My Way of Exploring

Mijn wapen is goud waard!

SAM_1022_1_1
Het beschermt mij, slaat mij door alles heen, het is het krachtigste wat ik kan toepassen in mijn leven en het maakt mij gelukkig. Mijn wapen is goud waard!

Laatst zat ik na te denken over dat ik stiekem best wel trots ben op wat ik tot nu toe bereikt heb en hoe  gelukkig ik eigenlijk ben. Soms heb ik van die flashbacks die mij weer terug sleuren naar nare jaren in het verleden. Jaren waarin de tegenslagen overheersten en de lichtpuntjes schaars waren. Zo schaars dat ik soms wel ging twijfelen of ik mijn leven nog wel wilde leven. Eigenlijk wilde ik niet meer. Gelukkig heb ik mezelf kunnen herpakken door hulp en door de mensen om mij heen. In mijn hoofd creëerde ik mijn wapen, waardoor het psychisch langzaam aan beter met mij ging. Mijn wapen pepte mij op, beschermde mij, gaf mij kracht, sleurde mij door moeilijke tijden heen en maakte mij sterk, heel sterk. Tot op de dag van vandaag staat mijn wapen continue klaar om in gebruik te nemen, wanneer ik maar wil.

Mijn wapen is niet tastbaar. Nee, het is iets wat ik zelf gecreëerd heb. Mijn wapen zit in mijn hoofd, in mijn gedachten. Ik noem mijn wapen mijn positiviteit. Ik heb geleerd hoe ik positief kan denken en hoe ik positief kan zijn. Positiviteit koop je niet voor een paar euro, zo makkelijk is het helaas niet. Positiviteit moet je zélf creëren. Het is keihard werken, het kost veel tranen en tijdelijk veel negativiteit. Het mooie is dat dit het allemaal waard is! Ik ben er van overtuigd dat iedereen kan leren om dit toe te passen. Misschien niet alleen? Misschien heb je er hulp bij nodig, net als dat ik heb gehad. Het maakt je leven zó veel mooier. Je leert genieten en te kijken naar alle dingen die wél goed gaan.

Mijn wapen beschermt mij tegen negativiteit. Als ik me naar voel dan vecht ik me uit die nare gedachtes. Ik kijk óók naar de positieve kanten van de minder leuke dingen die gebeuren. Die positieve kanten overheersen en vormen samen met alle andere positieve en fijne dingen mijn geluk. Dat geluk zorgt er voor dat ik trots en blij met mezelf en mijn leven ben. De negatieve dingen moffel ik niet weg, máár ik laat het ook niet overheersen. Dit allemaal komt omdat ik mijn eigen wapen tegen negativiteit gecreëerd heb. Natuurlijk kan ik het niet áltijd toepassen, want ik ben ook maar een mens… Het krachtige aan mijn wapen is dat ik er op kan vertrouwen. Vaak kan ik het direct inzetten, en soms ietsje later.

Positiviteit is de mooiste toevoeging in mijn leven. Het zorgt er voor dat ik geniet van grote én kleine dingen. Het zorgt er voor dat ik kan accepteren dat ik geen fantastisch werkend lichaam heb en dat ik me daar vaak aan moet aanpassen. Maar wat ik allemaal heb meegemaakt heeft mij ook hele mooie dingen gebracht die ik achteraf nóóit had willen missen. Ik ben uit die shit gekomen en dat heeft mij gevormd en sterker dan ooit gemaakt. Iedereen die diep in de knoop zit kan dit, daar ben ik 100% van overtuigd! Maak vandaag nog die omschakeling en ga aan het werk, alleen of met iemand anders. Ga er voor, want je bent het waard!

Één ding is zeker: mijn wapen is GOUD waard!

Heb jij ook een eigen wapen?

22 Comments

 1. BySilke

  Zo mooi geschreven! Ik betrap me er wel op dat ik eigenlijk redelijk pessimistisch ben. Ik denk graag negatief, omdat ik zo nooit teleurgesteld ga worden. Maar altijd negatief denken vergt toch ook wel wat van jezelf. Misschien wordt het wel eens tijd dat ik me ook zo’n wapen aanmaak! :)
  BySilke onlangs geplaatst…Review | Bodybutter vs. Bodylotion

  • Sandra

   Dankjewel Silke! Het is inderdaad in sommige gevallen veilig om pessimistisch te zijn. Maar optimistisch zijn verreikt je leven gigantisch!

 2. alexa

  wat een prachtig wapen heb jij, die iedereen om je heen vast in jou terug ziet! gelukkig heb jij je leven herpakt en ben je er nog steeds, hier bij ons en mogen we al jou mooie blogs lezen!
  alexa onlangs geplaatst…Lekker eten bij Destino 56

  • Sandra

   Ik ben even helemaal stil van jouw lieve reactie. Dankjewel!!

 3. Emily Lotus

  Prachtig geschreven, en zo waar. Positief denken is zo kostbaar. Als je eenmaal lichtpuntjes leert te zien word het ook steeds makkelijker, ook al voelt het in het begin zo geforceerd.
  Emily Lotus onlangs geplaatst…Je bent goed genoeg, verdorie.

  • Sandra

   Dankjewel Emily! Je hebt helemaal gelijk. Het begin is moeilijk, maar daar moet je echt even doorheen.

 4. Beau

  Wauw.. Heel mooi geschreven Sandra! Ik herken me wel in de reactie van Silke; vaak probeer ik realistisch (en daarmee toch wel pessimistisch) te blijven zodat de klap niet te groot is als het tegenvalt. Veel beter ga je je er helaas niet door voelen. Volgens mij wordt het ook wel tijd dat ik goed positief word. Maar echt, hoe?
  Beau onlangs geplaatst…The Beau Diaries 20: Blogdate, huismiddag en vakantie geboekt!

  • Sandra

   Dankjewel! Ik begrijp wel dat de klap dan niet te groot is als het tegenvalt, heel herkenbaar. Hoe je positief wordt? Daar kan ik wel eens een blogje aan gaan wijden. Ja, dat ga ik doen!

 5. Ysanne

  Wat mooi geschreven zeg! Ik kan er ook wel eens last van hebben, van die negatieve buien waarvan je denkt dat je er nooit meer uit komt. Maar goed, je leert er ook heel veel van door van de kleine dingetjes te genieten.
  Ysanne onlangs geplaatst…IN THE SUMMERTIME | 9 X LEUKE ZOMERJURKJES

  • Sandra

   Precies! De kleine dingen peppen je gigantisch op. :)

 6. Sas

  Wauw, wat heb je dit mooi beschreven.
  Sas onlangs geplaatst…Problemen van een theeleut

  • Sandra

   Thanks!

 7. Kim

  Heerlijk zo een post! Een prachtig wapen, waar je je hele leven lang gebruik van kan maken. Zelf ben ik een piekeraar, maar ook best positief ingesteld, volgens mij. Dat heb ik van mijn vader!
  Kim onlangs geplaatst…Mijn kamer is een ravage

  • Sandra

   Als je een piekeraar bent maar ook positief bent ingesteld, dan kun je jezelf waarschijnlijk ook goed herpakken? Dat zou dan een krachtige eigenschap zijn!

 8. Sytse | The S Files

  Wauw, wat een mooi artikel. Heel diep en persoonlijk. Goed dat je nu zoveel sterker bent!

  En weet je, mensen hebben zo’n wapen als de jouwe nodig tegenwoordig. Just to survive the chaos.
  Sytse | The S Files onlangs geplaatst…TAGweek #2: Sharing is Caring TAG

  • Sandra

   Dankjewel Sytse! Iedereen heeft zo’n wapen nodig in deze tijd inderdaad. Ik hoop dat iedereen die moeite heeft met positief blijven er een aan gaat maken.

 9. Deisy

  Wauw, wat een prachtig artikel heb jij hier even geschreven over een favoriet onderwerp van mij <3 Ik vind het mooi om te zien dat jij hebt ontdekt hoeveel je met positiviteit kunt bereiken en dat het jou op dit moment al zoveel heeft gegeven. Dat is echt iets wat je zou moeten koesteren dame. X
  Deisy onlangs geplaatst…5 dingen die ik niet van vrouwen begrijp

  • Sandra

   Dankjewel Deisy! Lief!

 10. Suzanne

  Heel erg mooi geschreven. What doesn’t kill you, makes you stronger!
  Suzanne onlangs geplaatst…Three Things Tag

 11. Cuisine Céline

  Wat herken ik mezelf hierin :)

 12. Laura - What About Her

  Mooi geschreven en ontzettend herkenbaar!

 13. Celeste

  Wauw, wat mooi gezegd, ben er even stil van. Zelf dacht ik vroeger altijd heel pessimistisch. Gelukkig denk ik nu steeds vaker positief en het verrijkt je leven gewoon zo veel meer. Kan steeds vaker genieten van juist de kleine dingetjes. Hard werken, maar het is het zeker waard.
  Celeste onlangs geplaatst…De lampengeest in een blauwe onesie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

© 2024 AroundSan

Theme by Anders NorenUp ↑