My Way of Exploring

Waarom tante zijn zo leuk is

Processed with VSCOcam with kk1 preset
Je hebt vast al eens wat foto’s voorbij zien komen van mijn neefjes en nichtje. Ik ben namelijk tante van 6 kids! Op jonge leeftijd heb ik al mogen meemaken om tante te zijn. Dit is iets wat ik altijd al heel leuk heb gevonden. Maar wat is er nou eigenlijk zo leuk aan tante zijn? Laat ik dat, als pro-tante, eens vertellen!

Het voordeel van aan nakomertje zijn: op mijn 13e werd ik voor het eerst tante van een neefje. Ik sprong werkelijk een gat in de lucht toen ik hoorde dat mijn zus zwanger was! Inmiddels is dit neefje al een grote stoere jongen van 8 jaar oud die niets liever doet dan voetballen. Ik zie hem in gedachte nog steeds voor me lopen als een klein kereltje die net zijn eerste stapjes kon zetten, haha. We wandelden toen vaak samen door het parkje langs de sloot om naar de eendjes te kijken. Ja, mooie herinneringen!

Daarna werd ik tante van een nichtje, wat nu overigens meer een stoere meid is dan een meisje-meisje. Ze is trouwens eergisteren 6 jaar geworden! Hierboven heb je al de foto kunnen zien. We gingen een dagje naar de camping, want daar zijn ze op vakantie, om haar verjaardag te vieren!
Maar goed, even verder met waar ik was. Vervolgens kwam er nog een neefje bij, die echt de show steelt en echt een stoere kerel is. Daarna kwam neefje nummer vier en dat is juist een heel gevoelig, zorgzaam en slim mannetje. Neefje nummer vijf is echt een beest, haha. Hij kan amper stilzitten en is veel aan het ontdekken en is heel ondeugend. Leuk ventje! Mijn jongste neefje is daarentegen echt een knuffeldiertje. Hij kan zich gigantisch uitsloven, maar kan ook super rustig zijn. Op dit moment zijn de kids 8, 6, 5, 3, 2 en 2 jaar. Een gezellige drukke boel dus!

➼ Natuurlijk ben ik er inmiddels na al die jaren wel aan gewend dat ik tante genoemd word. In het begin, toen de eerste net kon praten, was het super grappig om voor het eerst tante genoemd te worden. Vooral ook omdat ik nog zo jong was. Nu kijk ik er niet meer van op, maar toen was dat echt heel apart.

➼ Ook vind ik het zo leuk om de kinderen zien op te groeien en een eigen persoonlijkheid hebben. Ze zijn allemaal heel verschillend, en dat maakt het juist zo leuk! Wat ik ook zo leuk vind is dat je dingen terug ziet van je zus en zwager in de kinderen. Qua uiterlijk, maar ook innerlijk.

➼ Het is zó grappig om te zien hoe ze streken uithalen. De twee jongsten van 2 en 2 jaar zijn nu vooral erg ondeugend en gaat echt op oorlogspad, haha. Geniaal om te zien, want je kunt van hun gezicht aflezen dat ze heel goed weten dat ze iets doen wat niet mag. Het komt dus regelmatig voor dat je je lach moet inhouden en tegelijkertijd ze moet vertellen dat ze dat niet mogen doen! Zo waren we eergisteren natuurlijk op de camping, en waren ze er met zijn tweeën stiekem vandoor gegaan. Ze waren ineens weg, en toen vonden mijn zussen ze gelukkig, maar het blijft natuurlijk wel tricky op een camping met een groot meer. Maar goed, hoe kan je nou boos worden op van die kleine ondeugende koppies? Nee, dat kan gewoon niet haha.

➼ Het verschilt per kind of het een echt knuffeldiertje is, maar de knuffelsessies zijn gewoon fijn! Soms komt er eentje bij je zitten en die wil gewoon even lekker knuffelen. Dat slaat tante Sandra natuurlijk niet af! Ik weet nog wel dat ik een paar jaar geleden vaak op de bank ging liggen en mijn neefje of nichtje op mijn buik liet slapen als baby’tje. Oooh dat is echt een smeltmoment, zó lief! Dat is echt het leuke aan als ze nog zo mini zijn.

➼ Oppassen is natuurlijk ook altijd leuk. Vooral de oudsten weten dan dat ze bijvoorbeeld langer mogen opblijven. Nou, dan is het natuurlijk al feest! Met de jongste kids ga ik graag lekker naar buiten als ik moet oppassen. Een stuk wandelen met de wagen vinden ze altijd wel leuk.

➼ Het is natuurlijk ook super handig om ervaring te hebben met kinderen. Van 0 t/m 8 weet ik zo ondertussen wel hoe ik met ze om moet gaan en welke soort verzorging er bij komt kijken. Handy de pandy!

➼ Je kan ze als tante zijnde altijd lekker verwennen. Een snoepje én een koekje extra is natuurlijk geen probleem als tante San oppast. :)

Wat een geluk dat ik al zo jong van deze mooie gezonde kids kan genieten en ze zie opgroeien! Tante zijn is leuk en ik zou me niet voor kunnen stellen dat ik nu geen neefjes en nichtje zou hebben. :)

Ben jij al tante? Wat vind jij/lijkt jou leuk aan tante zijn?

17 Comments

 1. Debby

  Ja tante zijn is ontzettend leuk en een grote nicht ook :) Ik ben zelf ook tante 2 van mezelf en 6 aan de kant van mijn vriend.
  Debby onlangs geplaatst…Go go gadget: Bluetooth oordoppen

  • Sandra

   Wat leuk dat jij ook tante bent! Dat zijn er veel, 8 kids. :)

 2. kim

  Oh wat heerlijk zeg al die neefjes en nichtjes!
  Ik werd op mijn 10e tante, maar heb niet echt een goede band met mijn (half)broer. Met mijn nichtjes vind ik het wel altijd gezellig als ik ze zie :) ze willen dan altijd mijn haar kammen en mijn nagels lakken haha. Gisteren was ik toevallig nog bij ze langs! Ze zijn nu alweer 13 en 8, wat gaat de tijd toch snel!
  kim onlangs geplaatst…Twee keer Catrice Nagellak

  • Sandra

   Wauw, jij was gewoon nog jonger haha! Wel jammer dat je niet zo’n goede band hebt met hem. Echt leuk dat je nichtjes echt van die meisjes dingen willen doen. Wel leuke leeftijden hebben ze!

 3. Marlijn

  Haha suikertante Sandra. Wat veel neefjes/nichtjes heb je al. Lijkt me ook bijzonder als je zelf zo jong bent en dan tante wordt. Ik denk dat je dan je neefjes/nichtjes wel beter kent als dat je zelf al ouder bent. Oppassen op je eigen familie is denk ik ook specialer als ‘gewoon’ op de buurkinderen ofzo. En inderdaad erg handig om zoveel van die leeftijden te weten.
  Marlijn onlangs geplaatst…Gezond eten is makkelijk

  • Sandra

   Zo heb ik er eigenlijk nog nooit over nagedacht, maar je hebt wel gelijk denk ik. Ik denk ook dat je ze veel beter kent. Oppassen op de kinderen van je zus/broer is echt anders dan op een ander kind. Je kent ze zó goed!

 4. Ysanne

  Ah wat leuk om te lezen! Lijkt me ook super, want als tante heb je minder verantwoordelijkheid maar je mag wél allemaal leuke dingen doen haha. Wat toevallig dat er zoveel jongetjes tussen zitten (en wat een grote groep is het al!).
  Ysanne onlangs geplaatst…WINACTIE | CLASSIC LETTER KETTINKJE

  • Sandra

   Ja precies! Is wel grappig dat we als gezin met 3 meiden zijn, en dat mijn zussen dan allebei veel jongens hebben gekregen ja. Beetje afwisseling in de generaties, haha.

 5. Minke Maria

  Ja, tante zijn is echt de bom! Haha. Ik was 16 toen de eerste werd geboren en zij is inmiddels ook al 14. En al mijn dromen zijn uitgekomen, want zoals verwacht komt ze logeren en praat ze vooral over jongens.
  Voor mijn vriend was het wel vreemd toen we verkering kregen; ineens was hij ‘Ome Joseph’ voor 5 koters en de jongste wilde zelfs met hem trouwen. Ow jeej. Maar inmiddels is hij geloof ik net zo verzot op ze als ik en ik weet zeker dat zelf kinderen krijgen nooit zo leuk gaat zijn als tante zijn.

  • Sandra

   Ahh wat leuk dat ze al zo oud zijn en dat ze komen logeren. Voor je vriend zal het inderdaad wel even wennen zijn geweest, vooral als er eentje met hem wilde trouwen, haha!

 6. Irma

  Oh wat lief, leuk en schattig! Ik ben zelf nog geen tante, maar het lijkt me echt heerlijk zo’n klein hummeltje!
  Irma onlangs geplaatst…10 dingen waarbij opgeven wél de beste optie is!

  • Sandra

   Als ze zo klein zijn is het vooral lekker knuffelen ja. Er staat nog veel leuks op je te wachten voor als je ooit tante wordt!

 7. Suzanne

  Erg leuk om te lezen.
  Suzanne onlangs geplaatst…What’s on my Wiko?

 8. Anne-Sterre

  Ik kan hier niet over meepraten, maar het lijkt me wel heel leuk!
  Anne-Sterre onlangs geplaatst…Hoe ik mijn vakantiedagen door kom

 9. Linda

  Ohh wat leuk, en wat veel ook! Lijkt me heel mooi om ze zo zien op te groeien allemaal op hun eigen manier. Kun je inderdaad toch al een beetje vanaf de zijlijn meekijken ;-). Ik ben zelf de oudste thuis dus dat zal bij mij nooit zo zijn!
  Linda onlangs geplaatst…Citroenpasta met rucola en cherrytomaten

  • Sandra

   Dat is het zeker! De oudste zijn heeft ook weer zo zijn voordelen, toch? :)

 10. Tony verdienen

  Pas tante geworden, en jeetje ineens verander je zelf ook. Je krijgt ineens een rol en bent verantwoordelijker. Ik kan me ook helemaal vinden in jouw verhaal. Wat is het leuk om tante te zijn!

1 Pingback

 1. kursus online

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

© 2024 AroundSan

Theme by Anders NorenUp ↑