My Way of Exploring

Wonen in @eentofhuis | 1 jaar later!

Wonen in @eentofhuis | 1 jaar later!
De tijd vliegt! Al een jaar lang wonen we nu hier in ons toffe huis, of ook wel @eentofhuis genoemd. :-) Hoe het eerste jaar in ons huis is geweest? Wat willen we nog veranderen en aanpakken? Wat staat er nog op de planning? Ik neem jullie mee!

Één jaar geleden

Exact een jaar geleden, op 16 mei 2020, sliepen we voor het eerst (na een lange verbouwing) in ons huis. Leuk feitje: sindsdien heb ik ook geen enkele nacht meer ergens anders geslapen, haha. Pat overigens wel, met zijn werk tripjes vorig jaar. Ik ben die die-hard die al 365 nachten in dit huis heeft geslapen, oh yeah, haha! :’)

Nee, maar zonder dollen… We wonen nu al één jaar in ons mooie huis. Wat vliegt de tijd! Aan de ene kant voelt het nog maar zo kort, maar aan de andere kant ook alsof het de afgelopen jaren altijd al zo is geweest. Gek is dat hè? Ik ben in ieder geval nog elke dag dankbaar dat wij dit mooie huis hebben. Als starter een koophuis hebben in deze bizarre tijd is… bijna uitzonderlijk?! Gelukkig hebben wij het nog net op tijd kunnen kopen voordat de huizenmarkt écht ontplofte. Ben zo blij dat we een huis met veel ruimte hebben en dat op een rustige locatie ligt. Wij zitten hier hartstikke goed!

Stilzitten? Dacht het niet!

Het jaar is dus voorbij gevlogen… In dat jaar hebben we niet stilgezeten wat betreft de inrichting van ons huis, maar ook andere klusjes. Zoiets blijft toch wel, gok ik. Een huis is immers nooit af, toch? Ik vind het heerlijk om lekker te rommelen met het interieur. Van een nieuwe indeling van de woonkamer en een ge-wel-di-ge kringloopvondst tot het opknappen van de schuur en er een sport, opberg- en wasruimte van te maken. Jaja, onze schuur is inmiddels bijna af en is al als heuse ‘sportschool’ (inclusief apparaten voor van alles en nog wat) in gebruik genomen, haha. Dikke yay voor dat! Verder hebben we buiten ook het één en ander veranderd de afgelopen tijd. Nieuwe schuttingen, twee vintage rotan stoelen, een chill-bankje, plantjes… Langzaam maar zeker maken we ook daar er een mooi plekje van.

Wonen in @eentofhuis | 1 jaar later!

Wat gaan we nog veranderen?

Wat we nog willen veranderen? Ik heb wilde plannen voor een, nu nog, kale muur in de slaapkamer. Daar ga ik nog niks over verklappen, want ik weet nog niet wanneer we dat gaan doen en hoe precies. Tegen de tijd dat we knopen doorgehakt hebben en het af is, zal ik het delen. Wat interieur dingen betreft ben je veel eerder op de hoogte op @eentofhuis, dus volg me daar zou ik zeggen! Schaamteloze reclame voor mezelf ja, haha.

Verder hebben we nog steeds twee kamers over waar nu nog ‘zooi’ in staat. Wel al minder zooi overigens, maar alsnog moeten we daar nog flink gaan huishouden, haha. Er moeten oude meubels weg en wat spullen die hier staan kunnen beneden in de schuur opgeborgen worden. Daarna kunnen we lekker aan de slag met het leukste gedeelte: stylen, verven, behangen? Hier hebben we nog 0 plannen voor, behalve dat één kamer een werkkamer wordt. Maar welke kleur of welk behang er op de muur komt? Ik heb nog geen idee, hihi.  Ik vind het wel heel leuk om dan weer lekker aan de slag te kunnen gaan met een nieuwe ruimte leuk maken. Daar kijk ik naar uit!

Er zijn ook nog genoeg kleinere en irritante klusjes die nog gedaan worden. In de badkamer moet een gedeelte opnieuw gevoegd worden (laten we het daar verder maar niet over hebben, want het stoom komt nog net niet uit mijn oren als ik bedenk hoe dat toentertijd allemaal is gegaan), we moeten de vensterbanken nog afwerken, de deurkozijnen moeten nog afgewerkt worden, er moeten nog twee nieuwe deuren komen, het liefst wil ik in de eetkamer nog een keer een andere kleur op de muur… Genoeg op het lijstje dus. :-)

Dankbaar!

Nog klusjes op het lijstje of niet, hoe dan ook ben ik hartstikke dankbaar voor ons plekje! Dankzij mijn interieur account op Insta ben ik élke dag bezig met ons huis. Ik weet zeker dat ik hierdoor nóg meer besef hoe blij ik ben met ons huis. Genieten doen Pat en ik hier elke dag!

Ben jij ook blij met waar je woont? Of ervaar jij veel struggles rondom dat onderwerp?

3 Comments

 1. Kelly

  Wat ziet het er allemaal gezellig uit! Ik ben ook erg blij met waar wij wonen, om je vraag te beantwoorden. Al gaan wij over een tijdje nog wel verhuizen. Zin in! :)

 2. Fleur Sophia

  Ik vind jullie woonkamer zo bijzonder mooi! <3

 3. Meaghan

  Wat bijzonder dat jullie alweer een jaar in het huis wonen! En wat is het toch prachtig geworden. Ik heb zelf ook een huis gekocht waarvan ik in augustus de sleutel krijg. Jouw foto’s en artikelen zijn een grote inspiratie voor mijn eigen woning straks!
  Meaghan onlangs geplaatst…Een fulltime baan versus studeren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

© 2024 AroundSan

Theme by Anders NorenUp ↑