My Way of Exploring

Waar ik allemaal achter ben gekomen sinds ik uit huis ben #2

Waar ik allemaal achter ben gekomen sinds ik uit huis ben #2
Pat en ik wonen alweer iets meer dan 7 maanden samen. Toen wij 3,5 maand samen woonde maakte ik al een blog over waar ik allemaal achter ben gekomen sinds ik uit huis ben. Vandaag is het tijd voor een nieuwe, want ik heb weer dingen die ik aan het lijstje kan toevoegen!

× Als er iets lekt in de koelkast dan is dat zó ellendig om schoon te maken.

× Schoonmaakazijn is goed voor alles, maar dan ook álles.

× Jaloezieën zijn tóch wel heel erg praktisch. Vooral in de zomer.

× Er rot wel eens iets weg waarvan ik niet meer wist dat we het hadden. Die courgette waar het drap uit liep en gigantisch stonk, de krop ijsbergsla die al we-ken in de koelkast achterin een bak lag weg te rotten… Eh, normaal deed mijn moeder dat en nu moet ik het zelf in de gaten houden. :’)

× Ik houuuuu van nieuwe wasmiddel kopen. <3

× Ik ben er achter gekomen dat ik de wasmiddel van AH eigen merk het aller lekkerste en het beste vind. En raad eens? Het is ook nog eens lekker cheap! (TIP!)

× Ik heb een hekel aan stofzuigen, wat ik al zei in het vorige deel, maar beneden (daar zijn bij ons de slaapkamers, de badkamer en de schuur) vind ik het nóg vreselijker om te stofzuigen.

× Meubels afstoffen is niet mijn ding zeg maar.

× De bierdopjes die Pat en vrienden niet opruimen. Dus bij deze jongens: gooi ze please gelijk in de prullenbak als je een biertje open maakt. Ik kan er NIET tegen als ik ze overal in de keuken vind, hahaha.

× Ohja de oven, die moet je natuurlijk ook schoonmaken?! Ugh.

× De bank is echt mijn favoriet meubel in ons huis. Het was een zoektocht om er eentje te vinden die perfect was, maar uiteindelijk hebben we hem wel gevonden! Als je wat inspiratie wilt opdoen voor een bank, dan zou ik gewoon lekker webshops afspeuren! Bekijk bijvoorbeeld het assortiment van de banken van OTTO. Genoeg te vinden hoor!

× De badkamer schoonmaken vind ik wél leuk (WHY??).

× De kaasschaaf in de besteklade ligt er voor niks, want die is nog nooit gebruikt in die 7 maanden dat we hier wonen.

× Een kruimeldief hebben is verrekte handig. En ja, soms doe ik daar zowat de hele vloer in de woonkamer en keuken mee omdat ik te lui ben om de stofzuiger te pakken. Wij hebben niet zo’n goede band met elkaar zeg maar…

× Als je stofzuiger verstopt zit dan wil je het liefst keihard: ”PAP! MAM! WAT NU?” roepen, in de hoop dat ze het voor je oplossen. Maar, ze zijn er niet.

× Ik ben minder van de ‘perfecte’ inrichting dan ik had gedacht. Het boeit me nu bijvoorbeeld niet meer zo erg als mijn vensterbank er qua accessoires niet ‘perfect’ staat, etc. Maar misschien komt dat wel weer, dat zou best kunnen natuurlijk. Maar momenteel ben ik daar een beetje laks in geworden.

× De prullenbak legen en de zak buiten wegbrengen naar de container is één van de ergste dingen. (En zeker als je, zoals ik, de zak laat scheuren MIDDEN op de stoep en AL je vuilnis overal ligt. True story.)

×  Dingen als ontsmettingsmiddel moet je in huis hebben, San (inmiddels staat het in de kast, hoor).

× De schoonmaakmiddelen van de Action die beter voor het milieu zijn, zijn écht fijn. Ze ruiken ook zó lekker!

× Op vakantie gaan als je op jezelf woont is minder chill dan wanneer je bij je ouders woont. En dan wel om deze dingen:

 • Waar liggen al mijn spullen die mee moet nemen? Ineens heb je niet meer je vaste rondje die je maakt, althans die had ik bij mijn ouders wel, en moet ik alles weer opnieuw gaan zoeken.
 • Je moet je huis netjes achterlaten, althans: dat wil ik wel want ik wil niet in een zooi thuis komen.
 • Je moet zélf de was doen voordat je op vakantie gaat en dus ook er voor zorgen dat je niet te laat begint met alles wassen (dit ging goed, wonder!).
 • Je moet vragen of mensen je planten water willen geven als je weg bent. Anders vind je ze dood terug en dat is niet zo leuk.
 • Thuis komen is anders dan anders. Je moet nu gelijk zelf beginnen met wassen, boodschappen doen… Normaal hoefde ik mij daar niet druk om te maken, maar nu gaat het allemaal niet vanzelf…

× Het waterreservoir moet je goed in de droger stoppen, want anders staat je hele huis onder de waterdamp en wordt alles nat (true story, again) (we sliepen toen in een nat bed, blehhhh).

× Ik denk nog steeds 100 keer na voordat ik iets koop.

× Ik heb nog steeds een hekel aan onnodige dingen kopen.

× Oker geel blijft de allermooiste kleur om een muur mee te verven. Nog steeds súper happy mee en we hebben al besloten dat in ons volgende huis we weer dezelfde kleur gaan gebruiken want hij is per-fect. (Zie foto bovenaan deze blog!) <3

× Dweilen is nieeeeeeet leuk.

× Hoe snel het plankje in de badkamer vies wordt… Ik snap daar gewoon niks van?

× De aanbiedingen monster in mij is nog steeds niet getemd, hihiiiii.

× Samen eten op een balkon aan een klein uitklap tafeltje heeft eigenlijk best wel zo zijn charme.

× Kringloopwinkels zijn fijn als je iets wilt hebben maar er niet het volle pond aan uit wilt geven!

Dit waren ze weer voor nu. Ik kom er vast wel weer nog meer tegen de aankomende tijd, dus ik gok dat er nog wel een keertje nog zo’n blog als deze online komt, hihi. In deel 1 had ik al een hele waslijst aan dingen opgeschreven, maar nu had ik er toch ook (onverwachts) nog best wel veel. :)

Herken jij dingen? Of als je nog niet uit huis bent: denk jij dat hier dingen tussen staan die jij tegen die tijd ook zou zeggen? Ik ben benieuwd!

34

11 Comments

 1. Romy

  Haha, wat een leuk artikel! Ik kan me voorstellen dat je er, eenmaal op jezelf, achter komt hoe vervelend sommige dingen eigenlijk zijn die je ouders ooit deden en die je nu zelf moet doen ;) Wat je zegt, terugkomen van vakantie lijkt me toch iets minder relaxed als je meteen van alles moet schoonmaken en wasjes moet draaien. Gelukkig heb je wel wat fijne middelen (schoonmaakspul, kruimeldief!) ontdekt. Dat maakt vast l wat goed ;)
  Romy onlangs geplaatst…“I wish” | 9x Wat als alles zou kunnen?

 2. Darina

  Leuk om te lezen! Ik vind het ook altijd vreselijk om terug te komen van vakantie en dan weer meteen boodschappen enzo te moeten doen. Weg vakantieflow haha.
  Darina onlangs geplaatst…Wat te doen tijdens de zomer in Parijs? 10 Tips!

 3. Jessica J.

  Wahhh, die bierdopjes! Mijn vriend is ook erg goed in zulke dingen gebruiken en niet opruimen: bierdopjes, de schaar, de flesopener, … Iedere keer een klein woedeaanvalletje, haha. Ik gebruik trouwens een keukenreiniger van Ecozone en die krijgt onze oven snel en gemakkelijk schoon! Ze hebben zelfs een speciale gel voor ovens, maar die moet ik nog proberen.
  Jessica J. onlangs geplaatst…Crystal Spring | Salt of the Earth Natural Roll-On Deodorant

 4. Irene

  Fijn artikel en ook wel herkenbaar! Ik maak wel elke week de koelkast leeg als we boodschappen hebben gedaan want anders zouden hier ook dingen liggen wegrotten denk ik :p Wasmiddel en wasverzachter kopen vind ik ook echt super fijn! Snuffen aan alle flessen en een lekker geurtje uit kiezen <3 en stofzuigen vind ik eigenlijk ook wel fijn. Ik vind het zo satisfying als ik al dat pluis en hondenhaar opgezogen zie worden :p
  Irene onlangs geplaatst…Duizend vragen aan jezelf | Deel 88

 5. Rowan

  Oh wat heerlijk herkenbaar! Ik woon inmiddels toch alweer twee jaar op mezelf maar ik herken me nog steeds in alle punten haha. Wasjes draaien vind ik trouwens superleuk om te doen, stofzuigen verschrikkelijk en de badkamer schoonmaken vind ik het allerergst.

 6. Mevrouw Marloes

  Hahahah leuk en herkenbaar artikel! Ik woon nu meer dan drie jaar op mezelf en ga deze zomer met mijn vriend samenwonen. In de badkamer staat nu de hele wastafel en het plankje erboven altijd vol met superveel spullen. Dat plankje wordt zo snel vies. Met mijn vriend nu al afgesproken dat we een kastje willen onder die wasbak, zodat we daar veel spullen kwijt kunnen.
  Elke dag een lekkere maaltijd verzinnen vind ik ook lastig. Heel relaxed is het als je dan een keer bij je ouders eet en hier niet over hoeft na te denken, hahah!
  Mevrouw Marloes onlangs geplaatst…Hoogtepunten in juni

 7. Johanne

  Weet je waar ik vandaag dus achter kwam? Dat je schoonmaakazijn dus ook kunt gebruiken om alle onkruid tegelijk te doden! Geeeeen idee joh. Ik woon alweer 13 jaar op mezelf (help) en haat stofzuigen nog steeds, net als de was doen en eigenlijk alle andere dingen die met schoonmaken te maken hebben, haha. En eens met wasmiddel!
  Johanne onlangs geplaatst…10 dingen die mijn maand nóg beter maakten | Juni (el zomereditiono)

 8. Janne

  Wij zouden samen moeten gaan wonen: ik vind stofzuigen en dweilen wel leuk, maar de badkamer poetsen niet! :D
  Ik gebruik ook het AH huismerk wasmiddel. Extra cheape tip: vaak heb je veel minder nodig dan de dosering die op de verpakking staat. Ik gebruik meestal maar de helft! En als je was niet zo heel fris ruikt (ik heb dat in de winter veel, als het heel langzaam droogt) kun je wat soda toevoegen in het wasmiddelbakje.
  Ik stel het legen van de vuilnisbak ook altijd uit, maar daar wordt het alleen maar erger op, want dan krijg je allemaal vliegjes of zelfs maden. Ieeeel :(
  Schoonmaakazijn is super spul idd. Als je waterfles niet meer fris is, tijdje weken in schoonmaakazijn en goed omspoelen, en dan is hij weer gedesinfecteerd. Badkamerputje verstopt? Kokende schoonmaakazijn erdoor en het is weer schoon (en je waterkoker is ontkalkt). Scheutje schoonmaakazijn bij de was als wasverzachter en om de was extra schoon te maken (je ruikt er niks van, je was wordt zelfs frisser omdat alle oude zeepresten ermee weggaan). Geniaal spul. En supergoedkoop.
  Ik denk dat het gekste wat ik heb geleerd toen ik op mezelf ging wonen, was dat ik een enorme hekel heb aan “dingetjes” op de vloer. Ik stofzuig eens per week, maar soms moet ik me echt inhouden omdat er allemaal dingetjes liggen. Stofjes en kruimeltjes en draadjes en pluisjes… Aaargh. Als ik moe ben, erger ik me er nog meer aan, want dan zie ik alles en kan ik het niet negeren. Dan heb ik zelfs de neiging om mensen weg te sturen als ze op bezoek zijn en dingetjes aan hun voeten hebben zitten… Echt, ik ben gek. Ik denk dat een kruimeldief ook mijn beste vriend zou worden, maar daar begin ik maar niet aan. :’)

 9. Larissa

  Haha hardop moeten lachen om het vieze badkamerplankje. Vre-se-lijk! En stofzuigen is ook zeker niet mijn favoriete bezigheid.
  Verder vond ik het ook opvallend hoe snel al je meubels alweer met een laag stof bedekt zijn. Nu hebben wij wel twee pluizige konijnen in huis rondhuppelen, misschien maakt dat de situatie wel erger. Maar de stofdoek moet je eigenlijk altijd bij de hand houden. Op een dag heb ik gewoon een automatische stofzuiger (en als het er ooit is: een automatische afstoffer).
  Larissa onlangs geplaatst…I said YES to my dress

 10. Rowan

  Leuk artikel! Sommige dingen wennen gewoon nooit, vooral de huishoudelijke taken… Vreselijk gewoon. Ik denk nog vaak terug aan de tijd dat bepaalde dingen gewoon voor je werden gedaan. ;-)

 11. sammie

  Een heleboel herkenbare dingen, vooral al het poetsen in huis en hoe snel een trap al weer vol ligt met stof. Net als dat plankje in de badkamer boven de wastafel. Zo irritant! De kaasschaaf is hier ook niet vaak in gebruik, de kruimeldief inderdaad wel. Super handig ding!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

© 2024 AroundSan

Theme by Anders NorenUp ↑