My Way of Exploring

Hoe kom ik over op mijn blog?

Hoe kom ik over op mijn blog?Hoe ik overkom op mijn blog is een onderwerp wat ik erg interessant vind. Hoe zien mensen, die mij niet écht kennen, mij? Vinden mensen die mij wél kennen mij ‘écht San’ op mijn blog? Ik vind het erg belangrijk dat ik hier overkom als hoe ik in het echt ook ben, maar of dat écht zo is daar kan ik zelf niks over zeggen natuurlijk. Waar denk jij aan bij ‘AroundSan’?

Vorige week schreef ik in deze blog over hoogsensitiviteit onder andere over het feit dat ik heel bewust ben van mezelf. Ik ben iemand die haar eigen gedrag uitpluist en daar vervolgens iets mee wilt doen. Eigenlijk ben ik (automatisch) continue bezig met zelfreflectie. Het gaat volledig automatisch, maar dat vind ik helemaal niet erg! Ik vind het belangrijk om mezelf continue te blijven ontwikkelen en een mens te zijn/worden waarvan ik denk: ”Zo’n iemand zou ik zelf een tof mens vinden.”. Hoe ík mezelf zie, zien anderen dit ook zo? Ik vind dit een interessant onderwerp.

Waar ik nu gelijk aan moet denken is deze blog die Kim een tijdje geleden een keer over mij heeft geschreven. Zij zette mij in het zonnetje en vroeg mede bloggers om iets over mij te schrijven. Waar denken zij aan als ze aan mij denken? Wat daar uit kwam? Traveljunkie, energiek, avontuurlijk, gezellig, doorzetter en optimistisch. Grappig om te lezen, want sommige woorden verraste mij. Om er even twee op te noemen: energiek en avontuurlijk. Ik snap van beiden woorden, na de onderbouwing te hebben gelezen, waarom diegene die gekozen heeft, maar ik zelf zal hier nooit op zijn gekomen. Puur omdat ik mezelf zo niet zie, op het eerst gezicht. Júist door dit te lezen opent het mijn ogen en leer ik weer een beetje meer over mezelf. Ik ging er over nadenken en ineens zag ik in dat ik inderdaad best avontuurlijk kan zijn. In het dagelijks leven totaal niet kan ik je vertellen (althans, dat vind ik zelf), maar ik reis heel graag en tijdens een reis pak ik alle spannende dingen die er op mijn pad komen met beide handen aan én ik neem risico’s. Misschien ben ik dan tóch wel avontuurlijk ingesteld? En over energiek zijn gesproken… ‘Energiek. Dit omdat Sandra er graag op uit gaat en in haar artikelen altijd energiek overkomt, vind ik.’ Hier moest ik even over nadenken toen ik dit las. Kom ik energiek over? Blijkbaar wel, maar zo zie ik mezelf eigenlijk helemaal niet. Ik ga er graag op uit ja, maar ik zou mezelf niet echt een energiek persoon noemen. Denk ik? Ik weet het niet. Door dit gelezen te hebben ben ik daar over gaan nadenken en kwam er achter dat ik misschien toch mezelf wel minder energiek zie dan dat ik daadwerkelijk ben/overkom? Ook las ik dat ik in mijn blogs overkom alsof ik echt tegen mijn lezers gezellig aan het kletsen ben en dat het bijna aanvoelt alsof ik een vriendin ben. Dit vind ik heel bijzonder om te lezen en stiekem word ik hier heel blij van!

Zoals je leest pluis ik dit helemaal uit. Ik vind dat gewoon mega interessant, want ik kan natuurlijk op verschillende gebieden verkeerd over mezelf denken. Of nouja, wat is verkeerd? Laat ik het zo zeggen: hoe ik mezelf zie komt misschien niet overeen met mijn doen en laten. Dat hoef je zelf natuurlijk niet altijd te zien, maar je kunt er wel achter komen door het te lezen/horen van anderen. Ik zie het als een oneindig leerproces waarin ik steeds meer over mezelf leer. Des te toffer vind ik het dan om zo’n blog van Kim ineens voorbij te zien komen en daarin te lezen hoe anderen, die mij niet in real life kennen, mij zien.

Op mijn blog zal ik natuurlijk bij iedereen anders overkomen. Als je mij persoonlijk kent zal je mijn blogs misschien op een andere manier lezen/opvatten dan dat je mij niet persoonlijk kent. Dat blijft natuurlijk altijd zo! Wat trouwens grappig is is dat iemand een keer tegen mij zei dat diegene mijn stem hoort als ze mijn blog leest. Dat maakt het lezen van mijn blog al heel anders dan dat iemand het leest die dit níet hoort. Ook interpreteert iemand die mij écht kent bepaalde dingen die ik schrijf misschien wel anders dan mijn lezers die mij niet écht kennen. Wat ik hoop is dat ik overkom als hoe ik wíl overkomen. Hoe dat is? Dat ga ik niet zeggen, want dan leg ik misschien wel de woorden in iemands mond. Ik ben gewoon mega benieuwd waar mijn lezers aan denken bij ‘AroundSan’? Omdat ik een persoonlijke blog heb wil op mijn blog bepaalde dingen uitstralen en volledig mezelf zijn, maar mijn vraag is eigenlijk (puur voor mezelf) of ik ook daadwerkelijk zo overkom. Ook ben ik benieuwd naar hoe mijn blog gezien wordt! Ik vind het allemaal  maar al te interessant, haha. Wie weet ik leer ik nog wel iets over mijn blog en/of mezelf… :)

Waar denk jij aan bij ‘AroundSan’? En voor de mede bloggers: vind jij dit ook zo’n interessant onderwerp? 

23 Comments

 1. Irene

  Super interessant! Misschien dat ik dit ook eens ga aankaarten op mijn blog want ben eigenlijk ook heel benieuwd naar hoe mensen mij zien!
  Ik zie jou inderdaad wel als iemand die zich heel bewust is van zichzelf en alles om je heen. Verder vind ik je wel een doorzetter (ik denk aan heel dat gedoe met je enkel en je buik) en iemand die heel eerlijk is naar zichzelf en anderen.
  Irene onlangs geplaatst…Duizend vragen aan jezelf • Deel 56

  • Sandra

   Dat moet je echt eens doen Irene! Je weet maar nooit wat je ineens over jezelf te weten komt. Dankjewel voor je lieve woorden! Ik vind het bijzonder om te lezen dat jij mij zo ziet. Dankjewel voor je reactie. :D

 2. Darina

  Heel interessant om te lezen en wellicht zal ik deze vraag ook gaan stellen op mijn blog. Ik zie jou als iemand die geniet van de mooie dingen om haar heen en zeker van reizen en schrijven houdt.
  Darina onlangs geplaatst…5 Days in Barcelona | Part 2

  • Sandra

   Moet je zeker eens doen! Wie weet wat je over jezelf leert daardoor. :) Dankjewel voor het beschrijven hoe jij mij ziet. Leuk!!

 3. Romy

  Echt interessant om hier eens over na te denken! Ik vraag mezelf dit ook regelmatig af als ik blogs schrijf. Zal ik overkomen zoals mensen mij ook in het ‘echte’ leven kennen? Of misschien wel heel anders?
  Op mij kom je in ieder geval over als iemand die optimistisch is, maar ook wel reëel en nuchter, en verder inderdaad als een doorzetter en iemand met mooie dromen die volledig voor gaat :)

  • Sandra

   Interessant onderwerp hè? Ik vroeg het mij ook steeds af. Totdat ik mezelf de vraag stelde waarom ik het niet gewoon zou vragen op mijn blog. En tadaaa, hier is ‘ie dan haha! Ik vind het bijzonder om te lezen hoe jij mij ziet. Je kent mij niet, maar tóch ken je mij goed. Vind ik gaaf om te merken!

 4. Susan

  Ja heel interessant! Ben ook wel benieuwd hoe mensen mij zien in het echt en of ik anders overkom op mijn blog.. Misschien eens aankaarten.
  Susan onlangs geplaatst…de Mirena spiraal + mijn ervaring na 3 maanden

  • Sandra

   Moet je zeker eens doen! Very interesting. :)

 5. Sylvia - alovelyadventure

  Wat een interessant artikel! Ik zie je als een spontane gezellige leuke reislustige dame die alles uit het leven probeert te halen. Ik lees je blogs altijd met veel plezier?
  Sylvia – alovelyadventure onlangs geplaatst…About last week.. #40

  • Sandra

   Wat leuk om te horen, Sylvia! Dankjewel voor je lieve woorden. Wat ik ook super leuk vind is dat je mijn blogs altijd met veel plezier leest. Ik die van jou ook, dat moet je ook zeker weten! :)

 6. Kaylin

  Bij mij kom je over als iemand die geniet van de kleine dingen des levens. Je bent je bewust van jezelf maar ook van anderen rondom je. Je geniet van alleen te zijn maar je dierbaren maken je ook heel gelukkig. Verder vind ik dat je erg eerlijk overkomt doordat je ook minder leuke gebeurtenissen vertelt.

  • Sandra

   Je hebt gelijk met alles wat je zegt hoor Kaylin! Ik vind het ook fijn om te lezen dat je vind dat ik eerlijk overkom omdat ik ook minder leuke gebeurtenissen deel. Dit is altijd al mijn insteek geweest: eerlijk zijn. Het leven is niet altijd leuk en ik wil laten zien dat iedereen mindere tijden heeft en dat je er altijd weer sterker uit komt. Het doet mij dus goed om te lezen dat jij mij eerlijk vind overkomen. Dankjewel!

 7. Jessica J.

  Wat razend interessant om over na te denken! Ik kom volgens mij wel over zoals ik echt ben, alleen is m’n taal voor de mensen die me kennen misschien wat vreemd en geforceerd. Ik schrijf ‘Nederlandser’ omdat een groot deel van m’n volgers in Nederland woont en er volgens mij verwarring kan ontstaan rond typisch Vlaamse woorden. Ook heb ik het op m’n blog over dingen waarvan de mensen die me in het echt kennen intieel niet wisten dat ik er zo intensief mee bezig ben, zoals proefdiervrije cosmetica en lekkere geurtjes in huis. :-)

  Op mij kom je ook energiek over. Ik weet dat je je niet altijd even energiek voelt, maar je bent in ieder geval optimistisch, laat je hoofd niet hangen en maakt overal het beste van. Bewonderenswaardig!
  Jessica J. onlangs geplaatst…My scentful life #73 • Duvelse liefde en Twin Peaks

  • Sandra

   Wat een lieve woorden, Jessica! Ik vind het heel bijzonder en leuk om te lezen dat jij mij op deze manier ziet. Nice!

 8. Anna

  Wat interessant om eens na te denken over hoe andere mensen je zien (en of het klopt met hoe jij jezelf ziet). Grappig dat je op deze manier juist nog meer over jezelf hebt geleerd!
  Anna onlangs geplaatst…REVIEW | NYX LIP LINGERIE EXOTIC!

  • Sandra

   Dat vind ik dus ook! Het is echt een leuke manier om meer over jezelf te leren. Gewoon niet nadenken en gewoon zo’n vraag als deze stellen. :)

 9. Danielle

  Ik ben je net gaan volgen, dus de vraag kan ik nog niet goed beantwoorden. Wel smaakt je blog naar meer! :)

  • Sandra

   Wat super leuk om te horen! Welkommmmmm. :)

 10. Linda | travellersoftheworld

  Wat een interessant onderwerp, echt iets om over na te denken. Ik ben nu eigenlijk ook wel benieuwd hoe ik overkom op mijn blog en of dat nu echt anders is dan in het echt. Ik probeer mezelf te zijn, maar ik ben zelf ook zo veranderlijk als maar kan (als in ene moment echt positief enz. andere moment juist helemaal niet).
  Linda | travellersoftheworld onlangs geplaatst…Travel tag | 25 reisweetjes over Remco

  • Sandra

   Dat vind ik dus ook! Ik zou zeggen: vraag het ook eens op je blog. Zo kom je het te weten, hihi.

 11. Justine

  Super interessant! Ik kan mezelf hier ook wel echt in verliezen hoor. Gelukkig hoor ik vaak genoeg van mensen die mij in het echt kennen dat ze mij echt horen praten als ze mijn blog lezen, dus in andere woorden: dat ik op mijn blog wat hen betreft hetzelfde ben als in het echt. Dat vind ik een heel tof compliment!

  Vanuit de andere kant vind ik het daarom altijd heel leuk om bloggers te leren kennen. Je volgt ze een tijdje, je hebt er een beeld van en dan is het grappig om te zien of dat overeenkomt. Uiteindelijk heb ik een stel blogvriendinnen en de meeste waren precies zoals ik dacht dat ze zouden zijn.

  Ik heb ook wel een beeld van jou en ik kan me grotendeels bij die woorden die je noemde vinden. Al snap ik ergens wel waar je zo twijfelt over energiek. Ik vind jou namelijk juist als een heel kalm persoon over komen,in de goede zin hoor. Ja, je onderneemt super veel, maar ik maak uit jouw blogs ook op dat je juist wel kan genieten van je rust ook. Misschien ook wel icm met hoogsensitiviteit dat dat wel logisch is. (correct me if im wrong!!!) Nu lijkt het me stiekem extra leuk om jou eens in het echt te ontmoeten, kijken of ons beeld over elkaar een beetje klopt haha!!
  Justine onlangs geplaatst…My life in photos – oktober 2017 #2

  • Sandra

   Dat is inderdaad een tof compliment! Zo zie ik het ook, hihi. Wat grappig trouwens dat de meeste van jouw blogvriendinnnen precies zo zijn zoals jij van te voren dacht dat ze zouden zijn. Leuk leuk leuk!
   Ik vind dat je gelijk hebt met hoe jij energiek zijn en rustig zijn omschrijft bij mij. Hoe jij het ziet, zo zie ik mezelf eigenlijk ook wel. Het lijkt mij écht onwijs leuk om jou ook eens te ontmoeten als je weer terug bent! Moeten we echt doen. Ben heel benieuwd ja of ons beeld over elkaar klopt, haha! :D

 12. Mevrouw Marloes

  Ik ‘ken’ je nog niet zo lang, maar op mij kom je over als een nuchter iemand die leuke dingen (vakanties enzo) beleeft. Ook staan er zulke mooie foto’s op je blog!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

© 2023 AroundSan

Theme by Anders NorenUp ↑