My Way of Exploring

Loopanalyse en nieuwe hardloopschoenen

Nike Lunarglide 6 hardloopschoenen running
Afgelopen donderdag heb ik een loopanalyse gedaan omdat ik nieuwe hardloopschoenen wilde, aangezien mijn oude nodig aan vervanging toe waren. Ben je benieuwd hoe een loopanalyse wordt gedaan en welke nieuwe hardloopschoenen ik heb gekocht? Kijk dan snel verder!

Vorig jaar heb ik vijf maanden lang gemiddeld zo’n 50 km per week gerend. De laatste maand merkte ik dan ook dat mijn schoenen totaal niet lekker meer liepen. Ik kreeg last van blaren onder mijn voeten (auw!) en kreeg pijn in mijn voeten. Ik wil binnenkort weer gaan beginnen, dus ik vond het tijd om nieuwe schoenen te gaan kopen. Dit keer wilde ik het gelijk goed aanpakken en een loopanalyse laten doen zodat ik de perfecte schoenen voor mijn voeten heb.
loopanalyse hardlopen all4running alkmaar
Omdat ik op internet had gelezen dat ze bij de All4Running een goede methode hadden om je voeten te laten analyseren. We besloten dus een middagje naar Alkmaar te gaan, wat niet naast de deur is overigens. De winkel is echt een hardloop-walhalla. Je zal aan de naam van de winkel al zien dat ze er alleen maar hardloopspullen verkopen. Ik voelde me thuis, haha! Zoals je op de foto hierboven kan zien wordt de loopanalyse gedaan op een baan met een zwart vlak, dat is een sensor. Als je over de sensor rent dan wordt er een afdruk van je voet gemaakt.
loopanalyse hardlopen all4running alkmaar
Eerst moet je rennen op je sokken. Aan de hand van die analyse krijg je verschillende soorten hardloopschoenen aan waarmee je ook elke keer over die sensoren moet rennen. Per schoen krijg je dus zo’n foto als hierboven. Wat ik heb begrepen, is dat de middelste rechte lijn de lijn is hoe het helemaal perfect is, en de tweede kronkelende lijn daar vlak langs is hoe ik op deze schoenen loop. Je ziet dat deze lijn dichtbij de andere lijn zit, dus deze schoenen zijn perfect voor mij. Ik had ook nog vijf paar andere schoenen gepast, maar daarbij zag je dat de lijn niet in de buurt zat van de ‘perfecte’ lijn. Ook zag je veel meer rode drukpunten op de foto. Uit de analyse is trouwens ook gekomen dat ik aan mijn rechter voet iets overproneer, dus ik moet voor mijn rechter voet een correctie in de schoen hebben.
Nike Lunarglide 6 hardloopschoenen running
Dit zijn ze geworden! De Nike Lunarglide6 in het koraal/turquoise. De zool is turquoise, alleen zie je dat niet heel duidelijk door de belichting van de foto. Ze lopen  echt geweldig, dus ik ben er súper blij mee! Ik heb een smalle voet, en het fijne is dat deze Nikes goed om mijn voeten heen zitten. Door een speciale vetertechniek vormt de schoen zich helemaal om je voeten heen.
Als ik zie welke schoenen ik gepast heb, en dan die vergelijk met deze, dan heb ik geluk dat deze goed passende schoenen voor mijn voeten er zo gaaf uit zien. Natuurlijk is hoe ze lopen het belangrijkst, en met die instelling ben ik ook naar de winkel gegaan. Maar ik ben stiekem toch wel blij dat uit de analyse deze gave schoenen zijn gekomen, hihi. Ik kan in ieder geval weer even vooruit! Al slijt ik ze wel snel af omdat ik zoveel kilometers ren, maar ach, dat is dan maar zo. Voor nu heb ik in elk geval weer schoenen die heerlijk zitten! Nu nog kunnen rennen want dat wil nog niet echt omdat mijn speekselklier erg gaan opspelen als ik mij inspan. Bij de analyse zat ik ook al met een dikke wang, pfff. Maarja, hopelijk kan ik ze snel gaan uitproberen! Ik heb er in ieder geval veel zin in om weer lekker te gaan rennen. Een review van deze schoenen komt er dus sowieso een keer aan! :-)

Ik raad iedereen aan om een loopanalyse te gaan doen als je wil gaan hardlopen. Ik heb mijn vorige schoenen gekocht omdat ze in de aanbieding waren en omdat ik ze leuk vond. Nu blijkt dus dat ik al die tijd op verkeerde schoenen heb gelopen. Nu is dat voor even niet zo erg, maar op langere termijn hartstikke slecht voor je. Een loopanalyse is helemaal gratis, dus waarom zou je het niet doen? Dan weet je in ieder geval zeker dat je geen blessures kan krijgen omdat je verkeerde schoenen draagt. Als je een analyse laat doen, neem dan (als je die hebt) wel je oude hardloopschoenen mee. Daar kunnen ze ook al veel aan zien!

Doe jij ook aan hardlopen? En heb jij ook wel eens een loopanalyse gedaan?

9 Comments

 1. Het Sushimeisje

  Dit heb ik laatst ook gedaan bij de Asics. Had erge last van mijn knieën.

  Bij mij ging de analyse hetzelfde als bij jou. Ik vond het erg grappig om te mijn voeten met de gemiddelde Nederlandse voet te vergelijken haha ;)

  • Sandra

   Oei, dat is niet zo fijn. Hopelijk heb je nu goede schoenen. Ja leuk hè, zo’n analyse. Is inderdaad grappig om dat te zien! :-)

 2. Ysanne

  Wauw, en ze zien er ook nog eens heel nice uit! Ik las je verhaal net over je gezondheidsproblemen, heftig zeg! Maar wat super fijn dat de medicijnen werken en je weer kan hardlopen enzo :)

  • Sandra

   Thanks! Ja, daar ben ik heeeeeel blij mee. :D

 3. Sophie

  Wat een gave schoenen! Win-win situatie dat ze dus ook nog eens perfect zitten!

  • Sandra

   Ja zeker, is echt een gelukje!

 4. Joyce

  WAUW die schoenen zijn amazeballs.

 5. Hilda

  Echte eye-catchers!

 6. Tessa

  Mijn eerste 2 paar loopschoenen kocht ik ook via een loopanalyse, tegenwoordig weet ik beter hoe ik loop en wat ik nodig heb en koop ik mijn schoenen online. Ik loop standaard een seizoen achter met schoenen, dan betaal ik veel minder en heb ik toch goede schoenen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

© 2023 AroundSan

Theme by Anders NorenUp ↑