My Way of Exploring

Voor iedereen die bang (of niet) is voor het corona virus

Voor iedereen die bang (of niet) is voor het corona virusHet corona virus, je kunt er niet omheen. Bijna elk moment van de dag en bij bijna alles wat je doet wordt je er mee geconfronteerd. Maakt het je bang? Ik snap het. Ik heb een blog geschreven voor iedereen die bang (of niet) is voor het corona virus. Inclusief een stukje positiviteit!

Het corona virus

Ik heb getwijfeld of ik hier een hele blog aan wilde besteden. Het is geen leuk onderwerp en je wordt er inmiddels elk moment van de dag mee geconfronteerd. Social media, tv, o-v-e-r-a-l. Maar dat is volkomen logisch, want dit is een heel serieus iets. Mensen worden ontzettend ziek, krijgen milde klachen (hopelijk het grootste deel!) of overlijden er zelfs aan. Dit is iets wat de hele wereld aan gaat. Maar moet ik er dan óók nog over gaan schrijven? Uiteindelijk heb ik besloten dat dit een ‘ja’ is.

Het lijkt wel een film

Het lijkt wel een film, het is zó onwerkelijk. Wie had gedacht dat een virus ons allemaal zo kan aanvallen dat het zelfs zó erg is dat de hele wereld er mee te maken heeft. Dat zelfs de economie plat ligt en mensen 1,5 meter van elkaar vandaan moeten blijven, dat de scholen sluiten, mensen moeten zo veel mogelijk thuis werken en überhaupt thuis zijn… Dat in sommige landen je niet eens je huis uit mág zonder geldige reden. Bizar.

Bang?

Eerlijk? Ja, ik ben best bang. Het houdt mij erg bezig. Ik kan daarom heel goed begrijpen dat anderen ook bang zijn. Misschien niet eens voor jezelf, maar ook voor jouw naasten die je lief hebt? Ik snap het. Toch weet ik ook dat erg bang zijn ook niet goed is. Het is goed om alert te zijn, voorzichtig te doen en goed naar de regering te luisteren. Volg de maatregelen op dus. Ik probeer het bang zijn om te zetten in alert zijn, zonder dat het mijn leven overneemt en zonder dat ik continue panisch ben. Dit is iets wat snel kan gebeuren in zo’n bizarre periode als dat we nu leven. Probeer niet té bang te zijn dus. Zorg dat je er zelf alles aan doet om jezelf en anderen te beschermen en vertrouw er op dat dat goed is en alles is wat je kunt doen.

 Positief zijn

Positief zijn is iets wat ik graag doe, maar hoe blijf ik dat nu? Hoe kan ik positief zijn als ik alleen maar enge negatieve dingen hoor? Dag in, dag uit, al dagen lang. Toch vraag ik van mezelf (hoe lastig dat ook is) om positief te blijven. Dat vraag ik ook aan jou, jij die dit leest. Kijk, de situatie onderschatten vind ik geen goed plan, maar positief blijven is altijd goed. Laten we kijken naar de goede dingen nu: al het ziekenhuispersoneel die de zieke mensen onderzoeken en verzorgen, alle mensen die andere mensen helpen door middel van boodschappen doen, te koken, een kaartje sturen, facetimen, verzin het maar… Het is mooi om te zien dat Nederland nu niet meer aan (voor nu) onnozele dingen denkt, maar dat het nu gaat om gezondheid. De meeste mensen helpen elkaar en werken samen! Dit moeten we écht samen doen. Die power moet iedereen vasthouden. Probeer daar jouw positiviteit voor nu uit te halen!

Be safe!

Let op jezelf en op elkaar, lieve mensen. Hoe je eerst misschien dacht dat het wel mee zou vallen, zien we nu dat het toch écht wel serieus is. Gezondheid is het aller belangrijkste. Vergeet nooit dat als je gezond bent je veel wensen hebt, maar dat als je ziek bent je maar één wens hebt: beter worden. Be careful! <3

Voor vragen rondom het corona virus en alle maatregelen: check dit bij het RIVM.

Hoe ga jij met het corona virus om? 

5 Comments

 1. Romy

  Wat een mooie blog! Het is inderdaad heel eng, spannend en heftig allemaal. Ik merkte aan mezelf dat ik de eerste dagen best wel meeging in de angst en heb daarom zondag een heel bewust een plan gemaakt om weer positief te denken. Ik heb nu juist zo veel ideetjes om fijne dingen te gaan doen, zoals eindelijk wat dingen in huis aanpassen en bepaalde voor mijn bedrijf eindelijk aanpakken die ik al lang voor me uitschoof. Het is allemaal echt niet leuk, maar met positief blijven en focussen op wat wél leuk is, kom je wel zo veel verder in deze tijd <3

  • Sandra

   Goed dat je een plan hebt gemaakt zodat je minder mee wordt getrokken in de negatieve dingen van dit moment! Focussen op de goede en leuke dingen is heel belangrijk nu. Goed bezig! <3

 2. Darina

  Mooi geschreven. Het is een hele spannende en heftige tijd. Een mooie boodschap aan het einde van je artikel :)
  Darina onlangs geplaatst…Boek review | Paris in Bloom door Georgianna Lane

  • Sandra

   Wat je zegt: heel spannend en heftig allemaal. Hopen op het beste. Stay safe Darina! X

 3. Jessica J.

  Ik vind het ongelooflijk frustrerend dat er nu nog steeds mensen zijn die de boel minimaliseren. Wat mij betreft kunnen de boetes niet hoog genoeg zijn. Ik ben niet bang voor mezelf, maar heb in m’n directe omgeving wel mensen die vatbaarder zijn. Mijn schoonvader werkt trouwens in de zorg, dus als mensen de richtlijnen aan hun laars blijven lappen, gaat dat op termijn hem de nek kosten.
  Stay safe, San. 💖
  Jessica J. onlangs geplaatst…Vijf natuurlijke tips bij hooikoorts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

© 2024 AroundSan

Theme by Anders NorenUp ↑