My Way of Exploring

6x Eens, maar nóóit weer!

SAM_1470
Soms moet je dingen gewoon proberen, voordat je weet of het wat wel of niet oké is. Zo heb in mijn geheugen gegraven naar dingen die ik eens heb gedaan, maar nooit weer opnieuw ga doen. Ik heb er zes uitgekozen! Van lachwekkend tot te ranzig voor woorden…

(Jup, ik ben een rommelkont. Iets met rondslingerende gewichten en een rommelige achtergrond…)

Dokter Fish
In één woord: vre-se-lijk. Ik ben hier eens in Amsterdam met mijn schoonzusje naar toe geweest. Lekker ontspannend dachten we. Mooi niet! Die vissen zijn eng en als je ze eenmaal aan je handen en voeten voelt sabbelen is het nog veel enger. Al helemaal als er één hele grote tussen zwemt (mijn schoonzusje was de sjaak hahaha). Wij gilden moord en brand daar en waren blij toen het afgelopen was. Eens, maar nooit weer!

H&M skinny jeans
Veel mensen zijn helemaal weg van de broeken van de H&M. Nou, ik niet! Mijn lichaam is daar gewoon niet op gemaakt denk ik. Ik heb eens een skinny jeans gekocht, maar achteraf had ik daar ontzettend spijt van. Ik had ineens een platgeslagen kont er in, hij zakte gigantisch af (ik had echt de goede maat) en hij zorgde er voor dat ik iets mannelijks over mij heen kreeg. (zo’n leuke vouw, if you know what i mean) Daarna heb ik nog verschillende keren broeken gepast, maar ze zaten allemaal voor geen meter. Niet geschikt voor mij.

Garnalen eten
Ik vind ze al mijn hele leven er eng uit zien. Ik heb ze een paar maanden geleden pas voor het eerst geproefd. Wat ik er van vond kun je nu vast wel raden. Het plaatje is compleet: ze zijn eng, ze smaken vies én de structuur is smerig. Nooit meer garnalen voor mij!

Openbaar toilet in Frankrijk
Het is te ranzig voor woorden wat ik nu ga vertellen. Drie jaar geleden was ik in Saint Cirq de la Popie (Google het! Super gaaf daar!). Ik moest nogal nodig naar de wc dus ik had geen keuze, ik moest toch echt naar de openbare toilet daar waar de stank je op 1km afstand al tegemoet kwam. Bah, bah en nog eens bah! Ik, met mijn smetvrees, ging naar binnen en zag de smerigste wc óóit. Aangezien hij super laag was moest ik ook laag hurken (jaja, wat een details haha). En toen gebeurde hetgeen waar iedereen met lang haar bang voor is… Mijn haar dweilde gezellig over de vloer waar ook van alles op dreef. Ik hoef denk niet te vertellen wat het was. Ik word weer spontaan misselijk nu ik er aan terug denk. Sindsdien houd ik het echt op en vertik ik het om ooit nog bij zo’n wc, waarbij de geur je al tegemoet komt, in de buurt te komen, ook al klap ik.

Ibuprofen en Panadol slikken
Als je mij stoned en hallucinerend wilt zien, dan moet je mij dit geven. Het is lachwekkend hoe ik me dan ga gedragen, voor de omgeving dan. Voor mezelf is het angstaanjagend. Vooral die Ibuprofen in poedervorm die ik een keer kreeg. Die troep hoef ik niet meer hoor! Ik zag allemaal dingen die er niet waren, haha. Van Panadol krijg ik lachbuien en ga ik lallen, net of ik dronken ben of drugs heb gebruikt.

Wortels uit pot in Spanje
Eet nóóit wortels uit een potje in Spanje. Echt niet doen! Vorig jaar had ik even simpel een potje wortelen voor bij het avondeten gekocht. Nou, dat heb ik geweten. Die wortels doen ze daar in een heel zuur sap achtig iets. Ik nam een hap en spuugde het van ellende gelijk in de prullenbak uit. Zelfs als je ze afspoelt met water gaat die smaak niet weg. Die hele wortel proef je niet meer. Ik was zó benieuwd of alle merken ze in die zoete drap pleuren, dus ging etiketten vergelijken in de winkels. Conclusie: ja, állemaal. Tip: koop gewoon verse wortels als je in Spanje bent.

Dit waren enkele verhalen over mijn ”Eens, maar nóóit weer” ervaringen. Natuurlijk kan ik deze blogpost niet afsluiten met een vraag die je vast wel al had verwacht!

Heb jij nog een lachwekkende/leuke/vieze/rare ”Eens, maar nóóit weer” ervaring?

43 Comments

 1. debby

  Wat een hilarisch artikel San. De visjes iek ik vind ze ook echt te vies en wordt al hysterisch bij de gedachte. Bah die wc in Frankrijk.
  debby onlangs geplaatst…Door Lisanne:In harmonie met jezelf

  • Sandra

   Die visjes zijn echt geen aanrader hoor, bleeeeeh!

 2. kim

  Hahaha ik weet wat je bedoelt met die skinny jeans van de H&M! Al heb ik een paar maanden geleden eentje gekocht van 20.euro (!) die wel echt goed zit :)
  Sowieso koop ik nu alleen nog maar broeken wanneer ik er écht tevreden over ben. Twijfelgevallen draag ik achteraf nooit!
  En de openbare WC’s in Frankrijk bahhh. Wij kwamen alleen staan-WC’s tegen. Nou dat kan ik echt niet hoor haha!
  kim onlangs geplaatst…Blij-makers #2

  • Sandra

   Chill dat je zo’n goedkope hebt kunnen scoren die wél goed zit. Ik ben erg benieuwd welke dat is! Misschien pas ik hem dan ook wel, haha. En staan-wc’s is echt drama!

 3. Laura

  Hahah! Ik was ook echt niet dol op dokter fish! Vond het zo vreemd allemaal.

  • Sandra

   Ja, gek hè! Die vieze vissen die al aan andere mensen hebben zitten knabbelen zitten dan ook aan jou. Bleh!

 4. Suzanne

  Ik sluit me volledig aan bij de toiletten van Frankrijk. Bah! Leuk artikel.
  Suzanne onlangs geplaatst…W7 Tutti Fruity Lipgloss Mint-Choc

  • Sandra

   Denk dat iedereen het wel met ons eens is. Het is zó smerig!

 5. Silke

  Wat een leuk artikel, geweldig om te lezen. Ik dacht ook dat visjes die knabbelen aan je voeten leuk zou zijn, maar na dit te lezen moet ik die theorie wat bijschaven denk ik :D
  Silke onlangs geplaatst…Lenterolletjes met rundvlees

  • Sandra

   Hmmm, zou er echt nog even goed over na denken als ik jou was. Hahaha!

 6. Anne-Sterre

  Hahah, zo vreselijk die openbare toiletten altijd. Meestal durf ik het nog aan als ik er voor moet betalen, want dat zegt meestal wel dat er ook (goed) wordt schoongemaakt, maar verder.. Bah!

  Ik heb ook vaak moeite met het vinden van broeken die écht goed zitten, ik weet niet waar dat aan ligt.
  Anne-Sterre onlangs geplaatst…Update | Doelen Augustus

  • Sandra

   Als er betaald moet worden is er nog een sprankje hoop dat het enigszins schoon is ja. :’)

 7. Bente

  Haha iehhhhhh wat erg, dat je haar op de grond terecht kwam!

  Ik heb ook iets afschuwelijks mee gemaakt op een franse openbare wc.. ik liep naar binnen (het was ook zo’n gat in de grond…) en er had iemand met diarree (sorry voor de onsmakelijke reactie) met zn kont tegen de muur gestaan.. zo zooooo smerig!
  Bente onlangs geplaatst…Grappige mannetjes en vrouwtjes

  • Sandra

   Zoooo smerig! Ik zie nu beelden voor me die ik niet wil zien hahaha.

 8. Nina Simplynspecial

  Knabbelende visjes aan mijn voeten vond ik ook geen succes, bleh! Haha, niet zozeer vies, maar zo kriebelig haha. Nee, dat hoef ik niet weer. Enne, garnalen. Beetje flauw, maar die wil ik gewoon niet eens proberen. Jakkie!
  Nina Simplynspecial onlangs geplaatst…25 augustus zal nooit meer hetzelfde zijn

  • Sandra

   Het kriebelt ook ja. Sowieso als er iets of iemand aan mijn voeten zit word ik al gek… Laat staan die visjes!

 9. Lieke

  Wat een hilarisch artikel!
  Zal ik je een tip geven over de wc’s in Frankrijk? Ga naar de invalide wc. Dat is een gewone pot zoals we gewend zijn! ;)

  Owja en bestel in t buitenland nooit gebakken visjes! Dan krijg je dus letterlijk ‘gebakken visjes’. Een heel bord vol met de oogjes er nog in. Brrrr.. bah!
  Lieke onlangs geplaatst…Blogmededelingen #2 – Kleine update

  • Sandra

   Kijk, hier heb ik wat aan! Dat wordt voortaan de invalide wc in sneaken. En die vissen in het buitenland zijn inderdaad smerig ja. In Griekenland zag ik ook altijd nog de ogen er in zitten baaaaah.

 10. Nadine

  Die broeken van de H&M pas ik dus ook nooit en oh god .. Dr. Fish! Ik word daar helemaal stressy van.. Niet normaal, dat werkt echt averechts voor mij haha. Wat een super leuk en herkenbaar artikel. X
  Nadine onlangs geplaatst…7 favourites

  • Sandra

   Haha, gestresst is echt het goede woord ja. Dr. Fish is verre weg van ontspannend! :’)

 11. evelien

  Wat een leuk artikel! En oh bah, de openbare wc’s in frankrijk, zo vies! Als ik er al aan terugdenk, oh en garnalen, bah bah bah.

  Liefs! Evelien
  evelien onlangs geplaatst…Photodiary 17 – Dagje Amsterdam, eerste mac lipstick, kappertje, en school begonnen ✿

  • Sandra

   Ja bleh, sowieso zijn openbare wc’s al smerig vind ik. Maar Frankrijk spant de kroon!

 12. Myrthe

  Hahahaha, dit is echt zoooo grappig! Wat onwijs leuk geschreven!
  En ja, ik begrijp helemaal wat je bedoeld met de wc’s in Frankrijk. Ik heb nog steeds nachtmerries aan de openbare toiletten aan de kant van de weg, maar wat jij hebt mee gemaakt! Brrrrrr… Garnalen daar in tegen vind ik juist weer om te smullen haha!
  Myrthe onlangs geplaatst…Toch voel ik me behoorlijk hipster met mijn nieuwe camera!

  • Sandra

   Ik begrijp helemaal dat je nog steeds nachtmerries daar van hebt, haha. Te smerig voor woorden!

 13. BySilke

  Haha, superleuk San! Garnalen zijn ook niet mijn ding, en bah die toiletten in Frankrijk! Dat zoveel huizen dat hebben, niet te begrijpen gewoon… Wel grappig, ik koop juist enkel mijn broeken in de H&M. Maar ze gaan na een tijdje inderdaad wel flubberen, dus da’s wat minder. En die visjes, dat durf ik zelfs niet eens te proberen haha #bangeschijt.
  BySilke onlangs geplaatst…Vondsten op zolder

  • Sandra

   Wees maar blij dat je het niet durft om die visjes aan je voeten te laten knabbelen. Is echt niet ontspannend! Ik durf het nu ook niet meer. :’)

 14. Jonne

  Tja, klinkt allemaal niet zo leuk nee. Maar je hebt het overleefd :D
  liefs. Jonne
  Jonne onlangs geplaatst…Inspiration| my perfect healthy schoollunch goals

  • Sandra

   Gelukkig wel. :)

 15. Monique | WritingMonique

  Ha! Wat een leuk, origineel artikel! Ik ga het openbaar toilet in Frankrijk en de wortels in Spanje nu dus echt vermijden haha!
  Monique | WritingMonique onlangs geplaatst…DIY Confetti Cupcakes

  • Sandra

   Haha, daar doe je goed aan!!

 16. Daphne

  Dat met die vissen lijkt me ook altijd zo eng! Nu weet ik dus dat ik dat nooit ga proberen, want ik zou sowieso ook de sjaak zijn en de grote vis rond mijn voeten hebben haha. Oh en de ellende van de Franse openbare toiletten blehhh zo vies!
  Daphne onlangs geplaatst…Ik wil leren lezen

  • Sandra

   Zal je net zien dat er zo’n grote engerd bij jou in het water zit…

 17. Fleur Sophia

  Haha , wat super leuk om te lezen!! De h&m broeken lopen bij mij altijd gigantisch uit, dus zijn ook niet echt voor mij gemaakt. Daarnaast hou ik ontzettend van vis (garnalen) op mijn bord, maar zeker niet in een kom waar mijn voeten in moeten. brrrrr.

  http://www.fleursophia.com

  • Sandra

   Ik dacht echt dat vrijwel iedereen positief is over de broeken van de H&M. Het verbaast me echt dat ik al een aantal reacties heb gekregen van mensen die dezelfde mening als mij hebben!

 18. Kaylee Roxanne

  Hahaha wat een geweldig artikel. Dat van die wc is wel echt heel erg vies! Over de Dr. Fish, ik weet niet zo goed wat ik ervan moet vinden. Aan de ene kant lekker kriebelig, aan de andere kant ook echt wel gek dat ze je oude huid opeten. Dan klinkt het gelijk een stuk viezer.
  Kaylee Roxanne onlangs geplaatst…Meet My Boyfriend TAG

  • Sandra

   Dat laatste klinkt inderdaad super vies. Waarom zouden die visjes naar nou behoefte aan hebben? :’)

 19. Lena

  Haha, geweldig dit! Dat van die skinny broeken en de vuile WC’s is heel herkenbaar. ONBEGRIJPELIJK trouwens dat je geen garnalen lust. Ik ging vroeger elk jaar op vakantie naar de kust en dan zaten we bijna elke middag garnaaltjes te pellen voor het avondeten. Dat de helft van de garnalen tijdens het pellen al in mijn mond verdween, moet ik je niet vertellen. Nu ik vegetarisch ben, mis ik garnaaltjes zoooo hard. :(
  Iets wat ik nooit meer zal doen? Katteneten eten. Ik heb dat moeten doen voor mijn studentendoop en dat vergeet ik echt nooit. De ervaring met rauwe eieren in mijn pintje vergeet ik ook liever. (Leve studentendopen, zucht.)
  Lena onlangs geplaatst…De kapster die mijn haar niet roze wou verven + OOTD

  • Sandra

   Haha, wat grappig dat de helft van de garnalen al in jouw mond verdwenen. Dan ben je er wel echt dol op! Katteneten? Ik moet er niet aan denken! Word al spontaan misselijk van het idee. :p

 20. Ysanne

  Hahha leuk is dit. En wat vreselijk vies dat verhaal op de wc in Frankrijk.
  Ysanne onlangs geplaatst…RECEPT | GEVULDE COURGETTE MET KIP

  • Sandra

   Dat was het zeker joh, bleeeeh!

 21. Wanda

  Grappig om te lezen! Vooral van die wc’s… afgelopen weekend iets soortgelijks meegemaakt toen we de formule 1 wedstrijd in Spa bezochten. Voor het eerst een dixie bezocht, de 1e keer om half 8 ’s ochtends ging nog prima maar ronde 2 om half 11 was zo ontzettend goor, gatverdarre!

  • Sandra

   Ah bah! Dixie’s zijn te smerig voor woorden. En de geur is ook vreselijk!

 22. Emily Lotus

  Haha, ik vind garnalen er ook heel eng uit zien, maar smakelijk vind ik ze dan weer wel. Totdat ik erover nadenk wat ik aan het eten ben…
  Skinny Jeans van de h&m zijn trouwens hit or miss bij mij: soms zitten ze voor geen meter, soms juist heel mooi. Gek!
  Emily Lotus onlangs geplaatst…Lucky List – Augustus

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

© 2024 AroundSan

Theme by Anders NorenUp ↑