AroundSan

My Way of Exploring

Instagram freak | Mijn ritueel voor een mooie feed

instagram
Instagram is mijn favoriete social media kanaal. Ik wil niet zeggen dat ik verslaafd ben, maar ik kan me er wel een tijdje mee vermaken. Ik heb een ‘Instagram ritueel’. Wat dat ritueel is leg ik in deze blogpost uit! Ben jij ook zo’n Instagram freak?

Eigenlijk is Instagram pas sinds een paar maanden mijn favoriet. Dit komt vooral omdat mijn interesse in fotografie mega veel is toegenomen. Daarom vind ik het dus heerlijk om lekker rond te neuzen op verschillende accounts! Ik volg met name vrienden, andere bloggers, fashion- en reisaccounts. Instagram is voor mij echt een grote inspiratiebron geworden!

Een perfecte feed hebben… Wat is dat nou eigenlijk? Ik vind dat dat niet bestaat. Ik vind het juist gaaf om verschillende soorten feeds te zien. Iedere feed zegt iets over de persoon zelf, en dat vind ik nou juist zo gaaf! Zelf vind ik het leuk om een feed te hebben die er netjes uit ziet, puur omdat ik van geordende dingen houd. Ongeveer dezelfde kleuren en bewerking vind ik helemaal niet belangrijk. De kwaliteit van de foto’s en hetzelfde formaat van de foto’s echter wel, want ik vind het véél netter staan als alle foto’s dezelfde afmetingen hebben. Gelukkig heeft Instagram het inmiddels afgeschaft dat je foto perse vierkant moet zijn. Dat vond ik altijd zo stom, want dan snijd je de halve foto weg. Niet leuk! Gelukkig is dat nu niet meer zo. :)

Wat is nou precies mijn ‘Instagram ritueel’? Nou, daar komt ‘ie hoor! *Tromgeroffel* :
Ik bewerk mijn Instagram foto’s altijd met VSCO, echt een top programma. Vaak bewerk ik ook de foto’s voor mijn blog met deze app, en vervolgens zet ik ze weer terug op mijn laptop zodat ik ze op mijn blog kan plaatsen. Ik vind VSCO net wat chiller werken dan Photoshop op mijn laptop, dus vandaar. Maar met RAW foto’s pak ik wel Photoshop er bij, want dat is wel echt nodig vind ik. Maar goed, even verder waar ik was gebleven, haha. Als ik de foto heb bewerkt dan snijd ik de foto uit met dezelfde afmetingen als de andere foto’s op mijn feed. Daarna open ik de app ‘SquareDroid’. Zo kan ik er voor zorgen dat de foto witte randen krijgt. Nu kan hij op Instagram!

Regelmatig scroll ik door mijn eigen feed en kijk ik naar de foto’s. Ik merk echt dat mijn interesse in fotografie is gestegen en dat ik met heel veel plezier foto’s maak en ze bewerk. Het bewerken vind ik ook super leuk om te doen. Vooral RAW bestanden, want daar kun je nog zo veel aan doen. Extra leuk dus! Al moet ik zeggen dat ik de filters van VSCO ook onwijs leuk vind, dus die gebruik ik ook wel vaak.

Wil je mij volgen op Instagram? Dat kan! Je kunt mij vinden onder ‘AroundSan‘. Op dit moment ben ik op vakantie in Maleisië en Thailand, dus op dit moment zul je vooral veel reis foto’s tegen komen! :)

Ben jij ook fan van Instagram? En vind jij een mooi uitziende Instagram feed belangrijk?

46 Comments

 1. Leuk om te lezen hoe jij erover denkt.
  Suzanne onlangs geplaatst…Najaars shoplog

 2. Ik hou ook ontzettend van Instagram, maar ik vind het wel vaak een te perfect wereldje. Natuurlijk gooi ik een filter over mijn foto’s, maar mijn foto’s zijn verre van perfect
  debby onlangs geplaatst…Debby proeft koffie: Senzi coffee

  • Ben ik met je eens hoor! Daarom houd ik ook niet van de typische perfecte Instagram feeds met alleen maar dezelfde bewerkingen enzovoorts. Enneh, ik vind jouw foto’s mooi hoor Debby. In mijn ogen gewoon ‘perfect’, want het is jouw persoonlijke feed. :)

 3. Ik ben ook instagram verslaafd! Vind het ook leuk om een mooie feed te creëren, maar om daar heel veel moeite voor te doen, nee haha. Ik bewerk foto’s van te voren vaak al op de laptop óf ze hoeven alleen opgelicht te worden, en dit doe ik dan gewoon op Instagram zelf :)
  Nina Simplynspecial onlangs geplaatst…Personal | 10 x typisch Nina

  • Op Instagram zelf kun je inderdaad ook wel leuk bewerken! Heel veel moeite doen om een mooie feed te creëren doe ik ook niet hoor. Het is meer zo dat ik wil dat de foto die ik heb gemaakt leuk bewerkt is, puur omdat ik het bewerken zelf ook zo leuk vind haha.

 4. Ik vind VSCO een hele fijne app. Verder let ik niet op een perfecte feed cause life ain’t perfect ;-) Ik vind zwart-wit foto’s erg mooi.
  Nesrin onlangs geplaatst…Nesrin’s monoloog 10 km Dwars door Hasselt

 5. Tot nu toe zijn je foto’s van op reis echt zooo mooi! Ik ben echt benieuwd naar je verhalen :D Ik let niet echt op kleuren en dergelijke, voor mij mag het een manusje-van-alles zijn! Moest ik meer karakter hebben, zou ik er ook wel zo’n ritueeltje in stoppen denk ik :)
  BySilke onlangs geplaatst…Fotografie | Charlotte, Lien & Ytse

  • Ah lief, dankjewel Silke! Het is hier zo prachtig, daar moeten wel mooie foto’s van geschoten worden natuurlijk. Een van-alles-wat-feed vind ik juist heel tof hoor!

 6. Jouw Instagram-feed is echt prachtig!! (zeker met al die foto’s van je reis nu!) Ik kan dat echt niet, bij mij is het één en al chaos :p Maar dat is niet zo erg, want zoals je zegt: het zegt iets over de persoon. Er is nu ook eenmaal vaak chaos in mijn hoofd :p
  Lena onlangs geplaatst…Mezelf zijn: waar dan ook, wanneer dan ook – #FOTA15

  • Lief, dankjewel Lena! Ik vind het juist super tof om te zien aan iemand zijn feed hoe diegene is, althans, hoe ik dénk hoe diegene is hihi.

 7. Leuk om te lezen. VSCO is zo’n fijne app he. Mijn feed is niet zo mooi haha maar ik doe mijn best.

 8. VSCO gebruik ik ook altijd, heel handig. Zelf ben ik niet zo goed in mooie foto’s haha, maar ach gaat om het idee ;)
  Marlijn onlangs geplaatst…Steeds meer plantaardig eten

  • Mooie foto’s hoeven het niet te zijn toch? Zolang je er zelf maar blij mee bent, dan is het goed. Ik vind jouw foto’s in ieder geval wel mooi op je Instagram!

 9. Leuk om te lezen hoe je het aanpakt! Ik vind je Instagram heel tof, ziet eruit als één geheel; daar houd ik van. Ik merk altijd dat ik in een bepaalde flow zit en soms ook weer niet en dat zie je soms aan de foto’s. Dus dat één geheel zijn is voor mij nog een verbeterpuntje.
  Ysanne onlangs geplaatst…ZULLEN WE ANDERS LEKKER NAAR IKEA GAAN?

 10. Ik ben altijd super jaloers op mensen met een mooie feed (die van jou bijvoorbeeld!). Ik bak er zelf echt helemaal niets van hahaha.
  Sher onlangs geplaatst…Dingen die ik niet kan handelen

 11. Leuk om te lezen hoe jij foto’s op Instagram plaatst! Ik gebruik het ook erg veel en vind het heel erg leuk om foto’s te maken en te bewerken en dan erop te zetten. Ik gebruik voor de bewerking ook meestal VSCO.
  Moniek onlangs geplaatst…Zeg Moniek, wat studeer jij nou eigenlijk?

  • Tof om te lezen dat je het leuk vond om te lezen hoe ik het aanpak! En nice dat je ook VSCO gebruikt. Is toch wel een super fijn programma he?

 12. Ik ben (nieuwsgierig aagje dat ik ben) natuurlijk direct even naar je account gegaan, en wat een mooie feed heb je zeg! Heb je direct gevolgd! Leuk al die foto’s dezelfde afmetingen, dat ziet er heel geordend uit. Ik probeer zelf ook wel eens orde in mijn feed te krijgen, maar ik krijg het gewoon niet voor elkaar… Nouja, dat zegt ook iets over de persoon, haha :)
  Kaylee Roxanne onlangs geplaatst…Voorkom breakouts in de sportschool

 13. Instagram is ook absoluut mijn favoriete social media! En dit toch al bijna een jaartje :) Ik houd er van om mooie plaatsen en momenten vast te leggen om daaronder nog eens een fijn tekstje bij te typen :)
  Maar aangezien ik onlangs zelf besloot om me van de smartphone/iPhone-hype af te sluiten, is de enige app dat ik écht mis, Instagram.
  Gelukkig kan ik regelmatig de tablet van mijn moeder lenen!
  Eva onlangs geplaatst…Recensie boek: Cinder

  • Interessant dat je je er voor afgesloten hebt. Ik ben benieuwd naar en hoe en wat eigenlijk. Heb je hier eens over geschreven misschien?

 14. Wat een leuk artikel om te lezen! Instagram is samen met Tumblr ook mijn favoriete social media platform.
  Ilse onlangs geplaatst…Cookie Peach Crumble Cake

 15. Ik begin Instagram ook meer en meer te ontdekken. Voor mij is het echt niet van belang dat alles in dezelfde kleuren is, of op een speciale manier is bewerkt, zolang de foto maar scherp is en ik mezelf er mee kan uiten.
  Anne-Sterre onlangs geplaatst…Hoe overleef ik.. zonder camera?

 16. Wat leuk dat je je geheim deelt! VSCO kende ik al, maar ik gebruik hem zelf nooit. De standaard filters van Instagram vind ik al erg tof! Je foto’s vind ik mooi! :)
  Lizzy onlangs geplaatst…Welkom op Happy Liz 2.0

 17. Instagram addict; hoi! Haha. Ik volg je meteen even, je verdient zoveel meer volgers! Prachtige foto’s! Mijn instagram is @mrseilish
  Eilish (artisticstateofmind) onlangs geplaatst…Personal ♥ Gewoon Nederlands ?!

 18. Ik gebruik ook VSCO Cam! Lekker makkelijk en overzichtelijk.

 19. Ik ben ook echt fan van Instagram en altijd aan het uitproberen hoe mijn foto’s het mooiste eruit komen…

 20. Ik vind het erg mooi als feed allemaal in dezelfde stijl is. Zelf doe ik dit niet en gebruik ik bijna nooit filters.
  Saskia onlangs geplaatst…Prenatale depressie: Maar jij hebt toch alles?

  • Ziet er inderdaad mooi uit, maar totaal niet nodig natuurlijk. Filters zijn leuk, maar ook nog nodig. Het is maar net hoeveel tijd je er in wilt steken en hoe leuk je het vind om te doen!

 21. Ik vind instagram ook zo leuk en zeker een feed kweken die helemaal in een stijl is! Soms best lastig maar o zo leuk. Ik ga je eventjes volgen!

  Liefs! Evelien
  evelien onlangs geplaatst…Recept | mini brownies met witte chocolade en pure chocolade.

 22. Ik heb de VSCO app ook maar gebruik hem eigenlijk niet zo heel vaak, heb me er nog niet echt in verdiept :)
  sammie onlangs geplaatst…Halloween in stijl

 23. Ik wil er wel meer op gaan letten. Bij mij is het nu vooral een zooitje ongeregeld. Zonde eigenlijk, want het is zo’n mooi medium! Ik heb jouw apps ook gedownload. Eens lekker gaan uitvogelen, wat fotografie is zo leuk! :D
  Simone onlangs geplaatst…Winactie | Win een droom- en verwenpakket!

Geef een reactie

Your email address will not be published.

*

CommentLuv badge

© 2022 AroundSan

Theme by Anders NorenUp ↑