My Way of Exploring

Zomaar wat ergernissen op een rijtje

Zomaar wat ergernissen op een rijtje
Laatst was het geheugen van mijn MacBook weer eens vol. Grrr, ik kan daar slecht tegen! Herkenbaar? Terwijl ik mezelf irriteerde aan dit plopte er een blog idee omhoog: een blog over ergernissen. Gezellig onderwerp toch? Haha. Ik deel vandaag zomaar wat ergernissen op een rijtje.

 Een vol MacBook geheugen. Laat het dan ook nog eens moeilijk zijn om bestanden te verwijderen hierop, want het is altijd een speurtocht waar al die gb’s zitten verstopt. Gelukkig heb ik sinds een aantal maanden een handig programma waar ik dit makkelijk kan zien. Maar oh, wat is het irritant als je bezig bent en je geheugen precies op dat moment vol raakt.

⊗ Een vol telefoon geheugen. Dit is nog zo iets… Ik maak altijd een shitload aan foto’s (goh, dat kon je vast wel raden met elke week een uitgebreide photo diary), maar daardoor is dus ook mijn geheugen snel vol. Daarnaast heb ik ook altijd foto’s van mijn camera er op staan en die zijn natuurlijk redelijk groot en nemen daardoor veel plek in. Maar hey, alles voor Instagram, haha! Ik heb er echt een hekel aan om mijn telefoon leeg te moeten maken. Echt een rot klusje.

⊗ Pillen uit de verpakking drukken en vervolgens je vinger openhalen door die vlijmscherpe verpakking. Ik heb medicijnen waarvan de strips enorm scherp zijn. En laat ik er nu net daar veel van op een dag moeten uitdrukken… Ik loop dus regelmatig met sneeën in mijn vingers (en die vervolgens weer lekker gaan ontsteken), grrr.

⊗ Mensen die uitgebreid hun boodschappen inpakken, daarna pas hun portemonnee pakken om te betalen. En dat terwijl er een hele rij staat te wachten. Nee, gewoon NEE! Niet doen!

⊗ ’s Nachts wakker worden met enorme trek. Zoals elke nacht. Het maakt niet uit hoeveel ik eet voordat ik naar bed ga, ik word standaard wakker met enorme trek en moet dan echt iets eten. Serieus elke nacht… Een irritante aanwensel, want ik kan soms gewoon echt geen trek hebben hoor. Irritant!

⊗ Mensen die in een winkel uitgebreid met elkaar gaan staan praten terwijl er dan niemand meer bij de stelling kan. Het mooie is dan ook nog dat ze in de helft van de keren dat ik dit meemaakt het vertikken om uit zichzelf opzij te gaan…

⊗ Niet weten wat je aan moet. Story of my life. Als mijn vriend dit leest krijgt hij het spontaan benauwd (ik stel hem namelijk altijd de vraag wat ik aan moet HAHA). :’)

⊗ Als iemand kleine restjes eten op het bord laat liggen. Eet dat kleine beetje ook gewoon op? Nu moet je helemaal moeilijk doen om alles van het bord te schrappen boven de prullenbak, terwijl het bord anders gelijk de vaatwasser in kan.

⊗ De toiletbril die omhoog staat, dit niet doorhebben en op de rand gaan zitten….. Ik word spontaan misselijk als ik er aan denk. BAH! Ik vind dit zó smerig. Daarnaast heb ik ook altijd het idee alsof ik in een gat val ofzo, hahah. Mannen, doe die bril omhoog!

⊗ Mensen die in een wachtkamer gaan trommelen op de tafel, drummen met hun voeten op de grond en van die typische neppe ‘social talks’ gaan houden. Dit maakte ik pas geleden nog mee. Vandaar ook dat dit  nu gelijk in mij opkomt nu ik deze blog schrijf. Ik kan hier kort over zijn: ik kan gewoon niet tegen van die irritante onnodige geluiden en dat ‘neppe’ en nutteloze gepraat en geroddel (daar zijn die rasechte oude Katwijkers goed in).

⊗ Hondenpoep. Overal. Dit vind ik zó smerig! Bah bah bah. Ik ben al geen honden fan, maar als ik dan ook  nog eens overal op stoepen en voetpaden poep zie liggen dan word ik spontaan misselijk. Ruim die troep gewoon op! Ik krijg een kromme nek van het naar beneden kijken als ik ergens loop.

⊗ Mensen die veel te langzaam rijden. Vooral 45km autootjes vind ik irritant, maar ook de bestuurders die hun gaspedaal niet kunnen vinden. Argh, als je er achter zit en diegene niet kan inhalen hè… Super irritant.

⊗ Een ketting die in de knoop zit. Wie o wie heeft hier het geduld voor om het uit de knoop te halen? Ik niet dus. Gelukkig heb ik een moeder die hier heeeeel goed in is. :p

⊗ Wanneer je een foto wilt maken en er precies iets lelijks op staat. Een prullenbak, een paal, een über toerist neon gekleurde kleding (argh, flashback naar Bali)…

En? Herkennen jullie iets? Af en toe moet je even lekker kunnen zeuren toch? Haha. Soms zo’n blogje als deze tussendoor vind ik wel leuk. Even spuien!

Waar kan jij je kapot aan ergeren? 

15 Comments

 1. Shirley

  Goed dat wij niet samen eten. Bij mij blijven er altijd wel wat korrels rijst liggen. Ik ben gewoon niet competent genoeg om die op mijn vork te krijgen :’) dus ik moet altijd nog even naar de prullenbak. Ik erger me aan mensen die een stap na de roltrap stil blijven staan.

 2. Daisy

  Jaa af en toe klagen lucht zeker op ? Ik kan soms zo lang voor mijn kledingkast staan, zo irritant! Ik weet dat ik superveel kleding heb maar ik krijg het dan toch voor elkaar om niet te weten wat ik moet dragen..#firstworldproblems haha
  Daisy onlangs geplaatst…Catlove

 3. Romy

  Haha, wat een leuk artikel en ik herken er zeker wel een aantal van! Mijn slechtste eigenschap is dat ik nogal ongeduldig ben. Ik kan dus totaal niet tegen mensen die treuzelen in de supermarkt of op de weg. Ook iemand die voor me fietst in een laag tempo en die ik niet kan inhalen…oh, zo irritant! Oh ja, een andere ergernis waar ik het laatst nog over had met mijn moeder is mensen via Marktplaats of Facebook-verkoopgroepen die echt niet kunnen communiceren. Een spel- of typefout maakt me niet zo uit, maar als iemand begint met ‘Hallo mevrouw Remie’ of een berichtje stuurt zonder punten en hoofdletters… Argh ;)

 4. evelien

  Ik herken het heel erg! Ik kan mij ook vooral irriteren aan een vol macbook geheugen, is echt inderdaad een grote zoektocht waar het allemaal zit. Vervelend!!
  Liefs,
  Evelien

 5. Sylvia

  Heerlijke en helaas heel herkenbare lijst. Ik erger mij kapot aan mensen die precies naast je komen liggen op het strand terwijl er nog genoeg ruimte is.. Of de rook van hun sigaret/sigaar uitblazen in je gezicht… Of nouja ik kan nog wel even doorgaan?
  Sylvia onlangs geplaatst…About last week..#37

 6. Simone

  Leuk artikel zeg! Ik word echt gek van mensen die altijd met hun benen of voeten moeten wiebelen. Kan mezelf dan helemaal opvreten van binnen.
  Simone onlangs geplaatst…Trouwen | Telefoonhoesjes voor de speciale dag!

 7. Loes

  Haha echt super herkenbaar! Vooral die volle geheugens en die constante notificaties die je dan krijgt. Zo irritant. Gisteren was ik boodschappen doen en mijn spullen nog op de band aan het leggen, toen de vrouw achter mij ook al begon.. toen had ik amper ruimte voor mijn spullen. Dat vond ik ook irritant.
  Loes onlangs geplaatst…Levende Loes #29 – Verdwaalde Ansichtkaart & Outfitdillema

 8. Simone

  OOOH Ja, dat met die portemonnee in de winkel pas pakken na het boodschappen inpakken. Zo irritant, ga dan ook altijd expres hard zuchten haha! Mijn telefoongeheugen was ook steeds vol maar had écht geen zin om foto’s te wissen en over te zetten dus heb maar extra iCloud opslag gekocht haha!

 9. Sarah

  Aah! Ik heb toevallig dezelfde blog ingepland staan voor morgen. Mensen die in de winkel in de weg blijven staan staat ook op mijn lijstje. Te irritant!

 10. Anne - Ditisanne.nl

  Haha, lekker om even je ergernissen te kunnen spuien hè!
  Het tekort aan geheugen op mijn laptop of telefoon heb ik gelukkig geen last van; bij Samsung druk je er gewoon een groter geheugenkaartje in en dan kan ik wel weer een tijdje vooruit…! :-)

  Waar ik mij ontzettend aan kan ergeren zijn autobestuurders die op een vijfbaans-snelweg gewoon een baan kiezen en daar stoïcijns in blijven rijden. Zodat, als je in de meest rechtse baan rijdt, je vier banen op kunt schuiven om te voorkomen dat je een boete krijgt vanwege rechts inhalen! Tenenkrommend!
  Anne – Ditisanne.nl onlangs geplaatst…Dit Is De Vraag #28 Ten Guilty Pleasures

 11. Rianne

  Hier zitten meerdere dingen tussen die ont-zet-tend herkenbaar zijn. Mensen die je berichtje op “gelezen” laten staan en huilende baby’s staan bij mij hoog op de lijst. Of als mensen de boel ophouden in de rij voor de kassa omdat ze die 6 cent korting niet willen laten schieten. Kan ik ook niet tegen XD

 12. sammie

  Hihi, een hoop herkenbare punten! Hondenpoep snap ik helemaal niks van en vind ik ook bloed irritant. Wij ruimden het altijd netjes op.

 13. Justine

  Hahah sommige zijn zó herkenbaar! Mijn ergernis lately? Dat je hier vaak een minimum van $10 hebt voordat je met je pinpas kan betalen. Like whuuut, dat is zó ouderwets!
  Justine onlangs geplaatst…Australia stories #13 – Secret Garden & reizen plannen

 14. Sabine

  Oh ja die telefoon die altijd vol is… brr… en restjes niet opeten vind ik ook een grote ergernis. Helaas hebben de Colombianen daar nogal een handje van

 15. Jessica J.

  Zooo herkenbaar, haha! Heerlijk, dit soort artikels. Goh, mijn vriend laat vaak wat rijstkorrels ofzo liggen. Die eet ik dan altijd zelf op, want een paar korrels weggooien is toch belachelijk?
  Ik word boos van mensen die boven- of onderaan de (rol)trap blijven stilstaan. En van mensen die je inhalen op straat, om dan vervolgens terug te vertragen waardoor ook jij trager moet stappen – of opnieuw moet inhalen. Grr. :’D
  Jessica J. onlangs geplaatst…My scentful life #71 • Interviewstress, Jeffree Star en over m’n grenzen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

© 2023 AroundSan

Theme by Anders NorenUp ↑