My Way of Exploring

Blogtips | 10x Bloginspiratie opdoen doe je zó!

20160518_121813
Bloggen is één groot inspiratie festijn. Althans, dat vind ik! Als ik terug kijk naar al mijn geschreven blogs tot nu toe, dan vind ik het best wel bijzonder dat de inspiratie voor nieuwe artikelen er nog steeds is. Maar wat als je ineens even geen inspiratie hebt? Wat doe je dan? Ik verklap vandaag mijn 10 tips om bloginspiratie op te doen!

⇒ Foto’s terugkijken
Dit vind ik een hele leuke om als eerste te noemen! Ik kijk namelijk regelmatig recente of oude foto’s terug om daar inspiratie uit te halen. Ik moet nu gelijk aan een heel oud artikel denken, 8 Dingen die écht niet veilig zijn in mijn buurt, waarbij ik de inspiratie om dit artikel te schrijven uit een foto haalde. Toen ik deze foto van een vakantie van een tijd terug voorbij zag komen, schoot mij te binnen dat ik een artikel zou kunnen schrijven over dingen die echt niet veilig zijn in mijn buurt. Waarom? Omdat ik dat grote stuk watermeloen in mijn handen zag en toen was het idee geboren, haha!

⇒ Wandelen/frisse neus halen
Echt, als er iéts voor mij helpt om inspiratie op te doen, dan is het wel wandelen en dus lekker een frisse neus halen buiten. Wat mij betreft is dit dé ultieme manier om je hoofd leeg te maken en zo dus plek vrij te maken voor nieuwe indrukken en ideeën. Ik moet tijdens het wandelen regelmatig mijn notities in mijn telefoon er bij pakken om inspiratie te noteren. Kijk om je heen, denk na over van alles en nog wat, denk aan de mooie dingen die je ziet, let op de mensen die je tegen komt… Er zijn buiten zó veel inspiratiebronnen!

⇒ ‘Explore’ in Bloglovin’
Rondneuzen onder het tabblad ‘explore’ is niet alleen heel leuk, maar brengt regelmatig ook een hoop nieuwe inzichten en inspiratie met zich mee! Ik probeer steeds meer naar buitenlandse blogs te kijken, wat niet alleen goed is voor mijn engels, maar óók voor het opdoen van nieuwe inspiratie. Het is toch allemaal net even anders dan Nederlandse blogs merk ik, dus dat kan op zijn tijd best tof zijn. Wel je eigen ding blijven doen he? Lekker eigen maken, want dat is veel leuker dan klakkeloos overnemen.

⇒ Het Blogboek
Het Blogboek is een boek die ik van mijn schoonouders heb gekregen vorig jaar. Een super leuk boek trouwens, maar ook nog eens erg inspirerend. Hier kun je best wat ideeën uit halen en tot nieuwe inzichten komen om over te gaan bloggen. Als je nog nooit van dit boek hebt gehoord of je twijfelt of je hem wilt kopen? Ik zou het doen!

⇒ YouTube
Wie zegt dat onderwerpen waar YouTubers video’s over maken niet ook in tekstvorm kunnen? Ik merk dat ik op YouTube steeds meer leuke dingen zie waarover ik kan schrijven. Even een simpel voorbeeld: een ‘what’s in my bag’ in videovorm kun je natuurlijk ook laten zien door middel van foto’s en tekst. Niet dat ik dit voorbeeld nou zo snel zou doen, want daar ben ik veel te simpel voor haha, maar je snapt wat ik bedoel, toch? Andersom is het trouwens ook inspirerend. Als je op blogs bijvoorbeeld naar leuke tags zoekt om daar een video van te maken. Misschien dat ik dat ook nog wel een keer ga doen!

⇒ Gesprekken voeren
Mensen zijn één groot inspiratiebron, de állergrootste inspiratiebron als het je het mij vraagt. Ik zal precies uitleggen wat ik bedoel. Misschien merk je wel dat jij als blogger vrijwel alles koppelt met je blog, gedurende de dag (haha, herkenbaar?). Als ik met mensen praat over hun leven (och, dit klink zo zwaarmoedig), leuke dingen of bepaalde gebeurtenissen, dan koppel ik in mijn hoofd regelmatig dingen aan mijn blog. Gaat gewoon automatisch… Gedachten als ”Oh wauw, daar kan ik wel een keer over schrijven!” komen dan regelmatig in mij op. Niet dat ik ze altijd uitwerk hoor, maar soms is er wel een een blog die ik schrijf die voort is gekomen uit iets wat iemand in een gesprek zei. Vind ik tof!

⇒ Inspiratie vastleggen
Dit is geen manier om inspiratie op te doen, maar wel om al je inspiratie bij te houden (en vervolgens weer inspiratie uit te halen, haha). Ik heb in mijn telefoon een notitie vól staan met steekwoorden, zinnen en printscreens. Op het moment dat ik even niet weet waar ik over wil schrijven, dan pak ik dat er bij en kijk of ik er iets tussen zie staan wat op dat moment mij aantrekt. Super handig ook, want mijn telefoon heb ik altijd bij mij en zo kan ik dus ook altijd alles er in zetten als ik een leuk idee bedenk of tegenkom!

⇒ Duik je blog archief in
Wat je ook altijd nog kunt doen is je blog archief induiken. Misschien kom je wel een artikel tegen die je een tijd terug hebt geschreven, maar waar je best wel een vervolg over kunt schrijven? Maak gewoon een tweede deel! Zo kwam ik laatst, toen ik dus mijn blog archief in dook, een aantal artikelen tegen die best een vervolg kunnen krijgen. Hoppa, weer een paar blog ideeën er bij! 

⇒ Maak een mindmap
Maak een mindmap van al je categorieën op je blog. Vervolgens splits je die weer op in andere categorieën. Zo graaf je in je geheugen naar dingen die je interesseren en leuk vindt. Op die manier kan er nieuwe inspiratie in je opkomen omdat je jezelf prikkelt met steekwoorden. Is een leuke manier om inspiratie op te doen! Ben hier zelf nog maar pas mee begonnen en moet zeggen dat het tot nu toe effectief is!

⇒ Neem jezelf onder de loep
Booginspiratie kun je ook zoeken bij jezelf natuurlijk! Denk aan de dingen die je leuk vind om te doen, wat je momenteel bezig houdt, wat je hebt meegemaakt, bijzondere dingen die je zijn bijgebleven, je persoonlijkheid en eigenschappen. In principe ben je nooit uitgetypt over jezelf denk ik, haha. Er zijn altijd wel dingen waar je over kunt schrijven!

Als het nu nóg niet lukt, dan moet je gewoon even alles laten voor wat het is en lekker iets anders gaan doen. Bloggen moet immers leuk blijven! Vaak als je even iets anders gaat doen dan plopt er vanzelf wel een idee in je op. Natuurlijk kan je ook altijd nog opzoek gaan naar bijvoorbeeld een leuke tag. Als je dan tóch iets online wilt zetten, dan is dat ook een super leuke optie! Als je tags niet zo leuk vind, dan kun je ook nog een blog vol kletsen met wat er in je omgaat. Er zijn altijd wel dingen om over te schrijven, toch? :)

Wat vind jij de beste bloginspiratie tip? En wat doe jij als je even geen inspiratie hebt?

50 Comments

 1. Sarah

  Allemaal erg goede tips! Ik haal mijn inspiratie ook gewoon zo’n beetje overal. Uit tijdschriften, bij andere mensen, op bloglovin’,… . Er valt inderdaad altijd wel ergens iets over te schrijven. En zolang je maar schrijft over dingen die je zelf interessant vindt dan kan er denk ik niks mislopen :)

  • Sandra

   Precies! Als je het zelf maar interessant vindt waar je over schrijft ja. :)

 2. sammie

  Goede tips, de meeste ken ik wel, maar vooral de eerste vind ik een goeie! Daar had ik nooit over nagedacht.

  • Sandra

   Hopelijk ga je iets aan die tip over foto’s kijken hebben!

 3. Simone

  Wat een fijne tips. Ik heb vaak een blogdip gehad. Ik wist dan gewoon niet meer wat ik moest schrijven. En nu heb ik het vaak te druk, waardoor ik geen rust in mijn hoofd heb en eh ja ook niet weet wat ik moet schrijven.
  Maar de tip het Blogboek, daar had ik stom genoeg zelf niet aan gedacht en ik heb hem nog liggen ook. Die pak ik er dus de eerst volgende keer bij!

  • Sandra

   Zeker doen! Het is echt een handig boek om er bij te pakken. Ben benieuwd of je er iets aan gaat hebben, vast wel. :)

 4. Ilse

  Fijne tips/ideetjes!

  • Sandra

   Hopelijk heb je er iets aan!

 5. Joyce rdt

  Goeie tips! Nu in de zomerperiode merk ik dat ik en minder tijd heb en inderdaad veel minder inspiratie heb. Liefs.x

  • Sandra

   Er zal straks vast wel weer meer inspiratie komen als de zomerperiode voorbij is. :)

 6. Mariska

  Plaatjes kijken helpt veel vind ik! Gewoon lekker op Instagram rondkijken. Youtube is ook een goede :D

  • Sandra

   Ja! Allebei werken ze echt goed. :)

 7. Nienke

  Handige tips!

  • Sandra

   Ben benieuwd of je er iets aan hebt!

 8. Margo

  Ik heb laatst een stuk geschreven over hotspots en die heeft ruim 1200 views. Ik vond het daarna best wel moeilijk om te beslissen wat ik moest schrijven. Ik kreeg de tip om gewoon lekker te schrijven, gewoon te doen. Het maakt niet uit of je andere posts nog geen een tiende van de views haalt, haha. Het doet toch een beetje pijn.

  • Sandra

   Het is wel zo, want je moet gewoon lekker schrijven over dingen die je liggen. Hoge views zijn tof, maar het kan je ook helemaal gek maken.

 9. Jessica

  Fijn lijstje Sandra! Bij mij is het vooral een gebrek aan tijd in plaats van inspiratie, anders zou ik zo iedere dag wel 3 artikelen kunnen plaatsen haha :p Een lijstje bijhouden met blogonderwerpen is inderdaad erg fijn!
  Jessica onlangs geplaatst…Reisfotografie: 9 tips om met geweldige foto’s thuis te komen

  • Sandra

   Haha, zulke periodes heb ik ook wel eens!

 10. Sabine

  Bedankt voor deze goede tips! Doe explore in bloglovin bekijk ik nooit. Ga ik zo meteen eens doen!

  • Sandra

   Nice, ben benieuwd of dit voor jou ook helpt!

 11. Eva

  Fijne tips! Ik vind “explore” ook altijd heel handig! Waar ik de laatste tijd veel inspiratie door kreeg is door een collab met een andere blogger :)

  Liefs!

  • Sandra

   Dat is ook een hele goede tip zeg! Dankjewel. :)

 12. Laura

  Het blog boek? Nog nooit van gehoord. Misschien eens aanschaffen dan ;) Oude foto’s terug kijken doe ik ook wel echt elke dag. Vooral op vsco. Zo fijn!
  Laura onlangs geplaatst…10 • FIETSVAKANTIE, ÉTRETAT

  • Sandra

   Is zeker een aanrader!!

 13. Nesrin

  Je geeft goede tips. Ik heb er wel eens last van maar gelukkig niet vaak. Soms komen er gewoon goede ideeen binnen en dan schrijf ik ze meteen op want anders vergeet ik het.

  • Sandra

   Ja precies, ze zijn anders zo weer vergeten ja haha. Mijn telefoon is wat dat betreft echt heilig, aangezien daar al mijn ideeën in staan. :’)

 14. Evelien

  Tof, denk dat veel bloggers hier iets aan hebben! Engelse bloggers zijn idd interessant!
  Evelien onlangs geplaatst…Outfit: Indisch-like

  • Sandra

   Ik hoop het! En ja, ze hebben vaak net even andere ideeën. Inspirerend!

 15. Sjoukje - meergeldminderstress.nl

  Goeie tips!
  Ik haal ook veel inspiratie uit de boeken die ik lees. Ik vergeet alleen vaak om op te schrijven wat ik nou zo inspirerend vond, dus uiteindelijk heb ik nog maar 1 boek daadwerkelijk beschreven :-)
  Sjoukje – meergeldminderstress.nl onlangs geplaatst…Hoe besparen op elektriciteit ons ruim 200 euro per jaar oplevert!

  • Sandra

   Haha, voortaan gelijk opschrijven dus!

 16. Dascha

  Wat een goede tips! Soms ben ik echt inspiratieloos haha..

  Love,
  Dascha

  • Sandra

   Haha, ach, hoort er ook wel bij toch? Vaak komen er uiteindelijk wel hele toffe ideeën te boven na zo’n inspiratieloze periode.

 17. Monique | WritingMonique

  Goede tips! Pinterest werkt voor mij altijd erg goed! :)

  • Sandra

   Is ook een goede manier ja!

 18. Marion

  Leuke dingen om je inspiratie uit te halen! Ik haal veel inspiratie uit de natuur en websites zoals pinterest of instagram! :)

  • Sandra

   Ah ja, de natuur is ook een hele grote inspiratiebron voor mij!

 19. Linda

  Wat een fijn en inspirerend artikel! Bij mij werkt forceren ook echt niet. Het beste kan ik even wat anders gaan doen, gedachten verzetten en gaan wandelen of iets leuks doen. Dan komt de inspiratie weer binnen stromen :)

  • Sandra

   Inderdaad! Forceren is alleen maar frustrerend en de ideeën komen onder druk echt niet ineens aanwaaien…

 20. Svenja

  Wat een hoop fijne tips Sandra! Super toevallig dat we allebei een soortgelijk artikel hebben geschreven, hihi. Ik vind het altijd heel leuk om te lezen waar andere bloggers hun inspiratie vandaan halen! Vooral het blogboek lijkt mij een leuke toevoeging, die ga ik eens opzoeken in de winkel!

  • Sandra

   Haha ja! Dat dacht ik dus ook toen ik op jouw blog terecht kwam. Het Blogboek is echt een leuk boek, zou er zeker naar opzoek gaan als ik jou was. :)

 21. Jonna@Burgertrutjes

  Fijne tips! Zelf hou ik een lijstje bij in de app Wunderlist. Als iets te binnen schiet dan schrijf ik het op.
  Jonna@Burgertrutjes onlangs geplaatst…Shoplog: Sale bij Van den Assem

  • Sandra

   Slim! Altijd gelijk opschrijven is echt belangrijk, want een idee is zo weer weg haha.

 22. Elisa | Lies rond de wereld

  Fijne tips! Ik heb ook een mindmap, wist niet eens dat het zo heette haha. Meer een (veel te) uitgebreid bestand met al mijn geschreven blogs, ideeën voor de toekomst, reisplannen en wensen enz. Best handig :-)

  • Sandra

   Handig daf je zo’n groot bestand hebt! Mindmaps zijn enorm handig en effectief. :)

 23. alexa

  Bij mij is pinterest en weheartit vooral een grote uitvinding! haha

  • Sandra

   Zijn ook twee goede tips!!

 24. Evelyne

  Goeie tips! Ik haal mijn inspiratie momenteel uit m’n dagelijks leven. Maar als ’t dan echt eens niet gaat, dan schuim ‘k Bloglovin’ af. Ookal bezoek ‘k die elke dag om andere hun blogs te lezen, soms vind ‘k er ook wel inspiratie die past bij mijn blog :)

  • Sandra

   Uit het dagelijks leven inspiratie halen herken ik zeker! Blogs lezen van anderen is ook heel leuk en handig om ideeën op te doen ja. :)

 25. Denise - Follow my footprints

  Ik snap nooit dat mensen inspiratie nodig hebben. Ik heb juist nog zóveel ideeën dat ik er soms gék van wordt. Juist omdat ik geen tijd heb om het allemaal uit te werken. Ik wil dus juist tips voor mínder inspiratie en wat meer rust in mijn hoofd. ;-)
  Denise – Follow my footprints onlangs geplaatst…Venetië anders: 40x doen en zien

  • Sandra

   Haha, ik herken dit wel hoor! Met periodes heb ik ook inspiratie te veel en dan weet ik ook echt niet wat er er mee aan moet…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

© 2024 AroundSan

Theme by Anders NorenUp ↑