My Way of Exploring

Het leed dat een hobby zoeken heet

Processed with VSCOcam
De afgelopen tijd heb ik een aantal dingen ontdekt die ik erg leuk vind om te doen. Ik ben niet zo’n iemand die echt een hobby had waarin in me helemaal kon uitleven. Maar een tijdje geleden is daar verandering in gekomen!

Ik heb nooit echt een hobby gehad waar ik mezelf úren mee kan vermaken. Eigenlijk raak ik dingen best snel zat en houd ik van afwisseling. Ik heb een tijd gitaar gespeeld, maar dat heb ik opgegeven omdat ik niet verder kwam en ik meer wilde dan ik kon. Als je merkt dat je geen vooruitgang boekt, dan is dat niet echt motiverend. Daarbij vond ik het wel leuk, maar het was niet zo dat ik er uren voor ging zitten. De volledige motivatie om écht goed te leren spelen was er dan ook niet, waarschijnlijk. Toen ik jonger was heb ik van mijn 7e tot mijn 15e gehockeyd, iets wat toen echt mijn allergrootste hobby was en waar ik echt van genoot.

Ik ben geen persoon die echt iets moet dóén om zich te vermaken. Dit klinkt misschien raar? Ik ben dromerig en vermaak me al bij gedachtes over leuke of interessante dingen. Zo kan ik gerust een tijd naar buiten kijken en wegdromen. Kan ik dat een hobby noemen? Ik vermaak me ook prima met het bezig zijn met mijn opleiding. Eigenlijk kan ik dat wel een hobby noemen, hoe gek het misschien ook klinkt. Ik ben de hele dag door bezig met psychologie, bewust en onbewust. Hardlopen is ook iets wat ik onwijs fijn en leuk vind om te doen. Mezelf lekker uitdagen en steeds sneller en verder proberen te gaan en mijn grenzen opzoeken. Heerlijk! Ook kan ik enorm genieten van de natuur. Lekker wandelen door mooie gebieden is ook zeker iets waarmee ik me vermaak. Mijn passie is reizen, dat sowieso. Maar kun je dat een hobby noemen? Ik bedoel, ik kan er niet altijd mee bezig zijn want dan zou ik een geldboom moeten hebben. Is een hobby iets waar je in principe altijd mee bezig moet kunnen zijn? Dat idee heb ik eigenlijk wel, maar is dit wel écht zo?

Sinds dat ik blog merk ik dat ik mezelf hier helemaal in kwijt kan. Ik ben vrijwel altijd bezig met inspiratie opdoen voor mijn blog. Ik hou er van om te schrijven! Eigenlijk altijd al, maar ik heb nog nooit echt een goede manier gevonden om mezelf hierin los te laten gaan. Bloggen is dus echt een uitkomst voor mij en ik ben onwijs blij dat ik in februari de stap heb gezet om een blog te starten. Een échte hobby dus! Huh, ík? Ja! Ik vermaak me ook prima met het lezen van andere blogs. Hier ben ik eigenlijk best wel heel vaak mee bezig, haha. Nóg een hobby!

Ook is sinds kort fotografie mij veel meer gaan interesseren. Ik wilde graag een camera kopen om voor mijn blog goede foto’s te kunnen maken. Áls ik iets doe, dan wil ik het wel goed doen. Goede kwaliteit foto’s horen daar dus bij op mijn blog. Maar ik merk dat ik fotograferen leuker vind dat ik van te voren had gedacht. Dit is ook iets waarin in mijn creativiteit kan loslaten. Lekker schieten en thuis bekijken of er iets moois tussen zit! Daarna bewerk ik de foto’s, iets wat ik leuker vind dan ooit, haha. Ik schiet de foto’s in RAW, dus ik kan er heel veel mee doen qua bewerking. Ik vind het leuk, héél leuk zelfs!

Daarnaast vind ik het, sinds ik mijn camera heb, ook leuk om te filmen. Ik wil er graag meer mee gaan doen, maar wát precies dat weet ik nog niet. De vakantievideo, die nog in de maak is, is daarvan mijn eerste experiment. Ik merk dat ik me hier, opnieuw, weer in kan uitleven. Het irritante is wel dat ik hele voorstellingen in mijn hoofd heb van hoe ik wil dat het er uit ziet, maar dat ik dat niet kan zeg maar. Aarrggh! Maar goed, al doende leert men zeggen ze toch? Mijn doel is niet om fantastische video’s te kunnen maken en perfect te kunnen filmen. Dat gaat mij iets te ver en daar heb ik ook helemaal geen tijd voor om me daar zo veel in te verdiepen. Maar gewoon een leuke video in elkaar kunnen zetten vind ik prima en goed genoeg. Herinneringen vastleggen door middel  van een video vind ik super leuk! De komende tijd ga ik maar eens bedenken wat ik daar mee kan gaan doen…

Wat is jouw hobby? En heb jij moeite (gehad) met het zoeken van een hobby waarin je je helemaal kunt uitleven?

18 Comments

 1. esmee | lifebyesmee

  Mijn grootste hobby is ook bloggen! Ik doe naast bloggen nog veel andere dingen, maar bloggen is toch wel mijn favoriet! Ik besteed er dan ook (heel) veel tijd aan!

  Liefs Esmee x
  esmee | lifebyesmee onlangs geplaatst…Win een MAC lipstick of lipliner naar keuze t.w.v €19!

 2. BySilke

  We lijken echt veel op elkaar, vind ik! Ik wist trouwens niet dat je pas sinds februari blogt, je hebt echt al een hele mooie blog :) In RAW fotograferen, dat moet ik ook dringend eens beginnen testen. Eigenlijk zonde dat ik het nooit eerder heb gedaan, bah! En dat filmen, hoo ik wil dat ook zo goed kunnen :D Met mooie overgangen, geen gebibber en leuke muziekjes, aah!
  BySilke onlangs geplaatst…Terug in de tijd | Zomer ’97: They see me rollin’

  • Sandra

   Wat grappig dat je dat opmerkt, dat we veel op elkaar lijken! Leuk! In RAW fotograferen moet je zeker doen, het is met bewerken super chill. Dat gebibber bij het filmen is echt zo’n dingetje hè, haha!

 3. Ysanne

  Haha ik heb ook heel lang gehockeyed, was idd mijn meest standaad hobby. Mis het nog steeds wel! Bloggen is ook zeker een van mijn favoriet! En blogjes lezen inderdaad :) En uberhaupt boeken lezen vind ik leuk!
  Ysanne onlangs geplaatst…5 X H&M PRODUCTEN WAARVAN IK DENK ‘HUH’ | #3

  • Sandra

   Yay, nóg een hockey freak! Ik mis het ook… Het blijft toch altijd wel dé hobby van vroeger. :)

 4. Nienke

  Ik ben ook zo iemand die niet per se een hobby nodig heeft maar zich prima kan vermaken met kleine dingen. Wel heb ik hobby’s zoals bloggen en paardrijden maar ik heb eigenlijk nooit echt bewust naar een hobby hoeven zoeken, die zijn er altijd wel geweest :)
  Nienke onlangs geplaatst…Tag Tuesday: Low Budget vs High End

 5. Kim

  Hier kan ik me helemaal in vinden! Mijn vriend zei altijd dat ik een hobby moest zoeken. Nou, dat is dus sinds februari mijn blog én foto’s maken (voor mijn blog). Nu krijg ik weleens te horen, dat ik téveel blog. Ach, het is ook nooit goed! :)
  Kim onlangs geplaatst…Shoplog Sevenbien

  • Sandra

   Haha, heb je eindelijk een hobby, is het nóg niet goed! Ach, zolang je maar niet de héle dag zit te bloggen is het prima toch? Het is in ieder geval super fijn dat je iets hebt gevonden waar je graag je tijd aan besteed!

 6. Lisa

  Zooo herkenbaar! Ik heb ook nooit een echte hobby gehad, behalve bloggen nu. Ik ben indd snel uitgekeken op dingen. Mijn ouders zeiden ook dat ik een hobby moest zoeken. Lezen heb ik wel altijd erg leuk gevonden.
  Lisa onlangs geplaatst…My new sunnies

 7. Lena

  Herkenbaar!
  Mijn grootste hobby is nu ook echt bloggen. Ik kocht zo’n maand geleden ook een goede camera. Ik was nog maar pas begonnen met bloggen op m’n eigen domeinnaam, maar typisch ik: als ik met iets begin, wil ik het ook echt goed doen. :)
  Ik ben ook iemand die een hobby snel opgeeft, maar het bloggen bevalt me veel te hard. Ik denk dus dat ik nog een tijdje voort zal doen. En ik hoop jij ook, I like your blog!
  Lena onlangs geplaatst…Mijn 4 favoriete kledingstukken voor de zomer

  • Sandra

   Bloggen is gewoon verslavend haha. Ik hoop dat jij ook blijft bloggen en er niet op uitgekeken raakt, want jouw blog is ook veel te leuk!!

 8. Marlijn

  Ze zeggen wel eens dat je jezelf pas echt leert kennen tussen je 20e en 30e.. nou dat vind ik best kloppen tot nu toe. Vroeger was zwemmen mijn leven, maar toen ik ging studeren viel dit weg en het heeft toen wel een tijdje geduurd voordat ik erachter kwam wat ik echt leuk vind. Ik wil eigenlijk ook nog een keer een cursus photoshop/illustrator enzo volgen zodat ik zelf logo’s enz. kan maken, dus dat staat nog op mijn to do list (maar is in één keer zoveel geld!).. wie weet volgt daaruit ook wel een nieuwe hobby. Dagdromen doe ik ook graag, het is een wonder dat ik nog nooit een halte of station gemist heb haha.
  Marlijn onlangs geplaatst…Hersenspinsels, gewoontes en discipline: hoe werkt dat?

 9. alexa

  Ik herken mijzelf hier zo in! haha
  alexa onlangs geplaatst…VIDEO: Kletspraatje

 10. Bente

  Onze hobbies liggen heel erg op 1 lijn: bloggen, blogs lezen, fotograferen, psychologische experimenten lezen blijft ook leuk (zelfs na mijn studie), hardlopen en daarnaast vind ik het ook erg leuk om te koken (en te eten). Maar een uurtje voor me uit staren vind ik ook niet heel vervelend ;) Vervelen is dan ook iets dat ik vrijwel nooit doe!
  Bente onlangs geplaatst…Picture this

  • Sandra

   Wat grappig dat we dezelfde interesses en hobby’s hebben! :)

 11. Rachel

  heel herkenbaar! ik hou van schrijven, fotografie, bloggen, sport en boeken lezen!
  Rachel onlangs geplaatst…LINGERIE SHOPLOG & WIN-ACTIE

 12. Lisanne - ByLisanneNL

  Heel herkenbaar artikel! Mijn grootste hobby is toch wel het maken van armbandjes (uiteraard). Daarnaast vind ik het ook heerlijk om blogposts te schrijven en lezen.
  Lisanne – ByLisanneNL onlangs geplaatst…Plannig blogpost

 13. anna

  Wat een leuk stukje, heel herkenbaar ook! Ik studeer styling en daarmee is mijn opleiding ook mijn hobby, ik ben er bijna altijd mee bezig. Daarnaast steek ik veel tijd in mijn blog. Ik ben dus bijna altijd wel iets aan het doen, maar ik vind het wel erg leuk!
  anna onlangs geplaatst…300 VOLGERS-WINACTIE #2 | MAKE-UP PAKKET MET O.A. WET & WILD EN CATRICE

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

© 2024 AroundSan

Theme by Anders NorenUp ↑