My Way of Exploring

Zomaar wat ergernissen op een rijtje #2

Zomaar wat ergernissen op een rijtje #2
Lekker zeuren, soms moet het gewoon even kunnen. Vind je ook niet? Ik had er zin in om zomaar wat ergernissen op een rijtje te zeggen. Doucheputjes die niet doorlopen, reclames op YouTube… Je kent het vast wel. Dit is slechts een klein deel uit de ergernissen-collectie. Ik ben benieuwd of er herkenbare dingen voor jou tussen staan!

Mensen die tegen de richting in fietsen of op het voetpad fietsen. Tegen de richting in fietsen vind ik levensgevaarlijk en op het voetpad fietsen is gewoon ronduit irritant. Gewoon niet doen allebei…

→ Die belachelijk hoge huizenprijzen. Onze generatie is gewoon de lul, dat is een ding dat zeker is.

→ Een slaapkamer hebben die direct grenst aan een speeltuin. Ik weet nu heel goed dat ik never nooit een koophuis zou willen hebben dat direct grenst aan een speeltuin. In het weekend worden wij altijd al heel vroeg wakker geschreeuwd door kinderen. En nee, dan heb ik het niet over half 10 ’s ochtends maar gewoon écht vroeg. Plus dat het altijd dezelfde kinderen zijn die keihard, onnodig en heel erg lang aan het schreeuwen zijn en er vervolgens vanuit een flat iemand terug schreeuwt dat hij zijn mond moet houden. Ja, mooie taferelen hier altijd op de vroege morgen.

→ Grasmaaiers, snoei apparaten, tegelsnijders en andere gezellige apparaten die al-tijd aan gaan op het moment dat je in de tuin gaat zitten. WHY? Ik heb aantrekkingskracht voor die dingen geloof ik.

→ Een doucheputje die niet doorloopt. Vervolgens is je badkamer in een zwembad veranderd.

→ De prullenbak die altijd weer veel te snel vol zit. Vervolgens ga je proppen en uiteindelijk geef je je over en ga je de zak vervangen. Maar die zak kom er dan niet meer heel uit want die scheurt, uiteraard. Dan moet je met je handen een deel van het vuilnis overgooien in een andere vuilniszak (heerlijk!), daarna kun je  de zak er wél uit halen en dan is het klusje weer klaar. En dit elke keer opnieuw want Pat en ik leren er niet van.

→ Zo veel dingen willen doen, maar niet kunnen doen. Is gewoon ontzettend ***.

→ De koelkast en de vriezer die de hele dag door een pokkeherrie maken. Schiet mij maar lek. MEEEEH. :(

→ Planten die dood gaan zonder reden. Althans, de reden is in ieder geval niet dat ik ze geen water geef want dat krijgen ze (wonder boven wonder).

Op de binnenkant van je wang/lip bijten en vervolgens er nog 30x op bijten omdat er een wond zit. Dat heb ik nu dus, ugh.

→ Als Instagram je foto upload zonder tekst en hashtags, terwijl je die wél hebt toegevoegd. Ik snap nog steeds niet waarom dit té vaak zo is bij mij. Soms gaat het goed en soms niet. Foutje in de app? 

→ Wanneer je contactloos wilt betalen en dit bij sommige winkels standaard fout gaat. Ook als je nog niet over het maximaal aantal keren voor die dag bent overigens. 

Reclames op YouTube. Oh man, wát vind ik dit irritant! Bij elke video die ik kijk heb ik standaard een reclame ervoor en 300 reclames tussendoor. Wie klikt dan ook de video net zo lang opnieuw aan totdat er geen reclame meer verschijnt? :’)

Lekker hoor, even zeuren. Soms is het heerlijk om je ergernissen op tafel te leggen. Bij deze dus, haha! Moet wel een keertje kunnen toch? De vorige blog met ergernissen kwam in september vorig jaar online, dus dat is alweer een hele poos geleden. Ik nodig je uit om onder deze blog even lekker jouw eigen ergernissen te spuien, dussss ga zeker je gang zou ik zeggen! Haha.

Oh en die bloem als foto bij deze blog? Tja, wat moet je nou voor foto zetten bij een blog als deze? Geen idee! Een bloem is altijd goed. :p 

Welke ergernis schiet jou nu als eerste te binnen? 

11 Comments

 1. Sarah

  Dat Instagram mijn foto post zonder tekst heb ik ook een keertje gehad. Na wat gegoogle las ik toen dat zoiets kan voorvallen wanneer je meer dan 30 hashtags onder één foto gebruikt, aangezien 30 blijkbaar de limiet is. Geen idee of het effectief klopt, maar dat dus :)

 2. Darina

  Leuk om te lezen :) en ook herkenbaar, vooral die vuilniszak 😊
  Darina onlangs geplaatst…Terug naar Parijs

 3. Romy

  Die ergernis van de te hoge huizenprijzen herken ik maar al te goed. Poeh, wat baal ik daarvan! Zeker als starter is het hierdoor een flinke uitdaging om een huis te kopen… Om reclames op YouTube moet ik weleens lachen. Dan wil ik net een vlog gaan kijken, komt er opeens keihard uit de speakers een reclame van ClearBlue over zwangerschapstests. “Eh mam, dit was reclame hoor!” ;)
  Romy onlangs geplaatst…6x Wat ik leerde over buiten je comfortzone gaan!

 4. Britta

  Haha klinkt allemaal heel herkenbaar. Heerlijk toch om af en toe te klagen. Dat van je wang/lip heb ik momenteel ook last van, maar stoppen blijft moeilijk haha.

 5. Eline

  Haha sommige dingen zijn heel herkenbaar, vooral die grasmaaiers in de tuin. Al kunnen baby’s er ook wel wat van.

 6. Ine

  Zo leuk om te lezen! Ook heel herkenbaar allemaal, zeker dat op je wang bijten. Ik heb het ook altijd voor dat ik meerdere keren op dezelfde plaats bijt…

 7. Daenelia

  Ik sta helemaal achter fietsers op het fietspad, die zijn irritant, zeker als ze niet afstappen en al helemaal als zeg niks zeggen (‘sorry’ is dan hypocriet, maar zeg dan tenminste vrolijk goeiemorgen). En wat winnen ze er nu mee? Het is misschien 3 minuten korter, als dat het al is, want ze zullen toch echt moeten remmen als ze langs mij willen.

 8. Irene

  Haha die vuilniszak en die reclame op Youtube staan ook hoog in mijn lijstje! En ook: fruitvliegjes. Ik HAAT die dingen en ik snap ook niet waar ze altijd vandaan komen.
  Irene onlangs geplaatst…Duizend vragen aan jezelf | Deel 87

 9. Janne

  Haat aan fruitvliegjes inderdaad. Ik blijf maar bezig met het afval weggooien nu.

  Mijn koelkast loeit als een koe, echt waar. Rotding.

  Ik ben een van die fietsers die tegen de richting in fietst: ik moet naar mijn huis 2x oversteken, of langs 3 huizen tegen de richting in rijden. Dan liever een ministukje tegen de richting in. Als het druk is ga ik met de fiets aan de hand op de stoep lopen en als ik gemopper krijg ook. En ik erger me lekker hypocriet alsnog aan mensen die tegen de richting in fietsen of over de stoep fietsen, hahaha.

  Ik erger me aan mensen die zeggen dat ik me niet aan moet stellen en het gewoon maar moet doen. Zij kunnen niet in mijn hoofd en in mijn lichaam kijken: als iets niet gaat, gaat het niet. Als ik niet naar training toe wil omdat aargh, mensen – dan ga ik niet. En dan wil ik niet de volgende training daar een hoop gezeur over krijgen, want dan wordt de drempel om naar de volgende training te komen alleen maar groter, want aargh, mopperende mensen.

  En ik erger me aan mijn huisgenootje, want haar kamer stinkt en ze gooit haar gebruikte koffiefilters bij het restafval in plaats van bij het groenafval, en dan gaan ze liggen rotten in de restafvalbak.

  Oh ja en mensen die onzin verkondigen, bijvoorbeeld de mensen die zeggen dat je kanker krijgt van de pil of dat een smoothie van 4 bananen als ontbijt het gezondste ooit is. Dat is denk ik mijn #1 youtube-ergernis, dat er zoveel onzin op staat. En zo veel mensen die gesponsorde zooi aanprijzen en de privacy van de mensen om hun heen aantasten. En toch blijf ik die filmpjes kijken, want ik vind het leuk om naar het leven (en eten vooral) van andere mensen te kijken… Tja.

 10. Silke

  Ooh, ik herken wel wat ergernissen van jou in mezelf! Dat van die verdwijnende copy op Instagram is als je meer dan 30 hashtags plaatst :) heb dat ook eens gehad! Enne, net zoals Irene zegt, ik haaaaat fruitvliegjes ook echt haha. Plots zijn die er en dan krijg je ze amper weer weg. Zo raar! Liefs :)
  Silke onlangs geplaatst…Persoonlijk | Ik ben zelfstandige in bijberoep!

 11. sammie

  Die huizenprijzen, onze fijne bubbel in Nederland. Tot de crisis weer komt, en die komt, is het schandalig die prijzen. Reclame op youtube vind ik ook vreselijk irritant, vooral die midden in een filmpje voorbij komen. grrr

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

© 2024 AroundSan

Theme by Anders NorenUp ↑