My Way of Exploring

TAG | Gewoon niet!

Gewoon niet! TAG
Als een gehoord van de ‘Gewoon niet’ TAG? Ik nog nooit, terwijl hij toch al een tijd bestaat. Toen ik hem tegen kwam vond ik hem verrassend leuk verzonnen, dus dat ik hem ook in wilde vullen stond eigenlijk gelijk vast. Benieuwd naar dingen waarvan ik denk ‘doe maar gewoon niet’? Over 12 categorieën verdeeld, geef ik mijn mening!

Eten
Vlees. Van vlees krijg ik echt de kriebels, blugh. Die structuur, brokjes, van die pezen of wat het ook mag zijn, aaaah hou op. Ik heb, zoalang ik mij kan herinneren, nog nooit vlees echt lekker gevonden. Vroeger at ik het op omdat het ‘normaal’ was en het bij het avondeten hoorde, later at ik alleen nog kip en sinds mijn maag het niet meer kan verdragen eet ik het helemaal niet meer. Dat ik dit totaal niet erg vind is je vast wel duidelijk, haha!

Kleding
Bomberjacks. Gewoon niet! Ik vind dit zó afschuwelijk. Nu zie je ook veel van die dingen in de winkels hangen. Nope, ik vind het echt niet mooi.

Muziek
De muziek die de ekte Hollandse volkszangers produceren. Van die stomme deuntjes, van die teksten waarvan je het vervolg al kunt raden… Zodra ik dit soort muziek hoor krijg ik gelijk de rillingen. Mij krijg je echt niet naar een Tros Muziekfeest bijvoorbeeld. No way.

Geuren
Eigenlijk kan ik veel geuren niet zo goed handelen, maar als ik het nu heb over geuren die ik vies vind, dan is het toch echt lavendel. Dat vind ik echt niet lekker ruiken. Oh, en een zweetgeur, maar dat lijkt mij vanzelfsprekend hahah.

Seizoen
Dit vind ik een lastige. Ik vind de zomer fijn, de lente ook en de herfst vind ik de afgelopen jaren ook steeds leuker worden (lekker knus en mooie natuur!). De winter is voor mij killing omdat ik Raynaud heb. Ik heb het gewoon continue ijskoud hierdoor, ongeacht wat ik aantrek. Al heb ik dit in elk seizoen wel, maar in de winter is het echt erg.

Geluiden
Heb je even? Als er iemand niet tegen heeeeel veel geluiden kan, dan ben ik het wel. Mensen die fluiten, smakken, slurpen, het geluid van als iemand aan zijn nagels zit te pulken, grasmaaiers, getik, gesnurk, dat geluidje wat je hoort als iemand iets typt op een telefoon (aargggh zet uit, haha), harde geluiden en als laaste: van die hoge alarmen die zogenaamd katten moeten verjagen. Het leuke is dat niet iedereen het hoort omdat het zó hoog is, en laat ik nou net iemand zijn die werkelijk elk bizar joog geluid kan horen…

Zoetigheid
Ik ben geen zoetekauw en daarnaast mag ik ook bijna geen zoetigheid. Maar als ik dan denk aan iets wat ik wel mag eten, maar echt niet meer lekker vind, dan is dat mango. Ik heb eens een keer een té rijpe mango op in Frankrijk en dat was zó vreselijk zoet, dat ik sindsdien echt walg van mango. Ik heb daarna nog wel een paar keer geprobeerd het te eten, maar ik werd er elke keer kotsmisselijk van. Vind het echt niet meer lekker…

Youtube
Van die veel te jonge kinderen die aandachttrekkende video’s op youtube zetten, die over van alles praten waar ze later enorm spijt van kunnen krijgen en het verkeerde voorbeeld geven. Over facepalm momenten gesproken… Dit is er één. Ouders, grijp in please! En als ik er dan nog één mag noemen? Reclames.

McDonalds
Ehh, alles. Kort, maar krachtig. Het enige wat ik daar zou kunnen eten is een droge salade waar 2 tomaten in zitten, dus laat die maar zitten dan. Ben trouwens nog nooit een McDonalds fan geweest, ook niet toen ik nog wel alles kon eten. Blegh, ik vond het altijd zulke neppe en vette ’troep’.

Personen
Ik vind het heel vervelend als mensen niet open staan voor de mening van een ander en alleen maar denken wat wat zij denken altijd goed/de waarheid is. Doe die oogkleppen eens af en verbreed je kijk op allerlei aspecten! Je kunt zo veel leren van andere mensen, maar niet als je nooit open staat voor de mening of gedachtengang van een ander. Dat vind ik altijd zo zonde! En tja, verder heb ik er ook een hekel aan als mensen vloeken, liegen, alleen maar aan zichzelf denken, onbeleefd zijn, anderen kleineren, niet verder kijken dan een eerste oordeel die je vormt als je iemand voor het eerst ziet. Oh, en als laatste heb ik een hekel aan narcistische mensen.

Bekend persoon
Hmm, ik vind mijn blog niet de juiste plek om te gaan benoemen welk bekend persoon ik niet zo tof vind. Daarnaast ken ik die personen natuurlijk niet écht, dus het is een vooroordeel. Deze vraag beantwoord ik dus lekker niet!

Party
Als je uitgaat of op een feest bent en dan van die hysterische, gillende en half aangekleden meiden ziet die zich belachelijk gedragen en alléén maar aandacht zoeken. Echt, doe maar niet.

Lekker joh, om even lekker zeuren, haha! Deze tag is oorspronkelijk van een Duitse blogster volgens mij, maar ik heb niet precies kunnen vinden wie ‘m heeft verzonnen. Als iemand het wél weet, let me know! Dan zet ik het er bij. :)

Wat is bij jou een echte ‘gewoon niet’ als het gaat om eten? 

44 Comments

 1. Ilse

  Ik kende de tag wel al, maar ik heb hem volgens mij zelf nog nooit gedaan. Lavendel vind ik net wel heel lekker ruiken, is een van mijn lievelingsgeuren!
  Een gewoon niet als het om eten gaat, is voor mij ananas op pizza, dat hoort daar gewoon echt niet op thuis! :-)
  Ilse onlangs geplaatst…De nieuwe Lush Halloweencollectie is er!

  • Sandra

   Blehhh lavendel lekker? Dat kan ik niet begrijpen, sorry haha! Ananas op pizza vind ik juist ook heerlijk. Haha, wat die twee dingen betreft zijn wij echt het tegenovergestelde!

 2. Nienke

  Oh, heerlijke tag! Leuke antwoorden en ja.. reclames en jonge youtubers. pff, irritatie.

  • Sandra

   Het is meer de irritatie dat ze niet weten wat ze doen en warvoor gevolgen het kan hebben op langere termijn… Vind het echt niet zo slim om bepaalde dingen op internet te zetten.

 3. Nancy

  Is ook weleens lekker zo n tag! Haha, ik vond m leuk!

  • Sandra

   Haha ja! Doe het niet vaak, want vind niet zo veel tags leuk, maar deze is inderdaad leuk. :)

 4. Bente

  Jaa leuke tag, heerlijk om even alles lekker af te kunnen kraken :D.. Gedroogd fruit vind ik echt niet lekker… Brrr..

  • Sandra

   Jaaaa! Haha, echt even fijn. Gedroogd fruit vind ik ook niet lekker, bleh veel te zoet!

 5. Kim

  Ja deze kende ik, leuk! Qua eten ehm… Ik vind boerenkool echtttttt niet lekker. Als mijn ouders dat maken dan ruikt het hele huis een paar dagen vies, bah!

  • Sandra

   Leuk dat je ‘m al kende! Hij zwerft ook al een paar jaar rond. Vond het ook verrassend dat ik hem nog nooit had gezien haha. Boerenkool niet lekker? Toen ik nog aardappels mocht at ik zó graag boerenkool!!

 6. Rachel

  Vooral dat stuk van die party erger ik mezelf heel erg aan of van die popjes die half naakt erbij lopen XD mac donalds fan ben ik niet echt want ik eet al jaren alleen maar een filet o fish of een mac chicken zonder saus drinken of friet. Een ijsje daar vind ik wel erg erg lekker vooral met oreo en karamel saus haha.

  • Sandra

   Haha, de ijsjes doen het altijd wel goed bij de Mac geloof ik. Ik vond de MacFlurry’s altijd lekker toen ik dat nog mocht eten, hihi.

 7. Naomi

  Ik heb precies hetzelfde met personen!

  x

  • Sandra

   Haha, wat toevallig!

 8. Natasja

  Heer-lijk even zeuren, haha. Dat met geluiden is zo herkenbaar. Smakken, slurpen, snurken, peuteren, klokken..

  • Sandra

   Soms is dat wel lekker ja! Tikkende klokken zijn echt om GEK van te worden. Arrgghh, pas had ik er nog eentje toen ik via AirBnb ergens was. Ik dacht dat ik gek werd!

 9. Sabine

  Hahaha, heb precies hetzelfde met muziek! Leuke tag :)

  • Sandra

   Yes, haha. Join the club! :’)

 10. Shirley

  Gewoon niet: eten met glibberige structuur. McDonalds gaat er bij mij trouwens prima in, haha.

  • Sandra

   Eten met een glibberige structuur vind ik zelf ook niet zo. Moet bijvoorbeeld echt niet aan mosselen denken ofzo, bah haha!

 11. Evelien

  Mijn ouders luisteren super graag naar Nederlandse muziek en dat maak ik dan maar al te graag belachelijk. Die tekst is inderdaad zó voorspelbaar. Toch ga ik altijd graag mee naar de Nederlandse muziekevenementen, want de sfeer is er wel geweldig!
  Evelien onlangs geplaatst…Vijf gouden sollicitatietips!

  • Sandra

   Oh no, arme jij…..

 12. Jonna@Burgertrutjes

  Haha veel dingen zijn herkenbaar. Vooral die geluiden, ZO IRRITANT!
  Jonna@Burgertrutjes onlangs geplaatst…WINACTIE: 3x Euroma Original Spices by Jonnie Boer drieluik

  • Sandra

   JA!

 13. Nesrin

  Zo leuk dit. Mijn dochter krijgt ook de rillingen als ze Neerlands muziek hoort en ik trouwens ook.
  Verder vind ik schapenvlees en varkensvlees verschrikkelijk.

  • Sandra

   Haha, vreselijk he? Grappig dat jouw dochter het ook helemaal niks vindt. Schapenvlees en varkensvlees vind ik ook niet, bleh!

 14. Marion

  Vlees is ook niet mijn favo stukje voedsel, maar van veel vlees kan ik ook wel genieten. Al heb ik liever een vegetarisch gerecht dan een gerecht waarvan het vlees overheersend is. En ohja.. de winter en Raynaud.. jeej. Ik merkte deze week al dat het eerste pijnlijke knobbeltje al op mijn vinger te zien was.. :(

  • Sandra

   Ohnee! :( Hopelijk gaat het deze winter meevallen.

 15. marleen@burgertrutjes

  Wat een leuke tag! Ik ben normaal gesproken niet zo van tags maar deze is wel heerlijk hahaha!

  • Sandra

   Ik ook niet, maar deze is wel leuk ja! Leuk genoeg om in te vullen, hihi. Even lekker een beetje zeuren mag ook wel eens een keer toch? :p

 16. Nicole

  Dit is een superleuke tag!

  • Sandra

   Vind ik ook!

 17. Saar

  Blijft een leuke tag!

  • Sandra

   Ja! :)

 18. Nienke

  Veel dingen zijn herkenbaar, vooral over die personen haha. Voor mij is een écht niet op het gebied van eten: kluiven. Kippenpootjes of dat soort dingen zijn niet aan mij besteed. Ik vind het irritant dat mijn handen vies worden, dat ik bot in mijn handen heb en ga nog maar even door.
  Nienke onlangs geplaatst…Ovenschotel met rijst, scampi’s en tuinerwten |

  • Sandra

   Oeh ja, dat snap ik helemaal. Kluiven vind ik ook niks! Dat bot in je handen hebben is überhaupt al iets waar ik de rillingen van krijg hahah.

 19. Babs

  Nederlandse muziek vind ik vreselijk…komt ook wel door bepaalde types die het altijd zingen… wij waren een keer in zo een vakantiepark en daar trad Django Wagner op…Google hem maar, dan begrijp je wat ik bedoel. Overal hingen borden met die man. Oké, in hun genre doen ze het vast goed maar het is niet mijn ding.
  Ik lust geen koriander, het smaakt naar zeep bij mij. En dat kan, ik heb gelezen dat sommige mensen dat ook echt proeven. Raar is dat, hé?

  • Sandra

   Dat van die bepaalde types die het zingen, daar ben ik het wel mee eens, haha. Het zijn toch vaak dezelfde soort mensen ofzo… :p Wat gek dat jij zeep proeft als je koriander eet! Nog nooit van gehoord. Ik zou eigenlijk niet weten of ik überhaupt een keer koriander op heb. Zal er eens op letten!

 20. Sher

  Ik kan me zo goed vinden in die geluiden die jij omschrijft. Ik kan dat ook echt niet handelen. Ik word daar echt helemaal naar van hahaha.
  Hmmm een gewoon niet op het gebied van eten… Bloedworst, tongenworst… Dat soort dingen. Echt hoe krijgen sommige mensen dat weg?

  • Sandra

   Getsieeee hou op! :O

 21. Marcella

  Geinige tag Sandra! Ik ben trouwens ook totaal geen fan van de McDonalds, fijn dat ik nu een medestander heb! ;-)

  • Sandra

   Haha, yessss. :D

 22. Rowan

  Wat een leuk artikel! Zo leren we je nog wat beter kennen. Ik ben ook zo gevoelig voor geluidjes, en geurtjes. brrr.

  • Sandra

   Naar is dat he!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

© 2024 AroundSan

Theme by Anders NorenUp ↑