My Way of Exploring

Verhuis update #4 | Tegenslagen & het schiet eindelijk op!

Verhuis update #4 | Tegenslagen & het schiet eindelijk op!
Waar zal ik eens beginnen? De laatste verhuisupdate was 26 maart. Ja, echt. Dat ik in die tussentijd geen updates heb gegeven, buiten in mijn diaries om, heeft een reden. In deze update vertel ik over de vele tegenslagen, maar ook over hoe ver we inmiddels al gekomen zijn. Er zijn namelijk al ruimtes af, yes!

Verwacht in deze update geen fantastische foto’s. Die heb ik helaas niet kom ik nu achter, maar wilde toch graag de blog al online zetten. In een volgende update kan ik betere foto’s gaan plaatsen. Voor nu even veel tekst en een paar crappy foto’s, haha. Maar ach, beter dan niks… Before en after foto’s deel ik in een aparte blog als ons huis helemaal af is. Lijkt me leuk om dan de gigantische verschillen te laten zien! Want geloof mij, het is compleet onherkenbaar geworden. :-)

De vele tegenslagen

Laat ik maar gelijk met het negatieve van deze update beginnen: de vele tegenslagen. We hebben echt dikke vette pech gehad met de keuken. We hebben in totaal bijna 5 maanden (vanaf eerste levering) er over gedaan om onze keuken compleet en zonder beschadigingen te krijgen. Ongelofelijk. Je wilt niet weten hoe vaak ik met ze aan de telefoon heb gehangen. Het was om te janken, echt waar. We hebben zelfs 5 verkeerde vaatwasserfronten ontvangen. En laat ik maar niet te ver in details treden over de rest van de keuken… Iets met alles beschadigd behalve 1 lade. Oh my, ik krijg het weer spontaan benauwd als ik hier aan terug denk. Maar de aanhouder wint: we hebben inmiddels het vaatwasserfrontje binnen die we hebben besteld én de keuken is compleet.

Door deze enorme vertragingen kon degene die onze keuken ging zetten ook ineens voor langere tijd niet meer. Zie op korte termijn maar iemand te vinden. Je zou zeggen dat het makkelijk is, dachten wij ook, maar dat is het dus NIET. Uiteindelijk hebben we toch iemand via werkspot gevonden.

Dit is lang niet de enige tegenslag. Zo hadden we ook wandpanelen gekocht voor in de wc en badkamer. Dit pakte totaal anders uit dan verwacht en was echt troep. De volgende dag ben ik gelijk als een gek voor tegels gaan kijken en is het gelukt om iets te vinden was we mooi vinden. De dag daarna vlak voor sluitingstijd gehaald en de volgende dag kon het op de muren. Ja echt, dit huis heeft al best wat stress momenten opgeleverd, haha. :’)

We dachten een mooie kleur voor in de gang te hebben uitgekozen. Alles geverfd, maar dan toch tot de conclusie komen dat het niet mooi is. Duuuuuuus dan een andere kleur kopen en weer alles opnieuw moeten doen. Haha, echt waar. En uuhhhh jullie willen niet weten hoe groot onze gang is… :’) Inmiddels zijn we van mening dat we dat op het laatst opnieuw gaan doen. Komt nog dus.

En dan nog al die kleine dingen als nieuwe afvoeren maken, elektra aanleggen, waterleidingen in de keuken, badkamer, wc en schuur… Een greep uit de collectie. Het ging allemaal niet vlekkeloos zeg maar.

Daarnaast ben ikzelf ook nog eens uitgevallen, grr. Ik heb een aandoening gekregen waardoor ik vrijwel niks meer kan doen. Ik vind het verbouwen leuk, maar wel als ik zelf mee kan helpen en dingen kan leren. Vanaf mei voel ik me zwaar nutteloos. Super irritant om je huis in te komen en dingen te willen doen, maar dat dat simpelweg niet kan. Hierdoor vertragen dingen ook, zeker omdat ik daarvoor best wel veel deed. :-(

keuken

De keuken is af!

De keuken is dus af! Op de plinten, het vaatwasserfront en de plint onder de keuken na. Dat zijn van die dingen waar we nog niet aan toe zijn gekomen, maar dat zal binnenkort wel gefixt zijn. Ik bedenk me nu ook dat ik ook nog helemaal niet heb verteld over het feit dat we last minute op zoek moesten naar een stucadoor voor de keuken? Ghehe. We wilden alles met raggels en houten platen doen en daarna zelf enigszins stucen, maar dat werd een 100 jaren plan. Last minute (lees: in een paar dagen tijd) op zoek naar een stucadoor dus… Is uiteindelijk ook gelukt. Wonder boven wonder. Verder hebben we zelf een koof en plafond gemaakt en zijn de elektra en leidingen ook zelf aangelegd. Dat was echt nog een klus joh. Maar het is gelukt hoor. :-)

De keuken is echt ZO MOOI geworden, wauuuuuwie! Toen hij geplaatst was zijn we als een gek de muren gaan voorzien van witte verf en kon daarna de vloer er in. Het eerste stukje van het huis was AF was. Opluchting!

 wc

Wc is klaar

Sinds een paar dagen kan ik ook zeggen dat de wc af is, woehoe. De vloer is zooooo mooi! De tegels op de muren passen er ook perfect bij. Nu alleen nog dingen als een wc rol houder, etc. Ik bedenk me nu ook dat ik weer wc papier moet kopen, aangezien we nu weer naar de wc kunnen in het huis, haha. Wel zo handig hè… Op de foot nog een beetje een rommeltje, maar heb geen betere foto zie ik nu pas.

badkamer

Badkamer

De badkamer. Ja, die zouden we niet aanpakken… Nou, daar kwam uiteindelijk toch verandering in. Ik was al snel van mening dat als we dan toch het hele huis op zijn kop zouden gooien, dat de badkamer ook gewoon mee moest. Tja, daar heb ik ook een extra rimpel door gekregen. Hoe vaak het door mijn hoofd heeft gespookt hoe dat ingericht moest worden? Heel vaak. Te vaak. Maar we zijn er sinds 2 weken uit hoor, jaja. Kan je nagaan… Inmiddels is de badkamer nu voorzien van weer die toffe vloer en zwart doucheputje (love itttt). Het tegelwerk is bijna op de helft nu. Schiet aardig op! Wordt ,wederom, heel mooi. :D

vloer

De vloer

Zoals ik al zei ligt de vloer al een tijdje in de keuken, maar sinds deze week ook in een stuk van de gang en de woonkamer. Wat is hij mooooooooi. Ik ben er echt verliefd op, hihi. Er moet nog in 3 slaapkamers, de eetkamer, een klein stukje woonkamer en een groot stuk gang worden gelegd. Ik ben trouwens zo’n iemand die een hekel heeft aan drempels, dus alles moet doorgelegd worden, behalve in de badkamer en wc dan. Gelukkig stemde Pat in. :-)

En nog meer…

De cv is al een hele tijd terug geïnstalleerd, echt vlak na de vorige update, dus dat is heel fijn! Verder hebben we zo intens veel kozijnen in het huis, wat dus ook allemaal een likje verf moet krijgen. Daar is een gedeelte van gedaan, maar het grootste gedeelte moet dus nog gebeuren. Ooooo en het glas in de woon- en eetkamer is gezet. Nu zal je denken: huh, glas gezet? Ja, glas gezet. Wij hebben in de woon- en eetkamer twee grote stukken glas, naar de gang toe zeg maar. Ziet er gaaf uit nu! Zeer binnenkort worden de slaapkamers voorzien van renovliesbehang en verf, dus dat gaan dan ook opschieten. En verder? Ik vergeet nu zeker nog 300 dingen. Er is ook zo veel gebeurd de afgelopen maanden… Ik weet het allemaal niet eens meer. :’)

Het schiet op!

Voor nu laat ik het maar hier bij. Het is ongelofelijk hoe veel er bij komt kijken. Hier typ ik het als: we bouwden een koof, bla bla bla. Maar hoeveel tijd er in dat soort suffe dingen gaat zitten… Ongelofelijk. Bloed, zweet en tranen zitten er in dit huis, maar worth it.

Nu snel wel weer een update hoor. Dat gaat wel lukken, want het schiet super goed op nu. ZO FIJN MENSEN, jaaaaaa. Straks is ons huis helemaal af en kunnen we zo hard gaan genieten van hoe mooi het is geworden. I can’t wait!

Meer updates lezen?
Verhuis update #1 | Aftellen & 1001 dingen regelen
Verhuis update #2 | We hebben de sleutel!!!
Verhuis update #3 | Slopen & opbouwen


Zou je hele huis verbouwen iets voor jou zijn?

9 Comments

 1. Darina

  Het ziet er prachtig uit. Mooi die tegeltjes in het toilet. En vervelend dat het zo tegenzat met de keuken, dat maakt het er niet leuker op maar de aanhouder wint :)
  Darina onlangs geplaatst…Het Venetië op de Canarische Eilanden: Puerto de Mogán

 2. Romy

  Ah wat fijn dat het nu echt heel erg opschiet. Wat ziet de keuken er al mooi uit! En die vloer vind ik ook ontzettend mooi. Wel heel frustrerend dat je lichaam niet echt meewerkt en dat je daardoor niet alles kunt doen wat je zou willen doen – zeker in combinatie met het frustrerende gedoe met de keuken.
  Romy onlangs geplaatst…Vleesvervangers in de test | Deel 2

 3. Simone

  Van wat ik kan zien, ziet het er al heel erg tof uit zeg! Ik denk dat het een goede keuze was om toch ook de badkamer te doen. Wij hebben nu een nieuwbouwhuis en wij hebben zowel de badkamer als de wc beneden in dezelfde stijl laten maken. Ik hou persoonlijk wel van die eenheid :D
  Simone onlangs geplaatst…Persoonlijk | Voor jezelf kiezen is niet egoïstisch

 4. Bente

  Zelfs op deze foto’s ziet het er al prachtig uit!
  En ja, Wij hebben ook ons hele huis van onder tot boven aangepakt. Niet in 1x, de badkamers volgde 2 jaar latee ivm geld. Oh, en de tuin staat voor het voorjaar op de planning ;). Eindresultaat is zo fijn als alles helemaal naar je eigen smaak is! Nog even doorzetten dus en dan binnenkort genieten van jullie paleisje!

 5. Irene

  De stukjes die we al kunnen zien zien er heel mooi uit! Grote fan ook van jullie wc en badkamer en de houten vloer. Zo mooi! Vind het ook wel fijn als alles doorloopt :) Maar amai, als ik al die struggles lees… Ik krijg al stress in jouw plaats, haha.
  Irene onlangs geplaatst…Day Zero Project | Update 20.

 6. Eveline

  Ohhh je keuken..omg echt onherkenbaar voor mij! Maar super mooi echt waar…
  Haha die gang..tja daar leg je wat voetstapjes in af 😜
  Ben superrr superrr benieuwd naar alles en vooral als straks alles af is..
  Succes nog ff

 7. Jessica J.

  Ik vind de vloer in jullie wc en badkamer ook echt zó mooi!
  Jessica J. onlangs geplaatst…MSL #27 • In m’n eentje naar Parijs en kattenkwaad

 8. Sanne

  Oh jee, ik word wel zenuwachtig van deze post haha. Bij moeten nog beginnen aan “de grote verbouwing” (duurt nog wel eventjes hoor), maar als ik zo die tegenslagen van jullie lees krijg ik het wel eventjes benauwd. Ben heel benieuwd naar het eindresultaat, maar het ziet er nu allemaal al super mooi uit!

 9. Janne

  Jullie verhuizing klinkt als zo’n vermoeiende aangelegenheid! Ik zou er zelf echt niet aan beginnen. Mijn ouders kochten toen ik 11 was een klushuis waar we na 8 weken keihard werken ingetrokken zijn en nu, ruim 12 jaar later, is het nog steeds niet af (de badkamer is echt vreselijk), dus ook dat zou ik niet doen. Ik zou zelf voor een huis gaan dat in een paar weken naar de zin te maken is of waarbij je maar een paar ruimtes hoeft op te knappen, zodat je in de rest al normaal kunt wonen. Maar ja, dat is allemaal theorie — ik verhuis komende week van mijn studentenkamer naar een appartement en ik had me voorgenomen er niets aan te gaan klussen, maar nu gaan we er tóch een nieuwe vloer leggen. Er lag tapijt waar beestjes in zaten, dus dat kon echt niet. Ik krijg al stress van deze verhuizing, terwijl het enige kluswerk een vloer is en ik maar heel weinig spullen te verplaatsen is — ik denk dat ik uit elkaar zou spatten van stress als ik jullie verhuizing te doen had.

  Ik vind dat jullie wel een heel leuke smaak hebben trouwens. Die vloer is echt prachtig en ik vind de vloer in de wc en badkamer ook supermooi. Ik hoop zo dat het straks allemaal wat voorspoediger gaat en dat we de “after”-foto’s gauw te zien krijgen! ;)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

© 2024 AroundSan

Theme by Anders NorenUp ↑