My Way of Exploring

Mijn nieuwe camera | Sony RX100 VII

Mijn nieuwe camera | Sony RX100 VII
Na lang zo goed als zonder camera te hebben gezeten, is daar nu verandering in gekomen. Yes! Een tijdje terug kwam ik een camera tegen die niet meer uit mijn hoofd is gegaan toen ik reviews las en zag. Hier is ‘ie dan, mijn nieuwe aanwinst en liefde: de Sony RX100 VII!

Tijd voor iets nieuws

Mijn oude Samsung camera was op zijn eindje. Heel jammer, want het was een fijn ding. Maar toch was het al 2,5 jaar een irritatiebron. Ik ben 3 kapotte lenzen verder (wat overigens niet aan slordigheid ligt, want ik ben juist mega voorzichtig) en uiteindelijk kreeg ook de body kuren… Het was klaar. Tijd voor iets nieuws na bijna 4,5 jaar.

Camera-struggles

Een nieuwe camera kopen stond dus op mijn lijstje, maar er waren nog veel andere dingen met een hogere prio. Ik besloot te wachten. Toen we een paar maanden geleden onze huwelijksreis boekten wist ik dat ik vóór die tijd een nieuwe camera zou willen. Ik bedoel, jullie kennen mij: ik moet zo veel mogelijk vastleggen. :-) En natuurlijk werd het ook wel tijd voor iets nieuws, want ik miste echt een goede camera in m’n leven. Klinkt dramatisch, maar it’s true. Een nieuwe camera uitzoeken leek bijna een oneindige zoektocht, seriously. Vooral als je eerst nog niet zo goed weet wat je wilt… Een spiegelreflex, systeemcamera of toch een compact camera? Wat wil ik er allemaal mee gaan doen? Wat zijn mijn ‘eisen’?

Ergens in juli zag ik dat Sony in augustus een nieuwe camera zou uitbrengen. Eentje waar Pat en ik enorm enthousiast van werden toen we de bizarre specificaties zagen en deze review van Philip Bloom bekeken. ‘Sony RX100 VII: dé ultieme travelzoom- en vlogcamera’. HALLO, dát is wat ik zocht. Na lang wikken en wegen en allerlei andere opties te hebben bekeken, hakte ik maandag de knoop door. Pat vond ook dat we hem moesten bestellen, so I did. De volgende dag werd hij al in mijn handen gedrukt door de pakketbezorger.

Sony RX100 VII

”Professionele functies in 1 pakket. Professionele functies voor foto’s en films voldoen aan de eisen van professionele fotografen, contentmakers en vloggers.”, aldus Sony zelf.

Maar effe hè, DIT DING IS FANTASTISCH. Hier een aantal specificaties:
Sony RX100 VII
Bron: Frank Wandelt

Bizar die specificaties. En dat allemaal in zo’n compact dingetje. Niet normaal. Ik ben er zo blij mee! Vind het heerlijk om weer lekker creatief aan de slag te kunnen gaan met een camera die het wél doet (ghehe). En wat voor één? Wow. Ik heb lang nagedacht of ik een compact camera wilde… Maar zeker ook voor filmen is een compacte en lichte camera erg handig. MAAR dan wilde ik wel een compact camera die écht HEEL goed is in foto’s en video’s maken. Een professioneel ding dus. Dat is dus gelukt! Met deze camera heb ik eindelijk dé perfecte apparatuur in huis om alles te kunnen doen wat ik wil. Nu nog wat accessoires kopen die de set-up afmaken. Er zijn al wat dingen onderweg. Sooo stay tuned!

Voordelen Sony RX100 VII

Ik vind het mega handig dat hij een view finder heeft. Dat had ik op mijn vorige camera niet. De 24-200mm lens kan enorm ver inzoomen. Dit is eigenlijk alle lenzen die ik had in één, haha. Dan vergelijk ik het met mijn vorige camera hè… Wat dat betreft kan je alle kanten op. En die enorm goede autofocus hè… En, en, en… Te veel voordelen om op te noemen, haha. Voor op reis is het ideaal dat hij zo klein is en tóch alles in ‘huis’ heeft. Maar ook thuis kan je hem altijd en overal mee hebben zonder dat je loopt te slepen met zware spullen. Je doet hem zo in je tas of jaszak. Zo chill! Compact camera’s hebben nooit echt mijn interesse getrokken omdat ik altijd het vooroordeel had dat ze nooit zo goed zouden zijn, maar deze krachtpatser steelt wat mij betreft echt de show. Maar dat mag je op zich ook wel verwachten van een camera in deze prijsklasse, ghehe. Kan niet wachten om de eerste foto’s en beelden met jullie te delen!

20190925_183136

Ik heb al wat dingen getest en ik ben tot nu toe suuuper enthousiast. De foto’s en videobeelden zijn fan-tas-tisch. Natuurlijk moet ik nog veel tijd steken in uitzoeken hoe alles werkt. Gelukkig heb ik Pat die ook filmt en fotografeert met een Sony, dus hij weet exact hoe alles in elkaar zit. Ik ga natuurlijk wel alles er uit gaan halen wat er in die camera zit, hihi. Het zal even een studie zijn, maar worth it. Over een tijdje een review! :D

Tot zo ver mijn blijheid met mijn nieuwe aanwinst. <3

Welke camera heb jij? 

5 Comments

 1. Kelly

  Wat een mooi exemplaar! Ik heb zelf een canon 1100D.

  • Sandra

   Nice! :-)

 2. Sarah

  Wauw! Wishlist-materiaal hoor!!! Ik heb jarenlang een spiegelreflex van Canon gebruikt maar vond die echt te onhandig om mee op reis te nemen. Nadien heb ik dan een compactcamera van Olympus aangeschaft en dat is echt wel heel wat makkelijker om mee te reizen. Al gebruiken we uit gemakzucht toch voornamelijk onze telefoon om mee te fotograferen en te filmen (oeps). Ik zou mijn camera echt wat vaker boven moeten halen!

  • Sandra

   I feel you! Een kleine camera is gewoon chill, maar je telefoon inderdaad ook haha. Toch maakt een camera altijd veel mooiere foto’s, dus zonde om hem te laten liggen. Maar ik snap je wel hoor, met je telefoon foto’s maken is gewoon super easy en je hebt hem altijd bij je! Althans, ik wel haha. De meeste mensen wel denk. :-)

 3. Romy

  Oh wat een mooi ding zeg! Het klinkt als de perfecte combinatie van een handzame camera en goede specificaties en veel zoom. Ideaal! Ik wens je er heel veel fotografieplezier mee toe, maar ik heb zo’n vermoeden dat dat helemaal goed zal komen :)
  Ik heb zelf de Canon EOS 750D. Die is een stuk minder compact, maar wel heel fijn in gebruik. Ben er na een jaar nog steeds erg blij mee!
  Romy onlangs geplaatst…Action-aankopen | Washi tape, kerstpapier & vrolijke servetten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

© 2024 AroundSan

Theme by Anders NorenUp ↑