AroundSan

My Way of Exploring

8 Leuke manieren om iemand te bedanken

20160424_165104
Iemand bedanken kan op veel leuke manieren. Ik vind het zelf belangrijk om mijn waardering uit te spreken, maar soms is het ook leuk om daar een kleinigheidje of cadeautje bij toe te voegen. Hoe leuk is het om iemand te verrassen met een dosis waardering van jouw kant? Ik heb 10 leuke manieren om iemand te bedanken op een rijtje gezet. :)

Kaart sturen
Een kaart sturen is misschien cliché, maar dit vind ik zelf nog wel een hele fijne manier om iemand te bedanken. Het leuke is dat je kunt opschrijven wat je wilt en je dus jouw waardering kunt uitspreken. Het is natuurlijk ook onwijs leuk voor dingene om een kaart te ontvangen. Surprise!

Samengesteld pakketje met lekkere dingen
Als je weet waar diegene van houdt, dan kun je een leuk pakketje maken met lekkere dingetjes. Bijvoorbeeld thee, een leuke mok en lekkere chocolade. Simpel, maar toch onwijs leuk om te geven én te krijgen. Als je het ook nog een beetje fleurig inpakt, dan is het al helemaal een leuk kleinigheidje!

Een doe-cadeau
Een cadeau geven wat diegene kan gaan doen is ook nog een leuke optie. Een lunchbon, een high tea organiseren bij jou thuis, een dagje spa (er zijn genoeg leuke aanbiedingen te vinden op internet!), een dag naar een leuke stad, kanoën in een natuurgebied, noem maar op!

(Extra) tijd doorbrengen met diegene
Je kunt je waardering ook laten blijken door tijd vrij te maken om (extra) tijd door te brengen met diegene, bijvoorbeeld door langs te gaan of diegene uit te nodigen. Gewoon even gezellig wat drinken en bijpraten.

Bloemen
Een bos bloemen is ook iets wat het altijd goed doet. Dit zal geen verrassing zijn, maar alsnog zet ik hem er wel tussen. Vooral vrouwen kun je erg blij maken met bloemen, toch?

Maak iets lekkers en breng het langs
Houdt diegene van bananenbrood, lekkere verse warme appeltaart, lasagne of een lekker soepje? Duik de keuken in en maak het klaar! Zeker weten dat je een big smile terug krijgt als je diegene laat ziet wat je voor hem/haar gemaakt hebt, haha.

Mee uiteten nemen
Iemand mee uiteten nemen is al-tijd leuk! Lekker ergens ontbijten, lunchen of avondeten. Het hoeft niet duur te zijn, want er zijn ook genoeg betaalbare restaurants natuurlijk. Jep, iemand uiteten nemen is volgens mij altijd wel een geslaagd bedankje!

Cadeautje
Je kan natuurlijk ook een leuk cadeau voor diegene kopen, in de zin van iets waarvan je denkt wat hij of zij leuk vindt. Voor vrouwen is het al leuk om lekkere bodylotion of bodyspray te kopen, maar leuke cadeaus voor hem vind ik zelf altijd wat moeilijker. Ik kom dan al snel bij iets van bier of whiskey uit. Wat ook leuk is hoor, maar op internet kun je ook originelere cadeautjes vinden. :)

Genoeg om te verzinnen dus! Toch blijf ik zelf het bedanken met woorden het belangrijkst, maar soms een kleinigheidje of cadeautje er bij is ook leuk. Het ligt er natuurlijk ook wel aan de situatie en waarvoor je diegene wilt bedanken natuurlijk. Ik hoop dat je wat inspiratie er uit hebt kunnen halen!

Wat vind jij de leukste manier om iemand ergens voor te bedanken?

34

52 Comments

 1. Leuke ideetjes en leuk artikel. Ik vind met mijn budget en beperkte energieniveau een kaartje de leukste manier. ;-)
  Maar het ligt natuurlijk ook aan de situatie zoals jij zegt en of je iemand voor iets groots wil bedanken of zomaar voor wat kleins.
  Ilse onlangs geplaatst…Win: Tendenza van Van Gils

 2. Een kaartje sturen is inderdaad zo leuk! Helemaal omdat bijna niemand het naar elkaar stuurt tegenwoordig.

 3. Ik geef vaak een bloemetje of neem ze mee uit eten. Soms koop ik wat anders voor diegene.
  Vind het vooral leuk om dan persoonlijk iets te geven :)

 4. Ik heb laatst aan mijn huisgenootje een logo laten maken en daar is hij wel even mee bezig geweest. Toen had ik voor hem een mok met er in chocola gekocht :) Daar was hij echt super blij mee, echt verrast.

 5. jaa super leuke dingetjes <3 Ik vind een bosje bloemen altijd erg leuk, en iemand uiteten nemen is gelijk ook weer heel erg gezellig! :)
  Liefs,
  Evelien

 6. Een ‘echt’ kaartje versturen incl postzegel :D blijf ik leuk vinden. Ook om te krijgen, de kleine moeite die iemand daar voor doet kan ik wel waarderen.

 7. Van kaartjes en bloemen wordt ik zelf altijd erg blij, en vind ik ook passend bij een bedankje! :)

 8. Wat een fijn lijstje, ik krijg meteen zin om mensen te bedanken voor allerlei random dingen :)

 9. Leuke ideeën. Kaartjes en bloemen blijven altijd leuk om te geven maar een leuk samengesteld pakket is ook super

 10. Leuke ideetjes! Ik vind een pakketje maken altijd heel leuk, ik probeer er dan met allerlei versiersels altijd wat leuks van te maken :)

 11. Wat een leuke cadeau-ideeën! Ik geef meestal een zelfgemaakte kaart.

 12. Leuke tips!!! Ik houd er altijd van om taart te bakken voor mensen als bedankje
  Jonna@Burgertrutjes onlangs geplaatst…Lekker op vakantie – vakantiepark Roompot Weerterbergen

 13. Ik vind onverwachte verrassingen echt altijd leuk. Spontaan een bos bloemen, etentje of een cadeautje. Te gek!

 14. Wat een leuke ideetjes, ik ga ze zeker gebruiken wanneer ik nog eens iemand bedank. Een heel origineel artikeltje trouwens!

 15. Een taart bakken vind ik ook zo leuk, al ben ik niet de beste banketbakker. En een bloemetje is altijd leuk! Ik kies altijd cadeautjes die ik zelf ook wel zou willen krijgen!

  • Dat doe ik inderdaad ook altijd, haha. Of ik moet echt iets weten wat iemand onwijs leuk vind, dan kies ik dat. Iets wat je zelf hebt gebakken is altijd wel leuk om te geven, ondanks het misschien geen culinair hoogstandje is. Het gaat meer om het idee toch!

 16. Cadeaus en verrassingen zijn altijd leuk!

 17. Iets lekkers bakken is echt een leuk idee, ooit maakte ik zelf gelukskoekjes met eigen boodschap. Dat is natuurlijk ook leuk voor een vriendin: gelukskoekjes met redenen waarom zij de beste is :-)
  Evelien onlangs geplaatst…Men Candy op Instagram

 18. Jaaa, geweldige tips dit! Had ik net nodig super! Thanks!
  Miss onlangs geplaatst…New // love moschino crossbody

 19. Wat een leuk artikel! Mensen mogen wel eens wat meer hun waardering uitspreken vind ik. Hoeft niet eens heel uitbundig, maar ik zie soms wel eens dingen gebeuren in mijn omgeving en dan denk ik echt, wauw zeg vooral niet bedankt ofzo hahaha.

 20. Toevallig heb ik vandaag een pakketje met kleinigheden op de post gedaan naar een vriendin in Groningen. Zij is overmorgen jarig, dus hopelijk is het een leuke verrassing :)

 21. Wat een leuk artikel! Ik vind het altijd erg leuk om een pakketje samen te stellen, of zelf iets leuks of lekkers te maken. En inderdaad een kaartje is altijd goed!

 22. Wat een fijn lijstje :)..

 23. Een samengesteld cadeau doe ik het meeste. Dan ben je vaak heel zeker dat die persoon er blij mee is. Ook zijn het dan meerdere dingen waar die persoon van houd dus kun je ook tonen hoe goed je hem/haar kent.

  • Daar heb je gelijk in. Het is inderdaad ook een leuke manier om te tonen hoe goed je diegene kent. Daar had ik zelf nog niet over nagedacht, hihi. Nice!

 24. Fijne ideeën staan ertussen! Een bos bloemen of een kaartje is altijd leuk om te ontvangen

 25. Een zelf bedacht pakketje vind ik leuk! Langsgaan gaat natuurlijk niet, dus in Nederland stuur ik altijd iets op :)

  • Voor jou is het natuurlijk een grote uitkomst dat je dingen kunt versturen, hihi. Gelukkig maar dat dit tegenwoordig zo gemakkelijk kan!

 26. Mee uiteten nemen is zeker leuk, maar als je het iets minder breed hebt is het ook heel leuk om iemand uit te nodigen om bij jou te komen eten! :D

Geef een reactie

Your email address will not be published.

*

CommentLuv badge

© 2022 AroundSan

Theme by Anders NorenUp ↑