My Way of Exploring

Badkleding & onzekerheid: mijn gedachten + tips!

Badkleding & onzekerheid: mijn gedachten + tips!
Laatst lag ik op strand te genieten van de zon en keek ik om mij heen. Ik zag heel veel vrouwen en dus ook veel verschillende lichaamsvormen. Al wetende dat waarschijnlijk best veel van die vrouwen onzeker zijn over hun eigen lichaam, kreeg ik een somber gevoel. Iedereen zou blij met zichzelf en zelfverzekerd moeten zijn zonder nare gevoelens die overheersen. Vandaag en blog met mijn gedachten over badkleding & onzekerheid, inclusief tips!

Een mooie bikini of badpak vinden waar ik mezelf fijn in voel vind ik best wel lastig. Ieder lichaam is anders en daarom zal ook niet elke bikini of badpak staan. Tóch scoor ik altijd wel ergens iets wat wel goed staat, wat vaak na een lange zoektocht pas is. Ik draag zelf het liefst een bandeau, high nek of – zoals ze het nu noemen – een crop top bikini. Ik ben nu eenmaal niet gezegend met een cupmaat die ik zelf graag zou willen hebben en voel mij daardoor niet zo fijn in bijvoorbeeld een triangel topje. Jaren lang heb ik mij toch wel een beetje laten tegenhouden om naar strand te gaan in mijn eigen dorp. Gewoon omdat ik mij schaamde, wat eigenlijk nergens voor nodig is, en ik nooit een bikini kon vinden waar ik mij zelfverzekerd in voelde. Nu weet ik echt wel dat ik daar niet de enige in ben hoor, want ik hoor deze struggle regelmatig voorbij komen om mij heen, maar stom is het wel. Moet ik dan niet naar strand gaan, terwijl ik daar op loopafstand vandaan woon, om lekker van de zon te genieten op een mooie dag? Moet ik mezelf verbergen? Nee, nee en nog eens nee. Het is niet goed en daar ben ik mij van bewust. Nu was het bij mij niet zo dramatisch en erg hoor, want de hoofdreden dat ik niet naar strand ging was 9 van de 10 keer dat ik net 7 maanden zwanger leek door mijn oh zo leuke darmen… Maar ik weet dat er genoeg vrouwen zijn die zichzelf niet, of liever niet, vertonen in badkleding in openbare ruimten. Dat vind ik erg. Het is rot om niet zelfverzekerd genoeg te zijn op dat gebied.

Ik hoop dat we er met zijn allen steeds meer naar toe werken dat iedereen gezien mag worden in bikini of badpak. Er bestaat geen perfect lichaam in mijn ogen dus het streven daarnaar vind ik daarom ook een soort van nutteloos. Streven naar een lichaam waar je jezelf lekker en gezond in voelt vind ik een heel ander verhaal. Dat kan ik wel begrijpen en vind ik juist goed! Ik vind dat er zó veel aandacht is voor het vrouwenlichaam, maar vaak ook op een verkeerde manier. Neem Instagram: een platform wat ik zelf echt super tof vind en het social media kanaal waar ik het meest op zit, maar het is ook een plek waar genoeg vrouwen onzeker worden gemaakt door dé perfecte foto’s van dé ‘perfecte’ lichamen. Bepaalde houdingen en photoshop kunnen je voor de gek houden. Lastig om te ontwijken hoor, want je komt het eigenlijk overal wel tegen. En als je daar gevoelig voor bent… Dan haalt dat jouw zelfvertrouwen weer naar beneden. Je lichaam accepteren is het beste wat je kunt doen. Oja, en van jezelf houden. Dat vooral.

Dusssss meiden… Wij mogen onszelf echt wel eens flink verwennen met een mooie bikini of badpak! Ga op zoek naar iets waar jij je fijn in voelt, maar let alsjeblieft wel op dat je niet alles gaat verbergen omdat je je bijvoorbeeld ergens voor schaamt. Draag je liever een hoger broekje? Er zijn zó veel leuke soorten tegenwoordig! Vind je, net als ik, een topje mooi waarbij je niet zo veel borst ziet als bij een standaard triangel bikini? Er zijn genoeg opties te vinden! Denk aan een bandeau, een crop top of high neck bikini (die ik tijdens het zonnen altijd als een bandeau draag, hihi). Liever een badpak? Er zijn ZO VEEL toffe varianten nu. Maar dan ook écht! Ik heb er vorig jaar ook eentje gescoord en ben er nog steeds ontzettend blij mee. Voor iedere lichaamstype is wel iets passends te vinden waarbij je de nadruk legt op de delen waar jouw lichaam wat extra aandacht verdient. Kijk eens bij de badmode van Hunkemöller! De nieuwe collectie van Doutzen staat online, bestaande uit allerlei mooie bikini’s, badpakken, tunieken en accessoires. Héél tof! Ik vind de bikini’s van Hunkemöller heel fijn. Ik merk echt dat sinds ik een bikini heb waar ik mezelf fijn voel dat ik minder onzeker ben geworden. :)

Misschien heb ik ook wel makkelijk praten, want ik besef mij dat ik best wel geluk heb met mijn lichaam. Ik heb slanke benen en er is geen vetrolletje te bekennen op mijn buik. Ik kom niet heel erg snel aan en moet wegens mijn gezondheid heel gezond eten en veel bewegen, waardoor de kans op een grote gewichtstoename bij mij ook niet echt reëel is. Daar tegenover staat dan weer wel dat ik mezelf nog niet eens zo heel lang geleden juist te dun vond en mezelf daardoor totaal niet vrouwelijk voelde. Dit is dan weer de andere kant… Maar ja, ik weet dat ik misschien best geluk heb met mijn lichaam, op een grote boezem na dan. Maar past dat wel bij mij? Nee, eigenlijk niet. Ik ben mooi en goed zoals ik ben, zelfs zonder die cupmaat die ik graag zou willen, en ik begin dat steeds meer te geloven. Ik ga dus door met de focus niet meer leggen op wat ik minder mooi aan mezelf vind, maar wel wat ik wél mooi aan mezelf vind en te accepteren dat ik ben zoals ik ben. Jij ook?

Ga jij ook voor een gezonde gedachten over jouw eigen lichaam? Ik wel! Ik heb vorig jaar al de eerste stap al gezet door badkleding te kopen waar ik mezelf het prettigst in voel. Ik ga nog een mooie bikini voor mezelf kopen, gewoon omdat ook ik verdien om mezelf mooi te vinden in een bikini waarin in me fijn voel. Ik ben vorige week naar strand geweest in mijn eigen dorp en ben eigenlijk geen moment onzeker geweest, puur omdat ik negatieve gedachten om heb gebouwd en mijn aandacht richtte op positieve dingen. Ook probeer ik mezelf niet te vergelijken met anderen en te accepteren dat ik ben zoals ik ben. Dat is goed genoeg! Laten we allemaal deze zomer alsjeblieft zo veel mogelijk ons best doen om zelfverzekerd rond te lopen in badkleding. Ook jij mag gezien worden! <3

Wat je het beste kan doen om onzekerheid tegen te gaan volgens mij? Mijn tips:
– Kies badmode waar jij je prettig in voelt.
– Focus niet te veel op de dingen die je niet zo mooi vind aan jezelf.
– Stop met vergelijken.
– Focus je op de dingen die je mooi vind aan jezelf.
– Benadruk door middel van badkleding die mooie dingen.
– Bouw negatieve gedachten voor jezelf om naar iets positiefs.
– Verwen jezelf met een mooie bikini en/of badpak en ga ook echt met die instelling naar de winkel toe.
– Zeg vaak genoeg tegen jezelf dat je mooi bent. Gewoon doen.
– Loop in huis af en toe eventjes rond in je bikini of badpak en kijk dan ook even in de spiegel, zodat je went aan hoe je er zo uit ziet en hoe het zit. Probeer maar eens, het helpt echt!

Oh, en nog even over die nieuwe collectie van Doutzen (Doutzen’s Stories). Ik ben zo’n geluksvogel die iets uit die leuke collectie heeft gekregen. Er komt hier vast nog wel een foto voorbij op mijn Instagram of blog. Want hoe leuk is het om op vakantie op een tropisch eiland foto’s te maken terwijl je zoiets tofs aan hebt? Precies, héél leuk! :)

Ben jij wel eens onzeker over je lichaam als je badkleding draagt? En wat voor soort badkleding draag jij het liefst? 

34

6 Comments

 1. Romy

  Wauw, wat een mooi artikel met een fijne motivatieboost om tóch een bikini aan te trekken! Ik heb zelf al 10 jaar geen badkleding gedragen, maar heb onlangs voor het eerst weer een bikini gekocht. Ik vind het zó spannend. Ik heb momenteel wat ondergewicht (waar ik aan probeer te werken overigens), waar ik best onzeker over ben. En soms voel ik me juist weer dik of ben ik bang dat er ergens vetjes te bekennen zijn. Daarnaast ben ik niet echt gezegend met een grote boezem en dat maakt me ook weleens onzeker. Toch ga ik me dit jaar maar eens aan een bikini wagen. Je hebt helemaal gelijk: iedereen is goed zoals hij is en we mogen best iets blijer zijn met hoe we eruitzien! :) Wat sta jij mooi en zelfverzekerd op deze bikinifoto trouwens! ♥
  Romy onlangs geplaatst…Stop die negatieve spiraal! (7 handige tips)

 2. Loes

  Heel mooi artikel met een mooie boodschap. Ik heb zeker wel last van onzekerheid in badkleding helaas, maar als ik iedereen in allerlei soorten en maten op het strand zie, trekt dit wel een beetje weg gelukkig. Een mooie bikini of mooi badpak helpt inderdaad goed!
  Loes onlangs geplaatst…Levende Loes #63 | Soesjestaart & mislukte pantalonzoektocht

 3. Darina

  Een heel mooi artikel. Helaas voel ik me onzeker in badkleding en draag daardoor eigenlijk bijna nooit een bikini. Maar omdat ik hier toch iets aan moet doen van mijzelf, heb ik een hele mooie bikini gekocht en hoop mij hierdoor zekerder te gaan voelen…
  Darina onlangs geplaatst…Persoonlijk | Tips voor meer rust in je leven

 4. Eva van den Bergh

  Leuke tips geef je in dit artikel! Mensen moeten zich inderdaad wat minder met elkaar vergelijken :)

 5. Daenelia

  Er is badkleding in alle soorten en maten, van teeny-weeny-polka-dot-bikini’s tot burkini’s. Het is inderdaad zo dat ‘we’ ons nogal eens laten vertellen dat we vooral ons lichaam moeten showen óf bedekken. Maar dat bepalen ‘we’ dus zelf. Net zo goed als dat ik bepaal of ik zonder make-up de deur uit ga, wel of geen hakken draag en hoe lang mijn rok is (als ik eens een rok zou dragen).
  Hoe je je kleedt is in geen geval een uitnodiging tot een beoordeling van anderen. … niet hardop, en ook in gedachten heel zachtjes en beleefd.
  Dus ook geen opmerkingen dat ik mijn benen niet scheer! :D

 6. Sammie

  Ik heb het liefst altijd een bikini met beugels in het topje, vind ik zelf gewoon het fijnst zitten. Ik heb het laatste jaar een buikje gekregen en kan soms echt balen van dat vet rolletje maar schamen doe ik me er niet voor. Ik ben er ook niet trots op overigens, maar ga mezelf er niet voor verbergen. :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

© 2024 AroundSan

Theme by Anders NorenUp ↑