My Way of Exploring

AroundSan is vandaag 1 jaar mijn eigen bedrijf!

 vesuvius vesuvio italië italy
Vandaag precies een jaar geleden stond ik bij de KvK in Den Haag. Eindelijk werd ik zzp’er en kon ik AroundSan mijn eigen bedrijf noemen! Zo enthousiast als dat ik toen was ben ik nu nog steeds, want oh wat is het toch leuk om zelfstandig ondernemer te zijn. Vandaag een kletsblogje over hoe ik mijn eerste jaar als zelfstandig ondernemer heb ervaren. :)

Dat het alweer een jaar geleden kan ik niet geloven. Het lijkt nog helemaal niet zo lang geleden dat ik daar in Den Haag vrolijk het gebouw van de KvK instapte. Eenmaal buiten was ik zó ontzettend blij dat ik eindelijk de stap had genomen! Ik dacht er toen namelijk al heel lang over na en derde telkens de stap nog niet te nemen. Als ik nu terug kijk dan vind ik echt dat ik mij al veel eerder had kunnen inschrijven en dat die twijfels totaal niet nodig waren geweest. Het valt allemaal hartstikke mee! Ik was bang voor al die serieuze zaken als kwartaalaangiftes, een administratie bijhouden en of ik het wel echt mijn bedrijf kon maken. Achteraf gezien is dit allemaal dus nergens voor nodig geweest, want het is juist hartstikke leuk om zelfstandig ondernemer te zijn! En die kwartaal aangiftes? Die vallen reuze mee. De eerste keer is het even een uitboekwerk, maar daarna weet je hoe het werkt en dan vul je het zo in.

In het afgelopen jaar heb ik mijn blog in dit opzicht erg zien groeien. Er kwamen samenwerkingen op mijn pad waarbij ik toch echt ingeschreven moest staan, en dat stond ik ook eindelijk dus ik kon ze aangaan! Super tof natuurlijk om op eigen benen te staan en te kunnen doen wat je wilt. Ik heb geen beperkingen meer op dat gebied en dat is fijn. Verder is een administratie bijhouden nog wel iets waar ik nog van kan leren. Ik doe het nog niet helemaal op een manier wat goed is, kwam ik bij de jaaraangifte achter, haha. Gelukkig word ik hierbij geholpen door het financieel adviesbureau van mijn zus, dus dat is erg fijn. Alleen een beetje jammer dat ik diegene telkens zo aan het werk moet zetten door mijn niet-complete en duidelijke administratie. Sorry, als je dit leest, hahaha. Ach, we kunnen er gelukkig wel om lachen samen. :p Maar dit wil ik dus nog beter gaan aanpakken. Hoe is nog de vraag, maar gelukkig hebben we mijn grote vriend Google.

Ik vind het ontzettend leuk dat ik sinds begin dit jaar mijn aantal blogs per week heb kunnen uitbreiden van drie naar vier. Daar ben ik blij mee! Dat wilde ik namelijk al heel lang en durfde ik nooit aan omdat ik bang was dat ik het niet zou redden. Nu doe ik het al 5 maanden lang en het gaat goed zo, dus yesh! Misschien dat het over een tijdje ook wel lukt om er nóg een dagje bij te pakken, maar dat zie ik vanzelf wel. Niet té enthousiast worden nu, haha. Ben in ieder geval al blij dat vier keer per week een blog online hebben staan nu lukt!

Wat ik heb geleerd van het afgelopen jaar? Dat een eigen bedrijf hebben gewoon ontzettend tof is! Je moet je niet laten tegenhouden door onzekerheid, dat is zó zonde. Ik ben blij dat ik vorig jaar de stap heb genomen en dat ik er nog geen moment spijt van heb gehad. Mocht jij twijfelen om je blog in te schrijven of een ander bedrijf te starten? Gewoon doen! Niet te veel en te lang nadenken hierover, geloof mij. Je kan het echt wel! Zolang je er maar plezier in hebt en je gemotiveerd bent kom het wel goed. Het valt allemaal echt wel mee. Het is zó zonde om jezelf tegen te laten houden. Gewoon proberen! Hiermee wil ik ook gelijk deze blog afsluiten. :)

Twijfel jij er aan om een eigen bedrijf te beginnen? 

10 Comments

 1. Darina

  Gefeliciteerd met deze mooie mijlpaal! Ik denk er ook zeker over na, voor in de toekomst. Voor nu is mijn blog nog te klein.
  Darina onlangs geplaatst…Instagram Photo Diary Mei 2018

 2. Romy

  Wat superleuk om jouw ervaringen in het eerste jaar te lezen! Je klinkt nog minstens even enthousiast als een jaar geleden. Dat straalt wel van je artikel af :) Ik heb mezelf nu een paar weken ingeschreven en ben er ook helemaal enthousiast over. Het is alleen al zo leuk om te ondernemen en hiermee bezig te zijn. Gelukkig is mijn vader handig met administratie, dus ik sta er ook niet helemaal alleen voor wat dat betreft, haha.
  Romy onlangs geplaatst…Stop de chaos in je hoofd! (7 tips!)

 3. Jessica J.

  Zo tof om jouw ervaringen te lezen! Wat goed dat alles zo op rolletjes loopt. Het enthousiasme spat van deze post af! :-D
  Jammer dat de wetgeving in België anders is en je inschrijven bij de KvK hier niet simpel en vooral erg duur is. Op dat vlak vind ik het toch wel jammer dat ik niet in Nederland woon, haha.
  Jessica J. onlangs geplaatst…Minimalism Challenge: week 2

 4. Loes

  Wauw, al een jaar, wat tof! Gefeliciteerd met deze mooie mijlpaal!
  Loes onlangs geplaatst…Bourjois Rouge Velvet Edition Swatches | The Darks

 5. Marjoleine

  Super leuk! Ik heb 26 juni de afspraak bij de KvK staan, heel lang uitgesteld omdat ik ook bang was voor aangiftes enz. Nog geen idee hoe ik het ga doen maar op internet is er vast genoeg over te vinden, en anders zoek ik iemand die het voor me kan doen :)

 6. Anne - Ditisanne.nl

  Gefeliciteerd! :-)

  Ik sta al jaren met een bedrijf ingeschreven omdat ik ooit 1 dag per week als zzp-er werkte. Heb deze week eindelijk de stap gezet om mijn beide blogs ook te registreren als handelsnamen van mijn bedrijf, dus ze zijn nu officieel!
  Anne – Ditisanne.nl onlangs geplaatst…Fietsen rond de Sallandse Heuvelrug

 7. Simone

  Gefeliciteerd met je eerste jaar als zzp’er! Ik ben in het verleden ook zzp’er geweest en ik herken wat je zegt. De vrijheid is super en hoe je je dag invult bepaal jij alleen. Toch wilde ik wat meer zekerheid op financieel gebied en heb ik gekozen weer de arbeidsmarkt op te gaan. Maar het blijft altijd kriebelen hoor.. Ach zeg nooit nooit! ;)
  Simone onlangs geplaatst…Blijmakers #13

 8. laura

  Zo tof dat je bedrijf jarig is! En goed dan, dat je zo’n goeie beslissing hebt genomen.
  laura onlangs geplaatst…een zomerige lente / outfitje

 9. sammie

  Gefeliciteerd met alweer een jaar zelfstandig ondernemer zijn :) Fijn dat goed bevalt!

 10. Janet | thatonetime

  Ik weet nog dat ik las dat je naar de KvK ging.. alweer één jaar geleden joh! Waar blijft de tijd!?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

© 2024 AroundSan

Theme by Anders NorenUp ↑