AroundSan

My Way of Exploring

10 Activiteiten om je gedachten te verzetten

10 Activiteiten om je gedachten te verzetten
De behoefte om je gedachten te verzetten en even ‘ergens anders’ mee bezig te zijn heeft iedereen wel eens. Dan is het handig om met iets bezig zijn waar je je volle aandacht voor nodig hebt én wat ontspannend/leuk is natuurlijk! Ik heb 10 ontspannende activiteiten opgeschreven waarvan ik zelf vind dat het helpt om even voor 100% je gedachten te verzetten.


¤ Dromen opschrijven en uitwerken
Naast dat het leuk is om over je dromen na te denken, zorgt het vaak ook nog eens voor een positief gevoel. Eigenlijk maak ik zelf nooit een dromenlijstje, maar in mijn hoofd ben ik wel eens mee bezig. Puur om gewoon even wat positiviteit te kweken en te focussen op iets leuks!

¤ Lijstje maken met dingen waar je naar uitkijkt 
Dit is écht één van de beste dingen om te doen als je je gedachten wilt verzetten en wat meer positiviteit naar boven wilt halen. Maak een lijstje met dingen waar je naar uitkijkt. Ik durf te garanderen dat het bij iedereen werkt! :)

¤ Bucketlist aanvullen
Naast dat je na kan denken over dingen waar je naar uitkijkt, kun je natuurlijk ook dingen verzinnen die je ooit nog een keer wilt doen in je leven. Van een roadtrip maken tot een product van Lush kopen of uiteten gaan bij dat ene restaurant: alles kan!

¤ Muziek ontdekken op Spotify 
Muziek luisteren kan heel ontspannend zijn, maar als je daar het geduld niet voor hebt (HOI!) kun je ook achter je laptop duiken en op Spotify een zoektocht aangaan naar nieuwe toffe muziek. Zo ben je lekker bezig, luister je tegelijkertijd muziek en ontdek je misschien wel gave bands/zangers/zangeressen.

¤ Simsen (of überhaupt gamen)
Helaas heb ik de Sims niet meer op mijn MacBook staan, maar oooh wat heb ik hier soms toch enorm zin in om te doen! Ik weet nog wel dat mij jaren geleden soms echt goed hielp om even nergens over na te denken en alleen bezig te zijn met het spel. Gewoon even hersenloos ergens mee bezig zijn is zo fijn, en mijn ervaring is dat de Sims hier ideaal voor is. Misschien moet ik toch maar eens kijken of ik hem er weer er weer een keer op kan zetten, hihi. Dit geldt overigens voor elk spel. Je moet vaak 100% gefocust zijn om het goed te kunnen spelen.

¤ Lekkere recepten opzoeken, koken en er bijvoorbeeld een eigen draai aan geven
Bij koken moet je 100% je koppie erbij houden, anders heb je straks aangebrand eten en dat wil je niet… Daarom kan koken een goede activiteit zijn als je je gedachten wilt verzetten. Lekkere recepten zoeken is leuk, koken ook, maar hoe leuk is het om er toch nog je eigen draai aan te geven en vervolgens te proeven of dat lekker is? Probeer iets gewoon een keer nèt een beetje anders te maken door bijvoorbeeld te spelen met kruiden of voeg een ander ingrediënt toe. Of zoek een groenten die je nog nooit gegeten hebt en zoek daar een recept bij?

¤ Receptenboekje maken
Wat ik zelf heel leuk vind om te doen is allemaal recepten opzoeken en opslaan die ik ooit nog wil maken. Ik ben zelf te lui om er een receptenboekje van te maken, maar heb wel netjes alle links opgeslagen in een speciaal mapje. Een boekje maken is natuurlijk nog veel leuker, maar je moet er maar net zin in hebben om dat te doen natuurlijk (haha). Het resultaat is wel heel tof (én handig)!

¤ Lijstje maken van series en films die je nog wilt zien
Ga een zoektocht aan op google, op blogs of een Netflix overzicht. Ga op zoek naar series en films die je graag nog een keertje wilt zien! Ik weet van mezelf dat ik niet snel een serie of film ga kijken als ik eerst moet gaan zoeken naar iets wat leuk is. Het helpt al als ik een lijstje heb waar ik uit kan kiezen en waarvan ik weet dat het mijn aandacht trekt. Als je zo’n lijstje hebt hoef je de volgende keer niet eerst een hele zoektocht te houden voordat je iets kunt kijken. Oh, en het zoeken kan natuurlijk ook nog eens een leuke activiteit zijn om mee bezig te zijn. :)

¤ Bloggen/schrijven
Veel bloggers zullen dit wel met mij eens zijn denk ik? Bloggen is ook bij mij vaak dé activiteit als ik mijn gedachten wil verzetten en iets wil doen waarbij ik nergens anders over kan nadenken. Lekker schrijven werkt ontspannend en is ook nog eens leuk! Blog je niet? Dan kan bijvoorbeeld een verhaal of recept uitschrijven ook een idee zijn?

¤ Online shoppen 
Ik val niet in de categorie: ”ik word blij als ik geld uitgeef en veel dingen koop”, maar ik kan ook niet ontkennen dat online shoppen een fijne manier is van je gedachten verzetten. Het werkt namelijk wel om lekker bezig te zijn! Bij mij is het 9 van de 10 keer kijken en niets kopen, maar alsnog is het ook leuk om inspiratie op te doen natuurlijk. Jep, deze activiteit mag van mij ook wel in dit lijstje staan!

Dit lijstje kan ik nog wel veel langer maken. Een tweede deel sluit ik daarom ook niet uit! Ik heb geprobeerd om er óók wat minder voor de hand liggende dingen er tussen te zetten, in de hoop dat je er inspiratie uit kan halen. Zoiets als bloggen zal voor de meeste bloggers die dit lezen vast ook wel een fijne activiteit zijn, die moest natuurlijk wel in dit rijtje komen te staan. Maar überhaupt is schrijven een goede bezigheid om 100% op gefocust te zijn. Wat trouwens ook wel met deze blog te maken heeft is het volgende: op zoek naar manieren om je hoofd leeg te maken? Daar heb ik ook eens een blog over geschreven! Klik hier. :)

Welke activiteit vind jij fijn om te doen wanneer je je gedachten wilt verzetten? 

17 Comments

 1. Wat een fijne tips! Vooral die lijstjes en werken aan je dromen vind ik heerlijk om te doen en geven mij echt afleiding en een positieve boost. Ook online shoppen vind ik op zo’n moment stiekem best wel fijn ;)
  Romy onlangs geplaatst…Vrolijkheid ten top | Fotograferen bij de Keukenhof

 2. Schrijven werkt altijd bij mij. Als ik echt ergens mee zit, schrijf ik meer een dagboekverhaal. Een luchtige serie of film kijken, werkt ook meestal goed bij mij.

 3. Schrijven, wandelen, online shoppen, inspiratie opzoeken op Pinterest, heerlijk om even de zinnen te verzetten.
  Darina onlangs geplaatst…5 Reasons to book your Holiday to the French Riviera

 4. Wat een fijn artikel, hele leuke tips! Ik ga ze onthouden, ik vind bakken, sporten en bloggen heel erg fijn. Maar inderdaad dromen over je bucketlist en puntjes erbij zetten of lijstjes maken met dingen waar ik naar uitkijk vind ik ook ontzettend fijn. <3
  Liefs,
  Evelien

 5. Zeker goede tips! Als ik mijn gedachten wil verzetten is bloggen inderdaad altijd een goede. Ook ruim ik wel eens mijn kamer op, dan denk ik aan niets!

  x

 6. Oh wat een leuke ideeën! Zelf ga ik vaak bloggen of sims spelen, maar een lijstje maken van dingen waar je naar uitkijkt is ook een goed idee! Ga ik zeker eens proberen!

 7. Fijne tips! Schrijven en muziek luisteren zijn voor mij echt de oplossingen om mijn gedachten even te verzetten. Daarnaast vind ik bullet journaling ook super fijn!?
  Daisy onlangs geplaatst…Video- Highlights van Malaga!

 8. Een van mijn favoriete dingen is inderdaad mijn bucket list aanvullen, en dan met dingen die gemakkelijk(er) te behalen zijn. Geeft me zo’n fijn gevoel. :)

 9. Wat een fijn lijstje! Tegenwoordig werkt bloggen heel goed, maar foto’s bewerken of een leuke serie kijken ook!

 10. Bloggen, stipt op nummer 1!

 11. Ah nu baal ik wel dat ik ook een MAC heb en daar mijn sims niet op heb staan. Ik speelde dit zo graag wanneer ik inderdaad even mijn gedachten op 0 moest zetten. Nu helpt sporten mij en muziek luisteren.

 12. Simsen en Spotify doen het bij mij altijd goed. Leuk lijstje! En als ik echt leller wil ontspannen dan ga ik koken of bakken.
  Jonna@burgertrutjes onlangs geplaatst…Tulband cake met chocolade en dulce de leche – RECEPT

 13. Wat een fijne tips!! Bloggen, opruimen en foto’s maken werken bij mij heel goed.

 14. Rondkijken op spotify en nieuwe nummers ontdekken is ook één van mijn favoriete bezigheden!

 15. Haha, omg ik wil ook weer Simsen. Ik ben alleen de cd-rom (wat klinkt dat oud) kwijt :(

 16. Blogs lezen vind ik heel fijn om mijn gedachten te verzetten. Fijne tips geef je.

 17. Jaaaa de Sims is echt een favoriet van mij! :D Vind het zo leuk. Nu wel al even niet meer gespeeld maar je brengt me op ideeën!

Geef een reactie

Your email address will not be published.

*

CommentLuv badge

© 2022 AroundSan

Theme by Anders NorenUp ↑