My Way of Exploring

Hardlopen op de boulevard | Wat je meemaakt in de zomer

20150723_203950
Hardlopen op een warme zomerdag in augustus in mijn woonplaats aan de kust. Wat maak je mee als je op de boulevard rent? Genoeg! Op de foto hierboven is het lekker rustig, maar zodra de zon schijnt en het warm is zijn er hordes mensen…

Op deze mooie donderdag 6 augustus besloot ik het er op te wagen om lekker te gaan rennen. Een kilometertje of 7 moest wel kunnen in de warmte, want er stond immers een heerlijk zeewindje die voor de benodigde verkoeling zorgde. Ik sprong in mijn hardloopoutfit, trok mijn schoenen aan, stelde ‘Runkeeper’ in op mijn telefoon en zette Kensington op om te luisteren. Let’s go!
20150722_214104
Ik besloot om mijn vaste 7 kilometer rondje andersom te gaan rennen, zodat ik op het laatste lekker de wind zou voelen op de boulevard. Zo gezegd, zo gedaan! Toen ik de boulevard naderde was het uiteraard al te zien dat het best druk was. Allemaal toeristen en mede dorp bewoners gingen naar strand, kwamen van het strand af of waren een lekkere wandeling aan het maken. Ik wist van te voren dat het niet zeker was of het een goed idee was om over de boulevard te gaan vanwege de drukte. Ik ren altijd al bewust over de stoep, en niet op het pad door de duinen heen. Dat is echt niet te doen in de zomer!

 

Wat zie je zoal allemaal op de boulevard op zo’n mooie stranddag?

➼ Het begon al toen ik de weg wilde oversteken. Een oud stel (ik gok 80+) die in de auto het zebrapad negeren en dus ook mij bijna onder hun wielen hadden geplet. Gevolg: ik een schrikreactie tot de max en die mensen keken niet op of om…

➼ Mensen die met hun scooter over de stoep rijden en niet uitkijken. Één keer was het bijna raak, maar gelukkig schrok die man er zelf gigantisch van. Ik gniffelde stiekem omdat ik allang had gezien dat hij niet uit zou kijken en ik al voorbereid was dat hij gewoon door zou rijden.

➼ Mensen die over de stoep fietsen met hun afgeladen tassen vol met troep. Maar het gevaarlijke is dus dat ze ook met parasols fietsen en die stokken steken dus uit. Lekker fietsen en babbelen met elkaar tegelijk, en dan let je dus niet meer op die uitstekende stokken. Ja top mensen, maar er lopen ook nog andere mensen in de buurt die niet gespiest willen worden door een parasol! Dat was dus slalommend rennen om deze mensen heen. Zie je het voor je?

➼ Wij hebben een nieuwe parkeergarage onder de duinen. Wat heel handig is (not!) is dat de in- en uitgang van de parkeergarage de stoep van de boulevard kruist. Dat levert levensgevaarlijke situaties op dus! Je moet dus goed op de hoede zijn als je zo’n punt nadert. Auto’s rijden graag gewoon door enzo…

➼ Zo stond er MIDDEN op de stoep bij de uitgang van de parkeergarage een auto stil. Er moest ‘even’ een heel gezin instappen en alle spullen inladen. Hierdoor was de stoep dus geblokkeerd en kon niemand er meer door. Heel handig. En die mensen maar op hun dooie gemakje alles in de auto leggen. *Facepalm*

➼ Mensen die een ijsje eten maar die dat zeg maar niet zo goed kunnen. Even een lachmomentje!

➼ Ik verbaas mij elke keer weer hoe veel zooi mensen mee naar strand nemen. Wat een troep jongens, serieus… Hele karren vol worden in- en uitgeladen. Volgens mij nemen sommigen echt de helft van de inhoud van hun inboedel mee?

Duitsers (ja, die herken je echt hoor haha) die veel te warm aangekleed zijn en zwetend over de boulevard lopen. Haha, even lachen!
Iets waar je je als hardloper aan irriteert, maar wat je mensen niet altijd kwalijk kan nemen: mensen die zó breed uit lopen naast elkaar, dat je er (bijna) niet meer langs kan.
Vervolgens ben ik de boulevard over. Opgelucht, want ik heb het weer overleefd! Máár, als je de hoek om bent komt die o-zo-fijne weg langs de binnenwatering waarvan de stoep bezaait ligt met hondenpoep. In de zomer komt de walm van hondenpoep je al tegemoet. Het wordt dan zo lekker broeierig hè als  het buiten warm is… Mensen, ruim die shit eens op!!!!!!!!!! Grootste irritatie ever. Zó smerig. Je kijkt continue naar de grond om vervolgens al springend de hondenpoep te ontwijken. Als mensen je zien rennen/springen denken ze minstens dat je niet spoort, haha. Het lijkt meer op een work-out in plaats van hardlopen…

Al met al heb ik wel weer genoten van dit heerlijke rondje hardlopen in het prachtige weer. Ondanks een paar irritante dingen is het ergens ook wel weer grappig allemaal (behalve de gevaarlijke situaties dan). Dit maak je dus allemaal mee als je in een kustplaats woont waar het zomers érg druk is.

Wat is jouw grootste ergernis op een plek waar veel mensen zijn?

14 Comments

 1. Suzanne

  Heel erg leuk! Lijkt me echt heerlijk om lekker hard te lopen in de ochtend als het nog lekker koel is.
  Suzanne onlangs geplaatst…Nieuwe ketting Love

  • Sandra

   Dat is vooral erg lekker ja, als de lucht nog lekker koel is!

 2. Laura

  Leuk! Lijkt me wel fijn om daar zo te kunnen hardlopen (als het niet zo druk is dan)! Ik ren vaak in het bos en daar is hondenpoep het grootste probleem… wat vies en vervelend is dat!

  • Sandra

   Als het niet druk is dan is de boulevard het favoriete gedeelte van mijn hardlooprondje! Bah, zo vies dat het in het bos ook zo’n probleem is. Ik snap gewoon niet dat mensen het laten liggen. Het is zó vies…

 3. debby

  Mensen die niet aan de kant gaan is wel mijn grote ergernis en wat ik me ook irriteer is destijds toen ik hardloopte is dat hondeneigenaren hun honden niet aanlijnen en ik een hond achter me aan heb. Ik lijn zelf mijn hond altijd aan als er een hardloper aankomt. Leuk artikel trouwens meid.
  debby onlangs geplaatst…Happiness #6

  • Sandra

   Niet aangelijnd honden, die ben ik vergeten! Ik ben het helemaal met je eens. En ik ben blij dat jij je eigen hond zo kort houdt als je ziet dat er een hardloper aankomt. Goed voorbeeld voor anderen!

 4. kim

  Zo fijn dat je dichtbij het strand woont :)! En bah wat vies dat hondenpoep niet wordt opgeruimd zeg…
  In mensenmassa’s kan ik nog weleens ongeduldig worden. Dan wil ik doorlopen maar is er echt een slakkentempo!
  kim onlangs geplaatst…Hoera! En blogs die mij inspire(e)r(d)en!

  • Sandra

   Dat is echt super vervelend ja, als iedereen zo traag loopt. Ik begrijp helemaal wat je bedoelt haha!

 5. Anne-Sterre

  Ik kan er wel om lachen, al snap ik dat het ook vervelend is als jij daar lekker wilt hardlopen. Ik kan me helemaal voorstellen wat je beschrijft, heb jaren in Den Haag gewoond en was regelmatig in Scheveningen te vinden.
  Anne-Sterre onlangs geplaatst…Doelen voor Augustus

  • Sandra

   Ik kan er zelf gelukkig ook wel om lachen hoor! In Scheveningen zal het vast nóg erger zijn haha.

 6. Linda

  Hahaha leuk om te lezen! Ik loop bijna nooit in drukke gebieden, vermijd ze juist expres om dit soort taferelen te voorkomen. Ik woon niet in de buurt van het strand, maar zie dit soort dingen ook zo in een stadscentrum gebeuren. Maar ik vind niet alleen de mensen vervelend, ik heb zelf dan denk ik ook het idee dat ik mensen “lastig val”. Niet helemaal het goede woord, maar ik voel me wel een beetje een uitzondering doordat ik bijv. op de stoep loop bij een kruising, en dan een stuk harder aankom dan een voetganger, wat inderdaad voor veel mensen verrassend kan zijn…
  Linda onlangs geplaatst…Recept: gezonde zomerse meloen ijsjes

  • Sandra

   In de stad lijkt het me heel vervelend om te hardlopen. Waar ik trouwens op doelde is dat mensen gewoon echt niet uitkijken, terwijl ze fietsen/scooter rijden op de stoep (wat al niet mag). Maar ik snap je punt wel hoor!

 7. BySilke

  Grappig om te lezen! Hinkelen over de hondenpoep is inderdaad niet zo fijn… Maar die mensen die geen ijsjes kunnen likken maken alles dan wel weer grappig, haha ;)
  BySilke onlangs geplaatst…Griekenland 2015 | Dag 4: Athene: Een fijn gesprek, Tempel van Zeus, Agora.

  • Sandra

   Haha, echt hun hele gezicht zit dan onder het ijs. Prachtig om te zien. :p

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

© 2023 AroundSan

Theme by Anders NorenUp ↑