My Way of Exploring

Hoe deze beginneling haar Macbook wen-proces doorliep + sleeve review

macbook pro 13 retina
Benieuwd hoe dat gaat, wennen aan een MacBook als je nog nooit achter een Macbook hebt gezeten? Daarnaast heb ik ook nog een sleeve binnengekregen om te reviewen! Maak je klaar voor mijn ”Hoe kopieer en plak ik iets? En uh, hoe zet ik eigenlijk een trema op de ‘e’?” verhaal, oftewel: het wen-proces van mijn MacBook. Deze beginneling gaat even vertellen hoe ze haar MacBook temde (en toetsenbord schema’s uit haar hoofd leerde)!

Ik heb nu vier weken mijn MacBook Pro in bezit en kan zeggen dat ik zo ongeveer de belangrijkste dingen weet. Man, het was een zoektocht hoor, haha! Ik vind het wel een verschil met een Windows laptop, aangezien er toch wel een aantal dingen anders zijn bij een MacBook. Als je het eenmaal door hebt is het fantastisch en wil je niets anders meer. Ik behoor nu officieel bij de ”ik-wil-nooit-meer-Windows-clubje”, hoezo! Oh, en deze foto is in het hotel in Brugge gemaakt, waar ik eergisteren en gisteren verbleef, yay. Maar daar later meer over. :)

♣ Laten we beginnen bij het bureaublad. Je hebt ineens allemaal mooie icoontjes onderin een blak staan. Dat wijs voor zich! Maar… Hoe kom je bij de rest van de programma’s die niét in die balk staan? Oh help! De zoektocht begon en eindigde uiteindelijk toen mijn vriend doodleuk op ‘F4’ (waar ook zes vierkantjes op staan) klikte en het hele menu in beeld verscheen. Oh, dus zo…

♣Ik was mijn eerste blogje aan het typen. Helemaal verliefd staarde ik naar mijn scherm en typte vol trots als een malle de letters in beeld. ”Ho, wacht, deze volgorde is een beetje gek. Deze alinea moet ergens anders naar toe gekopieerd worden.”, zei ik in mezelf. En daar kwam het… Hoe, hoé kan ik kopiëren en plakken als de ‘CTRL’ toets foetsie is? Lichtelijk in paniek opende ik Google en kwam uit op een site die mij redde. De ‘CTRL’ toets is nu de ‘CMD’ toets geworden. Ah ja, ‘CMD+C’ en ‘CMD+V dus’, pfjiew. Ik probeerde gelijk uit over alles selecteren ook kon met de ‘CMD’ toets in combinatie met de ‘a’. YES, het lukte! Stiekem maakte ik een vreugdedansje.

20160120_211628
♣Vervolgens wilde ik een trema op de ‘e’ doen. Ik voelde de bui al hangen en had al zo’n vermoeden dat dit vast ook wel weer anders zou moeten. En ja hoor… Het lukte niet en ik begreep er niks meer van. Opnieuw opende ik Google (wat moet je toch zonder…) en typte ”hoe trema op letter macbook” in. De resultaten volgens mij om de oren en ik klikte de eerste aan. Oké, probleem opgelost! Gewoon ‘Alt’ ingedrukt houden en de ‘e’ indrukken om vervolgens nog een keer op de ‘e’ te drukken. Maar… Hoe krijg ik twee puntjes op de ‘e’? HELP! Opnieuw vlogen mijn ogen over het scherm terwijl ik zocht op Applecoach.nl (die heb je dus echt wel nodig ja!). Ja hoor, got it! Kijk hier boven maar op de foto hoe het moet. Schema’s leren zal je! Ik zie de logica niet, jij wel? Ik heb het nog steeds niet helemaal onder de knie dit, haha.

♣Vervolgens wilde ik in ‘Final Cut Pro X’ een beeld verwijderen. Mijn vinger wilde al naar de delete knop gaan, maar dat ging mooi niet door. Ja hallo, hoé dan!? Opnieuw keek ik op mijn toetsenbord, maar de delete toets was écht nergens te bekennen. Opnieuw kwam hier mijn redder in nood, aka mijn vriend, mij van deze ellende redden. De backspace toets is dus gewoon de delete knop. ”Ah ja, best logisch eigenlijk.”, riep ik vol blijdschap.

♣Dacht ik alles gehad te hebben… Nou, niet dus! Hoe ga je naar een ander scherm? Opnieuw stond het zweet mij op mijn voorhoofd. Gelukkig schoot opnieuw mijn vriend mij te hulp en legde de mousepad uit. Je kan dus met twee vingers swipen, maar ook met drie en blablabla. Alles heeft een functie, die je zelf overigens kunt aanpassen. Wéér wat geleerd! ”Daarnaast kun je ook gewoon van scherm switchen met ‘CMD+Tab’ hoor”, zei mijn vriend om mij gerust te stellen. Ah ja, oke dan…

Zo kan ik nog wel even doorgaan hoor, met alles wat ik niet begreep, haha. De dingen die ik altijd gebruik snap ik nu zo ongeveer. Toch is het nog steeds soms een zoektocht! Het is écht wennen in het begin, maar als je eenmaal gewend bent dan is het allemaal meer dan logisch. Nu ben ik zo gewend aan het toetsenbord van mijn MacBook dat ik niet eens meer met een Windows toetsenbord overweg kan. Zo ben ik op de laptop van mijn ouders en op mijn werk elke keer diep aan het nadenken moet ik ook al weer moest kopiëren en plakken.:’)

Review
incase sleeve macbook pro 13 retinaNatuurlijk moet dit pareltje wel mooi, vervoerbaar en kras-vrij blijven, dus daarom is een sleeve wel zo handig. Van DressMyMac mocht ik deze super stevige en mooie sleeve van Incase reviewen.

De ”Incase ICON Sleeve TENSAERLITE 13 inch MacBook Pro Retina” is een sleeve met een magnetische sluiting, hij is gemaakt van schokabsorberend tensaerlite in combinatie met waterdicht neopreen met een fluweelzachte binnenkant. De rand om de sleeve heen is heel hard en daardoor beschermd hij de macbook erg goed. Wat ik top vind is dat hij waterdicht is en dat hij een magneetsluiting heeft die automatisch dichtklapt. De MacBook zit trouwens goed stevig klem in de sleeve.

Hij bevalt perfect! Hierin blijft mijn mooie MacBookje wel een pareltje, want ooh dat is hij zéker! Daarnaast vind ik het extra tof dat de sleeve helemaal zwart is en een strak design heeft. Thanks DressMyMac, ik vind het tof dat ik deze sleeve mocht reviewen. Ik ben er ontzettend blij mee en vind het ook absoluut een dikke aanrader! Een goede sleeve voor zo’n dure laptop is wel nodig. Mocht je hem ook willen, dan kun je hem hier bestellen. :)

Als je eenmaal gewend bent, wil je inderdaad niks anders meer. Ik had nooit verwacht dat dit uit mijn mond zou komen, maar echt… Zal ik dan nu toch stiekem een beetje een MacBook-freak zijn geworden?

Moet jij ook altijd zo wennen aan een nieuw apparaat? En bescherm jij je laptop goed?

34

42 Comments

 1. Laura

  Haha heel herkenbaar van mijn eerste kennismaking met apple. En wat een super mooie sleeve zeg. Ik moet nog een nieuwe hebben dus daar ga ik maar eens kijken. Fijn ook dat de randen hard zijn. Dan beschermt ie toch net iets beter.

  • Sandra

   Haha, grappig dat jij het herkent! Het is echt even wennen in het begin hè? De sleeve is écht heel goed, dus zou zeker overwegen om hem te kopen!

 2. Monique | WritingMonique

  Ik heb ook net een nieuwe macbook- en dit is ZO herkenbaar! haha!

  • Sandra

   Oehoe, ik ben niet de enige haha!

 3. Bente

  Hahah klinkt allemaal heel onhandig (windows gebruiker hier ;)). Ik blijf dan ook gewoon lekker in mijn windows bubble!

  • Sandra

   Ik het begin is het inderdaad onhandig en wennen, maar daarna is het meer dan logisch. Het want vanzelf wel, maar je moet er wel even inkomen. :’)

 4. Kim | Kimsbloglife

  Aaah, leuk om te lezen hoe het bij jou gegaan is! Ik heb mijn iMac nu ook een week en heel veel dingen zijn heel herkenbaar, haha! Maar uiteindelijk vind ik het best wel snel wennen, hoewel er nog veel dingen zijn die ik zal moeten ontdekken. Hoe heb je dat gedaan om Final Cut Pro te installeren? Gratis gedownload of gekocht in de app store of…? :-) En werkt dat makkelijk om video’s te bewerken?

  • Sandra

   Grappig dat jij dit ook herkent! Ik vind het wel een goed programma om te editen. Ik hoefde er eigenlijk niet eens aan te wennen ofzo. Natuurlijk moet je wel een paar dingen opzoeken van effecten enzovoorts, maar over het algemeen kan je gewon gelijk simpel ana de slag!

 5. Kim

  Haha ik kan nu ook niet goed met de macbook van mijn vriend over weg! Hij wil binnenkort een nieuwe kopen en dan mag ik die van hem hebben, dat wordt wat!

  • Sandra

   Oeeeh dat is nice! :D

 6. saskia

  Nog makkelijker om een trema op de e te doen: gewoon de e lang ingedrukt houden en dan kan je zo selecteren. Ik moest ook zo wennen in het begin haha en inmiddels hebben wij ook helemaal geen windows meer.

  • Sandra

   Thanks voor de tip!! Yay dit is zo veel makkelijker. :)

 7. Nina Simplynspecial

  Ik zou stiekem ook wel een Mac willen, maar het werkt toch héél anders. Ik denk dat ik na een paar uur vloekend door de kamer loop te gillen haha. Toch lijkt het me wel wat. Ik ben eigenlijk alleen in het begin zuinig op nieuwe spullen, daarna niet meer echt. Oeps!

  • Sandra

   Zou er dan inderdaad wel goed over nadenken, want hij is wel duur om onvoorzichtig mee te zijn haha. Maar hij is wel het geld waard hoor!

 8. Nienke

  Mijn laptop is zwaaaaar aan vervanging toe en ik twijfel ook aan een Macbook. Maar ik ben daarin precies hetzelfde als jij, haha. Ik moet wel lachen om je stukje; ik zou ook echt een ramp zijn met een compleet nieuw besturingssysteem.

  • Sandra

   Haha, dat wordt wat dan als jij er ook eentje gaat kopen! Ik geef je tegen die tijd wel MacBook-les! :’)

 9. Linda

  Haha herkenbaar, ik moest ook heel erg wennen en leer nog steeds nieuwe functies bij! Inmiddels ben ik gelukkig wel gewend aan het constant switchen tussen Windows en Mac, alleen die ctrl/cmd toets blijft vervelend. Wat betreft deleten, als je bijv. in Word die functie wil gebruiken kun je de fn knop (helemaal linksonder) en backspace tegelijk, dat is precies hetzelfde als delete in Windows. En wat betreft de é è enzovoorts, als je bij instellingen ergens je toetsenbord op “VS (internationaal)” oid zet werkt het weer net als Windows wat ik ook veel handiger vind haha! En naar alle programma’s gaan kan ook door alle vingers van je hand van de buitenkant naar het midden van je touchpad te schuiven, vind ik ook heel handig als je het eenmaal weet, dat kan je het beste even googlen want er zijn heel veel van die handige trucjes met je touchpad! Zijn echt allemaal van die dingen die ik ontdekt heb maar zelf iig heel handig vind dus hoop dat dit je weer een beetje helpt wennen haha!

  • Sandra

   Ah thanks! Aan jouw tips heb ik echt heel veel. Super bedankt! :D

 10. jeapiebel

  Dit is zeker herkenbaar maar als je gewend bent dan is het een makkie natuurlijk. Volgens mij heb ik ook nooit achter MacBook gezeten.

  • Sandra

   Het is natuurlijk met veel dingen zo dat je moet wennen. Maar als je dan eenmaal gewend bent, is het inderdaad een makkie. :)

 11. BySilke

  Haha, ik vroeg me al af of het inderdaad zo lastig zou zijn als vrienden van me die er ook eentje kochten. Maar als je er dus de tijd voor neemt, dan begint het dus al te lukken hihi ;) Ook handig dat je zo’n stevige hoes hebt! Bescherming is inderdaad wel nodig denk ik voor zo’n mooie laptop :) Liefs! & ben al benieuwd naar je Brugge-avonturen!

  • Sandra

   Je moet er inderdaad even de tijd voor nemen! Gelukkig kun je alles Googlen, dus dat is wel top. Binnenkort zal je wel iets voorbij zien komen over Brugge!

 12. Evelyne

  Op school werken we ook met Mac & ja, ik heb ook in m’n haren gekrabt, haha. We moeten dan wel geen ganse teksten typen, maar wel opzoekingen doen & natuurlijk leren foto’s bewerken ;) Programma’s dat je hebt voor Windows kan je trouwens niet op Mac zetten, hoe vervelend :(

  • Sandra

   Haha, dat begrijp ik wel! Het is toch wel iets anders hè? Veel programma’s hebben ze toch wel ook voor Mac? Moet je alleen even een goede versie downloaden. Maar zou inderdaad kunnen dat er ook programma’s zijn die er alleen voor Windows zijn!

 13. Marleen

  Oh, dit komt me allemaal zo bekend voor haha! Ik heb mijn Macbook nu 3 weken en ik moest ook zó wennen! Ik houd zelf altijd de letter ingedrukt waar ik een streepje of trema op wil hebben, en dan verschijnt er een klein lijstje waarna je op 1,2,3,4,5 moet klikken. Ook heel handig! xx

  • Sandra

   Kijk, dat lijkt mij veel handiger! Ik vond het al zo vreemd dat je hele schema’s had haha.

 14. Anne

  Ik wen meestal vrij snel aan dingen, maar ik snap het wel hoor, dat dat even lastig is.
  Ik heb niet eens een laptop, maar het begint wel serieus tijd daarvoor te worden, al vrees ik dat ik er nog een jaar op moet wachten. #geldverdienen en dan maar eens kijken wat betaalbaar is.

  • Sandra

   Een laptop is toch wel handig ja! Maar je hebt gelijk, gewoon kijken als je wat geld hebt wat betaalbaar is op dat moment. :)

 15. Frédérique

  Haha, ik was erg tegen het idee dat Apple (Macbook) toch heel handig is etc. Ik wilde er niet aan toegeven. Uiteindelijk toch gedaan, en als je alles hebt gevonden moet ik zeggen het toch wel inderdaad heel fijn te vinden! Hihi

  • Sandra

   Ik was precies hetzelfde als jij! Maar vooral met bewerking en grafische dingen is het toch wel de beste keuze vind ik!

 16. Catherine

  Ik heb een heel fijne HP laptop, maar hij is zo lelijk hahaha. Ik kan niet eens een sleeve vinden, omdat het model zo onbekend is. Als deze het begeeft ga ik ook voor een Mac!
  Catherine onlangs geplaatst…Hot Winter Cocktails With Bourbon

  • Sandra

   Geen sleeve? Hoeveel inch is je scherm dan? Best vreemd en balem als ze er geen één hebben zeg!

 17. Mariska

  Naar een Mac is wel een flinkere overstap dan tussen 2 andere laptops! Maar het is wel echt een super mooi ding. Fijn dat je er steeds meer aan went :D

  • Sandra

   Ja, het is wel een overstap ja haha. Maar het went al goed hihi!

 18. Annemieke

  Haha wat ontzettend leuk geschreven dit! Ik herken het ook zo goed, heb hem nu ongeveer jaartje maar het is echt even ontzettend puzzelen ;)
  Annemieke onlangs geplaatst…Wrap met tomatensaus

  • Sandra

   Ja precies, het is echt even puzzelen. Maar het is ook allemaal meer dan logisch als je het eenmaal door hebt! :)

 19. Evelien

  Herkenbaar! Ik heb m’n Macbook inmiddels al meer dan drie jaar en leer nog steeds bij. Die functie van CMD+Tab kende ik bijvoorbeeld nog niet eens haha, oeps! Beter laat dan nooit ;-) Thanks!

  • Sandra

   Whoeps, dat i mooi meegenomen haha! Ik gok dat ik er over een paar jaar ook nog dingen bij leer. :’)

 20. sammie

  Ik heb een tijdje de mac van mijn vriend moeten gebruiken maar ik vond het vreselijk onhandig en ook niet logisch. Ben zo blij met mijn windows laptop, ik zou niet zo snel overgaan naar Mac. Ik ben overigens wel fan van de Iphone en Ipad :) Veel plezier met je appeltje :)

  • Sandra

   Kan ik begrijpen hoor! Het is super persoonlijk wat je het fijnst vindt werken. :)

 21. Hilde

  Oh help ik zou er echt weken over doen om een MAC te begrijpen haha :p ben helemaal niet zo goed met nieuwe apparaten!
  Fijn dat je vriend je zo goed kan helpen :)

  • Sandra

   Haha! Het is even wennen ja! Dat mijn vriend mij kan helpen is maar goed, want anders komt het nooit goed. :’)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

© 2024 AroundSan

Theme by Anders NorenUp ↑