My Way of Exploring

7x Irritante mensen in de supermarkt

olmenhorst
Irritaties in de supermarkt, ik ken er wel een paar hoor. Je denkt rustig (of snel haha) je boodschappen bij elkaar te sprokkelen in de winkel, maar dit verloopt niet altijd vlekkeloos. Of moet ik zeggen: irritatie-loos? Mocht je behoefte hebben aan irritante mensen, dan is de supermarkt zeker the place to be. Ik heb er zeven op een rijtje gezet. Herkenbaar?

Sorry voor de crappy foto. Dit is trouwens een supermarkt met biologische producten bij de Olmenhorst in Lisse, aanrader!

¤ Mensen die hun trekmandje overal rode laten slingeren. Slalommend om de trekmandjes en goed voor mij uitkijkend hoop ik dat ik er niet overheen struikel. Argh, houd die dingen gewoon bij je! Net als karren trouwens.

¤ Mensen die midden in het pad uitvoerig met elkaar gaan staan babbelen. Leuk dat je elkaar tegen komt natuurlijk, maar kun je niet een beetje op een rustige plek gaan staan waar je NIET in de weg staat? Karrengevechten en jezelf sandwitchen om er langs te komen is de enige optie.

¤ Mensen die alle tijd nemen om hun boodschappen bij de kassa in te pakken, waardoor jij dus een eeuwigheid moet wachten voordat de caissière jouw boodschappen kan gaan scannen. In sommige winkels hebben ze gelukkig zo’n scheidingsding, maar helaas is dit niet in alle winkels.

¤ Mensen die hun portemonnee pas gaan zoeken/pakken als de caissière klaar is met scannen en het bedrag opnoemt. En dan kunnen ze hun portemonnee natuurlijk weer niet vinden. Zucht.

¤ Mensen die bij een pin kassa staan en pas bij de betaling er achter komen dat je alleen kunt pinnen. Natuurlijk hebben ze geen pinpas bij hun waardoor er weer iemand omgeroepen met worden om het te fixen. De hele rij hoor je alweer zuchten… Trouwens… Is het vreemd dat ik het gek vind dat je geen pinpas bij je hebt? (Of ik ben raar dat ik nooit contant geld heb, dat kan ook nog.)

¤ Mensen die de deur van de koelstelling open maken en dán pas gaan kijken wat ze daar willen hebben. Gevolg: de deur staat lang open waardoor er meer kou verdwijnt uit de koeling én laat jij nou net iets nodig hebben daar… Na een tijdje wachten komt dan toch maar de vraag uit mijn mond: “Uhh, mag ik er misschien even bij?” Het is geen museum mensen.

¤ Mensen die brood pakken, vervolgens in een zakje doen en dan toch maar weer het broodje uit het zakje halen om het terug te leggen. BAH, je raakt het brood met je handen aan, dan vind ik dat je het moet kopen ook. Je legt het dan toch niet terug? Ik zag het afgelopen zaterdag nog een vrouw doen. Nou echt, ik vind dat zó smerig. Jep, daar irriteer ik mij aan haha.

Oh, en dan niet echt een irritatie, maar meer iets wat mij net in gedachte schoot toen ik deze blog aan het typen was. Vorige week werd ik bijna overreden door een scootmobiel in de supermarkt. Die beste mevrouw vond het een strak plan om zonder te kijken ineens vol gas achteruit te rijden. En wie stond daar achter? Ik natuurlijk. Nu heb je natuurlijk wel een beeld voor je hoe ik als een sprinkhaan naar de zijkant sprong (net op tijd).

Wat vind jij het irritantste wat mensen doen in een supermarkt?  

50 Comments

 1. Ilse

  Vooral dat tweede! Aargh, uit de weg, mensen! Of mensen die midden in het gangpad blijven staan om rustig koffie te drinken en allerlei dingetjes te proeven. En mensen die naast je komen staan aan de kassa in plaats van achter je of tegen je aan staan te schurken. Ook echt héél irritant ! :-)
  Ilse onlangs geplaatst…Win 2x The Minions USB-stick t.w. v.19,95 euro!

  • Sandra

   Ja precies! Super irritant. Ik snap ook niet waarom mensen zo dichtbij je gaan staan. En dan heb ik het over té dichtbij. Niet oké!

 2. Charelle

  Vooral die mensen die er laat achterkomen dat ze bij de verkeerde kassa staan vind ik mega irritant! En kinderen die rondrennen met mini-winkelwagentjes.

  • Sandra

   Kinderen met mini-winkelkarretjes zijn inderdaad levensgevaarlijk. :’)

 3. Nina Simplynspecial

  Heel herkenbaar hihi. Mensen die de winkelkar ‘parkeren’ voor een schap en op tempo slak spullen uit het rek pakken. Ik heb zoveel irritaties tijdens het winkelen haha, echt erg eigenlijk.

  • Sandra

   Ja, precies dat dus! Arrfgjgghh

 4. Vlijtig Liesje

  Mensen die hun spullen niet meteen in het karretje leggen bij het afrekenen, maar gewoon gaan staan wachten. En dat ik dan niet bij mijn spullen kan als die worden afgerekend.

  • Sandra

   Ja, zó vervelend is dat. Zie jij de logica er van in? Ik niet…

 5. Naomi

  Ik herken het allemaal zo! Vooral van die sleepkarretjes, verschikkelijk!

  x

  • Sandra

   Goed oppassen dat je er niet overheen struikeld. Irritante dingen zijn het, haha!

 6. Marion

  Oh zo heerlijk herkenbaar allemaal. Het ergste vind ik mensen die eerst alles heel kalm gaan inpakken, terwijl de kassière al klaar is en heeft gezegd hoe duur het is. Gewoon lekker doorgaan met inpakken. Heel af en toe zegt een kassière: “Mevrouw/meneer, wilt u eerst even afrekenen? Dan kan ik verder met de volgende klant.” Meestal kijken ze echter, net als de rest van de rij, lijdzaam toe hoe lang het allemaal duurt. En nu heb ik eigenlijk nooit haast, maar ik vind het gewoon not done. Principekwestie ;-)
  Marion onlangs geplaatst…Het Rosalie Thema

  • Sandra

   Het is inderdaad een principe kwestie. Ben ik met je eens! Je bent niet alleen in de winkel en er staan nog veel meer mensen achter je die óók willen afrekenen. Tja… Sommigen leren het helaas nooit!

 7. Melle

  Haha, vooral de scootmobiel. LEVENSGEVAARLIJK! En hoi, ik ben degene die de tijd neemt om alle boodschappen in te pakken ;) Ik ben er inmiddels wel goed in geworden hoor, haha dus het duurt niet meer zo lang. Sorry!

  • Sandra

   Haha, oh no, dus jij bent er zo’n één? Gelukkig word je steeds sneller in het inpakken. You go girl HAHA!

 8. sammie

  Oh allemaal herkenbaar! En inderdaad bloed irritant. Wat ik ook altijd zo vervelend vind zijn de mensen die niet kijken terwijl ze met een karretje rijden. Heel fijn zo’n ding tegen je enkels..

  • Sandra

   Goh, inderdaad. Die had er ook nog tussen moeten staan…

 9. Kim

  Hahaha, zo’n heerlijk artikel. Gelukkig heb ik de luxe dat ik nog thuis woon en daardoor dus niet te vaak in de supermarkt kom. Vooral die pinkassa… Dat was pas nog bij de Action zo, die beste mevrouw moest alles zelf overhevelen en ze snapte d’r geen zak van. Haha! Liefs. P.s. Ik heb je genomineerd voor de Liebster award op m’n blog! Voel je vrij en vooral niet verplicht om ‘m in te vullen! Ben wel heel benieuwd naar je antwoorden :)

  • Sandra

   Pfffft, zo vervelend is dat he? Terwijl het toch best wel goed is aangegeven altijd. Maarja…
   Thanks! Ik ga gelijk even kijken Kim. :D

 10. Rachel Kromdijk

  Mensen met een scootmobiel zijn vreselijk gevaarlijk haha mijn zus had er vorige keer een voor der auto! hopla! en ik vind het vreselijk als mensen zo lopen te zuchten achter je omdat ze het te lang vind duren.. dan zeggen ze ook nog tegen mij.. duurt ook allemaal zoooo lang. Dan zeg ik heel droog terug, ik heb de tijd hoor.

  • Sandra

   Haha, dat klinkt nóg gevaarlijker! :’)

 11. Sabine

  Oh ja herkenbaar! Gelukkig kletsen mensen hier niet veel in de supermarkt. Bogotá is zo groot, niemand kent elkaar haha. En tasjes inpakken wordt voor je gedaan hier, dus dat ook niet. Waar ik me echt over verbaas zijn mensen die zo ontzettend veel kopen, niet normaal. Echt voor honderden euros in zo’n karretje. Enig idee hoe lang dat duurt bij de kassa? Wat ik ook niet altijd fijn vind zijn de medewerkers die overal rondlopen en je willen helpen met van alles en nog wat. In Nederland kijkt niemand naar je om en dat is ook weer niet de bedoeling, maar hallo, mag ik even één seconde zelf kijken of ik het kan vinden ;)

  • Sandra

   Het is echt een groot contrast met hier in Nederland. Lijkt mij wel irritant als er gelijk mensen op je afstappen. Zelf kijken of je dingen kunt vinden is toch wel fijner ja. :)

 12. Nesrin

  “Het is geen museum” hahaha geweldig. Ik kijk altijd eerst zonder de deur van de koeling te openen, same story bij het ijs (hier sta wel altijd lang want hallo de keuze is reuze ;-)).
  Nesrin onlangs geplaatst…Plog Lifestyle Lab Amsterdam & date

  • Sandra

   Yay, goedzo! Haha, en bij het ijs is heel veel keuze altijd ja. Snap dat je daar lang kunt staan twijfelen welke je neemt haha.

 13. Evelien

  Geloof dat de supermarkten rondom mijn trouwe dorpje geweldig zijn want ik heb al deze irritaties niet zo. Gelukkig schrijf je vermakelijk genoeg voor mij om het alsnog een leuke post te vinden ;)

  • Sandra

   Gelukkig! Dat scheelt een hoop haha. In ieder geval wel leuk om te horen dat je deze blog alsnog wel vermakelijk vond. :)

 14. Izzy

  Inderdaad herkenbaar! Waarschijnlijk ben ik zelf ook irritant, want ik ben enorm pietluttig wat fruit betreft: mijn appels moeten puntgaaf zijn, zonder plekjes en deukjes etc. Kost uiteraard tijd en uitzoekwerkt, tot grote ergernis van mijn lief (en ik vermoed dat hij niet alleen is) ;-)

  • Sandra

   Ohh maar ik moet toegeven dat ik ook wel goede stukken fruit en groente zoek hoor, haha!

 15. saskia

  Oh helemaal mee eens! Doet mij denken aan het volgende: toen ik laatst boodschappen deed liet ik een oud vrouwtje voor omdat ze maar 1 ding had. Met afrekenen betaalde ze met het allerkleinste geld die ze had, en dat duurde echt lang! En je raadt het al; ze kwam 5 cent te kort waardoor ze alsnog met een briefje van 10 betaalde. Adem in adem uit haha :)

  • Sandra

   Aaaah irritaaaaant! Tot 10 tellen… :p

 16. Marijke

  Hahahah wat leuk om hier over te schrijven. Ik ben zelf ook wel eens schuldig aan kletsen midden in het gangpad. Super irritant voor andere mensen inderdaad. Wat ik verder irritant vind is dat ik aaaaaltijd, maar dan ook echt aaaaltijd de verkeerde rij van de kassa kies. ´Mijn rij´ duurt altijd het langst.

  • Sandra

   JA! Ik kies ook ALTIJD de verkeerde rij, echt al-tijd. Waarom?!!!

 17. Sabine

  Hahaha, grappig artikel :) Mensen kunnen idd heel irritant zijn, niet alleen in de supermarkt ;p Ik doe altijd boodschappen bij n su-per kleine appie, waar je nauwelijks kan inhalen in een gangpad…. en dan slooome mensen…. ugh

  • Sandra

   Oooh zoooo vervelend is dat, als de gangpaden heel smal zijn. Argh, sandwitchen tussen karren dus… :p

 18. Renske

  Hahaha, bij dat scootmobiel verhaal moest ik wel even hardop lachen hoor. Sorry, beelddenker. :’) Mensen die bij een pinkassa staan en er vervolgens achter komen dat ze én moeten pinnen én geen pinpas bij zich hebben, vind ik ook irritant. Wat ik misschien nog wel irritanter vind, zijn mensen die hun spullen op de loopband leggen en vervolgens nog de halve supermarkt doorgaan (op hun dode gemakje natuurlijk) om de overige boodschappen bij elkaar te sprokkelen. En ik maar wachten met mijn twee producten… Argh!
  Renske onlangs geplaatst…Life Change | Het resultaat na 15 weken

  • Sandra

   Oke, die ben ik dus vergeten. Die is mij niet te binnen geschoten toen ik deze blog typte, maar hij hoort er zeker bij. Die mensen zijn echt heel irritant… ”Even dit nog pakken hoor” en dan er extreem lang over doen en terugkomen met twee handen vol met boodschappen. Jep…

 19. Angelina

  Haha zó herkenbaar.. Vooral in het pad gaan staan kletsen, pff… Of van de koeling inderdaad!!

  • Sandra

   Irritant he? Supermarkten blijven echt een irritatiebron haha. Niet altijd, maar wel vaak! :’)

 20. Marushi

  Heel herkenbaar, ik heb vroeger ook gewerkt in een supermarkt. Nooiiiiitt meer haha ik wou iedereen vermoorden daar. Sommige mensen zijn gewoon bloed irritant. -x-
  Marushi onlangs geplaatst…De Tassled Horloge

  • Sandra

   Lijkt mij ook 10x niks om daar te moeten werken eerlijk gezegd, dus ik snap jouw frustraties haha. :’)

 21. Mariska

  Ik herken het allemaal! Vind de supermarkt ook echt een verschrikkelijke plek :P ik kan echt niet tegen mensen die heel traag doen of in de weg staan …

  • Sandra

   Haha, eens!!!

 22. Jolien

  Haha heel herkenbaar!

  • Sandra

   Haha, volgens mij vindt iedereen het een irritante plek. :’)

 23. Sheila

  Nou, dat lijstje somt het al aardig op. Super herkenbaar!!! Dat van dat brood heb ik echter nog nooit iemand zien doen. Ik ben dan ook weer iemand die gelijk haar mond open trekt en er wat van zou zeggen.

  • Sandra

   Hm, daar heb ik dan het lef niet voor. Maar zou jij inderdaad wel moeten doen. In elk geval wel goed dat jij er iets van zou zeggen!

 24. Lisa

  Zo verschrikkelijk herkenbaar. Ik werk zelf in een supermarkt en dan is alles nog tien keer zo erg. Soms vraag je je echt af waarom mensen niet gewoon lekker hun eten bestellen bij AH en het thuis laten bezorgen. Scheelt een hoop ergernis.

  • Sandra

   Ahh, ik begrijp dat jij je kapot irriteert tijdens het werken. Thuis bezorgen is inderdaad een goede optie ja!

 25. Sher

  Hahaha, zo herkenbaar dit.

  Ik vind het altijd zo vervelend als mensen extreem sloom lopen. In het midden van het pad wel te verstaan.

  • Sandra

   Oh, hou oppppp. Vreselijk irritant!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

© 2024 AroundSan

Theme by Anders NorenUp ↑