My Way of Exploring

Het grote mascara avontuur

SAMSUNG CSC
Vorige week was ik bezig met een experiment op make-up gebied. Ja ik ja, geloof je het zelf? Nope, ik eigenlijk zelf ook niet. Waarom? Dat kan je hier lezen. Ik besloot eens van mijn vaste favoriete mascara af te wijken en een andere te proberen. Hoe dit is uitgepakt? Dat zie je vast wel aan de foto hier boven. Maak je klaar voor mijn grote mascara avontuur!

Ik stond met mijn slaperige hoi-ik-ben-net-wakker-hoofd voor de spiegel. Geen zin om mascara op te doen en mijn wenkbrauwen te verfraaien. Maar goed, zonder die twee dingen denkt iedereen dat ik een zware griep heb dus ik doe het maar (en stiekem omdat ik het zelf ook veel beter vind). Ik graaide in mijn toilettas naar een wimper kruller, mascara en wenkbrauwpoeder en legde dit op de rand van de wastafel. Ik deed mijn wenkbrauwen en krulde mijn wimpers. Toen ik bij de mascara was beland schoot me te binnen dat hij leeg is. Niet leeg-leeg, maar leeg op de manier van dat je er nét niet genoeg uit krijgt. Zucht… Ik had vorige week al vier verschillende Etos vestigingen afgelopen omdat daar de Maxfactor mascara’s in de aanbieding waren. Ik koop deze mascara altijd in de aanbieding, want of je nou €16,- voor één of twee mascara’s betaalt, dat vind ik nogal een verschil. Maar het leuke is, is dat ik me eigen altijd scheel moet zoeken naar de mascara die ik wil. Op één of andere manier ligt hij bijna nooit in de schappen als hij in de aanbieding is. Alle andere soorten van Maxfactor wel, maar die ene die ik wil nou juist nét niet. Koopt iedereen alleen die mascara of spelen winkels een spelletje met me? Ik weet het niet, maar ik weet wel dat het me frustreert. Ik wil gewoon de Masterpiece Max, OKÉ!?
Maar goed, ik had dus geen nieuwe mascara meer liggen en moest het doen met het laatste beetje dat ik er nog uit kon krijgen. Op dat moment besloot ik dat ik eens een nieuwe mascara wilde uitproberen. Ik zag veel over een mascara van Essence voorbij komen op de Bloggerslist Facebook en besloot hem te gaan kopen. Gewoon, om te proberen omdat ik wel nieuwsgierig was, en om de tijd te overbruggen totdat mijn mascara weer in de aanbieding zou komen. Ik liep vol goede moed de Kruidvat binnen en liep naar het schap van Essence en pakte de mascara. Ik heb een keer niet mis gegrepen, hoezé!
De volgende ochtend stond ik vol enthousiasme voor de spiegel. En toen begon het feest… De mascara bleef niet aan het borsteltje zitten, dus ik was al aan het klooien met ‘dopen’ (ja, hoe omschrijf je het anders?). Vervolgens leek er iets aan het borsteltje te zitten en toen kwam het volgende irritatiepuntje omhoog. Door die rare vorm van dat borsteltje belande de mascara óveral, behalve op mijn wimpers. Ook was het een strijd om het borsteltje niet in mijn ogen te laten komen. Ik wringde mijn arm in allerlei bochten om er wat van te maken. Serieus, wáárom verzinnen ze zo’n golvend borsteltje met draaien er in? Dat is toch totaal niet praktisch? Geef mij maar een ‘gewone’.
Maar hey, de mascara vond mijn wimpers niet leuk want het pakte totaal niet. Na een tijdje kon ik eindelijk zien dat er enigszins mascara op mijn wimpers zat. En alsnog zag het er niet uit aangezien het verspreiden van de mascara niet lukte. Na dit allemaal, wat aardig wat tijd in beslag had genomen, dacht ik dat ik wel gewoon de deur uit kon zo. Nou mooi niet! Ik was de hele dag zwarte korrels van mijn wangen aan het halen omdat die mascara gewoon afbrokkelde. En nee, ik had er geen spinnenpoten van gemaakt. Ik had gewoon een subtiel laagje aangebracht, dus daar lag het niet aan. Na vier dagen testen kan ik wel zeggen dat ik hem niet meer ga gebruiken. Jammer, want ik had écht goede hoop na al die positieve reviews! En jammer voor jullie dat jullie mij niet uit kunnen lachen, want ik heb lekker geen foto van mezelf gemaakt toen ik de mascara op had, haha (iets met een pandabeer/zwarte sproeten-look).

Een mascara uitstapje? Neeeee, dat is niks voor mij joh! Geef mij maar gewoon mijn vertrouwde Maxfactor mascara zonder poespas. Gelukkig heb ik er inmiddels twee kunnen scoren bij de Trekpleister, YES! Laten we het er maar op houden dat ik zelf te kieskeurig ben, dat ik kieskeurige wimpers heb of dat Maxfactor gewoon goed is. Ik denk dat het een mengelmoesje van die drie is!

Ben jij ook zo kieskeurig als het om mascara gaat?

10 Comments

 1. BySilke

  Haha zalig, spijtig dat er geen foto bij was van je panda-ogen, hehe. Wel een zalig verhaal, ik blijf het ook liefst bij dezelfde mascara (of hetzelfde merk) en momenteel is dat net die van Essence! Voor mij valt hij gelukkig goed mee, al had ik de laatste keer ook een beetje panda-oogjes en had niemand mij dat gezegd, grr.
  BySilke onlangs geplaatst…Update: Examens

  • Sandra

   Haha, dat leek me geen goed plan! Iedereen vind weer iets anders fijn, toch? Gelukkig kan jij wel goed overweg met Essence. Wel stom dat niemand er iets van zei zeg!

 2. Nicky

  Ik heb mascara’s van Essence, maar ik heb ook een mascara van Chanel. En die Chanel, die is toch wel echt mijn favoriet! Geen enkele andere mascara kan daaraan tippen. En inderdaad, veel hangt af van de mascara die je gebruikt, qua aanbrengen en goed blijven zitten.
  Nicky onlangs geplaatst…Een eigen moestuin: aardbeien

 3. Ysanne

  Haha sommige mascara’s… ik heb ook altijd na het opdoen zwarte strepen op mn ooglid. Wacht nog op de heilige mascara die dat niet heeft.
  Ysanne onlangs geplaatst…5 X LEUKE ‘ONBEKENDE’ NETFLIX SERIES

 4. Marlijn

  Hier nog zo’n mascara ( of eigenlijk make-up sowieso) kneus. Ik koop uit gemak ook meestal dezelfde, maar wil nog wel eens een andere kopen. Ik vind het naarste van mascara om het er weer af te halen.. jawel mijn luiheid komt naar boven haha. Wel balen dat deze mascara voor jou een miskoop is, maar dan kun je wel weer extra blij zijn met je maxfactor ;)
  Marlijn onlangs geplaatst…Handvaten om de verleiding van eten te weerstaan

  • Sandra

   Mascara er afhalen is inderdaad heeeeel vermoeiend! Haha. Je bent niet de enige die er een hekel aan heeft. Toch lees je wel vaak dat mensen vaak weer dezelfde mascara kopen hè.

 5. Bente

  Hahah heerlijk verhaal, en ja uitstapjes naar andere mascara’s zijn altijd gevaarlijk. Dat gaat volgens mij vaker fout dan goed. Ik hou het dus ook bij mijn oude vertrouwde (die ik ook lekker heb ingeslagen toen er een actie was, ik kan dus weer lekker vooruit!)
  Bente onlangs geplaatst…Ik zal je niet missen als je weg bent…

  • Sandra

   Precies, het is hartstikke gevaarlijk! Top dat je lekker hebt kunnen inslaan. Altijd fijn, die aanbiedingen!

 6. Charlotte

  Toen mijn all time favorite mascara van L’Oréal uit de rekken werd gehaald, ben ik ook met een bang hartje naar de winkel gegaan voor een nieuwe. Sindsdien ben ik verknocht aan mijn mascara’s van Ici Paris XL. Wat ik al door heb, is welke vorm van borsteltje voor mij het beste werkt. Dat is alvast een criteria. Verder hou ik het liever op bekende merken, om risico’s (en pandaoogjes) te beperken.
  Charlotte onlangs geplaatst…Flashback Friday #6 | LaFerrari, “den blok” & een getekend portret

 7. Lisa

  Haha, wat een heerlijk verhaal! Ik gebruik al weken geen mascara ( confession ), omdat ik zulke ieniedeminie wimpertjes heb dat zelf extraplusvolumextremecurl shit niet meer helpt….
  Lisa onlangs geplaatst…Personal: te veel projecten, cliché verhaaltjes en een Cambridge examen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

© 2023 AroundSan

Theme by Anders NorenUp ↑