AroundSan

My Way of Exploring

10 Tips om je dag goed te beginnen

10 Tips om je dag goed te beginnen
Ben jij geen ochtendmens? Met jouw nog vele anderen. Natuurlijk kan je blijven hangen in de ‘ik wen er toch nooit aan’ gedachte, maar je kan ook proberen jouw ochtend wat aangenamer te maken zodat het allemaal wat minder ‘erg’ wordt. Deze 10 fijne tips kunnen jou helpen om je dag goed te beginnen!

→ Sta op zodra de wekker gaat

Probeer alsjeblieft gewoon direct op te staan als je wekker gaat. Ga niet snoozen, want dan maak je het je alleen maar moeilijker om je bed uit te komen. I know, je bed ligt ’s ochtends het allerlekkerste, maar je maak het jezelf alleen maar onnodig moeilijker door te blijven liggen. Dus geloof mij: NIET SNOOZEN!

→ Zorg dat je niet hoeft te haasten

Wees realistisch naar jezelf en bedenk hoeveel tijd je ’s ochtends nodig hebt voordat je de deur uit moet. Neem de tijd en zet je wekker gewoon op tijd zodat je niet gestresst de ochtend begint omdat je zo erg moet haasten.

→ Een lekker ontbijt

Zorg dat je een lekker ontbijt hebt elke ochtend, zodat je daar naar uit kan kijken. Het zou zomaar kunnen zijn een lekker ontbijt hetgeen is wat bij jou er voor zorgt dat je sneller uit bed komt en/of op een fijne manier je ochtend begint. Vergeet ook niet: ontbijten is belangrijk én geeft energie voor een nieuwe dag!

→ Positieve gedachte op een post-it schrijven

Schrijft een positieve gedachte op een post-it en plak die bijvoorbeeld op de spiegel in de badkamer. Zo zie jij die positieve gedachte elke dag als je jezelf aan het klaarmaken bent. Plak hem op een plek waar je sowieso elke ochtend langs komt. Positief je dag beginnen is heel belangrijk, toch?

→ Leg alles al een avond van te voren klaar

Leg alles wat je die ochtend nodig hebt (tas + inhoud, ik zeg maar wat) en je kleding een avond van te voren klaar. Zo hoef je ’s ochtends nergens over na te denken (geen kledingcrisis meer) en hoef je ook niet last-minute al je spullen nog bij elkaar te rapen. Dat klinkt chill, vind je ook niet? Deze kleine dingen zijn eigenlijk zo simpel, maar hebben zo’n groot effect op hoe je je dag begint…

→ Een fijn geluid als wekker instellen

Och, wat heb ik toch een hekel aan heel veel geluiden die je als wakker kunt instellen. Geef mij maar gewoon relaxte instrumentale muziek waarbij ik langzaam wakker word gemaakt. Wat ik overigens ook heel chill vindt is de wakker van mijn FitBit, die maakt mij wakker door middel van trillingen (tip!). Als ik mijn wekker op mijn telefoon zet dan vind ik het belangrijk dat ik een fijn geluid uitkies en dus niet met een irritant riedeltje wakker word.

→ Een fijn ochtendritueel 

Zorg dat je een fijn ochtendritueel hebt waarbij je je goed voelt. Als je uit bed komt gelijk ontbijten onder het genot van een theetje/koffie en een aantal blogjes om te lezen? Of ga je eerst douchen of jezelf klaarmaken en dan pas ontbijten? Lees je graag de krant tijdens het ontbijten? Maak er een ritueel van!

→ Neem een warme douche

Dit is heel persoonlijk, maar ik zelf vind het fijn om een warme douche te nemen ’s ochtends. Sommigen doen het lieve ’s avonds, dat is natuurlijk ook hartstikke prima, maar ’s ochtends douchen zorgt er voor dat ik voor mijn gevoel de dag lekker fris en fruitig begin. Zéker als het een warme douche is! Gebruik een lekkere doucheschuim en verwen jezelf met een lekkere bodylotion daarna. Ik ben er van overtuigd dat dit kan helpen om je ochtend beter te starten!

→ Drink water

Zodra je uit bed komt is het belangrijk om al te beginnen met genoeg water te drinken. Het start je darmen op (lauw warm water) en het is ook nog eens goed voor je lichaam als het gaat om je vocht op peil te houden. Dussss, dat heeft natuurlijk ook allemaal weer invloed op hoe jij je voelt. Als ik uit bed kom drink ik gelijk in de badkamer of keuken een glas water. Het klinkt suf, maar het is gewoon een fijn ritueel waardoor je je automatisch ook frisser voelt.

→ Een relax momentje

Elke ochtend een relax momentje inplannen is gewoon ontzettend fijn, is mijn ervaring. Zet dus je wekker op tijd (zoals als in het tweede puntje staat) en zorg er voor dat je een momentje van rust hebt. Ook al is het 5 minuten, dat maakt niet uit, áls je maar even op de bank kan zitten en je dag rustig te beginnen. Een relax momentje kan voor iedereen ander zijn: even een paar blogjes lezen, de krant lezen, mindfullness, Yoga… Ga zo maar door. Verzin iets wat waar jij relaxed van wordt!

Ik moet zeggen dat ik zelf niet zo veel moeite heb met uit mijn bed komen. Mijn wekker gaat elke dag om 8 uur en ik ga er dan gelijk uit om een lekker glas vol met opgeschuimde sojamelk en een grote mok thee te maken. Daarna pak ik mijn relax momentje en daarna ga ik (om de dag) douchen en mezelf aankleden. Ik heb wel gemerkt dat het voor mij belangrijk is om een ritme te hebben en rituelen te hebben in de ochtend. Werkt goed voor mij! Ik ben benieuwd hoe jullie ochtend er uit ziet en of jullie ook dingen van hierboven toepassen of juist helemaal niet?

Meer mindstyle gerelateerde artikelen? Klik hier!

Pas jij dingen toe van hierboven? En ben jij iemand die moeilijk uit bed komt? 

11 Comments

 1. Goede tips geef je! Ik ben in de zomer echt een ochtendmens, maar in de winter – eh – iets minder ;) Toch sta ik wel altijd om half 7/7 uur op voor mijn werk doordeweeks. Ik heb gemerkt dat ik er goed aan doe om ver van tevoren op te staan (zeker een uur voordat ik de deur uit moet), zodat ik even rustig kan opstarten. Een fijn wekkergeluid is ook wel een goede trouwens! Misschien moet ik eens kijken of ik een iets fijner geluidje kan vinden daarvoor.
  Romy onlangs geplaatst…Wat te doen als het regent? Dit zijn 50 leuke tips!

 2. Als ik echt een zware ochtend heb vind ik het ook super fijn om lekker even te douchen. Dan voel ik me daarna altijd een stuk energieker en opgewekter. Alleen lastig om dan onder het warme water uit te komen.

 3. Goede tips. Ik heb ook niet zo’n moeite om mijn bed uit te komen en heb een vast ritueel. De avond van tevoren leg ik altijd alles klaar zodat ik ’s ochtends rustig kan opstarten.
  Darina onlangs geplaatst…De winkel van de Parisienne: Monoprix

 4. Vroeger stond ik altijd direct met de wekker op, ik was bang dat anderen in huis last van me zouden hebben. Sinds ik alleen woon, wil ik af en toe wel eens snoozen, oeps. Ik sta om half 7/7 uur op voor mijn werk en ben dan altijd binnen een half uur de deur uit. Niet echt een relaxte ochtendroutine, maar kan me er niet toe zetten om eerder op te staan, haha.

 5. Tof artikel! Ik probeer altijd meteen op te staan als de wekker gaat en geraak ook vaak wel goed uit mijn bed. Behalve als ik om 6u op moet. Dat vind ik gewoon écht heel vroeg en het helpt niet dat het dan buiten nog pikdonker is. Ik haat het om me te moeten haasten dus ik leg ook alles al klaar van de dag er voor en mijn wekkergeluidje is ook vrolijk. Dat helpt ook heel erg.
  Irene onlangs geplaatst…Bullet Journal | November

 6. Ik ben echt een ochtendmens! Ik heb nog nooit gesnoozed haha. Wel jammer dat het nu nog super donker is wanneer ik op moet staan, dat maakt het wel een tikkeltje lastiger…
  Judith onlangs geplaatst…Snapshots – Marrakech dag 3 & 4

 7. Snoozen is echt dramatisch slecht, inderdaad. Ik snooze vrijwel nooit, en ga altijd meteen rechtop in bed zitten met een boek. Dan loop ik natuurlijk wel het risico dat ik later dan gepland op m’n werk aankom doordat ik niet kan stoppen met lezen, haha.
  Mijn wekkergeluid is het muziekje van Harry Potter, dat begint lekker zacht. :-)
  Jessica J. onlangs geplaatst…Bath Bombs gebruiken zonder bad? Maak kennis met de Shower Bombs van Lush!

 8. Als ik vrij ben gaan de ochtenden mij beter af, als ik moet werken vind ik de wekker echt hel. Zou het al leuker vinden als hij net zo laat zou gaan als jouw wekker, maar om 8 uur zit ik al in de auto om naar het werk te gaan. Snoozen doe ik iedere dag 1 keer, kan het niet laten :)

 9. Ik vind het altijd heerlijk om direct uit bed te stappen! <3 Ook doe ik altijd de avond van te voren mijn kleding en tas klaar zetten.
  Liefs,
  Evelien

 10. Direct opstaan naar de wekker is voor mij echt niet te doen. Als ik te snel wil en ga, dan ben ik na een uur helemaal kapot. Dus ik neem altijd even de tijd om wakker te worden (+/- een kwartier). Daarna ga ik rustig ontbijten en kijk ik meestal even een vlog.
  Simone onlangs geplaatst…De verschillen van mij als ondernemer, toen en nu

 11. Ik ben ook geen ochtendmens, maar ik vind het wel fijn om ’s ochtends rustig de tijd te nemen om me mooi op te maken. Dus daar denk ik aan als ik niet zoveel zin heb om uit mijn bed te komen. :D

Geef een reactie

Your email address will not be published.

*

CommentLuv badge

© 2021 AroundSan

Theme by Anders NorenUp ↑