My Way of Exploring

15x Dankbaarheid én een vraag aan jou

20150603_201400_Richtone(HDR)
Dankbaar zijn is iets wat ik de afgelopen jaren wel heb geleerd. Ik kan je een waslijst vol geven met dingen waar ik dankbaar voor ben. Voordat ik je laat lezen waar ik dankbaar voor ben, wil ik graag nog iets aan jou vragen.

Ik wil je vragen om nu even een minuutje na te denken over waar jij dankbaar voor bent. Ook al is het maar één ding, dat is al goed. Het maakt je zó veel gelukkiger om te kijken naar de dingen waar je blij mee bent! En echt waar, als je dit elke dag even doet dan zul je zien dat je steeds beter in je vel gaat zitten. Ook al zit je nu al goed in je vel, dan is het alsnog positief om hier eens over na te denken. Waar ben jij dankbaar voor?

Hier een aantal dingen waar ik dankbaar voor ben op dit moment. Ik kan veel dingen opnoemen, maar ik heb er vijftien uitgezocht om met jullie te delen. Ik ben dankbaar…

➼ … dat ik fantastische mensen om mij heen heb. Dit zijn mensen waar ik altijd op kan rekenen, en die zijn heel belangrijk voor mij. Als ik me niet goed voel dan weet ik dat ik daar bij terecht kan. Ik weet dat ik dit nodig heb en ik ben heel dankbaar dat ik die mensen om mij heen heb!

➼ … dat ik gelukkig kan zijn met kleine dingen. Ik hoef geen grote dingen te hebben, te zien of te doen om daar mijn lichtpuntjes uit te halen. Ik word al blij van een mooie bloem, een blauwe lucht, een stralende zon en een lachend neefje!

… dat ik al veel fantastische vakanties achter de rug heb. Hier kijk ik met een mega glimlach op terug. Ik word hier zó gelukkig van! Niet iedereen kan op vakantie, dat besef ik mij maar al te goed. Daarom ben ik dus extra dankbaar dat ik al mooie dingen van de wereld heb kunnen zien. (AAAH is het al oktober?)

… dat ik in een land woon waar ik een eigen mening mag hebben, maar ik mezelf kan zijn en waar ik het heel goed heb. Er is hier geen oorlog en hongersnood. Daar moeten we allemaal dankbaar voor zijn vind ik!

… voor mijn positiviteit die ik heb leren toepassen. Zonder dit weet ik zeker dat ik nu al zo’n 7 jaar lang depressief was geweest. Ik ben zó gelukkig met mijn wapen!

➼ … dat mijn lichaam werkt en dat ik veel meer dingen wél dan niét kan. Natuurlijk is het niet altijd even makkelijk dat ik beperkingen heb, maar wat ben ik blij dat ik nu zo veel kan dankzij mijn medicijnen!

… dat mijn blog al zó snel zó goed loopt. Dit had ik nooit durven dromen en ik was hier ook helemaal niet vanuit gegaan! WAUW! :D

… dat ik weer kan studeren, ondanks de problemen met o.a. concenteren. Ik ben altijd al erg gedreven geweest op dit gebied. Studeren is heel belangrijk voor mij, en daarom ben ik zo blij dat ik dit via een thuisstudie kan doen. Wat ben ik blij dat deze mogelijkheid  bestaat, want naar school gaan is voor mij niet haalbaar. Daarom kan ik er ook niet tegen als ik mensen altijd hoor zeuren over school. Wees dankbaar dat je een stel goedwerkende hersens heb en je de mogelijkheid hebt om naar school te gaan! Het is namelijk niet vanzelfsprekend…

… dat ik het thuis heel goed heb en dat mijn ouders altijd voor mij klaar staan thuis!

… dat ik zo veel heb geleerd de afgelopen jaren. Ik werd rond mijn 15e gedwongen volwassen. Dit was toen echt niet makkelijk, maar toen ik over een aantal drempels heen was gestapt was ik heel gelukkig met het resultaat. Tot op de dag van vandaag ben ik hier nog steeds heel blij mee! Ik ben op jonge leeftijd al heel zelfstandig geworden en daar pluk ik nu nog steeds de vruchten van.

… dat er in mijn familie en vriendenkring iedereen gezond is en niet ernstig ziek is!

… dat ik door mijn levenservaringen op jonge leeftijd al zo vaak de realiteit onder ogen heb moeten zien. Niet altijd alles voor van een leien dakje en daar heb ik heel veel van geleerd. Ik heb geleerd dat mijn gezondheid op nummer één staat en hoe ik hier het beste mee kan omgaan. Ik heb echt veel geleerd over gezondheid, mensen en mezelf.

… dat ik twee zussen heb waar ik trots op ben, dat ik twee zwagers heb die mijn zussen gelukkig maken en dat ze beiden een gezin hebben. Als ik mensen gelukkig zie, dan word ik daar zelf ook gelukkig van.

… dat ik al acht jaar lang tante ben en dat ik dit al op jonge leeftijd heb mogen meemaken. Het is mooi om te zien hoe de kinderen van je zussen opgroeien en om dingen van mijn zussen, zwagers en ons in de kinderen terug te zien.

… dat ik al meer dan vijf jaar lang de vriendin ben van een persoon waar ik gelukkig mee ben. Als je mij dit 6 jaar geleden had verteld, dan zou ik je keihard uitlachen. Want ik een vriend? Laat me niet lachen. Met mijn onzekerheid van toen had ik dit nooit durven denken.

Elke dag sta ik op met de gedachte dat ik dankbaar ben voor deze nieuwe prachtige dag waarin ik weer nieuwe lichtpuntjes ga tegenkomen. Doe jij dit ook? Ik ben nu eigenlijk ook wel benieuwd naar wat jij hebt bedacht…

Waar ben jij dankbaar voor?

24 Comments

 1. Suzanne

  Een prachtig lijstje!
  Ik ben dankbaar om wie ik ben, zoals ik ben. Dit mede door de dingen die er zijn gebeurd en de mensen om mij heen.
  Suzanne onlangs geplaatst…Hou het koel in je hoofd

  • Sandra

   Mooi Suzanne, heel mooi. Probeer dat vast te houden!

 2. Anne-Sterre

  Een lijstje waar je zeker trots op kunt zijn. Ik kan me in veel van je punten wel vinden, al heb ik niet met allen ook ervaring.
  Anne-Sterre onlangs geplaatst…Wat te doen in.. Brugge?

  • Sandra

   Lieve reactie! Tof dat je je in veel punten kan vinden. :)

 3. debby

  Wauw wat een prachtig mooie lijst. Ik vind het altijd zo mooi dat mensen stil staan bij waar ze dankbaar voor zijn. Ik ben dankbaar voor mijn lieve vriend en hond.
  debby onlangs geplaatst…Boekbespreking&winactie

  • Sandra

   Dankjewel Debby! Wat een geluk dat je zo dankbaar bent voor je vriend en hond. Dat is mooi!

 4. Kim

  Wat een positiviteit, heerlijk! Ik heb al een blogje ingepland staan met mijn ‘blijmakers’ :)

  Zelf heb ik ook twee jaar lang niet kunnen studeren en dat vond ik echt verschrikkelijk. Nu studeer ik alweer drie jaar. Het gaat langzaam, vanwege angsten en weinig energie. Toch ben ik blij dat het wel weer kan!
  Kim onlangs geplaatst…Familie in Duitsland

  • Sandra

   Tof, ik ga die zeker lezen als hij online staat! Wat goed dat je het studeren weer hebt kunnen oppakken, ook al gaat het minder snel dat je zelf zou willen. Dát je het doet is al heel goed!

 5. Ysanne

  Wat een mooie lijst. En ook mooi hoe je dag zegt dat wanneer je zelfs 1 ding kan noemen, je al gelukkiger kan zijn. Leuk om hier eens over na te denken. Ik ben heel blij met mijn vriend en familie en dat ik mijn studie af aan het maken ben. Dat klinkt vanzelfsprekend maar ik zie genoeg gevallen waarbij mensen (moeten) stoppen.
  Ysanne onlangs geplaatst…RECEPT | KIP PESTO LASAGNE

  • Sandra

   Thanks Ysanne! Jij noemt ook hele mooie punten waar je zeker dankbaar voor moet zijn. :)

 6. alexa

  wat een heerlijk positief lijstje!
  alexa onlangs geplaatst…VIDEO: Q&A

  • Sandra

   Dankje Alexa!

 7. Dina

  Wat mooi dat je dit iedere ochtend doet. Ik doe het ook, iedere dag ben ik weer dankbaar en probeer ik even stil te staan bij alle mooie dingen in het leven.
  Dina onlangs geplaatst…Vrolijke en zomerse DIY’s

  • Sandra

   Super om te horen dat jij dit ook doet Dina! Het zorgt er echt voor dat je dingen meer gaat waarderen. :)

 8. Shalane - The Fashion Moodboard

  Wat een heerlijk positief artikel! Ik zou ook eens moeten uitschrijven waar ik dankbaar voor ben, dan ga je er veel meer over nadenken en word je vanzelf vrolijk. Mooi!

  Liefs,

  SHalane

  • Sandra

   Ik zeg: doen! Het maakt je écht vrolijker. :)

 9. Deisy

  Wat een fijn artikel met al die positiviteit: ik hou daar zo van hea <3 Je hebt inderdaad echt een heleboel om dankbaar voor te zijn zeg, nog mooier dat jij je dit realiseert. Ook ik ben erg dankbaar voor mijn vriend en dat wij 4,5 bij elkaar zijn: dat had ik ook echt nooit verwacht ;-) X

  • Sandra

   Hoe meer positiviteit, hoe beter! En wat ben jij ook al lang samen met je vriend zeg. Zo zie je maar dat het niet altijd gaat zoals je zou verwachten!

 10. BySilke

  ik bewonder je echt op de manier hoe je in het leven staat. Ik sta ook vaak stil bij het dankbaar zijn, maar niet elke dag; dat zou ik wel moeten doen! Ik ben dankbaar voor het leven zoals ik het heb en daaraan denken helpt zeker voor mijn onzekerheid. Heel mooi artikel!
  BySilke onlangs geplaatst…5 trends die ik nooit in mijn leven ga volgen.

  • Sandra

   Ahhh dat vind ik heel bijzonder om te horen Silke! Mooi dat je dankbaar bent voor hoe je leven nu is. Dat is het belangrijkste toch!

 11. Lizzy

  Wat een prachtig artikel! Dankbaar zijn is zo belangrijk in het leven! <3 Ik ben ook zo blij met de mensen om me heen! En wat fijn dat je al zo lang een relatie hebt!
  Lizzy onlangs geplaatst…Na twee weken bloggen op mijn nieuwe blog

  • Sandra

   Dankjewel Lizzy! Dat mooi dat jij ook zo blij bent met de mensen om je heen. :)

 12. Lisal

  Inderdaad veel dingen om dankbaar voor te zijn. Ook heel fijn om te lezen dat het lichamelijk goed gaat met je!
  Lisal onlangs geplaatst…Waarom ik echt een strandmeisje ben

  • Sandra

   Als je de tijd neemt zul je zien dat je veel dingen kunt opnoemen om dankbaar voor te zijn. Het gaat inderdaad goed als ik het vergelijk met 1,5 jaar geleden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

© 2024 AroundSan

Theme by Anders NorenUp ↑