20140706_1723011a

Toffe artiesten, vier dagen lang muziek, een gezellige sfeer, leuke mensen, wegsmelten in de zon, dansen in poncho’s in de regen, smerige dixi wc’s (smetvrees voor het leven), een lek luchtbed dat elke nacht een paar keer opnieuw opgepompt moet worden, vier dagen lang niet douchen (ja rustig maar, ik heb me wel gewassen), blubber, zere voeten en koude avonden/nachten. Ik heb het natuurlijk over Rock Werchter 2014!

Aangezien het festivalseizoen er alweer aankomt en de kaarten al een tijdje in de verkoop zijn, lijkt het mij leuk om mijn ervaring van vorig jaar met mijn eerste festival te delen! We besloten toen om met een hele groep vrienden naar Rock Werchter te gaan. In januari waren de kaartjes geregeld en in juni was het dan eindelijk zo ver.

’s Ochtends reden we met de auto richting Werchter, een plaats in België waar Rock Werchter elk jaar plaats vindt. Eenmaal daar aangekomen moesten we in de hitte alle spullen sjouwen naar de camping, een goede plek zoeken en de tent opzetten. Lang leve de pop-up tent! (ging hij maar net zo snel weer in elkaar als dat hij uitklapt…)

20140703_131218
Op dag 1 stond White Lies op het programma. Hier had ik echt naar uitgekeken! Super gaaf om ze eindelijk eens in het echt gezien te hebben. Ze speelden mega goed! Diezelfde dag stonden o.a. ook nog Dropkick Murphys op het podium. Niet echt mijn ding, maar het was super grappig om te zien hoe iedereen hysterisch aan het dansen was. ’s Avonds was het vluchten omdat Metallica speelde. Totaal niks voor mij, wegwezen dus haha!
Op dag 2 was het zo ver: Arctic Monkeys en The Naked and Famous! Deze twee optredens waren dan ook, naar mijn mening, de leukste van deze dag.
20140703_193301Gelukkig was er een kraampje met fruit. Ik was elke dag vaste klant daar, haha. Elke dag zat ik aan de heerlijke verse fruitsalades en schijven watermeloen. Voor de rest had ik gelukkig zelf eten mee dus dat ging prima voor mij.
20140705_201505
De eerste twee dagen was het super warm en hebben we geleefd op water. De andere dagen vonden buien het leuk om boven het festivalterrein te hangen en op de laatste dag kregen we zelfs onweer. Gelukkig waren we voorbereid en hadden we onze mooie poncho’s mee. Eer je dat ding aan had was je al zeiknat en zaten er scheuren in omdat hij aan elkaar bleef plakken. Lekker praktisch…
201307
Op dag 3 ein-de-lijk Imagine Dragons. Jaaaa, dit was zeker één van de gaafste optredens óóit! Die dag was de headliner Pearl Jam, wat ook zeker leuk was. Die dag zijn we o,a. nog bij Kodaline, Biffy Clyro en de Pixies geweest. Waarvan dat laatste alleen was omdat het ’s avonds buiten super koud was en we daarom de tent in vluchtte.
Op dag 4, de laatste dag, stond er wéér een favo artiest op het programma: Bastille. Hier stonden we helemaal vooraan tussen de hyperactieve schreeuwende Bastille fans. Die dag was de headliner Kings of Leon, hier had ik ook heel erg naar uitgekeken. Wat speelden die gasten goed zeg. Verder was Rudimental écht een feest en zijn we nog even bij Foals wezen kijken. MGMT kon ik toen ook eindelijk live zien!
Ik moet zeggen dat ik voor de rest van alle artiesten die ik heb gezien niet alles meer weet. Waarschijnlijk wel als ik het terug zie, maar het waren er zó veel dat ik dat niet allemaal onthoud!
10526198_733920423338489_1959921276_o
Yeah, ik spotte mezelf (rechts) tijdens het optreden van Rudimental in de aftermovie! Klik hier om het te bekijken, op 1:02.

Toen ik weer thuis was sprong ik gelijk onder de douche. Ik heb die minuten onder de douche nog nooit zo gewaardeerd als toen. Ook kwam ik er achter dat ik mijn bed nog meer waardeer dan ik eigenlijk dacht, hahaha.
Van te voren had ik niet verwacht dat ik een festival zó leuk zou vinden. Het waren vijf top dagen met leuke mensen en gezelligheid!

Ben jij wel eens naar een festival geweest?