My Way of Exploring

5 Redenen waarom make-up en ik niet goed samen gaan

make-up
Dat mijn interesse niet zo bij make-up ligt, dat is voor mij wel duidelijk. Als ik lees over nieuwe soorten lipsticks of eyeliners dan word ik daar niet enthousiast van, in tegenstelling tot veel andere vrouwen. Maar waarom gaan make-up en ik niet goed samen? Ik heb vijf redenen.

Het is niet zo dat ik make-up-loos door het leven ga. Wat ik gebruik is mascara, wenkbrouwpoeder en een wimper kruller. Al is dat laatste geen make-up natuurlijk. Ook heb ik zeker wel voorkeuren voor merken. Zo gebruik ik altijd dezelfde mascara van MaxFactor, omdat ik die erg goed vind. De bekende wenkbrauwpoeder van Catrice gebruik ik ook. Ik heb een periode gehad waarin ik felrode lipstick leuk vond bij iets speciaals. Op dit moment denk ik daar anders over. Haha, dat wisselt nog wel eens! Voor de rest is make-up niet echt mijn ding… Waarom? Hieronder staan vijf redenen.

➼ Kneuzigheid
Als ik voor de spiegel sta en mijn mascara op doe is het altijd al één groot feest. In de ongeveer 8 jaar dat ik mascara gebruik, is er nog nóóit een dag geweest waarop ik er niet als een vogelverschrikker uitzag nadat ik het heb opgedaan. Ik weet dat het op mijn wimpers hoort, maar op een of andere manier vindt mijn huid het ook leuk om een zwart kleurtje te krijgen. En dan sta ik vervolgens nog een uur te schrobben met een wattenstaafje om al het overbodige weg te halen. Ik zal het nooit leren… Oh, en dan mijn wenkbrauwen die ik verfraai met wenkbrauwpoeder. Waarom willen ze er nooit allebei hetzelfde uitzien? Vervolgens gaat dit nog even drie keer overnieuw, terwijl ik al stampvoetend voor de spiegel sta. Ooit heb ik geprobeerd om eyeliner en oogschaduw op te doen, maar hierin faalde ik keihard. Je kan je vast wel inbeelden hoe dit er uit zag…

➼ Geen geduld
Ik vind de tien minuten die ik aan mijn wimpers en wenkbrauwen besteed al te veel. Ik heb er totaal géén geduld voor. Het liefst zit het er gewoon in één minuut op en klaar. Nee, ik ga dus echt geen half uur voor de spiegel staan. Het is ook gewoon zo dat ik het niet leuk vind om te doen. Alleen het resultaat vind ik leuk… Nagels lakken? Je lacht je kapot als je dat mij ziet doen. Het beland overal, behalve op mijn nagels. En dan moet je het óók nog laten drogen, pfff! Ik denk dat mijn nichtje van 5 jaar dit zelfs nog beter kan. Alles moet snel bij mij, maar helaas kan dat niet bij alles…

➼ Vies
Ik weet nog wel dat ik voor het gala op de middelbare school door iemand werd opgemaakt. Ik kreeg een plakkaat (oke, misschien is dat iet wat overdreven uitgedrukt) foundation op ‘omdat het je huid zo mooi egaal maakt’. Nou bah, wat voelde ik me smerig zeg. Als je je gezicht aanraakt voel je dat er iets op zit. Nee, nooit meer. Ik voelde me echt gevangen achter een laag vieze smurrie. Gelukkig heb ik het ook niet nodig, want ik heb best wel een egale huid.

➼ Zonde
Ik vind een ‘natural look’ veel mooier bij vrouwen. Ik vind het zonde als mensen zichzelf verbergen achter een dikke laag make-up. Oké, ik ga ook liever niet de deur uit zonder mascara, dat geef ik toe. Ik vind dat ik wel een goede middenweg kies met de producten die ik gebruik.
Ook vind ik het zonde van mijn geld als ik er veel aan uit zou geven. Als ik een lipstick zie liggen van een of ander exclusief merk, en dan vervolgens naar de prijs kijk, dan staat mijn mond een minuut lang open van verbazing. Een lipstick van €32,-? WHUT?! Ik verklaar hiermee overigens niet mensen voor gek die dit wél kopen. Ik begrijp best, dat als je het geweldig vindt, dat je zoiets koopt! Natuurlijk zijn er ook producten die goedkoper zijn, maar alsnog koop ik liever iets anders van dat geld.

➼ Geen interesse
Mijn interesse ligt er gewoon niet. Ik word niet enthousiast van een nieuwe kleur nagellak of die nieuwe soort blush. Ik moet ook eerlijk toegeven dat ik van alle producten ook niet de precieze functie weet. Puur omdat ik mezelf er niet in verdiep want het interesseert me gewoon niet, haha.

Ik moet wel zeggen dat ik knap vind van de mensen die zich mooi kunnen opmaken. Ik vind ook wel dat het je soms nét dat beetje geeft waardoor je er toch nét iets leuker uitziet. Het kan je gezicht best wel wat meer laten spreken. Maar nee, het is gewoon niet voor mij weggelegd…

Besteed jij veel aandacht aan je make-up?

18 Comments

 1. Ysanne

  Haha leuk artikel! En ook wel herkenbaar. Ik ben een ramp met eyeliner (serieus als je me ergens mee wilt irriteren dan ja het dat ding wel). Lippenstift draag ik eigenlijk wel af en toe maar ook meer met feestjes of avondjes uit oid.

  • Sandra

   Haha, eyeliner is inderdaad echt niet te doen!

 2. diana

  wow dit had ik geschreven kunnen hebben haha. ik heb echt precies het zelfde. echt elk woord wat je schrijft ben ik het met je eens.
  Xdiana

 3. come-moda

  Haha erg komisch om te lezen

 4. nienke

  Zo herkenbaar, ik zou het zelf geschreven kunnen hebben haha

 5. Denise Joanne

  Zwaaaar herkenbaar!! Ik heb een aantal producten op mijn blog staan die ik, zoals jij ook al zegt, gewoon elke dag gebruik. Een beetje mascara, lipbalm (en af en toe lippenstift als ik me daar naar voel), wat concealer onder mijn ogen en als laatste mijn wenkbrauwen wat aanvullen. Duurt echt niet langer dan 5-10 minuten.
  Als ik zo’n fancy makeup look uit probeer dan eindig ik altijd óf als pandabeer, óf als gothic — niet mijn ding!
  Die meiden die gewoon een lade vol hebben met verschillende foundations, en dan weer een andere lade voor eyeshadow palettes.. Ik vind het super gaaf om te zien, maar ik heb dat echt niet! Van alles heb ik één exemplaar. En als die leeg is dan koop ik diezelfde gewoon weer opnieuw.

  • Sandra

   Ik vind het altijd bijzonder om te zien hoeveel make-up mensen kunnen hebben. Inderdaad héle lades vol! Ik heb precies hetzelfde als jij, ik heb ook overal maar één exemplaar van en diezelfde koop ik dan weer opnieuw, haha.

 6. Laura - Dagelijkse hap

  Ik ben wel elke ochtend bezig met mijn make-up, maar niet langer dan 10 minuten. Wenkbrauwen waag ik mij niet eens aan, ik vind ze prima zo. Oogschaduw, eyeliner, mascara, beetje lipgloss of lippenstift… klaar :D
  Een beetje opgemaakt vind ik altijd wel mooi, maar als je helemaal vol zit.. nee bedankt

  • Sandra

   Ben ik met je eens!

 7. Nienke

  Ik draag meestal ook wel make-up, maar een half uur voor de spiegel staan ’s ochtends? Echt niet, dan lig ik liever in m’n bed :) Ik doe alles in zo’n 10 minuten, gewoon omdat ik er niet eerder voor m’n bed uit wil komen. Jaren lang heb ik ook niet echt make-up gedragen, dat is bij mij ook het laatste jaar eigenlijk pas.. Enneh, eyeliner, dat kan ik nog steeds niet :’)

  • Sandra

   Precies, langer in bed blijven liggen is veel lekkerder! Eyeliner blijft toch wel een dingetje he… Er valt gewoon niet mee om te gaan.

 8. Dirk

  De laatste keer dat ik make up op had was ik zwarte Piet maar het valt inderdaad niet mee haha

 9. Linda

  Je bent gewoon een natural beauty, daar zullen er een hoop jaloers op zijn haha! Wel een heel erg leuk stukje :)

 10. Audrey

  Herkenbaar! Ik heb het vanwege dezelfde redenen maar gewoon opgegeven met mezelf en make-up, haha.

 11. Marlijn

  Heel herkenbaar, ik ben er ook absoluut niet goed in en voel me heel ongemakkelijk als ik veel make-up op heb. Misschien dat een workshop make-uppen mij ooit nog kan helpen haha.
  Marlijn onlangs geplaatst…Wensenlijstje: sportkleding

  • Sandra

   Haha, een workshop make-uppen! Nou wie weet word je er dan wel een ster in! :-)

 12. BySilke

  Haha enorm herkenbaar! Ik begin nu langzaam wat foundation te gebruiken, omdat het me toch wel zelfzekerder maakt met mijn probleemhuid. En mascara draag ik ook, maar dat is het zo’n beetje! Werkt dat eigenlijk, een wimperkruller? Ik heb al af en toe met eentje in mijn hand gestaan, maar twijfel nog of het eigenlijk echt wel iets doet. :) Je ziet er trouwens heel goed uit, je hebt echt een mooie huid!
  BySilke onlangs geplaatst…TAG | No Words

  • Sandra

   Ah wat lief van je, dankjewel!! Gelukkig kan foundation er voor zorgen om je wat zekerder te voelen. Ik zou het ook doen hoor, als ik mezelf niet zo goed voelde bij mijn huid! Een wimperkruller vind ik super werken, bij mij doet het wel veel. Ik heb al best lange wimpers van mezelf, en de wimperkruller zorgt er echt voor dat ze meer omhoog gaan krullen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

© 2023 AroundSan

Theme by Anders NorenUp ↑