AroundSan

My Way of Exploring

Een wensenlijstje voor een volgend huis

Een wensenlijstje voor een volgend huisAls je het huis uit gaat en je je eerste eigen huis gaat inrichten dan gaat er ineens een wereld voor je open. Of dit een leuke wereld is dat laat ik aan jou over, maar ik vond het leuk en lastig tegelijk. Er zijn zó veel soorten kleuren verf, stoelen, banken, tafels, keukenapparatuur, gordijnen en ga zo maar door… In die tijd dat wij samenwonen ben ik er achter gekomen wat ik anders, wel of niet in ons volgende nieuwe huis zou willen. Vandaag een wensenlijstje voor een volgend huis!

¤ Grote ramen! Dat is écht een vereiste. Wij hebben nu een hele lichte woonkamer door grote ramen aan beide kanten en oooh wat ben ik daar toch blij mee! Fijn fijn fijn. Ik hou van licht!

¤ Meerdere slaapkamers. We hebben nu drie kamers, wat natuurlijk super luxe is voor starters haha, maar met een koophuis zullen we waarschijnlijk wel wat moeten inleveren qua luxe. Minimaal twee slaapkamers is wel iets wat op het wensenlijstje staat. Één slaapkamer is gewoon niet praktisch als je er voor langere tijd wilt wonen. Je weet maar nooit…

¤ Een vloer die NIET helemaal egaal is. Oh my, wat is dit vreselijk! Als je stofzuigt dan ben je drie keer zo lang bezig omdat je alles vooruit schuift in plaats van opzuigt. Wij hebben laminaat in de woonkamer. Dit hebben wij niet zelf uitgekozen maar dit lag al in ons huurhuis. Het was niet de moeite waard om voor die korte periode van iets langer dan een jaar een nieuwe vloer te gaan leggen, dus we zijn al lang blij dat er überhaupt een vloer in lag, haha. Op deze manier zijn we er dus wel achter gekomen dat zo’n laminaat vloer als deze wij never nooit zelf gaan kiezen. Ik ben zelf helemaal weg van deze PVC vloeren. Hier hebben ze tegenwoordig hele mooie vloeren van én ze zijn ook nog geluiddempend. Er zijn zó veel verschillende soorten vloeren van PVC, dus dat moet wel goed komen!

¤ Een donker aanrechtblad met van die verschillende kleuren ‘spikkels’ (?). Ja, hoe leg je dat nu uit? Haha! Beeld je een aanrechtblad in waarop je van alles kan morsen maar je dat niet ziet omdat er té veel kleuren in het blad zitten. Héél irritant! Je ziet het dus niet als het aanrecht vies is en dat vind ik vervelend. Ik zou dus eerder een meer egale variant kiezen denk ik. Dat vind ik überhaupt ook mooier want die we nu hebben zou ik zelf never nooit kiezen, haha.

¤ Een koelkast en vriezer die niet zo’n herrie maken. Dit is iets waar wij ons nu allebei erg aan storen. Ik zou tijdens het kopen van een nieuwe koelkast en vriezer hier echt op gaan letten. Het is nu zelfs zo erg dat we soms de stekker van de koelkast er even uithalen omdat Pat anders niet normaal een LP kan luisteren. :’)

¤ Jaloezieën zijn top! Het is niet de mooiste optie, maar het is voor het tegenhouden van de zon (en dus ook de hitte in de zomer) wel echt een uitkomst. Je kan zelf nog wel naar buiten kijken als ze dicht zitten, maar toch houdt het ook zonlicht tegen. Super handig! Dit zou ik in ons aankomende huis ook zeker wel weer willen. Nogmaals, ik vind het niet de mooiste optie maar het is gewoon super praktisch. Gelukkig hebben wij zwarte en dat ziet er nog wel strak uit. :)

¤ De keuken wil ik niet in de woonkamer hebben. Dat hebben we nu ook niet en dit bevalt mij prima! Wij hebben nu zegmaar een L-vormige kamer en de woonkamer en keuken zitten wel in dezelfde kamer maar alsnog niet in het zicht van elkaar. Su-per fijn! Ik vind het altijd erg rommelig als de keuken in zicht is als je lekker op de bank zit.

¤ Een balkon/tuin op het zuiden. Dat zou fantastisch zijn, al weet ik niet of dit bij een volgend huis haalbaar is. We zullen zien. Het zou in ieder geval wel super zijn want we houden allebei van de zon!

¤ Het huis staat in een fijne buurt én in mijn eigen dorp. Dit is iets wat heel persoonlijk is en voor iedereen anders is. Ik vind de buurt waar ik nu woon niet zo fijn en zou hier echt geen huis willen kopen, maar er zijn wel andere wijken waar ik mezelf wél zie wonen voor een langere periode. Ik vind het belangrijk dat ik in een wijk woon waar ik mezelf op mijn gemak en veilig voel en ik denk dat veel mensen bij dit punt ook wel denken: ‘Yes, me too!’.

¤ Het huis staat niet tegenover een speeltuin. Ik vind kinderen leuk, maar niet als ze – zolang ik zelf nog geen kinderen heb – al heel vroeg ’s ochtends staan te schreeuwen in de speeltuin in het weekend. Wij wonen nu op een meter afstand van de speeltuin en dat is maar goed ook, want nu weten we in ieder geval dat we hier op moeten letten, haha! Tuurlijk is een speeltuin in de buurt prima, maar niet loodrecht voor mijn huis. :’)

¤ De wc is apart van de badkamer. Gelukkig hebben we dat nu ook. Nóg idealer zou het zijn als je twee wc’s hebt waarvan er één in de badkamer is en één in de wc, maar ik ben al lang blij als we in ieder geval een aparte wc hebben. Dat hebben we nu ook!

Als je naar de huizenprijzen van nu kijkt dan maakt dat je helemaal beroerd… Zucht. :( Maar hey, dromen mag. Toch is het wel handig om een lijstje met voorkeuren klaar te hebben liggen, want dat is toch wel erg handig! Nu hopen dat de huizenprijzen eigenlijk eens gaan dalen en dat Pat en ik geluk gaan hebben. Voor nu heb ik er nog een hard hoofd in, maar we blijven positief! Voorlopig zitten we nog een aantal maanden hier in ons fijne eerste huisje samen. Bij deze punten heb ik het wel over een koophuis, want bij een huurhuis wordt het lijstje al korter want dan moet je toch wel eerder genoegen nemen met bepaalde dingen denk ik!

Wat vind jij belangrijk als je een huis koopt?

34

6 Comments

 1. Goed om dit zo duidelijk op een rijtje te hebben voor jezelf! Zeker als je een huis koopt, is het natuurlijk ook wel belangrijk dat het naar je wens is. Ik ben zelf ook op zoek naar een koophuis, maar het is zó lastig. Ik woon ook nog eens in een van de regio’s van Nederland met de hoogste vraagprijzen (Amsterdam – Amstelveen – Uithoorn – Hoofddorp). Laatst hoorde ik al dat drie-kamerappartementen in Uithoorn soms voor €265.000 weggaan. En dan heb je dus gewoon een appartementje in een dorp, niet over een eengezinswoning… Bizar!
  Anyway, haha, ik vind zelf vooral de buurt en woonplaats heel belangrijk. Ik wil graag dicht bij familie en vrienden wonen, maar ook op een plek die qua OV goed bereikbaar is. Verder wil ik 2 slaapkamers en moeten de badkamer en keuken in ieder geval een beetje naar mijn wens zijn, zodat ik er niet nog maanden aan moet klussen. En als ik in een appartement zit, wil ik verder liever niet hoger dan de 5e verdieping. Iets met lichte hoogtevrees enzo :P Maar dat is dan zo’n beetje mijn eisenlijstje eigenlijk ;)
  Romy onlangs geplaatst…Zomaar 20 boeken die mij het lezen waard lijken!

 2. Goed dat je het duidelijk hebt voor jezelf wat je wel en niet wilt. Ik vind de buurt erg belangrijk zo ook dat het huis “goed” voelt. Ik heb vaak andere huizen bekeken maar daar kreeg ik niet het juiste gevoel bij. Dus ik blijf lekker wonen waar ik nu woon :)
  Darina onlangs geplaatst…De plekken waar ik mijn boek schrijf

 3. Wat een mooi rijtje! Mijn vriend en ik zijn momenteel bezig met het kopen van ons eerste huis, dus dat is allemaal erg spannend. Overall ben ik echter heel tevreden over de indeling en voordelen van het huis. :)

 4. Leuk om te lezen!
  Mijn vriend en ik hebben net ons eerste huis gekocht. Wij wilden juist een keuken die bij de kamer hoort, we hebben nu een halfhoge muur tussen de keuken en woonkamer. Zo zie je niet alle troep, maar is het nog steeds betrokken bij de woonkamer. Verder vonden wij de speeltuin voor de deur juist een heel groot pluspunt. Wie weet is dat nog eens handig voor in de toekomst… ;)
  Verder ben ik het eens met wat Darina hierboven al zegt. Een huis moet vooral goed voelen. De keuze voor een koophuis maak je heel anders dan bij een huurhuis. Het juiste koophuis komt ook voor jullie voorbij! Geduld hebben en een beetje geluk :)
  Larissa onlangs geplaatst…Binnenkijken in ons nieuwe huis

 5. Op dit moment hebben we al een koophuis. We wonen hier al bijna 3 jaar. Toch kriebelt het soms om te verkassen. We zouden dan een nieuwer huis willen, of zelfs helemaal nieuwbouw. Maar voorlopig zitten we hier goed, haha!
  Simone onlangs geplaatst…Nieuwe blog, nieuwe kansen!

 6. Toen ik mijn appartement kocht, heb ik mijn eisen wel een beetje bij moeten stellen aan mijn budget. Een tweede slaapkamer was bijvoorbeeld lastig. Ik wilde eigenlijk wel graag een bad, maar heb dat toch ook maar van mijn lijst geschrapt. Het is wel goed om te weten waar je eventueel concessies op wilt doen en wat echt belangrijk is. Tegelijkertijd vind ik: geen enkel huis is waarschijnlijk perfect en de maffe ‘gebreken’ maken het juist ook wel weer heel uniek.

Geef een reactie

Your email address will not be published.

*

CommentLuv badge

© 2019 AroundSan

Theme by Anders NorenUp ↑