik het zo zeggen: ik kán er te veel in opgaan en dat is juist níet ontspannend voor mij. Oftewel: vaak loop ik dus maar zonder muziek en probeer ik me te focussen op dingen als vogelgeluiden bijvoorbeeld.

20190820_124205

Mindful wandelen & meditatie muziek

Gister ging ik eind van de ochtend een stukje wandelen. Ik was de straat uit en had ineens behoefte aan iets om te luisteren, want ik had geen zin om dingen als auto geluiden, pratende mensen en gillende kinderen op een schoolplein te horen. Lange leve oortjes met noise cancelling! <3 Ik bedacht me dat ik misschien wat instrumentale muziek kon gaan luisteren, maar dan weet ik ook weer van mezelf dat ik dat zo weer zat kan zijn. Ineens bedacht ik mij dat ik ook op zoek kon gaan op een meditatie/yoga/mindfulness playlists op Spotify. En daar komt ‘ie dan: DIT IS HET CHILLSTE OOIT.

Wandelen in combinatie met dit is één van de beste uitvindingen die ik dit jaar heb gedaan, haha. Ik ben niet zo makkelijk omdat ik snel afgeleid ben, maar dit is echt per-fect. Ik was (en ben) er zelf helemaal verbaasd over. Er zijn ontzettend veel verschillende playlists te vinden. Als ik na een tijdje veel soorten heb geluisterd en favorieten heb gevonden, dan zal ik ze zeker met jullie delen. :-)

20190804_144500

Positieve invloed

Het fijne is dat je er mega zen van wordt. Maar écht! In deed het luisteren trouwens in combinatie met mindful wandelen. Dat laatste deed ik al eens, maar is toch wel 10x veel makkelijker als je dit soort zen muziek hoort. Nog een leuke bijkomstigheid: die afspeellijsten icm wandelen is goed voor je creativiteit zeg, woooh. Wandelen zorgde sowieso altijd wel voor creativiteit, maar dit is nog wel een level hoger hoor. Ik kreeg ineens allemaal ideeën en inspiratie over ondernemen. Uiteindelijk heb ik maar mijn telefoon er bij gepakt (wilde ik eigenlijk niet want scherm = prikkels, maar had geen pen en papier bij me) en heb alles als een idioot ingetypt. Dit MOET ik vaker doen, dat is zeker. Dit heeft zó’n positieve invloed op mij!

Dit kon ik jullie echt niet onthouden. Het zal vast geen uniek idee zijn en er zullen echt wel mensen zijn die dit al jaren doen, maar ik vind het zó tof dat het het delen waard is. Als je dit nog nooit hebt gedaan, probeer het dan eens! Ik ben mega nieuwsgierig naar hoe het bij anderen uitpakt. Laat dus vooral jouw bevindingen weten. :-)

Meer mindstyle artikelen lezen? Klik hier.

Heb jij wel eens zo’n afspeellijst aangezet tijdens het wandelen?

5 Comments

 1. Sanne

  Bedankt voor de tip! Toevallig las ik laatst een artikel dat hier wel op aansluit, of wandelen en mediteren. Nu ben ik niet zo’n meditatie type, want ik val daar véél te snel in slaap voor (iets te zen), maar al wandelend denk ik dat het me wel moet lukken. Had nog niet aan Spotify gedacht, dus ga ook eens zoeken!

 2. Jessica J.

  Fijn te lezen dat je hier zo veel aan hebt, Sanne. Ik ga eigenlijk nooit ‘zomaar’ wandelen aangezien ik in het centrum van de stad woon, maar wandel wel zo’n vier kilometer per dag puur functioneel: naar en van m’n werk. Op de heenweg luister ik muziek en op de terugweg luister ik naar de mensen om me heen. Soms erger ik me aan de hordes toeristen over wie ik struikel, maar soms doe ik ook inspiratie op. 🙂
  Op Spotify staat inderdaad meer dan je denkt! Ik heb bijvoorbeeld niet zo lang geleden pas ontdekt dat je er ook podcasts kan luisteren, haha! #spuitelf
  Jessica J. onlangs geplaatst…MSL #26 • Vijftien dingen die ik je móét vertellen

 3. Audrey

  Ik wandel eigenlijk nooit met muziek in mijn oren. Voor mij zijn het meestal ook de vogelgeluiden. Ik wil ook nog steeds graag een noise cancelling-koptelefoon, maar ik baal ervan dat die zo duur zijn.
  Audrey onlangs geplaatst…You know what I did last Summer? – 2019

 4. Darina

  Ik wandel nooit met muziek. Een of andere manier geniet ik echt van de geluiden om mij heen of ik nu in de stad wandel of in de natuur. Ik “mediteer” wel als ik wandel, even gedachten op nul, heerlijk!
  Darina onlangs geplaatst…La rentrée- het laatste kwartaal van 2019

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

© 2023 AroundSan

Theme by Anders NorenUp ↑