AroundSan

My Way of Exploring

OH NO! Mijn kuif & ik.

20150706_143936
De nachtmerrie van iedere vrouw, het gevoel dat je gigantisch voor paal loopt en wat nogal moeilijk in bedwang te houden is. Ik heb het natuurlijk over de enige echte kuif.

Gisteravond zat ik foto’s terug te kijken van die dag. Ik had wat foto’s gemaakt met mijn neefje samen. Weet je wel? Gewoon een beetje lachen en gek doen. Ik bekeek ze met een glimlach terug, aangezien mijn neefje en ik de mooiste gezichten kunnen trekken van iedereen. Maar plotseling maakte die glimlach plaats voor een gigantische pruillip. Ik constateerde iets waar iedere vrouw een hekel aan heeft. Ik heb het hier over de enige echte KUIF. Oh man, wat vind ik dat verschrikkelijk. Van die haren die recht naar boven staan bij je haargrens. Van die haren die je met geen mogelijkheid in fatsoen kan krijgen. Van die haren die lak hebben aan haarlak (ha-ha, mooie woordgrap). Hier op de foto zit hij nog naar beneden en had ik nog geluk. ’s Avonds was het een heel ander verhaal. Het leek alsof ik onder stroom had gestaan en dat mijn haren daardoor recht overeind zijn gaan staan.

Het is mij natuurlijk al eerder opgevallen toen de haren nog niet zo lang waren, maar nu zijn ze zó lang dat het méga opvalt. Maar laat ik het positieve er van in zien! Ik krijg namelijk eindelijk weer nieuwe haren. Daar sta ik stiekem wel om te springen want mijn haar is super fijn en dun. Zal ik ooit die mooie bos met haar krijgen? Ik blijf dromen… Vanaf nu dus zo vaak mogelijk mijn haar los en spuit ik alles plat met de sterkste haarlak op deze aardbol (en om dit vervolgens 10 keer op een dag te herhalen). Tips zijn welkom! (En nee, ik knip mijn kuif niet af. Ik noem geen naam, hahaha. Dankjewel voor het lachen!)

Voorlopig ga ik dus samen met mijn kuif door het leven...

Heb jij ook zo’n hekel aan een kuif? En hoe houd jij ‘m in bedwang?

26 Comments

 1. Verschrikkelijk he! Ik heb er ook last van …
  Suzanne onlangs geplaatst…Maybelline Dream Sun Bronzing Powder With Blush

 2. hihi grappig verhaal. Ik zou de haartje met een pluk naast je hoofd invlechten en dan naar de zijkant spelden. Ik zal vooral niet te veel met haarlak spuiten. Daar wordt het stug en stijf van waardoor het nog meer opvalt.

  • Goede tip! Helaas is mijn haar veel te dun en fijn om het in te vlechten. :( Je hebt inderdaad wel gelijk over haarlak… Het helpt voor even maar daarna wordt het inderdaad stug. Maar een alternatief weet ik nog niet!

 3. Mijn kuif is echt uncontrolable. Want mijn kuif krult aan alle kanten, niet echt een charmant gezicht. Ik heb het maar gewoon op gegeven om hem proberen te temmen want het heeft bij mij toch geen zin haha
  X Annabel

  • Haha, vervelend hè? Opgeven is misschien wel een goede optie. Er valt weinig aan te doen voor zover ik tot nu toe weet… Boeehh!

 4. het duurde even voor ik doorhad wat je bedoelde met kuif, maar van die babyhaartjes (zo noem ik ze) heb ik ook last! Ik draag mijn haar bijna altijd los want dan zie je ze niet, maar als ik mijn haar opsteek heb ik altijd zo’n krans van die plukjes, vreselijk!
  BySilke onlangs geplaatst…Fotoshoot: Astrid

 5. Haha, ik draag mijn haar ook niet vaak vast dus heb er niet echt last van. Maar ALS ik een staart heb dan heb ik ook allemaal van die piekende haartjes, vreeeselijk. Ik heb geen tip haha.
  Ysanne onlangs geplaatst…ZOMER ESSENTIALS| BIKINI & HAVIANA’S

 6. Ooooh de kuif! Ik noem het inderdaad ook babyhaartjes, pluisjes of ‘oncontroleerbare krul’. Want dat doen de haartjes aan de rechterkant van de scheiding: ze springen in een debiele krul die er alleen uitgaat met een stijltang. Heel irritant! En veel haarlak inderdaad. Wat een ellende:’)
  Margo onlangs geplaatst…Herkenbare momenten in de warmte

 7. je schrijft erg leuk haha en heel herkenbaar!
  Rachel onlangs geplaatst…Update | 7 juli 2015

 8. Herkenbaar! Door stress had ik erge haaruitval en nu komen die haartjes weer terug (gelukkig), ik neem ze dus maar voor lief haha. Helaas geen tips!
  Kim onlangs geplaatst…Winactie Pixum!

 9. Ooh dit heb ik ook gehad! Ik gebrukte vaak een knipje of vlocht mijn haar in.
  Saskia onlangs geplaatst…Huishouden van Jan Steen

 10. Mijn kuif is helaas moeilijk in bedwang te houden
  Iris onlangs geplaatst…Mijn verhaal

 11. Herkenbaar! Ik doe er eigenlijk niets tegen, want haarlak vind ik niet prettig.
  Het is dus een kwestie van wachten tot het bijgegroeid is.
  Northflix onlangs geplaatst…Het prachtige Gent door de ogen van Silke

  • Wachten tot het bijgegroeid is is ook het beste wat je kunt doen inderdaad. Haarlak is natuurlijk ook bagger voor je haar…

 12. Ha, ja die kuif heb ik ook! Of eigenlijk meer een zijkuif, want het zit vooral een beetje aan de zijkant. Alleen is mijn kuif alleen zichtbaar als mijn haar vast zit en ik heb het vrijwel altijd los, probleem opgelost ;)
  Bente onlangs geplaatst…Sauna aan huis

 13. Wat ontzettend grappig geschreven! Ik begrijp dat het heel vervelend is! Ik heb een pony dus daar heb ik geen last van!
  Lizzy onlangs geplaatst…De beste versie van jezelf zijn

Geef een reactie

Your email address will not be published.

*

CommentLuv badge

© 2023 AroundSan

Theme by Anders NorenUp ↑